Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nos, végül is egy negyedik suli mellett döntöttem.

A Callan módszerrel tanítanak anyanyelvi tanárok, az órák Angolul zajlanak és beszédcentrikusak.
Minden órán cserélődnek a tanárok, hogy szokjuk az akcentusokat. (Brit, Görög származású tanár is van)
Egy pici olvasás+tollbamondás azért van, házi nincs. (otthon kijavíthatod a tollbamondást, ha akarod)
Egy hónapot (heti 2x2) fizettem be, meglátom mennyit fejlődök.
-
róland
veterán
1. present continous writing (egy "t"-vel)
2. simple past yesterday ("s" nélkül, sőt az "I" és a "wrote" közt sincs aposztróf)
3. present perfect
4. simple present writing (egy "t"-vel)I will work ... - pillanatnyi ötletem szerint egy busz állomáson kívánok dolgozni
I am going to ... - veszek egy tankönyvet, a pénz is meg van rá, s talán a bolt sincs zárva, de még oda kell érnem -
artiny
őstag
Ezek a mondatok melyik igeidőben vannak? (holnap irunk és nem tudom most melyikeket kell megtanulnom)
1. I´m writting on the blackboard.
2. I´wrote a text yesterdays.
3. I have written a sentence.
4. I like writting poems.
és it irtunk utánunk ilyeneket: yesterday >>>> worked
see ago, in 1990 >>> didnt workI will work at bus station.
I am going to buy a textbook.
létszi aki tudja irja meg.
-
Mercutio_
félisten
Manhattant nem ajánlom

London Stúdióval mi a gond, hogy nincs a listán?
-
Sziasztok!
Szeretném komolyabban venni az Angoltanulást, egy iskolába beiratkozni.
A következők maradtak versenyben:
Peregrinus [link]
Shetland [link]
Manhattan [link]
Melyiket ajánljátok? (jöhet akár pm-ben is)
Tényleges nyelvtudásra van szükségem, nem csak egy papírra, külföldön szeretnék
majd munkát vállalni.
-
ttzolee
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Most kezdek el angolt tanulni saját erőből otthon.
Leszedetem egy programot amiről azt olvastam, hogy elég jó. Tell Me More.
Egy gond van vele, hogy a menüje nem magyar.A kérdésem az lenne, hogy létezik-e hozzá magyarosítás és ha igen honnan tudom letölteni.
Illetve ha valaki tudna nekem linket küldeni a teljes magyar verzióról azt megköszönném. -
DopeBob
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére

ovodás/általános iskolás szint esetleg?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
tudnátok ajánlani olyan angol (rajzfilm)sorozatot, amit alapfokú angollal már meg lehet érteni, és meg kicsit fejlődni is lehet vele?
-
Üdv.!
Az alapfokú nyelvvizsgához mindegyik igeidőt tudni kell?
A gyakorlatban mennyivel lehet egy külföldi munkahelyen elboldogulni? (Tudom, hogy minél többet tudok, annál választékosabban tudom kifejezni magam)
-
blambun
tag
Köszi, végül a CD-s változatot vettem, állítólag abban van még néhány száz plusz feladat.

Van nekem még korábbról egy gyakorlókönyvem, hozzá megoldásokkal, abból is gyakorolgatok. Viszont ellenőrzésekkor kétszer is belebotlottam egy számomra furcsa dologba: ha present simple-ben egy mondat alanyára kérdezünk, akkor azt is do/does használatával kell, nem ? Tehát Who does/do cook/write etc... Én eddig így csináltam, azonban javítókulcsba egyszerűen pl. does nélkül kérdez, az ige végére +s-t biggyesztve. Azért nem a könyvben nézem, mert hirtelen nem tudom, hol kéne keressem, present simple-nél meg ilyenről nincs szó.
-
blambun
tag
Sziasztok!
Tudnátok tippet adni egy jó angol nyelvtankönyvre, ami jól használható önálló tanulásra ? Leginkább olyat szeretnék, amiben minden nyelvtani részlet meglenne. A nyelvtudás szintjét tekintve egyelőre a középszint lenne az aktuális.
Tanultam én már két évig anno középsuliban angolt, de olyan szar nyelvórákat, mint azok voltak, elképzelni sem tudtam volna (pl.megtanultam jó pár igeidőt, de explicite angol szórendet sohasem
). Nem nyelvvizsga miatt kellene ez nekem, hanem hogy azokat a dolgokat, amiket most tudok, igazán biztos alapokra helyezzem, meg az űrt, ami még van feltöltsem. 
Köszönöm a segítséget.

-
Üdv.!
Mennyire számít, hogy mikor használom írásban a must-ot vagy a have to-t?
Beszédben tudom, hogy inkább have to a gyakoribb, de pl. egy vizsgánál mennyire számít?
A különbség ugye a külső-belső kényszer? (valaki leírhatná érthetően)
-
BÁ Nutrition
addikt
a rosetta stone-nak van egy oldala ahol tudsz csetelni a világ bármely tájáról emberekkel, gyakorlatilag bármely nyelven. ott nagyon sok anyanyelvű van. gondolom az már elég jó szint lenne neked is

de persze olyanokkal is tudsz csetelni akik most tanulják a nyelvet.
ajánlom figyelmedbe [link] -
Nerd
aktív tag
Sziasztok!
Angol tanuláshoz keresek lelkes tanulni vágyókat. Arra gondoltam, hogy létrehozhatnánk egy skype csoportot ahol kizárólag angolul chatelnénk különféle témákban. Később témánként hozhatnánk létre kisebb csoportokat, illetve nyílván szóban is történhetne a kommunikáció, nem csak írásban. Elésődleges cél az angol gyakorlása lenne, tehát nem feltétlen kőkemény tanulás, hanem angol chatelés.
Egyelőre csak felmérés szintjén érdekelne, hogy mennyien lennénk, illetve milyen szinten vagytok angolból.
Nyílván fontos lenne, hogy intermediate és a fölötti emberek is legyenek, hogy elkerüljük az olyan bugyuta chatelést, mint ami az englishbaby chaten történik. A livemocha és hasonló oldalakkal az a problémám, hogy általában egy emberrel fogsz beszélni nem groupokban chatelnek. Ez kezdetben nehéz, mind a feloldódás és a téma felvetés szempontjából. Nyílván ha vagyunk 10-en már könnyebb izgalmas vitát folytatni.
Ha bármi is létrejön érdemes, egy új skype accountot létrehozni biztonsági okoból. Két skype is futhat egyszerre: /secondary opcióval kell futtatni.
Szóval, ha van jelentkező akkor itt a fórumba írja be,hogy érdekeli, ezzel is bátorítva a többieket.

Illetve ha valaki tud ilyen működő csoportól szóljon, szívesen csatlakoznék.

-
zoli1904
tag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Köszi
1000 kérdés 1000 válasz - kiolvasva....
888 kérdés és válasz angol nyelvből - kiolvasva
Összes Oxford Bookworms - kiolvasva összes szintenés még sorolhatnám...

-
zoli1904
tag
Hellósztok!
Szükségem lenne angol mondatokra mindenféle stílusban, jó hasznát venném ha valaki be tudna linkelni egy pár ezer mondatos doksit.
Köszi
-
Balinov
titán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
ugyugy. Kint vagy ujbol IRL-be?
-
ftc
nagyúr
Kérdésem a tapsztaltakhoz:
Good comamnd english ez miyeln sintet takr? egyértelmű választ nem akptam rá sehol
-
koshmar
veterán
Szerintem:
-A középfokú tudás már a hétköznapi társalgáshoz is elegendő.
-A felsőfokúnál pedig már a bizalmas/hétköznapi stílust is tudni kell.
(pl. sok olyan szó, amit a hivatalos nyelvben sosem látsz: gonna, wanna, gotta, outta, kinda, stb.)
Szerintem ez már majdhogynem az anyanyelvi tudás alsó határát súrolja.Srácok: Szükség volt erre?
-
Sziasztok!
Mi a különbség az alap- és közép- és felsőfokú Angoltudás között? (gyakorlatban)
-
törölt tag
Le lehet lassulni. Az utolsó ~100hsz egy kivétellel ment a levesbe. Miért kell még ebből a témából is flame-et generálni? Jegyezzek be mindenkinek, aki az utóbbi egy napban hozzászólt egy moderátori figyelmeztetést?
-
Breki
veterán
De hogy vmi értelmes is legyen a flamelésen kívül
New Headway DVD-video 2-in-1: Elementary & Pre-Intermediate
2010 | 3.70 GB
Headway Video, Elementary & Pre-Intermediate is the second and third level of an innovative English language teaching video series. It combines light-hearted drama within six units to provide rich and varied learning material. The language syllabus is based on the New Headway English Course, Beginner course book. The video can therefore be used as an additional component to the New Headway English Course, Elementary & Pre-Intermediate or as supplementary material alongside other course books at Elementary & Pre-Intermediate level.
The activity book is in full colour in pdf form and is illustrated throughout. Each unit is divided into three sections. The 'Before You Watch' section aims to prepare students for the video. The ‘While You Watch' section offers a global viewing task and then exploits the video sequence by sequence. The 'After You Watch' section offers optional activities in the form of role-plays, tasks and reading texts. The activity book aims to develop listening and speaking skills. The activities draw on students' own experience and help them to gain insights into aspects of British culture. The activity book also contains a complete transcript of the video.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, bár ezzel a könyvvel az szokott a probléma lenni, hogy egy nyelvű.
). Nem nyelvvizsga miatt kellene ez nekem, hanem hogy azokat a dolgokat, amiket most tudok, igazán biztos alapokra helyezzem, meg az űrt, ami még van feltöltsem.