-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Kaon cg3000 beállításaiban nem találtam dns opciót, elképzelhető, hogy nincs benne? Ha pl. google vagy pihole dns-t akarok használni, azt hogy tudom megtenni? A saját routerem dmz-ben lóg a modemen, ap módban.
-
Capella
senior tag
válasz
boborján2 #150940 üzenetére
Régen PC-n használtam egy ilyen ingyenes jelszó kinyerő programot, ami hasonlóan működött. A programot elindítva kirakott egy programablakot a kijelzőre, és X-ről az egérkurzort ráhúzva a jelszómezőre felfedte a csillagozott tartalmat.
Hirtelen nem jutott eszembe a neve, de közben mégis rájöttem.
X-Pass v2.2 -
RVR400
veterán
válasz
tuto558 #150931 üzenetére
Nem tudom, hogy mikori a szerződésed, de régebbi lehet, mert nekem 2020. novemberi az internetbekötésem, abban már csak a felhasználónév látható.
Viszont, ahogy korábban írtam itt, a Chrome el tudja menteni a jelszót, amit ki tudsz nézni a jelszókezelőjéből, csak előtte kell trükközni vele, mintha átírnál valamit a konfig oldalon, majd visszajavítod, és úgy alkalmazod a "módosítást".
-
válasz
-secret- #150932 üzenetére
Elvileg lehúzza a beállításokat. De ha van telekomos appod a telefonon, és ott hozzá van adva az előfizud MT azonosító alapján, akkor az ha belépsz nyaggatni fog eleve, hogy látja új készüleked van, és hogy szeretnéd e, hogy a régi eszköz beállításai legyenek, vagy gyári beállításokkal szeretnéd e használni.
-
Telekom kiküldte az új eszközt, hogy eszközcsere. Új ONT. Kérdésem. A wifi hálózatokat meg mindent nem tudok véletlen kimenteni, hogy ne kelljen már újra konfigolnom minden eszközt ami rácsatlakozik?
-
tuto558
aktív tag
válasz
TheProb #150929 üzenetére
A Telekomos eszköz bejelentkezési felületén sokszor nem lehet látni a jelszót, Technicolor-on pl ki van takarva:
Ha nálad is így van, akkor online lépj be a telekom fiókodba, és dokumentumok között ezt keresd meg:
Ebben a pdf-ben pedig ezen a részen találod a jelszót és az azonosítót, amit a @t-online.hu elé kell megadni:
-
kigyi_23
addikt
válasz
hawyka #150922 üzenetére
Csak reset vagy hibajavítás (pl. vanda hibaelhárítás) esetén tölti le a configot.
Én nem törlöm ki az adatokat hanem elrontom direkt. A felhasználó névbe beírok valamit akár egy 1-es számot amivel ugye rossz lesz és nem tud felcsatlakozni. Ez azért praktikus, mert egy olyan helyzetben amikor mégis kell az ONT csatlakozása pl. router elhalálozás akkor csak kitörlöm szándékos rontást és már csatlakozhat is az ONT a netre. -
Sziasztok!
Technicolor router esetén van arra megoldás, hogy a LAN-ra kötött gépet vendég hálózat tagjának értelmezze, és 192.168.150.* ip-t kapjon?
Ha kézzel állítok be ilyen IP-t, az nem megy.
Kössz! -
hawyka
tag
Udv!
Lehet ki lett már tárgyalva, de azért megkérdezem.
Mint már többször is szóba került, a T optikán két sessiont enged.
Ha én az ont-t PT-be rakom, és 2 routert kötök rá (mindkettőt router módban, a WAN portra), akkor fognak működni?
Mert ugye maga az ont is elvileg létrehoz egy sessiont, ami már 3, ezért kérdezem. Ilyenkor mi a helyzet, illetve a megoldás? Elore is koszonom -
Capella
senior tag
válasz
Capella #150916 üzenetére
Hozzáfűzve még. A nagy resetelés után vagy előtt, nem került ugyanarra a hálózati címre az ONT LAN portja és az Asus LAN oldali fix IP címe?
Mert, ha az Asus DHCP-n megkapja az ONT-tól ugyanazt a hálózatot a WAN portjára, ami a saját LAN oldali hálózati címe, akkor nem megy a NAT-olás, és összeakad.
Egyébként is át kellene állítanod az Asust PPPoE csatlakozásra. -
Capella
senior tag
válasz
TheProb #150914 üzenetére
Szerintem az Asus WAN-t nem DHCP-re kellene állítani, ha azt akarod, hogy önmaga az biztosítsa a netet. Mert így csak az ONT által biztosított net kapcsolatot pakolja NAT-olva egy másik alhálózat alá a routered.
Így nem sok értelme van a PPPoE passtrough állításnak az ONT-on.
Az Asus WAN-t PPPoE-re kellene állítani, és beállítani a betárcsázáshoz a felhasználót és jelszót.
Hogy eddig miért ment, most meg nem? Olyasminek tűnik, mint valami IP cím összeakadás. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Hónapok gondtalan működés után ma délelőttra meghülyült az itthoni hálózatom, nem volt internet. T-s router bridge módban, saját router WAN oldalon dhcp módban. Többszöri restart sem segített, végül T supporttal közösen egy T-s router reset oldotta meg a gondot. Viszont azóta is csak úgy van netem, ha a T-s router-t használom. Előbbinél ugye annyi elég a "bridge" módhoz, hogy a PPPoE-t passthrough-ba rakom? Vagy muszáj nekik is varázsolni valamit?
Egészen addig működik a hálózat, amíg a saját (ASUS rt-ax55) eszköz nem linkel a T-s router-rel. Utána se kép, se hang. Néha 1-1 random ping válaszol, ami fura. Már az ASUS-t is reseteltem, de ugyan ez a helyzet.
Bár eddig ezzel nem volt gond, de más is DHCP módban használja a WAN lábat a saját router-en?
Valakinek van esetleg valami ötlete? -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ha a lakcímemen elérhető a 1000/1000-es telekomos internet, de a 2000/1000-es már nem, akkor az optika lesz vagy nem?
-
Indiant
addikt
3 hónapos Technicolor 2235-öm 1-es portja elhalálozott, szerintetek érdemes kérnem a cseréjét?
-
-
-
Taci
addikt
válasz
boborján2 #150892 üzenetére
Egyedül voltam itthon, szóval nem hiszem.
Amúgy amellett, hogy rendbe rakta a hangot a frissítés, mintha a lapozó is egy fokkal reszponzívabb lenne. (Bár volt honnan javulnia...) Persze lehet, hogy 2-3 indítás, aztán a szokásos összeomlás újra beköszönt.Na de egyelőre legalább a(z engem zavaró) nagy hibák javításra kerültek. Hátha egyszer lesz egy használható rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kézilabda topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- iPhone topik
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- További aktív témák...
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest