Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ariadne

őstag

válasz Grisu #490 üzenetére

Nekem is van felsőfokúm angolból, de sok esetben van úgy, hogy, pl. csak érzem, meg tudom, hogy az a mondat pl. nem jól van megfogalmazva, de nyelvtanilag nem tudom mindig megmagyarázni.

Na ezzel én is teljesen így vagyok, nagyon más dolog tanítani a nyelvet és használni. Kezdetben be kellett seggelni a nyelvtant meg egy rakás szót nyelvvizsga miatt, ez az alapja mindennek. Ma már viszont ha például fordítok, akkor a pontos értelemnek megfelelő ige kiválasztása és még a helyes nyelvtani forma megtalálása is valahogy érzésből megy egy idő után. Például automatikusan jön egy kifejezés, de érzem, hogy van ennél "jobb", kicsit gondolkodom, ha szóhasználati dolog guglizok és aztán végül összeáll a kifejezés, a mondat és a teljes szöveg. És nem tudom megmondani, miért is lett úgy jobb, egyszerűen érzem. Ez egy képesség, és akinek nincs, az bármennyire akarja is, igazán jól nem fog tudni nyelveket megtanulni, akinek meg van, az könnyen boldogul. Szerintem.

Tanítani viszont speciel nem tudnám az angolt (franciát meg végképp), az egy másik szakma. :N

Új hozzászólás Aktív témák