- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Riasztó topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
Nah végül is egy chieftec 350w -os tápot vettem 7.7K -ért.
Viszont mikor kötöttem be a tesztelni hozott vinyókat, érdekes ciripelő hangok jöttek ki az én tápomból is.
A nevem alatt megvan, hogy milyen vas-am van.
Valami rendes, nem 20K -ba kerülő tápot javasokhatnátok.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Chaser
legenda
Ebben teljesen 1etértünk mester, nem is mondtam az ellenkezőjét A 350-es is tényleg minden téren megeszi és 7k alatt van, a 400-as meg kicsivel erősebb, hosszú kábelekkkel, hallkabb ventivel, több csatival. Nekem most az van, sztem megéri az árát
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Maotun
őstag
Razer cooperhead egér készenléti / energiatakarékos mod alapbol lekapcsol ha nem mozog ....... vagy valami ilyesmi
molex táp rátesz physx és nem lehet leállítani a windowst mert ujra indul ......
de a megoldás !!!!!!!
USB Power select Jumper 5VSB -re tenni, és mükszik azaz: leálítás gombra leál a vin.. -
szumo
senior tag
Üdv!
Tudom hogy bunkóság nem beleolvasni mi volt eddig, de időm sajna kevés, és 2 kor vennem kell egy olcsó de viszonylag jó képességű tápot.
Szerencsére a régi 300W-os volt, és 6 év után fekudt meg tegnap.
TÁPEGYSÉG 20/24P 420W SPIRE ROCKETEER ezt néztem, mintegy 7200HUF ért.
Tud valaki valamit róla, mert a leírások nem mindíg azt mutatják ami van.
Segítségeteket előre is köszönöm.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Chaser
legenda
válasz concret_hp #2691 üzenetére
Ált. mind1iknek 2.5cm a magassága, és gond nélkül cserélhető.
-
concret_hp
addikt
lehet hogy nem ez a legmegfelelőbb topic, de akkor plz írányítsatok el
van egy kb. egy éves siftek tápom 350W. na ennek kezd hangos lenni a hűtője, gar az már nincs meg sztem nem is foglalkoznának ilyesmivel, mert annyira nem hangos. az lenne a kérdésem, hogy ki lehet cserélni a tápokban a ventit? szóval veszek bele egy 12 centis ventit és kicserélem azt' jóvan, vagy ez nem ilyen egyszerű? (nem szeretném 5* szétszedni, de azt se szeretném, hogy veszek ventit aztán nem is lesz jó bele)
konkrétan egy ilyen tápról van szó: Chieftec GPS-350EB-101A
thx. a helpet.vagy fullba vagy sehogy :D
-
-
Chaser
legenda
Találtam egy olyan AC-DC adaptert, aminek 15-20V DC a kimenete. Na most ha én ezt rákötöm a fentebb linkelt DC-DC konverterre, vagy bármilyen másra, aminek 12V DC a bemenete, a 15V-tól lenne-e baja? Gondolom a DC-DC konverterben van 12V-os levágó áramkör, vagy külön Zener diódával kellene megoldani?
-
Chaser
legenda
válasz Csaba_20_ #2679 üzenetére
Valszeg vennem kell egy fogymérőt, valamilyet esetleg tudsz ajánlani ami korrekt és nem túl drága? Ez a 2 cucc viszont biztos jó lenne bőven, csak az árukkal nem barátkoztam még meg....
-
Chaser
legenda
Erre a problémára kérnék okosságot
-
Csaba_20_
őstag
Szerintem pedig nem eszik többet 240W-nál a videokártya. Akkora teljesítmény eldisszipálásához nem kis hűtőfelület szükséges, még aktív hűtés esetén is. Persze ha a gép összteljesítményfelvételét értetted alatta, akkor tuningnál előfordulhat ekkora teljesítményigény. A sípoló hang normális kapcsoló üzemű tápegységeknél. A PCI-E-nél pedig úgy tudom, hogy maga a PCI-E 1.0 csatlakozó(ami az alaplapon van) az, aminek 75W-ban van maximálva a teljesítménytovábbítási képessége, nem pedig a PCI-E tápcsatlakozónak, ami a tápból jön közvetlenül. De mivel nem nyilvánosak a PCI-E szabvány részletei, ezért nem tudtam pontosabban utánanézni ezeknek az adatoknak. Tuningnak nem feltétlen a táp teljesítménye fog határt szabni szerintem. Előbb szab határt a videokártyán lévő DC/DC konverter, vagy az alaplapi konverterek valamelyike, ha a memóriák és processzorok egyébként bírni is fogják még, mire ez bekövetkezik.
-
meci23
csendes tag
válasz Csaba_20_ #2674 üzenetére
Koszonom szépen a választ! Teljesen érthető!
Azóta különben megpróbáltam finoman a tulhuzást, és elég magasra sikeredett! Szerintem tutira tobbet eszik 240W-nal (bar nem mértem meg muszerrel), es a tap csak langyos levegőt fúj ki!
Egy dolgot azonban nem tudok hova tenni! Erosebb megterhelesnel halk sipolo hangot ad a táp (csak azert hallom mert kint van a gép az asztalon), de ez huzas tuning nelkul is hallatszik (talan csak egy kicsit gyengebben)!
Kül. a dobozon az van, hogy 18A a max áganként, ami ugye 216W (persze max)! Ha a pci-e csatik egy ágon vannak, akkor 150W nál többet tudnak leadni (kül ugy tudom, hogy a 75W/pcie a minimum, amit le kell tudnia adni)!Udv. Zoli
-
Csaba_20_
őstag
Ha hinni lehet annak az adatnak, hogy összesen 56A-re terhelhető a 12V-os ága a Thermaltake tápodnak(persze nem mellékelik, hogy ezt milyen terheléseloszlás mellett képes véghezvinni, de mind1), akkor is 20A az áramlimit egyetlen szekción, ez az EN60950 szabvány miatt van így. Ha az alaplapi főtápcsatlakozó és a PCI-E külön szekcióra került, akkor azok külön-külön 20A-re terhelhetőek úgy, hogy közben a tápból nem jön ki 56A-nél több a 12V-ból. Ugyanakkor viszont emlékeim szerint a PCI-E 1.0 csatlakozóból kivehető maximális teljesítményt 75W-ban határozták meg, a PCI-E 2.0-nál pedig 150W-re emelték ezt a limitet. Tehát ha külön szekció is az alaplapi főtápcsatlakozó és a PCI-E tápcsatlakozó a 12V-on, akkor se tudsz kivenni 390W-nál többet belőlük, mert a PCI-E csatlakozó határt szab neki. Bár nem ismerem pontosan a videokártyagyártók szokásait, de úgy gondolom legtöbbjüknél a DC/DC konverter bemenetére csak a PCI-E tápcsatlakozó van kötve. Ha pedig így van, akkor újra ott vagyunk, hogy 240W/videokártya a maximális terhelhetőség. De ez is csak akkor, ha a PCI-E tápcsatlakozók külön áramlimiten vannak. Remélem érthető.
-
Anthony28
őstag
válasz ataribalint #2669 üzenetére
Én is a Chieftec-re szavazok.Ezt a tipust használom én is csak a 850W verziót.Semmi gond vele.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Csaba_20_
őstag
válasz msgt.fubar #2665 üzenetére
Kialakításfüggő, hogy a 3 felé bontott 12V melyik csatlakozóra van kötve. Alapvetően az ATX12V-os szabvány(2007 március óta az asztali gépekbe szánt tápok tervezési szabványa is) az EN60950-es szabványra hivatkozva külön áramkorlátot írt elő a processzorokhoz menő 12V-os ágra. Ezt a szabvány 12V2-nek nevezi, a főtápcsatlakozón és a periféria-tápcsatlakozókon lévőt pedig 12V1-nek. Ennél több ágról és limitről nem ír, azonban nyilvánvaló, hogy az EN60950 szabványnak való megfelelés miatt amennyiben egy ágnak 240VA-nél nagyobb a terhelhetősége, akkor ahhoz külön áramlimitet kell kialakítania a gyártónak. Tehát, ha a 12V-os feszültségágon 56A-t tud leadni egy számítógéptáp, akkor azt legalább 3 részre kell bontania a gyártónak úgy, hogy egy szekción se haladhatja meg az áram a 20A-t. Ezenfelül viszont a gyártó dönti el, hogy mit hova vezet ki, mert erre nincs egyértelmű előírás a korábban írt processzoroson kívül. Úgyhogy nem lehet konkrét választ adni a kérdésedre a pontos kapcsolás ismeretének hiányában. Az általad említett táp még nem járt nálam javításon, de megmondom őszintén, sose azt figyeltem, hogy mit hova kötöttek a kérdés tekintetében. Már csak azért sem, mert ez nem felhasználó által módosítható dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Szia, ez a kérdés ebbe a topicba tartozik: [link]
Szerintem tedd fel ott a kérdést
(Valamint érdemes elolvasni az egyes topicok első hozzászólását, általában fontos információkat tartalmaznak. Így a linkelt topicé is, és ezen topicé is)[ Szerkesztve ]
-
GanXstaZ
tag
Saját tapasztalat, 560as Chieftech hibátlan elég rég használom.
-
ataribalint
csendes tag
Sziasztok!
Én szeretnék venni a gépembe egy MOduláris tápegységet, mert a moddingolásnál véleményem szerint zavaró a sok kábel, még ha azok le is vannak harisnyázva, ezért szeretném a Moduláris megoldást, hogy csak a szükséges kábelek legyenek "láthatóak" és csak azok legyenek a tápon.
nekem 20-25 Ft értékben 3 táp lenne kilátásban!
1. CORSAIR - HX520
2. COOLERMASTER - Real Power RS-520-ASAA-A1
3. CHIEFTEC - CFT-560-A12Ca PH! s Elit véleményét kérdezném, vagy azokat akik otthonosan vannak a témában, hogy melyiket érdemes megvenni...
Válaszotokat előre is köszi!
-
meci23
csendes tag
-
meci23
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy nagy kérdésem!
Van egy 700W-os Thermaltake tápom, amelynek 4 db +12V-os ága van, és ezek kombinálva összesen 56A leadására képesek!
Emellett van egy 2900xt-m amit erosen huzni szeretnek (ezert eleg sok aramra lenne szuksege), de nem tudom, hogy hogyan vannak az ágak! Asszem, a két pcie tápkábel egy ágon van, az alaplapi meg másikon (de javitsatok ki, ha nem igy van)! Igy osszesen 28A-t kap az alaplap+videokari?
Valaszokat elore is koszonom!Udv. Zoli
Ui.: mind a ketto pcie 6pines, ami a specifikacio szerint 2x75W-ot tud szállitani, de ha a tap tud tobbet, akkor a kábelek elbirják a nagyobb áramot (igy 75W nal tobbet tudnak szolgaltatni)?
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy miből lehet megállapítani hogy melyik ágat dugom be az egyes perifériákba? A tápom egy 450W-os Chieftec, ami a 12V-os ágon 15A-t képes leadni. Namost van egy 2900Pro videókártyám is, ami néha játék közben, illetve windowsban is hajlamos elszállni, ilyenkor ki kell kapcsolnom a gépet fél percre, és csak utána megy rendesen. Ja és a gyártó egy 550W-os tápot ajánl a vga mellé, gondolom mivel azok már könnyedén leadnak 20A-t a 12V-os ágon.
Szóval én arra gyanakszom hogy nem tud elég áramot felvenni, és ezért kapcsolja le magát. A videókártyába egy 6pines tápcsatlakozó megy, ami a tápom leírása szerint 3db sárga színű 12VDC és 3db fekete GND-ből áll. Gondolom a 12VDC egy 12V-os ág a 3 közül, de honnan tudhatom hogy ugyanezt az ágat használja-e más is? (ez a kérdés lenne a lényeg)
gottagofast
-
joasztalos
csendes tag
Akkor meg minek rá a fuker,ha amugy sem forog? Pedig azt gondoltam hogy menö lesz a macron. De ilyet
Halhatatlan vagyok. Egyelőre.
-
Skizz
addikt
válasz joasztalos #2662 üzenetére
noname tápoktol nemsokkal jobb a macron...
-
joasztalos
csendes tag
Megcsináltam, a védörács alá tettem pár alátétet. Igy már nem surolja a rácsot. Amugy semmi baja a tápnak mert kiprobáltam. Viszont az sli hez már sanszom sem volt, hogy eröltessem /400w/. Fiacskámnak valami névtelen 350-es van. Gondoltam kicserélem.
-
kisninja
őstag
válasz joasztalos #2659 üzenetére
cserélsz egy ventit ha beszart és használhatod..eddig is müködött nem ?
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Skizz
addikt
válasz joasztalos #2659 üzenetére
Neki odaadhatod, de gépbe ne rakjátok
-
joasztalos
csendes tag
Sziasztok! Van egy Macron tápom 400w pfc. Egyszer valamiért belenéztem a táp ventijébe és láttam hogy áll.Gondoltam terhelés alatt indul el.Eltelt vagy három hónap.Cseréltem benne,fejlesztés miatt pár dolgot.Gondoltam kifújom belöle a port és a tápot is kiszereltem, és rájöttem hogy azért nem forgott a ventije mert be volt szorulva a rácsba. Nem raktam vissza.Szerintetek jó lesz még a gyermekemnek?
-
raziel01
veterán
Mit okoz, ha kiszáradnak a kondenzátorok?
-
lacsabi
csendes tag
Hela.
Hogy hívják, és honnan lehet szerezni olyan tápkábelt, ami a 3 villás reteszes piros ajzatba illik?
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz szacsee #2651 üzenetére
Szia!
Kicseréltem a SATA kábelt és ma elindult elsőre
Pedig ez a 'drót' uj volt és nem is gondoltam rá h lehet olyan kontakthiba, h vmiért csak inditáskor jelentkezik, utána meg 20órán át minden szép és jó...
Amugy ezek a gyári piros SATA kábelek ennyire szarok?
mert mostjutott eszembe h 3éve volt, h a kábel miatt halt le a vinyo, cask akkor egyértelmű volt a hiba, mert mozgatásra reagált..
Szaval másnak is volt már velük gondja, vagy csak én fogom ki a sz*rokat? -
Baboon
senior tag
Zseniálisan bevált a venti csere, olyan halk kb mint egy laptop, ajánlom mindenkinek bátran: Silent blade II
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Segitségeteket kérném
HDD-s topikban már feltettem [link] , sajnos kevés sikerrel... illetve kaptam 1 tippet, h esetleg a táp kezd tönkremenni, és a kondik hidegen nemakarnak elindulni... ezért gondoltam hozzátokfordulok.Szerintetek lehet ez a probléma? egy Fsp 350es táprol lenne szo, még alig 1 éves.
sajnos nincs itthon más tápom, h kicseréljem, és ha mégse lehet ez akkor nembontom ki, és csinálok magambol majmot vmeik nap a boltbanKöszi elöre is!
sorry, h többhelyen is felteszem, csak mott parázok, h 1szer csak nemindul el, és akkor okosodhatok itt 1magamban
-
szacsee
nagyúr
válasz krenski.84 #2648 üzenetére
Alaplap totyikját kérdezd meg.. .mi a bibi...vagy esetleg a : Valami baja van a tápomnak totyikot tom ajánlani...
Milyen táp amúgy?
Nincs lemerülve az elem, mivel áramtalanítottad?
Valamelyik lapok visszaállnak alapra, ha kikapcsolod a tápot és pl nyomsz egy PWR gombot stb..
Lap topikjába kérdezgess..[ Szerkesztve ]
-
krenski.84
csendes tag
Üdv!cm venti
Lenne egy kérdésem. Adott a configom az adatlapon, a procinak 3.2GHz-n adtam BIOS-ból 1.375V( ami CPU-Z;EVEREST szerint terhelés alat olyan 1.312) a memokat 1000MHz-n 2.1V toltam. Tegnap Volt Prime95 vagy 2órán keresztűl minden-kopp kopp- jól működik.
De! Tegnap este 24:00-kor gép lekapcs->áramtalanítás. És most reggel olyat csinált hogy bekapcs->minden indul(ventik pörögnek, merthogy 3db 9cm 1db 12cm venti)
és két másdperc múlva ki kapcsol. Semmi hang stb utánna 1sec mulva indul magától.
Az fsbt 400-ról vissza vette alapra, ennyit csinált.
Kérdés, lehet hogy kevés a 400w??? thxkrenski
-
kiscsáko
tag
hali,
segítsetek már, melyik két tűt kell összezárni hogy működjön a táp? -
Baboon
senior tag
Világos mint a vakablak.
És mi van akkor ha adnak hozzá 2 tűs molexet vagyis tápcsatit. Ha azzal dugom össze az is jó nemde?Ja és a másik:
Mi van ha az alaplan system fan csatijára dugom? az mondjuk szabályozná a sebességét, mondjuk nem tudom mennyire tenne ez jót neki mert a cpu-hoz igazodva variálná a sebbeséget sztem.[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
A lényeg hogy azt a két kábelt kell valamilyen módon bekötnöd (legjobb az eredeti helyére, pl. kábel elvág, összeköt) amin a +12V-ot és a testet kapja a venti.
A 3. kábel a fordulatszám miatt kell, neked erre nincs szükség amennyiben a gyárin sem volt.
Persze lehet hogy 4 kábelessel találkozol, de az már megint más eset.
A lényeg, hogy nagy valószínűséggel olyannal fogsz találkozni, ahol a fent leírt igaz, tehát kettőt kell használnod a 3ból.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Baboon
senior tag
Szervusztok!
A kérdés az lenne hogy a tápomba van egy szabvány méretű 12 centis venti amit kicserélnék, de ennek 2 tűs csatija van amiket lehet kapni azoknak meg 3 esetlen egy 4 tűs molex-e. Nos mi van ha rádugok egy 3 tűs csatit egy 2 tűs csatlakozóra? mire van a 3. tű? Vagy ha a molexet rádugom minden oks?
Ha kimoderáljátok akkor kimoderáljátok, de egy válasz is jöhetne mellé privibe
-
Hequila
őstag
válasz Lotusomega #2636 üzenetére
Egyre több helyen látom, hogy a "szakik" nem írnak a fórumba. Ez szerintem annak tudható be, hogy sokan arra nem képesek, hogy elolvassák, hogy miről is szól a téma, és hogy használják a keresőt. És ezzel (érthető módon) sokunknak már egy kicsit tele van a ... . Próbálunk segíteni (mindenki a maga szintjén), sokszor hitelesebben és nagyobb szakértelemmel, mint azt hivatalos helyen, pénzért teszik. Azt hiszem, legalább annyi elvárható lenne, hogy ha már igénybe veszi valaki ezt a "szolgáltatást", annyit megtehetne, hogy tájékozódik, mielőtt kérdez.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Csaba_20_
őstag
válasz Lotusomega #2636 üzenetére
Te a sokadik vagy, aki előbb kérdez, aztán gondolkozik. Teljesen megértem Hequila reakcióját és az alkalmazott stílust is. Rosszabb pillanataimban valószínűleg én is hasonlóan reagáltam volna le a kérdésed. Fordított helyzetben szerintem te is.
-
Csaba_20_
őstag
válasz Lotusomega #2634 üzenetére
Ebben a topicban pedig kismilliószor veséztük ki ezt a kérdéskört, annak ellenére, hogy nem ide tartozik. A kereső a fórum része, nem csak díszítőelem.
-
ronson
őstag
Valaki tudna segíteni, hogy tápba való Low Esr-es kondikat honnan tudnék szerezni normális áron. Kellene 1db 2200/10v-os és 2db 1000/10v-os.
Miskolcon sajna nem kapni. -
Csaba_20_
őstag
válasz Vénchopper #2621 üzenetére
A ventilátor nem kifele fújja a levegőt, hanem befelé szívja. Ha felfordítod, akkor maximum friss levegőt fog beszívni és nem a processzor által termelt meleget. Vagyis nem lesz baja. Legközelebb pedig akkor is a megfelelő topicba írni, ha az épp nem a legfrissebben válaszoltak között van. Hidd el, egyből oda fog kerülni.
-
Csaba_20_
őstag
válasz Lotusomega #2628 üzenetére
Köszönjük, hogy elolvastad a topic első hozzászólását és megértetted az abban leírtakat!
-
sK0t
tag
Üdv.!
Tápokban hogyan lehet kicserélni a ventit?
Mert az enyémbe olyan van, hogy rácsatlakozik a NYÁK-ra egy kis fehér csatlakozóval, mint a vga-karinál...
Szval akkor kifejezetten táp ventillátort kell venni ?
Tudtok valami jót ajánlani, ami nagyon halk ?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
-
Vénchopper
csendes tag
Sziasztok!
Nem akarok tápot venni, egy más tápos aktív fórum nem igan van
Szal ide jönne a kérdésem ami elég lámulós bocsi
A tápomon a ventillátor alulra fújja a meleg levegőt, de a házamnak felül van egy szellőző kivágva, és ha megfordítanám fejjel lefelé, pont felül fújná ki a levegőt.
Nem lessz baja ha fejjel lefelé üzemelem be?
Előre is köszi!!!
csáó -
Hequila
őstag
válasz Lotusomega #2619 üzenetére
1. A kérdésed kurvára nem tartozik ide.
2. Ha nem lennél lusta használni azt a tarka faszkrémes keresőt, már rég megtaláltad volna a választ, és most nem kellene itt osztanod az embereket, hogy milyen gecik vagyunk, hogy nem vagyunk hajlandóak segíteni.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Lotusomega
senior tag
NA senki?
-
Lotusomega
senior tag
Sziasztok!
Ha nem jó helyre írok akkor előre is bocs, és törölhető.
Egy asus m2n-sli (24+4csatlakozós) lap elmegy egy chieftec 400w 20+4 tűs táppal?
Válaszokat előre is köszi. -
D@ni88
addikt
Hali, van egy 400Wos 400-AA-101A típusú tápom (ha jól tudom delta beles)
Vásárlása óta ciripel, nem lehet ezellen valamit tenni? -
Ribi
nagyúr
válasz Csaba_20_ #2582 üzenetére
Hat en kenytelen voltam kicserelni a tapomban a ventit mert eszementi idegesitoen hangos ami a csifi 400-ban van. Ha tenylegesen gyari kuler van a procin, es a ta viszonylag meleg levegot sziv, akkot tenyleg vigyazni kell a legszallitassal. Ahogy teszteltem a benne levo ventit, 5V-n kb 1600-1800-at porog. A fura az volt hogy ez ala semmivel sem tudtam szoritani. Kotottem ele + ellenallast, potit, mindent, de csak nem lett lassabb.
Igyhat kicsereltem egy "sima" 2000 fordulatos ventire, ami 5V-n kb 1200 korul forog es siri csendben van. Mivel a fahazikom igenjol szellozik, es a tap alul van, ezert is mertem megcsinalni. Elotte egy Silent Blade-t raktam bele, de annak 5V-n szinte 0 a legszallitasa es nem mertem megkockaztatni. Lehet, hogy siman elvitte volna. A mostani ventivel max terhelesen is huvos levegot tol ki magabol. Max terhelesen merve 270W-ot eszik a gep. Hatasfoka mondjuk 80%, akkor ~60W-ot kellene futeni. Amit furcsallok az az, hogy a proci is kb ennyit futene amikor terhelem. A proci bordan erzem hogy meleg levegot tol, a tapbol viszont hideg jon. Akkor most elfuti azt a 60W-ot vagy micsinal vele ? -
rudi
nagyúr
Ezt már láttátok? Két táp egy házban Van ennek értelme? (persze, attól eltekintve, hogy tök fölösleges ekkora teljesítmény)
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
raziel01
veterán
Coolink CP 4012P 400W tápegységről mi a véleményetek?
Milyen minőség? Tesztet tudtok róla? Megérte megvenni? Megvan már 4 hónapja.
Annyiból jó, hogy nagyon halk.[ Szerkesztve ]
-
didyman
őstag
válasz Pukkancs #2607 üzenetére
Kondikat elhűti a környezet. A primer oldallal nincs gond, azok nem melegednek maguktól számottevően és itt a 85 fok még nem is olyan rossz, mint tűnik, ha van elég távolság a bordától. A szekunder oldal bajosabb, mert ott a kondik a nagy áramerősségek révén melegednek fel. Ezt a rézfólia és a légáramlás tudja elvinni róluk. Ami nagyobb gopnd, az a trafó, meg az áramváltó. Ezek nagyon tudnak melegedni és nem mennek tönkre könnyen, de a forraszok és a környező alkatrészek, amiket felmelegítenek, már nincsenek olyan jó helyzetben.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
Pukkancs
aktív tag
-
szacsee
nagyúr
Az úriembert próbáljátok rábeszélni, hogy Életvédelmi szemontból semmisítse meg ezeket!!!!!!
-
venember83
nagyúr
válasz !Overdose! #2599 üzenetére
Én meg másfél évvel előtted s akkor mi van? Azért még tudok keresni, ha meg annyira sürgős a kérdés, akkor nagy szervizes topik és privát valakinek, aki tuti ért hozzá. Szerintem. Mellékesen megnyugtatlak, Csaba_20_ sem fossa a szót, de ha jól látom ezt a topikot ő tartja életben, sokaknak segít. Ez mióta szófosás?
Elnézést.
-
Csaba_20_
őstag
válasz !Overdose! #2599 üzenetére
Ilyen régóta tag vagy? Mégse tudod, hogy mi a fórumon a szokás? Kérd ki magadnak nyugodtan, de ezek alapszabályok.
-
Csaba_20_
őstag
válasz thomasson88 #2602 üzenetére
Vegyél hozzá tápkábelt, 500 Ft-ért vesztegetik kb. az ilyen tápkábeleket. Pont olyan kell hozzá, ami a tápodhoz is van.
-
thomasson88
csendes tag
Sziasztok. Tegnap marha ügyesen elqrtam a tápomat a gépemben. Ennek oka, hogy új monitort vettem, és próbáltam ügyeskedni, nem sikerült. Van egy másik gépem, de azon gép hátulján csak egy db táp csatlakozó van, és arra ugye a gép megy. Mivel a monitornak is tácsaptlakozó kéne, tudnátok valami megoldást javasolni?
-
Maotun
őstag
Szintén zenész , de megoldás a táp burkolat levétele venti takaró fólia eltávolítása
ja és a ház moddingolása , MERT az egy nagy ventis tápok , ventivel lefelé sokszor cpu bordáról kapnak 40-50-60 fokos levegöt, hát erre a champion chipp bepánikol maxra teszi a 0,37A -s adda csoda ventit= 2200 na itt már a 12,-es is kurva hangos .
Tedd bele fordítva ventivel felfelé és furd ki felette a házat, aki tart a porosodástól a ventit is megfordíthatja a tápban hogy vegye le a meleget a bordákról és felfelé nem is kell sokat segíteni a meleg levegönek ahol eddig fujt a táp ott szív felfelé fuj"
" teccccikérteni" ez az MTX szabvány
ha nem vagy barkács alkat CM 690 -es házat vedd és tedd alulra a tápot, a müanyag fólit akkor is vedd ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Riasztó topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek