-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ben800
aktív tag
Helósztok,segítség kéne!
Van 1 gigabyte superb 460-as tápom és a ventije mondjuk úgy hogy bekrepált
Nos beletettem 1 1200-as ventit ideiglenesen ami működik is meg minden,csak idegesít hogy nem szabályozza stb,és ha nagyobb vga-t venék akkor valószínűleg megfőne.
Az a helyzet hogy ebben 1 Yate Loon D12SH-12 volt és ehez hasonló ventit keresek,mert lenne itt valaki aki meg tudná csinálni,csak aztmondta hogy jó hogyha ugyanolyan vagy hasonló ventit adok neki a cseréhez.innen szeretnék venni ventit,kérlek segítsetek kiválasztani ami alkalmas lenne erre a feladatra,nagyon köszönöm előre is!(ui:lehetőleg kb azonos legyen az eredetivel) -
DonThomasino
veterán
Egy kis segítség azoknak akik jó minőségű ventit keresnek,
leírással és paraméterekkel megjelölve.scythe
[link]Sajnálom, hogy korábban ez a típus elkerülte a figyelmemet,
ha újra kéne gondolni valszeg innen választanék.DT
-
_Volkovy_
nagyúr
Adja magát a dolog. A külső borítás csavarjait kitekered, kitekered a ventilátor csavarjait is, aztán valamelyik irányba lejön a doboz teteje. A belsejében NEM nyúlsz semmihez, csak lehúzod a ventilátor tápkábelét a táp mélyén (megjegyezheted, hogy melyik a piros, és melyik a fekete vezeték).
Az új ventit becsavarozod, a kábelét vagy kihozod a többi mellett és akkor alaplapra/más venticsatira dugod, vagy ha rámegy, akkor megpróbálhatod rádugni a táp belsejében lévő csatlakozóra, csak jól tedd rá, az eredeti színeknek megfelelően
-
Tuco78
aktív tag
A hipro 700W-os tápomban szeretnék ventit cserélni mert nyikorog!Milyet ajánlanátok bele?
Egyszerű kicserélni?Mert még tápot soha nem szedtem szét! -
zsolti1902
aktív tag
válasz
rego0123 #240 üzenetére
A Thermaltake Aqua TMG1 120mm Radiator hűtő ventilátorának van egy alaphangja az eredeti Yate Loon-hoz képest, de teljesítménybe erősebb (93.7CFM).
Amikor felpörög, hogy lehűtse a tápot na akkor max fordulaton nagy hangja van de 10 mp alatt le is hűtötte. (Eddig csak Crysis 2 alatt csinálta.)
Sokan használnak Coolink Swif 120-P lehet hogy az csendesebb alapjáraton (elvileg 11 lapátos). -
rego0123
csendes tag
Heló! meg tudjátok mondani hogy melyik az a 12cm-es ventillátor, aminek a legjobb a halkság/hűtés aránya?
egy 430W-os HIPRO tápba akarom csarélni megt irdatlan gangos -
beers
addikt
válasz
zsolti1902 #232 üzenetére
Kár, hogy F14-es nem létezik belőle :S!
Nekem a liberty-ben egy f12-es volt és tökéletes (hangtalan is)!
Most egy tx650v2-ben cserélném, mert borzalmas, de 140-es ventit nem nagyon találok ami jó lenne :S! -
HUN-HS
csendes tag
Ez:coolink SWIF2 120P-(úgy látom ezt favorizálják többen)vagy ez esetleg Thermaltake Aqua TMG1 120mm Radiator hűtése.Esetleg:coolink ventilátor 12 cm 4pin (COOLSWIF2120P)
-Thermaltake AF0031 Thunderblade 12cm Zöld LED hűtő
-Cooler Master 12cm Blademaster /R4-BMBS-20PK-R0/? -
HUN-HS
csendes tag
Sziasztok!Yate loon d12sm-12 venti van a tápomban Chieftec GPS-400AA-101A .Elég hangos hosszú használat után.Berreg meg kerreg a venti.Tudtok helyette ajánlani belevaló ventit?Köszi.
-
nagykriszws
csendes tag
válasz
zsolti1902 #232 üzenetére
Köszönöm szépen, ha vásárlásra kerül a sor biztosan az általad ajánlottak közül fogok választani.
molnarpeter: Kösz a tippet, ezt csak azért vettem hogy legyen mindenképpen a nevesebb márkáknál néztem volna szét egyébként mint például Chieftec(Ha jól írom le
Xilence és hasonlók.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
nagykriszws #227 üzenetére
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
nagykriszws #231 üzenetére
Szívesen segítek.
Mivel a táp nem tudja magától szabályozni, így nagyon nem sok mindent lehet vele csinálni.
A Zalman-nak van a ZM-F3 szériája, ami fix fordulatszámú ventilátor. Kapsz egy fordulatszám csökkentőt, amivel kisebb lesz a fordulatszáma.Viszont ha csökkented a venti légszállítását hamarabb felmelegedhet a táp és végső esetben le is kapcsolhatja magát a túlmelegedés miatt.
Nekem hűtő márkára nagyon bevált az Arctic Cooling. Strapabíró és csendes ventilátorokat gyárt és nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek.
Neked a sima F8-at (ami nem rácsos) ajánlanám. -
nagykriszws
csendes tag
válasz
zsolti1902 #230 üzenetére
Igen kezdetekről fogva. Kösz amúgy hogy így utánajársz nekem. Ez esetben hogy nincs fordulatszám szabályozás mit lehetne vele csinálni ?
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
nagykriszws #229 üzenetére
Kezdetektől fogva ilyen hangos? Elvileg nincs benne ventilátor szabályozás, maxon pörög mindig (részletek)
-
nagykriszws
csendes tag
válasz
zsolti1902 #228 üzenetére
Igen 8 centis. És egyébként 3 hónapos körüli és az egész házra van 24 hónap gari, de nem hiszem hogy kicserélnék nekem.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
nagykriszws #227 üzenetére
Mennyi idős a táp? Nem garanciás még? Ha jól láttam akkor 8 centis venti van benne, ugye?
-
nagykriszws
csendes tag
válasz
zsolti1902 #226 üzenetére
A házamban volt gyárilag és a pontos típusa : HKC SZ-400R
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
nagykriszws #225 üzenetére
Mi a tápegységed pontos típusa?
-
nagykriszws
csendes tag
Sziasztok ! Eléggé laikus vagyok tápegység témában és segítséget szeretnék kérni. Pár hónapja vettem egy belépő kategóriás gépet. Egy HKC 3011NS nevű házikóba költöztettem és azt vettem észre hogy alig lehet tőle hallani a zenét. Miután megállítottam a tápegység ventillátorját szinte hangtalan volt így sikerült kiszűrnöm hogy honnan jön a rettenetes süvítés. Viszont mostmár tényleg nagyon idegesítő és nem tudom mit kezdjek vele. Ebben szeretnék tőletek segítséget kérni, viszont új tápot nem tudok vásárolni. Előre is kössz.
-
zsolti1902
aktív tag
Ez lenne az. Egy Thermaltake Aqua TMG1 120mm Radiator hűtése.
-
STC Speed
őstag
válasz
zsolti1902 #221 üzenetére
Biztos hangos ott már:S:S,de azért kivancsi vok
-
zsolti1902
aktív tag
Gyerekek megtaláltam a legtökéletesebb megoldást számomra/sokak számára.
Hardveraprón új Thermaltake 12 centis ventillátor, gari nélkül, egy ezresért.
Eredetileg vízhűtéshez való ha jól tudom.
Jellemzői:
Fordulat 1300~2400 RPM
Rated Voltage: 12V
Max Air Flow: 38.6CFM ~ 93.7CFM!!Link és pontos leírást később mellékelek.
-
DonThomasino
veterán
válasz
zsolti1902 #215 üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani, mi az a tól ig határ a a légszállításnál,
ami még elfogadható.
Egy biztos nagyon kell figyelni a mértékegységekre,
gyártók más más mértékegységeket használnak.Én Coolink SWIF2 120P raktam tápomba eddig hibátlan.
Az 5 év garancia miatt választottam.DT
-
STC Speed
őstag
válasz
zsolti1902 #217 üzenetére
Áh ég és föld szerencsére nekem a max 30dB de nem használja.
Én ezeket néztem ki ,de amiket linkeltél azok is megfelelőek,a lényeg h 70 CFM meglegyen és akkor biztonságos.
-Coolink ventilátor 12 cm 4pin (COOLSWIF2120P)
-Thermaltake AF0031 Thunderblade 12cm Zöld LED hűtő
-Cooler Master 12cm Blademaster /R4-BMBS-20PK-R0/ -
zsolti1902
aktív tag
Közben találtam egy Cooler Mastert amit be is tudnék szerezni a közeli számtech. boltból
-
zsolti1902
aktív tag
-
STC Speed
őstag
válasz
zsolti1902 #215 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanez volt a problémám,segítettek is,olvass kicsit vissza a barkácsolás,gányolás topicba,még friss a dolog.
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
DonThomasino #214 üzenetére
Köszi a válaszokat. Tényleg lehet ezelőtt nem figyeltem fel rá mivel még jobb állapotban volt a ventilátor.
Nézegettem ventiket és eddig a Coolink SWIF2 120P majdnem hozza a Yate Loon teljesítményét. Majd megpróbálom olcsón beszerezni mert Szabolcsban ritkán található meg.Másik kérdésem: A Yate Loon 88 CFM légszállítású, ha ezt kicserélném egy 68 CFM légszállításúra akkor az nagyon nagy különbség lenne vagy még letudná hűteni a tápot?
-
DonThomasino
veterán
válasz
zsolti1902 #212 üzenetére
Szerintem ugyan így felprögött korábban is, csak akkor még jobb állapotba
volt a venti és nem hallottad úgy, nem figyeltél fel rá.
A venti továbbra is jól hűt csak mivel már nem mai gyerek hangosabban dolgozik.Az MP úr válaszával egyet értek.
A táp hőmérsékletnek megfelelően szabályozza magának a fordulatot.Igazából nekem ilyen problémám nem volt.
Nekem néha zörgött venti terheléstől függetlenül véletlen szerűen.DT
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
zsolti1902 #212 üzenetére
Amikor a venti felgyorsul, akkor megnő a hőtermelés (+ a terhelés), szóval a megfelelő hűtés érdekében pörög fel.
mp
-
zsolti1902
aktív tag
válasz
DonThomasino #211 üzenetére
A sok felpörgésre azt mondod te is, hogy a hűtője nem képes már lehűteni a tápot?
Közben végig olvastam a fórumot. -
DonThomasino
veterán
válasz
zsolti1902 #210 üzenetére
Szia!
Yate Loon t nehéz lesz, esetleg E-BAY de elég drága lesz.
Én korábban (szerintem) elég szépen leírtam pár dolgot a venti választásról.
Olvasgasd vissza.DT
-
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Van egy FSP ATX-400PNR tápom, 2008 októberében vettem. A következő konfigot hajtja:
Athlon II 255 CPU, Arctic Freezer 64 Pro hűtő, MSI 8800GT Zilent, 2x1 GB RAM, 2 DVD író, 1 HDD, 2 ventillátor.
Mostanában játékok alatt egyre többször és egyre hosszabb időre felpörög a ventilátor és zavaróan hangos.Gondolom a 3 lassan 2,5 éves ventije nem hűti le eléggé? Egy Yate Loon D12SH-12 venti van benne.Milyen ventit ajánlanátok,amit be lehet szerezni? Ugyanolyan Yate Loon-t nem nagyon találok.
Köszi a segítséget. -
satee76
aktív tag
válasz
DonThomasino #206 üzenetére
Ha jól látom neked hasonló tápod van csak 450-es nem 400-as. ezek szerint az enyémbe is jó lehet a Coolink Swif 2 120P[link] ?
satee76
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
A lét tápom ventijét szeretném lecserélni lehetőleg halkabbra, de a megfelelő levegőszállítás kapacitás megmaradása mellett (lehet h. az életkoruk miatt hangosak)Az egyik egy Chieftec GPS400AA-101A 12 cm -es ventivel (Jelenleg 2 magos kuma AMD, 4670 kártya, 2 sata, 1 Ide optikai, 2Gb 1066 Ram) Később lehet négymagos a proci, +2 Gb Ram illetve max egy gtx 460 kártya.
A másik egy FSP-235 60 GT 8 cm-es ventivel, Jelenleg Socket A-s Htpc- hajt, 1 Gb ram DDR, geforce 2 mx400.
Mit javasoltok?
thx satee76
-
Troy.
addikt
válasz
DonThomasino #204 üzenetére
Nincs nyár, de most arról a gépről írok s nagyon furdalt a kíváncsiság
Nem nincs forrasztva! viszont gyors kötözővel jól össze van fogva, vagy levágom róla a ventilátor kábeleit vagy marad ez a ventilátor.
Valószínűleg bennem van a hiba, de úgy érzem sokszor elbeszélünk egymás mellett.egyébiránt nem tudtam, hogy a tápventilátorok 2pinesek.
-
Troy.
addikt
Szétszedtem a tápom (Chieftec 450W 12cm GPS 450AA 101A) és a ventilátor ami benne található 2 pines. Lehet kapni ilyet is?
-
szepsy
senior tag
válasz
DonThomasino #201 üzenetére
Olyanra gondoltam amiben van
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Villanyszerelés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Lian Li Uni Fan TL 140 RGB Fehér (x3) + Uni Fan TL Series Controller
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest