- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibuka85
senior tag
válasz DJ. Ru$y #73750 üzenetére
Elnézést kérek , csak nem figyeltem jól. Akkor mostmár mindent értek. Majd kiderül lehet e 1000-es net hgy engedi e az optika. Majd megkérdezem én is jövőhéten.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
tomi5244
őstag
Pár hét, és szerintem tuti rendeződik majd a helyzet ezzel az 1000-res gyomaggal kapcsolatban. Jó pár éve nem volt csomagnövelés a T-nél, ekkora meg főleg. Most sokan rá fognak kapni, akinél elérhető.
Amúgy optika és optika között is van különbség? Én láttam a dokumentációt feketén fehéren, hogy nálunk Gpon optika épül.
-
csibuka85
senior tag
válasz icetheman #73754 üzenetére
Ezt jó hallani. Már kezdtem azt hinni hogy új optikát kell kiépíteni nálunk.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
icetheman
tag
válasz csibuka85 #73755 üzenetére
Ahol optikai szál be van vezetve/kötve, ott nagyon szélsőséges és régi technológiának kell lennie ahhoz ,hogy ne tudja támogatni a gigabitet, ha 120 megabit-es csomag elérhető (99%), akkor gigás is. Ellenkező esetben csak végponti berendezéseket kell cserélni, a T gerinchálózata lehet még a következő kisebb keresztmetszet, de X*10 gigabit gerincről beszélünk itt... Szóval nem kell aggódni , ahol optika van nagyon nagy valószínűséggel menni fog a giga is.
-
csibuka85
senior tag
válasz icetheman #73756 üzenetére
Köszi Mester , akkor már csak várni kell. Az árára leszek kíváncsi hogy mennyiért fogják adni.
-
tomasekbobo
csendes tag
Üdv!
Lenne egy Asus DSL-N10_C1 ADSL Modem Routerem, melyet T-home területén szeretnék működésre bírni, de sajnos ezidáig nem sikerült. Valaki szájbarágósan le tudná nekem írni, mit mire állítsak? -
titán
válasz tomasekbobo #73759 üzenetére
Itt lévő dolgokat kellene elvileg beállítani.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
lemusz
addikt
válasz DJ. Ru$y #73588 üzenetére
Megrendeltük a 30-as csomagot és képzeld nem is jön ki szerelő. GLS futárral fogják küldeni az új eszközt, összedugdosom állítólag mint a régit és telefonon kell majd aktiváltatnom, akkor fogják állítólag "beállítani".
szerk.: csak remélni tudom, hogy most már ha 30-at fizetek 30-at is kapok majd (nem úgy mint évekig 20-ért fizet az ember azt 15-öt kap), valamint annál az ominózus telefonos aktiválásnál sikerül majd csökkentetnem a pinget.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lemusz #73764 üzenetére
Ezt nevezik régi rendszer szerint "szereld magadnak". Nekem is történt a VDSL váltás. A pingedet szerintem nem fogod tudni "csökkentetni".
Ez nem teljesen így működik amúgy, mivel valószínűleg ADSL2+-on vagy, a szerelő át fog tenni VDSL2 portra, ekkor kapsz egy SMS-t, hogy beállíthatod az új eszközt. Azért kell őket felhívni, mert, ha van VoIP-od, akkor azt hozzárendelik a HGW szériaszámához.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok , na voltam bennt ma a Telekomnál és azt mondják akinek TV , INTERNET , TELEFON van. Mondjuk nekem 120-as van CSALÁDI+HD 62+23 csatornával.
Modosíthatom Netmánia 1000-re a 120-as Optikai netet. TV , TELEFON , INTERNET mellé a Netmánia 1000 Internet 6900 ft. Aki a Szuper Családi HD TV csomagot szeretné annak + 500 ft-ot kell mellé fizetni ebben már 100+23 vagy 30 csatorna van benne.
A lényeg hogy lehet hogy ez a HUAWEI HG 8245H-t le kell cserélni , mert nem bír el ekkora sávszélességet WI-FI-N. Ezt a Telekomba mondta a srác. Az optika mindegy hogy milyen van kiépítve , mert ha bírta 120-as netet ezt is bírni fogja a rendszer. Ezt is a Telekomba mondták.
Szerdán már élni is fog az 1000-es net úgy néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lemusz #73767 üzenetére
VoIP nem TV, hanem telefon.
Nem, a szerelő az szerelő. ADSL2+-ról nem tudsz csak egy eszköz cserével VDSL2-re menni, hanem átteszik a központban a vonaladat egy VDSL2-es portra, ehhez szerelő kell nem elég a telefonos ÜFSZ-os. Ezért írtam amit, így működik a "szereld magad rendszer". Jelenleg van egy ADSL2+-os eszközöd, megkapod a cuccot, beteszed, működni fog ADSL2+-on, de, ha van telefonod, ami analóg esetleg az digitálisra fog kerülni, ehhez kell a telefonálás. Amikor a szerelő áttesz VDSL2-re onnantól lesz 30 Mb-ed és VDSL2-d, ha betelefonáltál, akkor pedig a telefontszámhoz rendelik hozzá a HGW-t, így lesz VoIP-od.
-
Dilikutya
félisten
Telekom műholdas TV-nél mitől lehet, hogy véletlenszerűen bejön a beltéri egység szürke-lila képernyője, kiírja, hogy blokkolva az adás, kéri a feloldó kódot. Nem, nincs elmaradás, a számlák fizetve rendesen, ez egy huzamosabb ideje fennálló probléma. A kód megvan hozzá, csak a tény zavar.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
lemusz
addikt
válasz DJ. Ru$y #73768 üzenetére
Szóval amint bekötöttem működni fog a net is és telefon is, de még mindig adsl2+-on egy darabig. Mennyi ez az idő körülbelül, míg a telefonálástól számítva átrakják az embert másik portra, néhány óra vagy napok kérdése? Köszi egyébként a rengeteg felvilágosítást, amit nyújtasz.
-
btz
addikt
válasz DJ. Ru$y #73768 üzenetére
Engem úgy tájékoztattak (Telekomosok miközben az én vonalam rakták vdslre), hogy a dslam-ben nincs külön adsl2+ vagy vdsl2 port, szoftveres beállítás kérdése, hogy mit használnak egy porton, bár ennek átkapcsolására az ügyintézőnek lehet nincs jogosultsága, és ezért lehet az hogy egy technikus csatlakozik rá a dslamre egy hiperterminállal (vagy ssh-val vagy bármivel amivel ezeket managelni szokták, az is lehet hogy távolról is lehetséges annak akinek megvan a jogosultsága) és egy gui interfacen átkapcsolja adsl2+-ról vdsl2-re a portot, a másik kolléga eközben kicseréli az ügyfélnél az eszközt, ha az nem képes vdsl-re.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
DJ. Ru$y
félisten
Lehet más a protokoll, én ezzel szívtam anno, nem voltam itthon, de a cucc megjött, hazajöttem 1 hét után, bekötöttem, hívtam a 80-as számot, emberünk fel sem tudta tenni VoIP-ra az eszközt, kérdezte, hogy hívott-e a szerelő, nyilván még nem, azt mondta továbbítja a szerelők felé, másnap szólt a szerelő, hogy itt van a helyi központban, átkötött (?, vagy akkor átkapcsolt, de akkor minek kellett kijönnie) és most hívjam a 80-as számot, aztán serial alapján a HGW-hez rendelték a számunkat ugye, meglett a VoIP és jött a 30 Mb.
-
btz
addikt
válasz lemusz #73770 üzenetére
Nekem úgy történt a dolog, mivel dlink fekete színű modemem volt, hogy először küldtek futárral egy zte csak adsl2+ hgw-t, hogy kössem be magam egyenlőre úgy mint a modemet, splitterrel. Aztán egyszer csak elsüketült a telefonom, ekkor átdugtam a ztere a telefont (a splittert kivettem a hálózatból) és abban már volt vonal (ekkor már voip). Aztán egy jó pár nap múlva (mivel nálam volt egy kis fennforgás is) a T technikusok kihozták a Speedport E2i-t, mikor újraszinkronizált már vdsl2 volt, közben folyamatosan tartották a kapcsolatot a kollégával aki a dslamot managelte (hogy ő most a dslamnál mókolt vagy távolról mókolta a dslamot azt nem tudom), ekkor már új jelszót generáltak nekem, úgy hogy a telefon másik végén lévő kolléga be tudott lépni távolról a Speedportba is és beírta a pppoe kódot, utána lett net és már a voip is ment az új HGW-n is. Utána leírták a kódot, megvárták még betöltődik a googl a tabletemen, mert közben a wifit is beizzítottam a HGW hátlapi papírja alapján, majd speedtest, dsl infó lekérés a HGW-ből, majd mentek.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz DJ. Ru$y #73773 üzenetére
A dslamet lehet, hogy csak seriallal vagy utp kábellel lehetett managelni vagy a szerelőnek csak így volt jogosultsága hozzáférni a dslamhez vagy lehet azon tényleg voltak elkülönített portok. Nekem határozottan azt mondták még adsl2+ nál is hogy nem kell dugdosni mert már most is vdsl képes a port. Mondták azt is hogy a vdsl2 képes cuccot is futárral hozzák ki nekem kell bekötni, mégis megleptek, hogy egyik reggel kijöttek és nem nekem kellett bekötni.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
poli27
veterán
válasz csibuka85 #73766 üzenetére
Wifin egyáltalán nem tudod kihasználni a gigabitet csak jelzem!!! AC-s eszközökkel is a legkomolyabbakkal 600-700 mega körül lehet átvinni, de akkor elköltöttél rá 100k-t kb. szval ahol nagyobb sebességet akarsz oda húzzál kábelt, a másik, laptopoktól szinte ne is vár kábelen sem az 1000-es sebességet, és asztali gépnek is elég komolynak kell lennie, ssd-vel hogy ki tudja használni. A Digi topikba le van írva a gigabites net minimum követelménye....
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz zolokas #73776 üzenetére
Volt a Telekomnak egy nagy össznépi "csomagegyesítési" láza... Papíron a 120/50-es optikai net is annyit tud, mint a koaxos 120-as net.
De, ha tudni szeretnéd jelenleg is 50/15-ös VDSL2-es csomagom van és 15 Mb-tel jön. Ha nálad koax van, akkor nem lesz 15 Mb feltöltésed, ha VDSL2, akkor lesz.
Több, mint egy éves képem: [link]
[ Szerkesztve ]
-
rozsomak
tag
válasz lemusz #73780 üzenetére
PING index.hu (217.20.130.99) 56(84) bytes of data.
64 bytes from index.hu (217.20.130.99): icmp_req=1 ttl=57 time=14.8 ms
64 bytes from index.hu (217.20.130.99): icmp_req=2 ttl=57 time=15.1 ms
64 bytes from index.hu (217.20.130.99): icmp_req=3 ttl=57 time=15.5 ms
64 bytes from index.hu (217.20.130.99): icmp_req=4 ttl=57 time=15.1 ms
64 bytes from index.hu (217.20.130.99): icmp_req=5 ttl=57 time=14.9 ms
64 bytes from index.hu (217.20.130.99): icmp_req=6 ttl=57 time=14.8 ms
64 bytes from index.hu (217.20.130.99): icmp_req=7 ttl=57 time=14.7 ms
64 bytes from index.hu (217.20.130.99): icmp_req=8 ttl=57 time=14.9 ms
64 bytes from index.hu (217.20.130.99): icmp_req=9 ttl=57 time=14.9 ms
64 bytes from index.hu (217.20.130.99): icmp_req=10 ttl=57 time=15.1 ms--- index.hu ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 received, 0% packet loss, time 9014ms
rtt min/avg/max/mdev = 14.744/15.028/15.517/0.266 ms-=< Power is Nothing without Control >=-
-
Rent
senior tag
válasz csibuka85 #73766 üzenetére
Megrendelted?
Nekem telefonon nem tudtak árat mondani és rögzíteni sem rögzítették előre az 1000-es netet, azt mondták szerdán telefonáljak, mert még az árakat sem látják (tegnap beszéltem velük telefonon).
Azt mondta szerda reggel kerül ki az oldalukra minden és az árakat is onnantól fogják Ők is látni, akkor már rögzíteni is tudják és kb 1-1,5 óra alatt átállítják a sávszélt.Nem sokkal azután miután tavaly bekötötték még ilyen volt a netem:
Utána csökkentették ugye 114Mbit-re, most viszont nem fog zavarni ha már az 5-600 at eléri, feltöltésben meg a 200-at.
[ Szerkesztve ]
-
wagi
senior tag
Ma én is felhívtam az ügyfélszolgálatot nálam a gigás net alap telefonnal 2 év hűséggel 5300 ft körül lesz.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lemusz #73780 üzenetére
Annyira rá vagy állva erre a ping dologra, de DSL-en
(soha)nem lesz olyan pinged, mint egy optikás előfizetőnek, hiába hasonlítod magad a haverjaidhoz/ismerőseidhez.rozsomak
Rajta ülsz a DSLAM-en? Mennyi a DSLAM távolsága? 100m alatt?[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
válasz DJ. Ru$y #73786 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy nekem jelenlegi lokációmban sose lesz olyan, de azért nagyon bánt, hogy történt itt egy hálózatfejlesztés és akkor erre nem figyelnek oda, majdnem duplájára nő a pingem, holott feltételezhetően csak arról van szó, hogy túl van biztosítva az egész vonal és akár vissza is kaphatnám a régi pingem. Játszottam haverjaimmal egy párat és ez szerintem nagyon nem oké, hogy olyan pingem van itt Miskolc mellett egy budapesti szerverre, mint egy erdélyinek vagy ukránnak...
-
-
MODERÁTOR
Sokan ráugrunk erre az ezres netre, de a sokéves laptopunk (nekem Vostro 3300) milyen net sebességre lesz képes le/fel?
Vagy mindenkinek van gigabit képes eszköze?20 éve a Prohardveren
-
DJ. Ru$y
félisten
Amennyivel írni tudod a merevlemezét, vagy amennyit a wifid tud, ha wifin használod. Vagy amennyit az ONT átenged kábelen, vagy a saját eszközöd átenged az ONT után. Nyugi, messze lesz ez az elméleti maximumtól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OpenWRT topic
- Milyen routert?
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest