Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
Nekem is van felsőfokúm angolból, de sok esetben van úgy, hogy, pl. csak érzem, meg tudom, hogy az a mondat pl. nem jól van megfogalmazva, de nyelvtanilag nem tudom mindig megmagyarázni.
Na ezzel én is teljesen így vagyok, nagyon más dolog tanítani a nyelvet és használni. Kezdetben be kellett seggelni a nyelvtant meg egy rakás szót nyelvvizsga miatt, ez az alapja mindennek. Ma már viszont ha például fordítok, akkor a pontos értelemnek megfelelő ige kiválasztása és még a helyes nyelvtani forma megtalálása is valahogy érzésből megy egy idő után. Például automatikusan jön egy kifejezés, de érzem, hogy van ennél "jobb", kicsit gondolkodom, ha szóhasználati dolog guglizok és aztán végül összeáll a kifejezés, a mondat és a teljes szöveg. És nem tudom megmondani, miért is lett úgy jobb, egyszerűen érzem. Ez egy képesség, és akinek nincs, az bármennyire akarja is, igazán jól nem fog tudni nyelveket megtanulni, akinek meg van, az könnyen boldogul. Szerintem.
Tanítani viszont speciel nem tudnám az angolt (franciát meg végképp), az egy másik szakma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljesen átvariálhatja szoftverei nevezéktanát az Apple
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- RAM topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LAPTOP-TABLET! Microsoft Surface Pro 4, i5-6300U, 4GB/128GB, 2736x1824/IPS, TOUCH, garancia!
- Apple Watch 7 41mm starlight Nike edition
- SONOS Arc hangprojektor Dolby Atmos 5.1.2 + Sonos SUB mélynyomó wireless, multiroom, AirPlay
- Akció! Olcsó számítógép PC Akár játékra is! I7 4770 / GTX 1060 / 16GB DDR3 / 128SSD + 1TB HDD
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest