Hirdetés
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
T.Jones #3893 üzenetére
routerbe lépj be és állíts a csatornákon! alapjáraton minden routerben a 6-os csatornán megy a téma azt rakd át 1-2 vagy 11-12környékére és teszteld.
attól hogy jó a jel lehet hogy a zaj viszont nagyon nagy és nem stabil a kapcsolat vagy nagyon belassul.wifi hálózatnál is csak 1-nek lenne szabad látszódni de egy router restart megoldhatja a dolgot.
-
joergie
őstag
aha. asszem értem. szóval mpeg2 semmiképp se megy, meg földi műsorszórásra valót se használhatok kábelhez, mert dvb-más mindegyik.
Hajrá Magyarország! Azért jó látni, hogy itt is megtalálták a lehetőséget, hogy sz@passák a jónépet az mpeg4-el. Csak azt nem értem ez miért jó nekik...mert hogy a közembernek nem, az biztos.... -
TeeJay
félisten
és IPTV-nél azt a 8megabitet 8096kbit-es linksebességen adják?
mert ha igen akkor abból nettóban csak 6,8megabit marad meg és ugye ezen kell elférni 2SD csatornának meg 2megás netnek...én javasolnám a SAT TV-t amúgy
az DVB-S mpeg4 és mellette megmaradhat a DSL meg a telefon is de a tripla kedvezményre jogosult leszel úgy meg egész jó ára van mindennek.pl DSL SOLO 2megás csomag 5490 mellé kérsz DSL telefont amit 0forintért kapsz ezesetben, és ha még kéred mellé a SAT TV családi csomagot azt már 1990-ért fogod kapni.
internet is megy majd maxon, telefon is olcsó lesz és olcsó percdíjjal meg a tévéd is digitális lesz EPG-vel meg sok hasznos funkcióval, és emellett ragyogó képminőséggel.én IPTV-t sose köttetnék mert nálunk este mindig megy a TV és nem maradna sose sávom netezni...
-
T.Jones
tag
válasz
T.Jones #3499 üzenetére
#3499-hez csatolnám,hogy most áthoztam a másik szobából a pci-os wifi adaptert,amivel ott tökéletesen megy,és az messzebb is van a routertől,és ugyanolyan lassú sőt még talán lassabb is azzal,pedig a jel szintén maxon van,szóval valószinüleg valami beállitás lehet rossz a gépemen vagy nem tudom,kb 2 hete raktam újra a windowst(vista),ennek függvényében vkinek vmi ötlet?köszi
+ még annyi hogy a "csatlakozás hálózatokhoz" nál 2x jelenik meg a hálózat, xxx és xxx 2,ez se volt igy rég,de bármelyikre csatlakozom megy
-
petne
őstag
Azért 8 mert, hamár felvevős cuccod van, akkor az jó dolog, ha felveszel valamit és közben mást nézel...
Ezért beszélek 2 streamről.
Sajnos a T kábeles dolgok nem az én asztalom, mivel nem vagyok lefedett területen. Tehát arról nem tudok véleményt mondani, bár láttam már, de nem mostanában volt az se.
-
c41r0^
őstag
köszi, igen, közben megtaláltam én is, csak azért furcsállom/tam a 8 Mbitet, mint meghatározó limitet, mert ha egy TV van a háztartásban, akkor 3+2=5 Mbit down csak
persze jelen esetben is 2 db. TV stream kéne, így emiatt is felejtős ez az egész IPTV, ráadásul ha jól látom, a XX. kerületben még nicns is VDSL, így ahogy ismerem a magyar telefonhálózat minőségét, kb. 10%, hogy meglegyen a stabil 8M down.
Digitális kábelTV (jó az az EPG, SD TVkre jó a digitális adás képminősége is, de itt is +800 ft/TV a set-top) + 2Mbites korlátlan kábelnet + kábeltelefon lesz akkor a lelkem családjának, már látom előre.
köszi
-
TeeJay
félisten
-
petne
őstag
válasz
joergie #3884 üzenetére
Annak érdekében, hogy a nézők digitális TV műsort élvezhessenek, a TV képjelet digitálisan kódolni kell. Különböző kódolási eljárások léteznek, melyek fő célja a képinformáció digitalizálása a lehető legalacsonyabb adatátviteli sebességgel, a lehető legjobb minőségben. A legelterjedtebb kódolásai módszer az MPEG, ebből a legelterjedtebb az mpeg2 változat, valamint ennek az utódja, ami már a korábbinál sokkal kifinomultabb az mpeg4.
A T a digitális szolgáltatásainál mpeg4-es kódolási eljárást használ, tehát az IPTV-n, a Saton és a kábelen is.
Az a toronyból szórt dolog az tehát nem ez... az a digitális földi sugárzás (dvb-t). Míg kábelen dvb-s szabvány működik.
Az európai műsorsugárzók egyesülete, az EBU DVB (Digital Video Broadcasting) néven egy csoportot hozott létre, hogy dolgozzon ki egy MPEG 2-n alapuló rendszert, amely a műholdas, kábeles és földi műsorszórásban alkalmazható. Ezenkívül képesnek kell lennie többek között elektronikus műsorújság (EPG) és más rendszer információk továbbítására, valamint lehetővé kell tennie a műsorok kódolását. Az egyes továbbítási formák külön nevet kaptak. A műholdas sugárzás szabványa a DVB-S, a kábeles továbbításé a DVB-C, míg a földi terjesztésé a DVB-T.
Magyarországon a földi sugárzást, tehát a dvb-t-t mpeg4-es kódolással sugározzák. Tehát ezt csak mpeg4-es vevővel lehet fogni. -
c41r0^
őstag
válasz
joergie #3884 üzenetére
nekem T-Kábel kábel TVm van, 1 LCD TVn digitális (GlobalTeq GCR 300CX Set-Top box), a másik 2-n analóg (SD analóg, SD TVk)
nem vagyok szaki, de én értem, mit kérdezel, de tudtommal nem fogod tudni használni az eszközödet, vagy nem értem, hogy az az eszköz, amit kérdeztél, mire van...
a set-top box mindenképp kell, az ebben lévő kártya azonosít, hogy mihez van hozzáférésed. a digitális képkimenet a boxból pedig SCART-tal és sárga video RCA-val van megoldva, az cable out csatlakozón pedig az analóg jel jön ki a boxból. tehát ha ezt a box által dekódolt digitális adást akarod felvenni, akkor olyan eszközre van szükséged, amit SCART-tal vagy sárga video RCA-val tudsz összekötni (hanghoz van 2 RCA kimenet rajta szintén), de a box megkerülése nélkül szerintem nem fogsz tudni levenni digitális adásjelet semmilyen eszközzel a kábelről.
-
-
joergie
őstag
Szervusztok. Lenne egy pár intim kábeles kérdésem.
Van ugye analóg a kábeltv-nk, amit bedugok a tv-be oszt megy. néha zajos, de azt még lehet orvosolni.
ha digitálisra váltunk...akkor kell ilyen set top box ugyebár. namost a digitális adás milyen kódolású? mpeg2? vagy mpeg4?
van ez a freeview nevű cumó, amire elvileg rákötve az antennát, jön a digitálisan szórt műsor, ami mpeg4. szóval a kérdés igazából az, hogy a digitális kábeltv az ugyanúgy mpeg4, mint a toronyból szórt, antennával vehető mpeg4 kódolású műsor?
no ennyire én nem vagyok hülye, csak sógorom összezavart, pedig én úgy éreztem hogy értek hozzá. tehát ha átváltom az analóg kábeltvmet digitálisra, amit kapok set top box az mpeg2, mpeg4et kódol, vagy hülye vagyok?!
azért kérdéses, mert jön angliából nekem ilyen freeview, ami mpeg2, és mostmár teljesen nem tudom, hogy konkrétan mire jó, egyáltalán lehet e itthon használni.köszönöm annak aki elolvassa, mégjobban annak aki megérti, de aki még válaszolni is tud, azt hálám örökké üldözni fogja
-
c41r0^
őstag
Én eddig úgy tudtam, hogy egy TV stream ~1.5 Mbit/sec-es (vagy ~3 Mbit/sec-et, lehet, hogy keverem) downt igényel de hogy 8 a feltétel... Ezek szerint nem így megy a dolog, hanem előtte kitesztelik, hogy van-e 8+? Gondolom ADSL2/ADSL2+ ez már.
Ja még egy dolog IPTV-hez, ha jól tudom a box csak 1 TV-hez jár, a másikat felárral kéne bérelni plusszba, mivel 2 TV van a háztartásban, jól sejtem? a weblapon 800 ft plusszt látok ezzel kapcsolatban, ez is ugyanolyan merevlemezes set-top box? mert csak annyit írnak: IPTV vevőegység. Akkor az analóg kábelTVnek itt megint bizonyos szemszögből előnye van (jelenleg, amíg az analóg SD adást konvertálják digitálissá és ugyanúgy fos a minősége...sőt, nálam a T-Kábel digitális adása rosszabb minőségű, mint az analóg kábeles, de ez már OFF).
szerk: bocs, ez megvan:
Két vevőegység használata esetén a megállítható adás (time-shift) és felvétel funkciók csak az elsődleges vevőegységen működnek, melyet a szolgáltatás létesítésekor az Ön jelöl meg.
-
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Egy kérésem lenne, ha tudtok nekem írni tapasztalatokat, hogy a T-Home IPTV Családi +
DSL Solo Happy + DSL-telefon Alap összetett csomagja a XX. kerületben a Határ-út, Helsinki út és Nagykőrösi út által határolt lakórészben milyen minőségű? Ezt azért kérdezem, mert az ügyfélszolgálaton lebeszélték barátnőm családját errő a csomagról, helyette a T-Kábel kábeles alternatívát ajánlották (főleg telefon gondok miatt), természetesen a hasonló paraméterekkel rendelkező csomagot. Errefelé rossz minőségű a csavart érpár hálózat? Messze van a DSLAM? Rosszak a vonali paraméterek? Nem bírna a modem szinkronizálni downstream ~3.5 Mbit/sec-el (~1.5 TV + 2 net)?Mondjuk én is inkább a koaxban bízom és a kábelt javasoltam nekik, de a DSL alapú szolgáltatásnál ott a HDD-s Set-Top box, a digitális adás (bár ez jelenleg lényegtelen) és az olcsóbb telefon percdíj előny, viszont az ügyfélszolgálatos ellenjavallata is befigyel...
A kábelnél ott a jó rendelkezésre állás és a stabil net, viszont marad analóg a TV adás box nélkül, és kicsit magasabbak a telefon percdíjak, de legalább ingyen hívhatnánk egymást (lévén én is T-Kábeles IP-telefonos vagyok)Szóval esetleg valaki?
-
Cyberslider
őstag
XVIII. ker.
Nem tudom mivel tud többet a pirelli, szerintem ez is tud mindent ami kellhet. Wlan részét azért nem veséztem teljesen ki, de rémlik ez is tud AP-al együttmüködni, meg akartam nézni de már elvesztem a menüjében késő van
Szóval _nekem_ nincs gond vele, amire én használom, arra megfelel
De majd kiegészit vki aki ismeri mindkét tipust.
-
TeeJay
félisten
válasz
Cyberslider #3874 üzenetére
merrefelé laksz hogy még Thomson HGW-t kaptál?
rokonomék Ózd-on október végén már Pirellit kaptak és ha jól tudom jelenleg is a Pirelli megy már inkább mert az okosabb meg többmindent lehet benne állítani.
én is SOLO-ra szeretnék majd váltani remélem Pirelli-t hoznak mert rá akarom küldeni a Linksys routert -
Cyberslider
őstag
Végre bekötötték hozzánk is a DSL SOLO csomagot + a DSL telefont! Aki ilyenen töri a fejét mostmár tudok néhány konkrétumot mondani:
A szolgáltatáshoz természetesen nekem is egy Home Gateway-t adtak. Tipusa Thomson ST 780i WL!
A meglévő analóg vonal leváltása természetesen egy telefon megeresztése, valamint kb. 5 perc amíg ráengedik a központból a firmware-t. Innentől dsl telónk van.. Kb erre kell várni 1 hónapot jelenleg
Teljesen meg vagyok vele elégedve, van minden ami kellhet a router részében. Wlan, wpa-psk2, tűzfal, szülői felügyelet (adott oldalakra vagy csak bizonyos oldalakra véd) port forward, stb..
Ugye 4 portja van, de csak kettőre lehet gépet kötni. A másik kettő IPTV-re van korlátozva, ezek a portok nem működnek csak ha van IPTV. Emellett van egy USB port is természetesen. Wlan kikapcsolható, hátul főkapcsolóval ellátott, 18V-on működik.
Két telefon kivezetése van. Hallottam legutóbb infókat arról, hogy csak az egyik aktivált, a másik süket, ezért csak 1 telefont, vagy ugyanazon a kivezetésen felfűzve lehet csak több telefont üzemeltetni róla. Tévedés. Mind a két port aktiválva van!
Másik lényeges idetartozó dolog, hogyha a behúzott telefonkábel 4 eres, akkor vissza lehet forgatni a jelet ugyanazon a kábelen. Ezalatt azt értem, hogy nem kell a HGW-nek a főkábelre csatlakozni (és onnan kell hogy induljon a többi vezeték a telefonok felé) hanem ha megfelelő a kábel, és a kötés, lehet a ház legvégébe is telepíteni, és a telefonbemenetére vissza lehet kötni ugyanazt a kábelt ezáltal az eszköz előtt lévő telefonok is működni fognak gond nélkül. Most kötöttem be, és működik az összes teló remekül, semmit nem kellett kábelezni (falban mennek szép is lett volna!)
A HGW webes felületén lehet látni az indított ill. fogadott hívások idejét, ill. a hozzá kapcsolódó telefonszámokat (kvázi hiváskijelzés) igy a számla ellenőrizhető. Ha belemásztok az adott számra kattintva nem kell meglepődni ha kicsörög a saját telefonunk, felvétel után az adott szám tárcsázása megindul
Érdekes dolgok ezek
Nem elfelejteni, DSL telefonról a fax szolgáltatás ill. vonalra kapcsolt riasztó nem működik!
Hát kb ennyi egyenlőre megy minden szuperül, a telefon is és a net is stabil. Kopp-kopp.
-
Shalala
senior tag
Hello!
T-home digitális kábeltv előfizetésem van a családi csomag.
Ma mikor bekapcsoltam a set top boxot akkor kiírta hogy új frissítés van és telepíti.Miután telepítette, természetesen a csatornáim megint összekavarodtak, viszont a mozi csatornák kivételével (hbo-k, cinemax-ok) az összes csatornát tudom fogni.
Tudjátok, hogy ez mitől lehet? az a furcsa hogy az hbo-k kódoltak maradtak tehát nem is az a beetetős kódolatlan napok lehet.
-
linus89
tag
lol, dehogy kukkol, nem kéne már rögtön összeesküvéseket gyártani
jó pár isp csinálja ezt, okát nem tudni, kérdezd meg a t-t, biztos van oka, de semmi különleges nincs azon az ip-n, sima router, 1. hop, aztán kész.
a ping... esetleg túlterhelt lehet a központ, nem csodálkoznék, kábel már csak ilyen. de mondjuk elsőkörben érdemes lenne felhívni az ügyfélszolgálatot, bár szerencsésnek kell lenned, hogy kifogja valami hozzáértőt. egyébként a külföldi pingek most alapból szarok, nagyon dugulnak a vonalak valamiért, t home-os barátom 150ms egy brit szerverre, ahova én 40ms vagyok más ispvel.
-
Litla
csendes tag
Nálam is ugyanez van
Útvonal követése a következőhöz: cfos.de [194.95.249.23]
legfeljebb 30 ugrással:1 13 ms 15 ms 15 ms lo1.bsr1-kiskunhalas.net.telekom.hu [145.236.238
.86]
2 15 ms 15 ms 15 ms 84.1.94.87
3 15 ms 15 ms 15 ms 84.1.94.87
4 15 ms 15 ms 15 ms bpt1-b1-link.telia.net [213.248.76.189]
5 15 ms 15 ms 15 ms bpt1-b2-link.telia.net [213.248.96.98]
6 46 ms 46 ms 46 ms hbg-bb2-link.telia.net [80.91.250.134]
7 46 ms 46 ms 46 ms hbg-b2-link.telia.net [80.91.251.82]
8 124ms 124 ms 124 ms dante-116543-hbg-b2-c.telia.net [213.248.69.34]
9 124ms 124 ms 127 ms zr-fra1-te0-7-0-0.x-win.dfn.de [188.1.145.205]
10 171ms 171 ms 171 ms xr-fzk1-te2-3.x-win.dfn.de [188.1.145.50]
11 171ms 171 ms 156 ms xr-stu2-te1-3.x-win.dfn.de [188.1.145.82]
12 140ms 140 ms 140 ms xr-stu1-te2-3.x-win.dfn.de [188.1.145.29]
13 171ms 171 ms 171 ms kr-sgs.x-win.dfn.de [188.1.230.46]
14 171ms 171 ms 171 ms www.cfos.de [194.95.249.23]Az útvonalkövetés elkészült
nem egyedi a problémád, délutántol kezdve ez van, változo pingekkel, némelyik szerverre jo, némelyikre 300 folotti
Ugyanekkor egy angol szerverre 140ms mikozben általában 45-50ms szokott lenni, de legalabb loss még nincs -
ungicer
csendes tag
Jónapot !
Ha minden jól megy holnapra ittvan a 380T -
petne
őstag
Hát nem mostanában...
Tudni kell, hogy a HD sugárzás (főleg a tartalom) nem olcsó mulatság, az MTV azért van könnyebb helyzetben, mert azt mi pénzeljük, mint adófizetők.
Míg a kereskedelmi tévék nehezebb helyzetbe vannak, mert ők a reklámbevételekből valamint a műsorelosztóktól befolyt pénzből tartják fenn magukat, namost a hírdetők egy petákot se adnak azért, mert HD-ben megy a reklámjuk, így nem fognak sietni az átállással az biztos.Egyébként SD anyagból is van jóminőségű és nem feltétlen kellene HD ahhoz, hogy jó legyen, lásd német ARD, ZDF, Pro7 stb. mind nagyon szép minőségben jön műholdról. Ők törődnek ezzel...
-
mAtech
aktív tag
petne: Megvolt ez is. Ki-be dugeszolás. Többször is. Semmi eredmény.
Haverom azt mondta, hogy tegnap este átment hozzá a szomszédja a notijával. Ő rádugta és ment neki a net. Egyedül a haverom laptopján nem akaródzik valamiért. Csak azt nem tudom, hogy miért. Máshol meg ment neki a laptopján a net. Tényleg X-akták.
Vagy lehet, hogy tényleg a LAN-kari a hibás. Csak tudnám, hogy miért megy akkor máshol neki a net. No mind1. Részemről megállt a tudomány...
Köszöntem a hozzászólásokat. -
catty21
tag
Sziasztok, befizetett csekk másolatát - telefonszla - milyen e-mail címre kell elküldeni?
-
tomazin
veterán
Nos valószínűleg megy mailban is.A naponta bejövő 1000mailból tied a 823.Emellett az ünnepekben sztem nem sokan nézték ezeket,de erre Te is gondolhattál volna.Szóval most ott van egy zsák mail.Sorra fogsz Te is kerülni.
Viszont az adj uram de rögtön módszerhez be kellett volna menni t-pont.Jaaa,h kispestről az már messze van.Magadra vethetsz egyedül.Petne : (#3817) Köszönöm az infót.Ez 100%,vagy csak 99?
-
petne
őstag
Azt ugye tudod, hogy kábelnetnél, ha nincs router és több gépet használunk, akkor gépváltásnál újra kell indítani a modemet ( a hálózati csatlakozóból ki-be)? Kábelnetnél nem felhasználónév és jelszó párosítással azonosítjuk magunkat, hanem a számítógép MAC címét rögzíti és a modem újraindítása során kéri le a géptől.
-
mAtech
aktív tag
De akkor miért müxik a szomszédban ugyanez a noti? Ott szintén t-home van, igaz routerrel szétosztva. De mind1. Valamint nálam is működött tvnetwork alatt (felhasználó név, jelszó beírás után). És jól ment. Tehát még kontakt hiba sem lehetne.
Valamint másik notin szintén miért nem müxik a dolog? Ez X-akták -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- LEGO klub
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest