Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem is tetszik a lap, de még a kínai ára is. Csak kár, hogy hozzánk vagy el sem jut ez a termék, vagy jelentősen magasabb áron (a Newegg-en láttam, 280$ áron; illetve a régebbi verzió 230$-ért kapható - és nem is szállítanak EU-ba).
-
5150
aktív tag
válasz
elfelejtette #20 üzenetére
Az új lapokban a PCIe sávok egy része jön csak a CPU-ból (nyilván a gyorsabbak) másik részük pont a kiegészítők miatt (sata, "alsó" nvme portok, wifi/bt kártyák mini portjai stb) a chipsetből kapnak plusz sávokat amennyire én tudom. Bár megkérdeztem a mesterséges unintelligenciát is, azt mondta "jól látod!" nagy boldogan. Gondolom attól is függ melyik generáció. De egyébként ilyesmit csinált már anno nvidia is 10+ éve, hogy kiadott egy chipet, amit aztán a gyártók rácsap(hat)tak a lapjaikra és plusz PCIe sávokat biztosított a kártyáknak az SLI miatt.
-
5150
aktív tag
válasz
Synthwave #24 üzenetére
Kár hogy fujitsu már nem gyárt alaplapokat németeknél, 6-8 éve még nyomultak workstation deszkákkal és "kicsit" más minőségűek voltak, mint a médincsájna, meg a médintájvan. Egy 1200-as suprmicro lapot láttam (mindennel mi szemszájnak ingere, jaófogáson nemrég, de gyanús volt, mert egy vidéki tánctanárnő árulta 20k-ért miközben 10x annyi az új ára
Nekem sok szerencsém nem volt a segkő lapokkal. Mondjuk az asusoktól sem voltam elájulva, pedig azokon van +2 rétek hype is.
-
Egen, régen a fehér volt az álom, mert létezett összesen vagy két-három olyan (ST6-E RAID, egy-két AMD-s Sapphire, de más hirtelen nem jut eszembe, csak a szín masszív elterjedése előtt közvetlenül az MSI Arctic lapok) azokat is generációk választották el egymástól.
A megoldás: workstation/server kategóriás lapokat kell venni, brühühü. Supermicro, ASRock Rack, ilyesmi.
Amúgy egy jó kis okkersárgát sem vetnék meg. Esetleg Chaintech-es lilát. Viszont ha már csillivilli, nem tudom, hogy az UV-aktív sínek miért tűntek el a DFI LANPARTY-kkal.
---------------------------------------------------------------------
(#16) devast: 20 éve is voltak lapjaik.
(#19) Bossp: Egen, Radeonból csak Sapphire, már nagyon régóta.
(#21) 5150: Nálam első körös pick az ASRock, ha lapvásárlásról van szó. Az EVGA (és Intel) meg már leköszönt, Supermicróra meg nics píz.
-
Vinrael
tag
Én is simán beneveznék rá. Annó volt nekik saját mini PC-jük is, szóval nem teljesen idegen nekik a piac
-
5150
aktív tag
válasz
elfelejtette #14 üzenetére
Hát ha jól értettem, akkor manapság már van elegendő PCIe lane (pontosabban volna rá, de direkt nem használják a kzépkategóriás lapokon, hogy a drágább lapokat vedd) mivel eleve a CPU-kban több van (minimum 20, még az i3-akban is van annyi) plusz az alaplapon is van chip, ami biztosít további PCIe laneket (már ha erre gondoltál, hogy az NVME SSD-k foglalják az esetlegesen/némelyik PCIe lane-re kötött Sata portok elől a laneket) HA jól értettem. Az X99-et épp azért hoztam föl, mert pl. aprón láttam ilyen lapot procival amelynek 10 sata portja van 2 db. m.2-vel, amelyekből egyik "ultra" (másik tudomisén nem emlékszem de más sebességen megy, szóval ott is volt már kiegészítő chip szerintem) és hát 12 éves platformról beszélünk úgy,. hogy ha xeon megy a lapba kapsz csak önmagában CPU oldalról vagy 48 lane-t (i7-nél nem emlékszem, talán a felét)
És azért az a 12 év csak 12 év érted. Az újabb lapokon meg mindha úgy oldanák meg, hogy a CPU-hoz "közeli" (általában az első x16 slot fölötti, de nem minden esetben ott helyezkedik fizikailag el) m.2 NVME aljzat a CPU lanekre van rákötve, az "alsó" (1-2-3) ugyanilyen portok pedig valami segédchipre, szóval hogy külön mennek. De megvallom őszintén nemigazán mentem mélyebben bele a technikai részletekbe. A régebbi lapokon tudom, hogy ha rádugtál X nVME (vagy más fajta, régebbi szabványú) SSD-t, akkor a lap kilőtt 1-2 Sata portot. De az újabb lapokon ennek a metódusnak nincs "technikai" oka elméletileg (amennyire én tudom legalábbis) mindössze a gyártók próbálnak rávenni ezzel a trükközéssel (2!!! Sata port az alsó, 4 Sata port a "közép" - ami 10 éve vollt "alsó" -kategóriás lapokon, vicc az egész..) hogy a drágább alaplapjaikat vegyed.
A biostar-t is csak azért hoztam fel, mert ők a közép kategória alján is némelyik lapjukon 8 sata portot eregetnek, 2 m.2 NVME slottal egyben. Ergo (gondolom) a többi gyártónak sem esne nehezére, legalább 6 Sata portot a lapjaikra gányolni. Ehelyett inkább vegyél (lehetőleg tőlük) NVME-Sata riser-t (néha 8-10!) Sata porttal, alsó hangon olyan laza cukorfalat 30e-ért ha a 4 nem elég (mint pl. nekem) De tényleg ilyen icipici fityfiritty PCB 1 db. chipecskével, sata portokkal, meg az érintkezőkkel, amivel az aljzatba dugod, 1 csavar rögzítóvel és szevasz EZ 28-30e (És hogy miért NVME-SATA riser? Mert hiába a CPU növelt PCIe lane, kenheted a hajadra, ha az x16-os PCIe szloton kívül a lapra mindössze 1 db árva PCIe 2-es aljzatot szereltek, mint kb. 30e Ft-os lapokig az összesre)
"Mondjuk elég sok hajmeresztő ötletet kihoztak már annó a 2000-es években is" - Azokról már leszoktak, én is emlékszem az indulásuk után vagy 10 évig milyen öszvéreket hoztak össze (némelyik nagyon jó volt és sokkal többet adó lapok voltak, mint azonos áron a "nagyok") de ma már az asrock lapok is olyanok, mint bármelyik, nem nyújtanak semmivel sem többet, maximum szarabbak minőségben (nálam több segkő lap halt meg és/vagy hibásodott meg egy egy "alkatrésze" - pl. USB portok lehaltak, vagy a LAN chip adta meg magát és hasonlók - mint a többi márkából való alaplapjaim közül 30év alatt az összeset egybevéve)
-
válasz
elfelejtette #14 üzenetére
Ugyan nem Bx50-el, de van olyan tapasztalatom, hogy ASrock alaplap 8 SATA kivezetésen felül egy M.2-es-t és még egy NVMe-t is gond nélkül kezelt. (Plusz kártyában még 4db NVMe SSD RAID0-ban).
Ráadásul mATX méretben. Ez az X570M Pro4 volt.
Ilyet még a Crosshair VI Hero tudott. -
devast
addikt
Nem csodállom, hogy elkezdtek alaplapot gyártani. Abban most nagy biznisz van, míg a radeon eladások a béka segge alatt.
-
paljani
aktív tag
Mikor gyünmán egy faintos ZŐD alaplap? Annyira elegem van már ezekből az egyenfekete szarokból.
Komolyan, mint az autóknál: fekete, fehér, (világos/sötét)szürke oszt semmi más...
-
5150
aktív tag
válasz
elfelejtette #11 üzenetére
Nem tudom, mivel nem vettem direkt ezért biostar, valamilyen NAS, vagy szerver-workstation lapot, hogy leteszteljem (vagy x99 oc formula csúcs lapot, mint itt aprón a 10 satájával, 2x m.2-jével, 1x mini PCIe-vel és 5 PCIe x16-ával)
-
5150
aktív tag
Nagyon szép lap. De azért rakhattak volna rá legalább 6 Sata portot, a chipset engedi 8-ig is.
-
-
arabus
addikt
válasz
ggbuffon1897 #3 üzenetére
Nem kell jól kinézni egy vacak alaplapnak,hanem jól kell funkcionálni.
Inkább keress egy szőkét. -
Predatorr
őstag
válasz
flashpointer #5 üzenetére
Én meg már azt hittem, új csipszet.
-
válasz
ggbuffon1897 #3 üzenetére
Határozottan élném. Már nincs az a varázsa, mint lassan 20 éve a hófehér Pure Crossfire PC-A9RD580-nél, de akkor is.
-
gaben88
őstag
Nagyon csípem a Sapphire márkák és agyalok is idén az AM5-re váltásra, így ha kapható lenne itthon, biztosan számításba venném!
-
ggbuffon1897
őstag
Jol nez ki. Szeretem az ilyen letisztult dizajnt.
-
tibaimp
nagyúr
A Sapphire már korábban is gyártott/gyártatott alaplapokat, ha jól emlékszem. Mondjuk, jó régen volt már.
-
Predatorr
őstag
Hol lehet B650-es alaplapot 850-esre frissíteni? Én is frissítenék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A videokártyái kapcsán népszerű gyártó az erős középkategóriát célozta meg platformkezdő modelljéhez.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egészséges életmód
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- SODIMM RAM SAMSUNG 8GB DDR5 5600MHz 1,1V laptop memória (M425R1GB4BB0-CWMOD)
- 2X4GB ( 8GB ) Micron DDR3 1600Mhz memória,hibátlan állapotban! Csomagküldés 1490ft-tól!
- 2X4gb ( 8GB ) Samsung DDR3 1600Mhz memória,hibátlan állapotban! Csomagküldés 1490ft-tól!
- Asus M5A99FX Pro R2.0 alaplap/AMD FX-8120 proci/8GB RAM
- 2 db ddr3 4gb ram
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest