Hozzászólok Aktív témák

 • Teasüti

  veterán

  Épp egy vészhelyzeti protokoll létrehozásán dolgozgatok, közlekedési baleset esetére.
  (lásd itt)

  Sosem voltam még hasonló helyzetben és kicsit bonyolult belegondolni, h mit is kell ilyenkor csinálni és hogy lehet a segítségemre a telefon (ha egyben maradt egyáltalán).

  Azért írom ezt le, hátha ihletet meríthetek a válaszokból. Ha ez érdekel vkit, szívesen látnám a gondolatait.

  Amit terveztem eddig:
  - esemény érzékelése gyorsulásmérővel
  - egy ablakban megkérdezi jól vagyok-e (mellette hangosan is kommunikál és alapvető hangfelismerést is szeretnék bele - pont úgy, mint korábban az Edzés profilomnál) és ha időn belül nem nyomom le, h "igen, jól vagyok", akkor elindítja a vészhelyzeti protokollt.

  Ami annyiból állna, hogy első körben küld egy sms-t a névjegyzék összes kedvencének, h bajban vagyok, hívjanak fel. Majd elkezdi bemérni a helyzetem. Idő közben ha jön egy hívás és nem válaszolok, akkor küld a hívónak egy sms-t a becsült helyzetemmel (ha még nincs gps fix, akkor adótornyok alapján - ehhez kell mobilnet) és azzal, h "nem válaszoltam a hívásra, ezért a telefon elküldi a helyzetemet, majd ezután ha újra hívsz, akkor automatikus felveszi és kihangosítja".

  Közben fut egy újabb get location, immár 10-15 perces timeout-tal, hogy bemérje a pontos helyemet gps-el (ha nem volt bekapcsolva a baleset előtt), majd ha bemérte, akkor lekérdezi netről az adatokat és sms-ben elküldi a következőket:
  - pontos földrajzi koordináták
  - utca, házszám
  - egy short url google maps-hez, ahol meg is nézhetik a helyet.

  És idáig jutottam a gondolatmenettel.
  Persze az egész még megvalósítás alatt, az eddig elhangzottak is kb 50-60%-osak.
  De kellene még ötlet, hogy mit kéne csinálni ilyen esetben.

  Itt elsősorban azt a szituációt vettem számításba, amikor megsérültem, hisz ha "leokézom", h jól vagyok, akkor sztornó az egész művelet.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák