- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
válasz
tomy_cz #36895 üzenetére
Sziasztok visszatérnék a problémámra, valami még mindig nem stimm a vidéki 10MBit ADSL netemmel.
Tehát kértem emailben az ügyfélszolgálaton, hogy köszönöm szépen nem kérek a NAT-olt IP címek nyújtotta biztonságból, amit úgy tűnik rendre be is állítottak, viszont az alábbiakat tapasztalom:
Késő délutáni és esti órákban rendre megszakad a PPPoE kapcsolatom, terheléstől függetlenül. Fizikai dolgokat már kicserélgettem, más modem, más router, szűrők...csak egy PC használata, de nem oldódott meg, ugyanaz a jelenég. Nem hinném, hogy fizikai probléma van.Amikor megszakad a PPPoE, a router logjában, sorra NAT-olt IP címeket találok, mint pl 10.64.67.249 stb...
Ezeket az IP-ket folyamatosan kapom, de egy-egy ilyen IP kb 2 másodpercig marad, utána ismét újat kapok, előfordul, hogy közvetlenül mellette lévőt, tehát 10.64.67.250-et. Ez változó, hogy éppen meddig tart a sorozat, de sokszor beletelik 10percbe is mire a sok NATolt IP után kapok egy Publikus IP-t is.
Sajnos addig amíg nem kapok "rendes" publikus címet, addig nincs is netkapcsolat, mert ugyebár folyamatosan bontódik a PPPoE.
Kipróbáltam, ha manuálisan bontom a PPPoE-t, akkor is ez a hiba.
Ellenben ha éjszaka próbálom, akkor nem tapasztalom a hibát! Kb 50x lebonottam a kapcsolatot éjszaka, de ilyenkor folyamatosan Publikus IP címet kapok, nyoma sincs NATolt ipknek.Lehetséges emiatt hibabejelentést tenni? Bár kétlem, hogy foglalkoznának vele...
Próbáljam meg, a vonalat finomhangolni ezen leírás alapján?MTU állítgatást próbáltam, 1492, 1480, 1472-t, de nem segített.
Valamilyen tanácsot tudtok adni, mivel próbálkozzak?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Gitáros topic
- Nintendo Switch 2
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- OLED monitor topik
- World of Tanks - MMO
- Honda topik
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad Air 11" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Space Gray / Apple Garancia!
- ASUS RTX 3080 10GB GDDR6X TUF GAMING OC Eladó! Eladó!
- MacSzerez.com - iPhone 16 Pro Max / 256GB / Fekete Titán szín / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - 2020 Mac Mini / M1 / 8GB RAM / 512GB SSD / Garancia!
- MacSzerez.com - 2020 Mac Mini / M1 / 16GB RAM / 256GB SSD / Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest