-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
A tápban - ha egyáltalán van beleépített hőmérséklet-szabályozó - akkor azt többnyire nem a ventilátor oldja meg, hanem van rá egy külön kis elektronika.
(A ventinek csak 2 tűs a tápdugója és mezei alap-ventilátor)
Szedtem én már széjjel egyszer egy komolyabbnak is mondható - de csak AT-s tápot (DELL), ám abban egy külön kis nyákon volt a hőkapcsoló-szabályozó-áramkör, a hűtőbordán meg a hozzá való hőérzékelő.
De hogy az a venti hány voltról indul el, az engem nem kimondottan foglalkoztatott.
Mivel nem igazán a fordulatszám változtatással operált, hanem egyszerűen ki-be kapcsolásos alapon.
Illetve - rosszul mondom - volt neki egy lassúbb alap-, meg egy automatikusan gyorsabb fokozata.Teljesen más megoldás az, amikor a procihűtő ventilátorát egy folyamatosan szabályozó rendszer képes vezérelni. Nekem is olyan van a gépemben - a hűtőbordán egy nagy 80x80-as venti. Ha az érzékelőjére rámelegítek a pákával, mindjárt felpörög vagy 4 ezerre. Aztán ha hagyom szépen kihűlni, lemegy úgy 1500-1800-ra.
Nemrégiben találtam egy teljesen hasonló tipusú és márkájú ventilátort (a hűtőbordájával együtt), ám az még P3-as processzorokhoz készült. Örültem is neki, mert csak egy termisztort kellett a folyamatos, (vagy egy potmétert a kézi szabályozásához) rákötni a csatlakozójára. Ám már kissé zajosan fut, mert golyóscsapágyakat kéne benne cserélni ...
valami CoolLink márka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- LEGO klub
- Konteó topic
- Opel topik
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Noctua ventik 6db
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest