- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
-
PROHARDVER!
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz kormi0312 #3497 üzenetére
Igen. Kell a megfelelő hűtés a cuccnak, különben kifinganak a kondik meg úgy minden más.
alienpapa: Ne tedd, a tápod "egészségét" veszélyezteted. Nem hiába tették bele azt a légszállítású ventit, amelyiket.
Halkítás ügyében ne ventit cseréljetek, inkább tápot. Corsair VX450 bőven megfelel, rendkívül halk és szvsz az ára is elfogadható. Vagy olcsóbban a CX400. De bővebben a melyik tápegységet vegyem témában.
-
elfelejtette
veterán
válasz alienpapa #3498 üzenetére
Hy!
A gyári venti névleges légszállítási értékétől max. 10%-kal ajánlatos eltérni!
A GT venti légszállítása ~40cfm lehet, a táp gyári ventijéé viszont 88cfm..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h kicserélhetem-e az fsp 400-as tápomban a ventit, egy Galcialtech 12cm-es ventire?
köszi előre is.''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
bocsi ha rossz topikban teszem fel a kérdést, légyszi írjátok meg hogy hol kellene esetleg.
van egy FSP Bluestorm 500W-s (AX500) tápom. Csak letöltésre van használva a gép, vidkari nincs benne, onboard video, 1HDD társaságában, a proci 1.1V-t kap alig fogyaszt valamit a gépezet. táp is csak 38-40 fokos, alapjáraton járhat a ventije de nekem az is hangos picit. az lenne a kérdésem hogy ha ilyen "terhelés" mellett a venti nem pörögne rajta akkor maradandó kár keletkezne-e benne? vagy esetleg vmi ötlete van-e vkinek a halkítást illetőleg?
köszi előre is a segítőkészséget! -
h.adam.92
őstag
Hali!
Tudnátok nekem javasolni egy aránylag olcsó, de megbízható tápot ehhez a konfighoz?
ASUS P5B Deluxe
Intel Core 2 Duo E6320 1.86GHz @ 3GHz
2*1GB GEIL ULTRA 1066MHz
GeForce 9800GX2[ Szerkesztve ]
-
vepe
őstag
Sziasztok!
Adott egy ilyen konfig:
-Abit nf7
-amd 2000+ proci (TB-B magos)
-artic hűtő
-40gb samsung ide
-dvd olvasó
-2x256 dual ram
-32mb tnt2 vivo vga
nos ez a gép ezzel a táppal gond nélkül lett telepítve:Telepítés után 4-5 óra használat után csinált olyat a gép, hogy magától kikapcsolta a monitort, illetve restartolt (előtte egy fsp 350w blu táppal gond nélkül ment a konfig)...ilyenkor csak főkapcsoló lekapcsolásával lehet kikapcsolni a gépet.még sem lenne elég ennek a konfignak a 250w-os táp??, a mennyit fogyaszt a gépem topicban azt mondták bőven elég, de ezek után már nem tudom..
A lapon ugye van egy 20 és egy 4 pines csati....a tápon viszont csak 20 pines....csinálhatja az a plusz 4 pin hiánya ezt a jelenséget?.....
A táphoz ajánlottak egy olyan átalakítót, ami a 20pines csatihoz csinál +4pint...a fenti linken lévő táp elbírja ezt az átalakítást?köszi előre a válaszokat
-
jilian
addikt
BÉKE!
Van egy ilyenem és szeretnék venni hozzá egy ilyet!
Az lenne a kérdésem,h kompatibilis-e a kettö?
Mert ugy hallottam,h ebböl adodhatnak problémák!
Elöre is köszi!JA!
és öket szeretném védeni:
P5Q Del., E8500, 4*1Gb CSX, Ati 4870 OC, 1,5 Tb vinyó, 22" Samsung
+ehhez jön majd még egy hangkártya meg egy Z 5500
...na jo meg a tv-m , meg talán az akvárium
lehet,h majd!! ...gyüjtögetek egy nagyobbra. (táp)[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
FSP-400PNF ventilátor vezérlő egysége vajon hány Amperre van "méretezve" ?
Háttérinfo: A gyári YS ventilátor 0.3 Amperes, a táp 0.41-est már nem volt képest felpörgetni. 350PNF-ekben ADDA ventilátorok (is?) vannak, ezek 0.33-0.34 Amper között mozognak. A vezérlő egység azonos lehet a két típus esetében?
Köszönöm
-
shteer
titán
honnan vetted ezt a 36A-t? a ph! tesztben a gtx260-as gép fogyasztása teljes terheléskor 284W
szerintem jónak tűnik..
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a Chiftec Smart 450W-os tápegység 12V-os ága tud-e 36W-ot? -
shteer
titán
-
Biliskmer
aktív tag
Szevasztok
Most tervezem lecserélni a gépemben a videókátrtyát és nem tudom, hogy a mostani tápom elég lessz-e.
Jelenleg egy: FSP atx 400 PNR tipusú tápom van, és nem tudom, hogy ez elég teljesítményű-e a következő konfig működtetéséhez:
- ASUS A8V-MX lap
- AMD 3700+ 939 San Diego
- 2x1Gb 400 Kingmax mem
- Saphire Radeon 3850 AGP-s kari
- 2 darab IDE-s hdd
- Creative Audigy 2 hagkariSzerintetek bírná a mostani tápom vagy vegyek másikat?
Kössz a sagítséget!
-
didyman
őstag
Kiegészítőcsatis, nagy étvágyú VGA-knál nincs hardwired módon összekötve a csatlakozó és a foglalat tápellátása, mert nem lehet megbecsülni, hogy melyik úton lesz kisebb a soros ellenállás, így akár a lap felől is folyhatna a nafta számottevő része (ugye ilyen esetben áramosztás lesz, aminek aránya az időjárástól is függeni fog). Másrészt a több 12V-os ág miatt eleve nem szerencsés, ha a gyártó ezt az összekötést elvégzi. Sok kártya mégis ad képet csati nélkül: Ez azért van, mert a tápellátás több helybő több helyrel történik, a nagyétvágyú 3D motoré biztosan nem PCIE-ből.
A két táp párhuzamos kötéséről írtakban van egy kis csavar. A tápba befelé NEM tud áram folyni az egyenirányítás elve miatt! A kimeneten megemelkedő +/- feszültség a szabályzásra fog hatni, ami igyekszik lejjebb/feljebb vinni a kimenetet: Nem fog neki sikerülni. Terhelés nélkül (ahova ténylegesen elfolyhat) tehát akár komoly bajba is kerülhet a vezérlés, de mivel megint nem garantálható értékekről van szó, bármiféle ilyen párhuzamosítás ellenjavallt szokott lenni. Kellő terheléssel a magasabb kimeneti feszültségű táp felől fog áram folyni mindaddig, amíg feszültsége el nem kezd leesni annyira, hogy a másik tápéval összemérhetővé válik a soros veszteségek révén, ekkor indul meg az áram a másik tápból is. Ez szélsőséges esetben akkor következik be, amikor az első táp már a túlterhelés határán van, de a szabályozás jellegzetessége miatt lehet, hogy csak a védelem belépése után.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
04ahgy
nagyúr
válasz Red Rebcs #3472 üzenetére
Nem mélyvíz. Melyik tápegységet vegyem, a kérdezőnek és a válaszadónak is. Red Rebcs, neked egyszer már lett szólva. Javaslom (ha nincs időd a melyik tápot vegyem topikra), hogy tanulj egy kis központozást, mondatszerkesztést. A helyesírást már nem is említém.
Semmit nem szól hozzá, mert valószínűleg fogalma sincs róla. Sok (a legtöbb) grafikus kártyán a PCIe tápcsatira kapcsolódó tápfeszültségellátó kör nincs is galvanikus kapcsolatban az alaplapi 12V-os körrel. Ergo így nem is tudnak egymásról.
A másik eset pedig a galvanikus kapcsolat a kettő között, ekkor csak a nagyobb áramfelvétel miatt kell a kiegészítő csati, hogy az áramút – lehetőleg – ne az alaplapon keresztül haladjon, feszültségesésével további disszipációt, ezáltal hőtermelést okozva. Galvanikus kapcsolatnál úgyszintén tök mindegy, hogy külöNbözik-e a két forrásból érkező 12V, hiszen a test az közös. Ha a 12V is közös, akkor a nagyobb potenciálú hely felől áram folyik a kisebb felé, feszültségesést okozva az összekötő vezetékeken, és a kisebb terhelés által kapocsfeszültség emelkedést létrehozva az alacsonyabb feszültségű tápban, csökkenést a nagyobb terhelés által a magasabb feszültségűben. Tehát a fizika gondoskodik arról, hogy ez esetben teljesen kiegyenlítődjön a VGA által két irányból kapott feszültség.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Red Rebcs
tag
válasz Bj Brooklyn #3469 üzenetére
elméletileg nem
gyakorlatilag
hát meg kell oldani ( gondolom gondolt rá az fsp)
hogy mikor áramot kap az alaplaptol a kártya akkor
a kiegészitő csatin is rajta legyen a fessz hogy ne sipoljon
vagy ne károsodjón valami (vga v alaplap mindkettő)másik
az alaplapi 12v és a plussztáp 12 v külömbségéhez mit szól a kártyamoderátort kérdezd pontosabb infóként
Ha annyira gagyi lenne
szerintem fsp nem igazán gyártanánetre 1 magós semprón játékra 4 magós athlon
-
Badman 4ever
őstag
válasz didyman #3470 üzenetére
Elolvastam, értem és bocs az idióta poénért.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
didyman
őstag
Srácok, csak az előző két hozzászólásban írtakat kéne elolvasni, csak azt a kettőt, kéremszépen...
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Valaki erre?
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
Badman 4ever
őstag
A viccet félretéve, hogy lehet, hogy a Q-Tech tápom egy csatlakozója nem kap áramot mindig, pedig semmilyen mozgás nem éri. Jelenleg egy Y elosztóval megoldottam a dolgot ideiglenesen.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Badman 4ever
őstag
A világ legjobb tápjai a Vargáné-s tápok...már azoknak, akik élőben akarnak tüzijátékot látni a szobájukban .
-
didyman
őstag
válasz kecsetif #3462 üzenetére
De mi máshol is ott vagyunk, tehát megtaláljuk, ha oda írod. Ne értsd félre, a mélyvíz nem ilyen szakmabúvárok gittegylete, hanem olyan hely, ahol kicsit lexikálisabb, hétköznapi dolgoktól elrugaszkodó, vagy azokat más formában tálaló témák kerülnek szóba. Kedves betévedő látogató szeme előtt ott vigyorog az első hozzászólás, amit azért illik elolvasni, de be fogom tenni alcímnek is, állandó félreértés van ebből, senkinek sem jó így.
-
didyman
őstag
válasz Red Rebcs #3461 üzenetére
Emiatt (gyk. alacsony terhelhetőségű táplálás) tönkremenő VGA legfeljebb a gyártóját minősíti, de a legszarabb PWM is simán lekapcsol, ha az UVLO (undervoltage lockout) védelme megszólal és nem küzdi szerencsétlen FET-eket tovább. A fizikailag több vezetéknek, mint elébb írtam, emiatt van jelentősége, hogy ne egy szál draút szállítsa a VGA felé elvileg engedélyezhető maximális áramot (hiszen az két/három vezetékre van meghatározva), hanem több. Függetlenül attól, hogy hány ág (a pontos leosztás jkiderítése szétszedés nélkül sokszor nem könnyű feladat). A több ágúság amúgy is egy elég bugyuta terület a tápoknál, sokak számára bír jelentősen nagyobb jelentőséggel, mint amit valójában jelent. A marketingmajomkodásról nem is beszélve.
-
didyman
őstag
-
kecsetif
aktív tag
[OFF]"azon funkcionális analfabéták, akik nem tudják értelmezni az első hozzászólást, továbbá felmérni, hogy egy adott téma mélyvizes-e, talán elmennek más topikba" Igazi Facies maximus megszólalás... ;))
Azért jöttem ide, mert máshol nem tudták, hogy a két ág -gyakorlatilag- párhuzamosítása okoz-e gondot a tápban...
(#3461): Köszi a választ, a két ág össze lesz kötve a két molexen keresztül. [/OFF]
[ Szerkesztve ]
-
Red Rebcs
tag
Sajnos ez egy ismerősnél nem jött be
kártya később jobblétre szenderülta tápegység kimeneti oldalán általában egy helyről jönnek ki a kábelek
tehát a tápot ugyanúgy terheled ha egy ágra vagy két ágra kötöd a vga t
mivel nem kábelenként van osztva a 12 Vvéleményem szerint nem azért van annyi becsatlakozás vga n
hogy a felét ne használjuk mert csak felesleggyengébb vga n a tápcsati tényleg egy molexre van átalakitva
de valszeg azért mert ez igy is elég neki és az is széttágazik
nem csak az egyik felébe megy be az áramnetre 1 magós semprón játékra 4 magós athlon
-
04ahgy
nagyúr
válasz Mr Sm!tH #3443 üzenetére
Szia!
Végre egy, mélyvizes topikba illő kérdés.
Ha magától lekapcsolt, akkor 5p időtartamra áramtalanítsd, majd bekapcsolható. Cserélni nem hinném, hogy kellene bármit is. Valószínűleg nem lett baja. Az a helyzet állt elő, hogy a tápod a fellépő zárlati áramot röhögve adta le, csak nem sok köteg vezetékre elosztva, hanem egyetlen egyen. Ezért olvadt meg a szigetelés. A tápról nem kell lekötnöd a köteget, mert a zárlat kívül volt, erről tanúskodik az, hogy megolvadt. Mennyire olvadt meg, látszik a huzal fém ere, vagy csak annyi, hogy ott a műanyagnak bizony melege volt? Melyik ág ez? Egy ilyen táp +12V-on 35A tartós leadására van specifikálva. Rövid ideig ott akár 50A is folyhatott, ehhez pedig ujjnyi vastag kábelek illenek ám, mint egy gépkocsi akkumulátorra kötött kábel.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Red Rebcs #3457 üzenetére
Nem, nem hal bele a kártya. A kártyán a +12V közösítve van. Az egyetlen egy probléma a virtuálisan ágakra bontott táp túlterhelésvédelmével van, miszerint egy nagyobb áramkortyolásnál a gyors beavatkozású védelem a névlegest meg nem haladó, de az egy ágra nézve túlterhelt impulzust túlterhelésnek érzékeli.
Csak és kizárólag ezen egyetlen okból kell a két ágú molex két ágát használni. Butaságokat kérlek ne beszélj.
Másrészt egy mélyvizes topikban kérlek, inkább ne is válaszolj a NEM mélyvizes, gagyi kérdésekre. Majd ha nem kapnak választ azon funkcionális analfabéták, akik nem tudják értelmezni az első hozzászólást, továbbá felmérni, hogy egy adott téma mélyvizes-e, talán elmennek más topikba.HGyu
-
Csaba_20_
őstag
válasz didyman #3442 üzenetére
Pár napja egy lassan 80 éves épület pincéjében jártam. A földelősín eléggé ramaty állapotban volt, a vízműtől már műanyag cső jött, de persze a fém részére rá volt kötve a sín. Azt persze nem tudom mikor mérték, hogy alkalmas-e ellátni a feladatát a rendszer. De az biztos, hogy erősen korrodált állapotban van ott lent minden. Tehát jól mondod: Aki erre kívánja bízni az életét(vizes blokkra kötni a védőföldet), az többször is gondolja meg!
[ Szerkesztve ]
-
kecsetif
aktív tag
Üdv!
Van egy FSP400pnf tápom, egy E8400 intel procis, egy vidkaris (Ati4850) konfigban, 1HDD, 1ODD mellett. Használnom kell a molex -> VGA tápcsati átalakítót.
Mivel VGA tuningban indokolatlan fagyások jelentkeztek, ezért arra gondoltam, az eddig használt egy darab 12V-os ág kevés lehet.
Az átalakítón lévő két molex felhasználásával rátolhatom mind a két 12V-os ágat "párhuzamosan" a vidkarira anélkül, hogy tápnak baja lenne? Ugye a VGA-nak sem lesz baja?
Válaszért előre is nagy köszönet! -
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Csak infoként írnám a hozzászólásaimmal kapcsolatban, hogy megtaláltam a szobában az egyetlen földelés nélküli aljzatot, és azon volt a pc!
Mindegyik másik földelt (eddig úgy tünik, bár még rendes müszerrel nem estem neki).
Köszönöm a segítségeteket!
"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
(Bundás)
addikt
Nekem is egy kérdés: FPS-400PNF milyen "ütemben" vezérli a rácsatlakozott ventilátort? Sikerült kifognom egy Yate Loon ventilátorral szerelt változatot és eléggé zavaró motorhangja van a szerkezetnek. A kérdés, hogy a hőmérséklet függvényében szabályosan adagolja neki a feszültséget (tehát egy adott minimum fesztől (ami mennyi is lehet?) szépen adagolja felfele 12 Voltig), vagy adott neki mit tudom én 3 fesz érték (5, 7, és 12 V) és ezek között ugrál.
ZCoyote: egy csendes, kifogyasztású gép miért terhelné (még) kevésbé az elviekben kisebb teljesítményű tápot? Értelme nincs tápod cserélni, de azért szerezd meg, add el és cserélj le belőle pár régi vágású izzót energia takarékosra; láthatóan kevesebb lesz a villanyszámla; esténként kapcsold ki a TV suspend gombját és az unokák is büszkék lesznek rád.
mod (1) 5.5 Volt 5 akart lenni
mod (2) a 2. kérdésemet arra értettem, hogy a gyári specifikáció szerint mennyit fogyaszt a táp 5 és 12 Voltos ágon, valamint mennyi Ampert ad le e ágakon.[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
válasz monti20 #3445 üzenetére
Nekem egy 350-es FSP táp vitte a hasonló konfigomat gond nélkül. Illetve a procim e8400 volt húzva és három vinyóm + 1 pci tunerem + 2 12-es házhűtő ventim meg egy a hd4850-as kártyán. Úgyhogy csak majdnem volt hasonló a gépem
#3444 Hát senki nem ismeri ezt a tápot?
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy átlagos tápom, amiről hajtom a rendszert. Erre a tápra van rádugva a 2 VGA SLI-ben. Gondolkoztam, hogy bedobok melléjük egy 3. VGA-t Physx-re, de ahhoz a VGA-hoz már nincs csatim. Szóval gondolkozom egy kiegészítő tápon de nem tudom, hogy mennyire zavarna be a rendszernek, hogyha erről menne még egy grafikus kártya. Szerintetek?
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
monti20
tag
Helló
Ehhez a géphez elég az FSP ATX–400PNF Táp vagy inkább egy GigaByte SuperB 460W Táp kellene? Íme:
GigaByte GA–EP35–DS3 LGA775 ATX Alaplap
Intel Dual Core E5200 2.53GHz LGA775 BOX CPU
Cooler Master Hyper TX2 RR–CCH–L9U1–GP CPU Hűtő
GEIL Ultra 2048MB DDR2 800MHz CL4 KIT
Maxtor 500GB 7200rpm 32MB SATA2 HDD
Gainward 9559–BLISS HD4850 512MB PCIE
Cooler Master RC-331-KKN1-GP Elite ATX Ház
Cooler Master R4–S2S–12AK 12cm Házhűtő
Samsung SH–S223Q/BEBN Fekete DVD–RW
Samsung SH–D163B Fekete DVD–R
Samsung PKB–700 Fehér Billentyűzet
A4Tech X–710FS Optikai Egér
Easy Touch ET–558 2.1 Hangfal
LG W1942T–PF Wide 19” MonitorKöszi előre is!
NeSszeeeE!!!!! :)
-
ZCoyote
őstag
Hozzájuthatnék viszonylag olcsón (ingyen) a következő tápegységhez: FSP280-60PZ
Nem egy mai darab de 12 cm-es ventilátor van rajta és elég csendes is. Van itt olyan szaki aki találkozott már ilyennel?
Mi a vélemény róla?
Csendes, kis fogyasztású gépnél jobban járok ezzel mint egy fsp-350-essel?Romani ite domum.
-
Mr Sm!tH
tag
Üdv uraim!
egy "apróbb" malőr után a corsair vx450em egyik ágán megolvadt a szigetelés (gondolom zárlatos is lett az az ág).
gariztatni nem tudom sajnos na de nem is ez a fontos.
gondoltam lekötöm azt az ágat és megnézem úgy működik-e mert szerintem a belsőnek nincs baja.
a kérdésem, hogy ezekben a tápokban a rövidzár védelem hogy működik?
ha megszünt a rövidzár akkor utána minden megy rendesen vagy cserélni kell benne valamit?megköszönném ha valaki segítene mert nem tudok mit csinálni így!
előre is thx! -
didyman
őstag
Fennt idézett szabvány szerint földelt lehet, de ez a földelés nem további eszközök földelésére alkalmas megoldás, ahogy a mosógép házát sem használod földelés forrásának a PC mellé, pedig elvileg jó arra is.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Foldeles nelkul uzemkepes, de se nem uzembiztos, se nem biztonsagos igazabol... A klf ideiglenes foldelesekkel (radiator, effelek) meg az a gond, hogy a vedofold meretezesenel fogva a maximalis zarlati aramnal is biztonsagos: a radiator meg a fene tudja. Volt mar, hogy - talan pont egy kollegiumban? - egy rezso vegul valamelyik szomszed szoba lakoit sutotte meg - a zarlatos cucc a gany fold fele eresztett aramot, persze csak annyit, hogy a bizti nem oldott le. A rezsonal ebbol annyi latszott, hogy nem ugy fut, ahogy kellene - a masik szobaban viszont eletveszelyesse valt tole a radiator.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Red Rebcs
tag
sajnos sokkan nem tudnak róla vagy nem foglalkoznak vele
pedig az ilyen gépek nem éppen normális
körülmények között müködnek
gond nélkül lehet adatvesztés hdd meghibásodás
vagy egyébb alkatrészek meghibásodásaFÖLDELT KONNEKTOROS HÁLOZATI ESZKÖZT
CSAK FÖLDELT KONNEKTORBAN HASZNÁLJUNKnetre 1 magós semprón játékra 4 magós athlon
-
Red Rebcs
tag
szivesen
nálad van legalább
haladásezútán ne izgulj
csak szigetelővel kötözd be a kábel végét
és dugd elazért célszerü földelést csinálni
lévén a mósógép fütése végett a
fürdőszoba kábelezés egyidő után megadja magát
( sajnos tapasztalat elszenesedet az biztositék tábla meg konnektor)
és ha nincs szerencséd
a fütés bekapcsolásával megrántja a fesszt
a tagan meg géped nem lessz oda a gyönyörtölnetre 1 magós semprón játékra 4 magós athlon
-
didyman
őstag
Nem szabványos megoldás, a fűtéshálózat feszültségviszonyai, ellenállása nem ellenőrzött és nem garantált értékek az érintésvédelmi földelés számára.
Kerestem biztosat rá:
MSZ172/1-86
1.5.1.7. Önállóan is számottevő földelés: az a nem villamos célra készített fémszerkezet (pl.
fémcsőhálózat), amelynek a talajban fekvő, hatásos (a talajfelszínnél legalább 0,5 méterrel
mélyebben lévő) részeinek hossza legalább 4 méter.
3.2.2.2.3. A más célú (pl. éghető gázok vagy folyadékok vezetésére szolgáló, továbbá fűtési) csövek nem
elegendők érintésvédelmi földelés céljára."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
Psych0
őstag
-
Psych0
őstag
Nem tudom mennyire korrekt megoldás, de én annó egy fél évet a fűtéscsövön keresztül földeltem le a gépem. Gondoltam több, mint a semmi, viszont, ha nagyon gáz, akkor Didyman kérlek "ossz ki", hogy többet ne csináljam .
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
didyman
őstag
válasz akoska07 #3420 üzenetére
Moderátorsággal nem viccelek, meg nem idézőjelezek. Fórumozó vagyok, mint te, éppúgy.
"ill. mindenki magyarázza úgy hogy jól jöjjön ki belőle."
Ha magadból indulsz ki, akkor ez legfeljebb Rád igaz. Én nem emiatt tépem a gombokat, hanem azért, hogy mások ne tegyenek ilyet lelkességeden felbuzdulva és hogy lehetőleg te sem. Nem miattam, az totál nem érdekes, hanem saját magad és mások miatt."és nem is fog megváltozni a vélemyényem semmiről sem."
Ezzel elutasítod a tanulást, a fejlődést magadtól. Nem jó ilyet leszögezni, az élet életfogytig tanulásból áll és véleményformálásból."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
rzerge
aktív tag
válasz Red Rebcs #3423 üzenetére
na kiprószáltam a fürdőben itt vidéken (mert itt se volt a szobában földelés), és rádugva a 220-at on és off állapotban sem világít a fázis
na szerezhetem be a lengőhosszabbítót
ilyen apc túlfeszvédős akármim meg nincsen sajna, hogy meg tudjam állapítani, hogy hol van föld (szétszedni meg nincs kedvem az összes aljzatot, hogy hol van föld)ezek után ha megvan a föld, akkor tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy hova kötöm rá a tápból kijövő vezetéket?
"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
Red Rebcs
tag
-
-
didyman
őstag
Világít, mert a tápban a fázis és a nulla ágról egy-egy kondenzátor szabvány szerint a földelésre csatlakozik. Földelés hiánya esetén ezek kapacitív osztót képeznek, így a fél hálózat kerül a készülék házára, ami a fémburkolaton mindenütt megjelenik. Az így kialakuló 115VAC terhelhetősége a kondik nagy reaktanciája miatt az emberi testi épség veszélyeztetésének szintjéhez képest kicsi, agyon nem tud vágni, de kellemetlen lehet és érzékeny elektronikákat akár tönkre is tehet.
Ha a házban nincs rendes földelés, akkor azt szakember tudja kivitelezni, ami a gyakorlatban egy fémrúd szabvány szerinti eljárással történő "földbeszúrása" és ráhuzalozása a ház földelési hálózatára (ha ez nincs, akkor ennek behúzása a vezetékcsatornákba)."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
nagyúr
válasz Red Rebcs #3415 üzenetére
volt benne szakmai idevágó dolog is ,nincs miért elnézést kérned
a többi részét kellett volna off-ba tenni.nem vagy Nostradamus,hogy megjósold tönkre fogok tenni vmit.
én nem szeretném ezt tovább folytatni semmilyen topicban.
nem kell nekem mindenkivel jóban lennem
elég a többség.
aki ismer és tisztel,ahogy én is őket.a világmegváltás az egy másik kategória.
hálistennek nálam nem itt kezdődik a sértegetés.
az,hogy nem érdekel megsértesz-e vkit,az téged jellemez.én viszont tényleg elnézést kérek a moderátoroktól,
és kérném is a nem ide illő HSZ-ek törlését.#3419 didyman :ott az idézőjelen volt a hangsúly
mint irtam is más HSZ-ben,szivesen fogadom-tam az infót.
te nézed a te oldaladról a beszélgetést én pedig az én szemszögemből.
ennyi.
ill. mindenki magyarázza úgy hogy jól jöjjön ki belőle.
én leirtam a lényeget és nem is fog megváltozni a vélemyényem semmiről sem.
és nem is fogom visszatartani semmikor sem. (kulturáltan)
bárkiről legyen is szó.
és itt tényleg befejeztem.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
didyman
őstag
válasz akoska07 #3414 üzenetére
"ez az állitás egy "moderátor" szerint lehetetlen,mert még nem találkozott vele.
ez volt a lényege a dolognak."Tisztelt kolléga. Szeretném, hogy ha a fenti összefüggést úgy általában hanyagolnád. A moderátorságomnak semmi máshoz nincs köze, mint ahhoz, hogy egy megbecsült tagja vagyok ennek a közösségnek, akit alkalmasnak találtak itt felmerülő, fórum szociális és technikai működési problémáinak kezelésére,elhárítására.
Az meg, hogy szerinted mi volt a lényege a mondandómnak, nem kommentálnám, mert nem fogtad fel még mindig.
Alaplapról ventit lehet vezérelni és működhet is a dolog, csak éppen baromság és veszélyes. Ez az állítás nem azt jelenti, hogy minden ilyen táp tönkre fog menni tűzvésszel, de remélem, átérzed, hogy egy ilyen okból, buhera miatt elszálló és bajt okozó táp is pont eggyel több, mint a kívánatos. A tapasztalatom szerint a hozzám kerülő tápok mintegy harmadánál-negyedénél lehet elhalálozás okaként ilyen belebuherát megemlíteni, tehát azt hiszem, nem túlzás azt mondanom, hogy reális a probléma és épp elég oknak érzem ahhoz, hogy kerülendőnek mondjam egyes vállfajait.
Az, hogy te magad nem kezdőnek nevezed, egyrészt semmire nem garancia (az én szavam sem, hiszen nem azt mondom, hogy biztosan tönkremegy, hanem hogy nagyobb az esélye), másrészt viszonylagos, mert nálam valószínűleg kicsit több minden fordul meg, de még ez is lófing egy adott gyártó visszárustatisztikáihoz képest. Így nem jogosít fel szinte semmire, azon kívül, hogy a szerzett tapasztalatok és a megfelelő szakmai hátterem révén szakértőként véleményezzek egy-egy ilyen megoldást.Úgyhogy megállhatunk egy ásónyomra, és tanakodhatunk még ezen, megszoktam már, hogy az ilyen lelkes, de megfelelő alapok nélkül várat építő emberek addig nem fogják belátni a felelősségüket és saját tudások határait, amíg egyszer meg nem égetik a kezüket, mert az elmélet olyan dolog, ami gyakorlati ismeretekre alapozódik és illik elsajátítani, mielőtt az ember valamibe belenyúl, hiszen generációk, akár évszázadok gyakorlata sűrűsödik össze benne. De ez ma nem divat, ma mindenki lehet hozzáértő, ha szerinte eleget lát gyakorlatban, és én sem panaszkodok, hiszen az ilyen megoldásokból van egy csomó munkám.
Úgyhogy hajrá. És köszi a halakat.
-
rzerge
aktív tag
válasz didyman #3416 üzenetére
értem
és ha teszem azt nincs földeléses aljzat a szobában (panel), akkor hogyan lehetne megoldani? (bár lehet a fürdő/konyhában van.... csak onnan elhosszabbítózni)
mennyire gáz hogy a fázisceruza világít rádugott tápkábelnél (de a kapcsoló nincs on-ra kapcsolva)"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
didyman
őstag
Földelni illik, és érdemes is a házat, illetve földelt aljzatról használni a gépet. A kivezetés bekötése opcionális, élő földhurok megszüntetésére (vagy épp készítésére..) alkalmas apró figyelmesség, elektronikai jelentősége nincs, mivel a földelés a táp házán jelen van, és közös a tápegység kimeneti ágainak földjével.
-
Red Rebcs
tag
válasz akoska07 #3414 üzenetére
Nos olyan venti ami nagyon sok levegőt mozgat és nincs hangja
az egyszerüen fizikai képtelenség
Mai számitástechnikábban van olyan felirat ami köszönö
viszonyba sincs a valósággal táp venti meg alaplap ennyi meg annyi fsb t bir
csak a cpu nem
nem kell mindenek bedőlni
Te nem fogsz tápot mérni sem levegő szállitást, én sem
A tápokba nem véletlenül rakják belső érzékelőre és elektronikára az
öket hütö ventit.
1 Gar vesztés ha belepiszkálsz
2 Ha nem vagy elég okos beállitani a szükséges fordulatot
terhelésenként elérhetsz fasza élettartam csökkenést vagy olyan instabbil
állapotot amivel akár egész gépet veszélyeztettedValóban chifinél van külön drót de ha megnézted volna hogy vannak bekötve
abba drótók te is rájöhettél volna hogy csak ford jellzésre van
ha leáll sipol az alaplap hogy gáz vanaz hogy semmit se tettél tönkre nem igaz
óvatlanul is de igy úgy biztosan tönkrevágsz valamit előbb útóbbNem tudok mindent
de ha többször szólnak hogy valami nem úgy van
akkor csak elgondolkozok rajta
amúgy volt okosabb fönököm
rá mindig figyeltem
és nem volt égő számomra odamenni hozzá
hogy ezzel a géppel nem boldogulok
mit tanácsola kritikát el kell viselni
talán van bennne valami ami fontos lehet
Nekem még sokat kell tanulni
ezért is olvasom a hózzászólásokat
ha sokkan ugyanazt tapasztalják akkor lehet benne valamivalóbban azt írnak emberek amit akkarnak
hülyeséget okkoságot miegyébbigy ennyi
az hogy megsértek e valakit az már nem érdekel
már rég letettem arról hogy megváltsam a világotElnézést kérek a moderátortól mert eltértünk a témáról
folytatás legyen más topikban
netre 1 magós semprón játékra 4 magós athlon
-
nagyúr
válasz Red Rebcs #3412 üzenetére
nem hiszem,hogy valóban elolvastad
annyit mondtam,hogy létezhet olyan ventillátor,mint ami szóba került.
ez az állitás egy "moderátor" szerint lehetetlen,mert még nem találkozott vele.
ez volt a lényege a dolognak.
azért mert azt mertem állitani hogy müködhet egy alaplapról vezérelt,tápot hütő ventillátor
ami által nem 100% hogy le fog égni a tápja.
ezzel ellentmondva neki leszakadt a PH plafonja.
azért álljunk már meg egy ásónyomra.
én sem vagyok kezdő,rengeteg alkatrész fordult már elő nálam és soha semmit nem tettem tönkre.pedig ha vmit lehet mod-olni akkor nálam biztos hogy átesik rajta.sk.amit emlegetnél én fajtámat.
akkor vszinü a te fajtád is olyan szervizes lehet,akinél sosem létezett tapasztaltabb és okosabb.pedig mindig tanul az ember vmit. van aki fogadja az infót és van aki nem is akarja fogadni az infót.
rengeteg szgép-es és szervizes barátom van és egyik sem akadt még ki tőlem.
végülis az nem a PH ott csak butább emberek léteznek.én megköszöntem az információt a kábel kivezetésről.
a haverom akinek olyan chief van,lehet ő sem tudja pontosan mire való is az a kábel.örülök hogy jót nevettél,legalább te.
nekem nem sikerült,inkább elszomorit néha az internet.
végülis ez "csak" egy fórum,azt irnak az emberek amit akarnak.
viszont:teljesen más mikor életben csinálod vagy csak zavarod a vizet[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Red Rebcs
tag
válasz akoska07 #3410 üzenetére
nézd te annyi hülyeséget összehoztál
hogy az valami félelmetes
anno voltam szervizes és a te fajtádtól
voltunk mindig kiakadva
teljesen más mikor életben csinálod vagy csak zavarod a vizet
igazad van ne menj mélyebbre
ragadj meg ittnetre 1 magós semprón játékra 4 magós athlon
-
nagyúr
válasz Red Rebcs #3409 üzenetére
jaja
nekem is elég volt és megint tanultam vmit.
sajnos nem jó értelemben.
sajna ez van,nem vagyunk egyformák.
azért is mondtam,hogy hagyom,annál "lejjebb már nem megyek".egyébként értetted is a lényegét ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Red Rebcs #3402 üzenetére
ha csak ezért jöttél hogy ezt beird akkor nem volr értelme...
végig olvastál mindent ?
vagy te is csak részleteket ragadsz ki belőle ?[ Szerkesztve ]
-
Red Rebcs
tag
elméletileg igen
mivel a csavarok felsértik a fém felületét mindenütt
de ezért kelllene a tápnak is földelnie mert mikor
becsavarozod őt is a házba a csavarok felfogatásánál
a festéket leviszik igy lesz fémes érintkezés
ámbár lehet hogy a tagan igy külön oldja meg, ez elég furcsa megoldás lenne
nézzd meg utána a fázis ceruzávalnetre 1 magós semprón játékra 4 magós athlon
-
-
rzerge
aktív tag
válasz Red Rebcs #3400 üzenetére
nem keserítesz el
de csak arra tudok gondolni, hogy az amolyan plusz földelés lehet vagy nemtom
mert amikor megfogtam a végét, akkor a fáziscerka nem világított.
kb egy 20cm hosszú amit oda lehet csavarozni vmihez (amolyan alétét vége van)
másra nemtok gondolniKATT
Szóval a linken látható dologról van szó."Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Elemlámpa, zseblámpa
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- Futás, futópályák
- Ukrajnai háború
- Külpolitika
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest