Hirdetés
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
-
AnonymusX
őstag
válasz
b.barby #150244 üzenetére
Érdemes volna benézni a router topikjába. Gyors keresésből azt látom, hogy kínai firmware-rel működik az IGMP. Vagy openwrt-vel lehet próbálkozni. Érdemes volna rákérdezni, hogy még mindig ez a helyzet-e.
Ha nagyon nem megy, akkor egy igmp képes switchet kéne berakni a hálózatba, amit a Sagemre kötsz és abból egy portr a xiaomit a másikra a TV beltérit kötöd.
-
b.barby
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van itthon optikai net(1000/1000), F@st 5670 modemmel. mögé kötöttem egy Xiaomi Ax3000 mesh egységet. A net nagyon szépen működik, a két egység kábellel összekötve. Megrendeltem a TV szolgáltatást is ki is küldték a tv boxot, de hiába rakom rá a boxot a tv adás 2-3 másodperc után kifagy. A kedves ügyfélszolgálatos azt mondta az úgy nem is fog működni, vegyem meg a saját (telekom) super wifi mesh-t tőlük vagy kábeleztessem át a házat nem kis költségért. Még egy kábelt lehozni az emeletról kicsit kacifántos lenne. Tény és való ha a HGW-be dugom a tv boxot működik rendesen. Erre keresek megoldást biztos van valami beállítás amivel megy. Kérlek segítsetek... Köszönöm
-
tylerddd
veterán
Üdv! A Filmpremier/Filmklub menü alatt található előfizetéses/kölcsönzős filmeknél hol lehet megnézni, hogy szinkronizált-e? Van, ahol a film címe mellett fel van tüntetve zárójelben, hogy feliratos. Ebből nekem az következik, hogy ami mellett nincs, azon van szinkron. Ugyanakkor más forrásban csak feliratosan találom az adott filmet. Szóval meg lehet valahol nézni a hangra vonatkozó információkat? Köszönöm!
-
patrikcoc
senior tag
Ismét remekül megy a Cloudflare...
-
kchris78
veterán
válasz
Matrox1995 #150231 üzenetére
valoszinu nem a telekome, csak pl a Dataplexben van ami barkie lehet, nem feltetlen van egyuttmukodes.
-
villamos
őstag
Nem belevau, de nincs külön topikja a Netflix -nek? Amennyiben van, nem lehetne oda átmenni ezzel a témával? Nincs Telekomon és kész, és teljesen tök mindegy, hogy miért nincs. Ha majd egyszer lesz, akkor lesz. Ha nem lesz, hát nem lesz.
-
snyper990
őstag
válasz
zelos #150226 üzenetére
Akkor passz. Maradnak a találgatások.
Egyben viszont elég biztos vagyok: az, hogyha elérhetővé válna a boxokon is a Netflix, nem sokban befolyásolná a magyar Netflix-előfizetők számát. Akik elő akartak fizetni, azok nagyobbrészt már rég megtették, és nézik más eszközön.
Azt viszont el tudom képzelni, hogy esetleg valaki azért választ más tévészolgáltatót, mert a T-s boxon nem megy a Netflix kliens, és nem akar kényelmetlenséget, amikor váltani szeretne a tévézés és a Netflix-streamelés között (azon felül, hogy sokaknak már maga a set top is dealbreaker)...Amúgy én neten nem találtam semmi utalást arra, hogy a Netflixnél elvárás lenne a dedikált gomb a távirányítón. Sőt, azt írják, hogy elég sokat fizet(ett), hogy bizonyos gyártóknál felkerüljön az a gomb a távirányítóra... Régen meg biztos amúgy is előnyös lehetett a készülékgyártóknak is, amikor még a Netflix erős húzónév volt. Csak azóta eltelt egy pár év...
-
boborján2
senior tag
válasz
zelos #150229 üzenetére
Nem az én elméletem. Mint írtam ez is ,csak úgy felbukkant itt a fórumon, mint ahogy a Te szerveres elméleted.
És a helyzet az hogy a dedikált gomb hiánya , véleményem szerint hihetőbb indok, mint a Te ötleted.
Már csak azért is ,mert a netflix nem üzemeltet szervert minden országban ahol elérhető. Na , megtippeled miért?Csak a végén azt ne mond ,hogy kint volt egy madzag húzigáló "technikus" nálad és két krimpelés között megsúgta a tutit a netflix szerverekről.
Szerk: Igazad van ,nem tetszik, ennyi...
-
boborján2
senior tag
válasz
zelos #150226 üzenetére
Engedd már el ezt a hol van a szerver dolgot.
Ezek a kiszolgálók tökéletesen balanszolva vannak, terhelés megosztás stb... A netflix hibátlanul műkidik magyarországon.
Ha elkezdene akadozni/homokóráni a stream , az olyan szintű bevételt jelentene a netflixnek (hirtelen több ezer/százezer user) ,hogy azonnal kapacitást bővítene kiszolgáló oldalon. Persze ezt nem fogjuk észrevenni, mert mielőtt megakadna már ők megtették a bővítést!Lassan illene egy forrásmegjelölést is bedobnod , mert jelenleg ebben az elméletben csak Te hiszel itt egyedül. Dobj be valami meggyőző linket!
Az első felével egyetértek. Pl. xiaomi mi stick, 2 giga ram , és 10x lassabb mint a té box. Legalábbis addig amíg manuálisan nincs letiltogatva a sok töltelék fölösleges app.
-
zelos
aktív tag
válasz
snyper990 #150216 üzenetére
2 gigás rammal szerelt dobozokon is van netflix. Még gyengébb procival szerelteken is. [link]
Mint korábban írtam ha a netflix nem fog szervert üzemeltetni Magyarországon addig nem lesz netflix a T-és magyar dobozokon sem gomb a távirányítókon! Márpedig nem fog, a magyar netflix használok a német szerverre csatlakoznak tévéjükkel, telókkal, tabletekkel, felesleges szervert üzemeltetnie csak azért hogy a T dobozokon is legyen. -
Gabbbb
senior tag
válasz
molnarpeter #150220 üzenetére
Nem haladtam a korral, elnézést.
-
boborján2
senior tag
válasz
prisz #150214 üzenetére
Ez egy infó , ami régebb óta keringett itt a fórumon.
Én nem állítom ,hogy ez a valós indok, de a netflix valszeg van annyira vízfej ,hogy a dedikált gombot megkövetelheti. A té meg szintén van olyan vízfej ,hogy nem enged nekik.Nem tudjuk a tényleges indokot ,csak tippelgetünk.
-
Gabbbb
senior tag
válasz
SoundBox #150217 üzenetére
> 6 GHz-es vezeték nélküli kapcsolatra
Szerintem 6ghz-es wifi nincs, csak Wifi 6.
Nem tudom, hogy az a HSG támogatja-e a wifi6-ot, de gyanítom, hogy csak az eszközzel egy helységben lenne késleltetésben javulás, átviteli sebességben nem, vagy nem nagyon. Így, ha stabilan fut a wifi, akkor nem kell hozzányúlni. -
Gabbbb
senior tag
válasz
DougButabi #150207 üzenetére
Gyári Chromecast rendszeren mindennel megy, szerintem.
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok jelenleg egy SAGEMCOM F@ST 3890v3 digitális elosztóval rendelkezem ami 2,4 GHz-es és 5 GHz-es vezeték nélküli
kapcsolatra képes, szeretnék egy olyan digitális elosztót ami képes 6 GHz-es vezeték nélküli kapcsolatra hogy ki tudjam használni az új eszközeimet létezik ilyen a telekomnál vagy vásárolnom kell egy saját routert? -
snyper990
őstag
válasz
prisz #150214 üzenetére
Egy gyors Google-kereséssel később:
A végső döntés a Netflixé, hogy melyik gyártónak, melyik márkának, illetve melyik eszköznek ad tanúsítványt. A szempontok közt totál szubjektív dolgok is vannak a Netflix részéről, ezért a legtöbb boxnak esélye sincs megszerezni. Mindegyiknek át kell mennie egy „minőségellenőrzési” folyamaton a Netflix részéről, és mivel a a DT boxa átment, annyira egyszerű is lehet a dolog magyarázata, hogy a 2 GB RAM-mal rendelkező boxverzión a Netflix szerint nem megfelelő a felhasználói élmény.
Ami mindenképp kell, az többek közt a HDCP, így analóg kimenettel rendelkező boxon eleve esélytelen a dolog.
A SEI (új box gyárjóta) és az SDMC (régebbi box gyártója) is Netflix Hailstorm Partner, így tőlük elvileg jöhet Netflix-kompatibilis box.
Majd kiderül, hogy lejjebb ad-e az elvárásaiból a Netflix, mielőtt lekörözi a konkurencia.
Hogy a T és a Netflix között meg mi zajlik egyébként, azzal kapcsolatban úgyis csak találgatni tudunk... Mindenesetre nem gondolom, hogy annyira egyszerű lenne a történet, ahogy egyesek fejében összeáll... -
choosen
tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a Magenta Home Box-al. Illetve csak annyi hogy nem találom a menüben hol lehet portot tiltani. Tudnátok ebben segiteni?
-
prisz
senior tag
válasz
boborján2 #150165 üzenetére
Mit követel meg a Netflix? Egy gombot a távirányítón? Ekkora baromságot ritkán hallani. Nagyon nem ez a követelmény (ami önmagában nevetséges is lenne, hiszen kellenek az előfizetők), hanem ahogy a DT(deutsche telekom) tette, egy qrva pitiáner partneri megállapodást kellene kötni a magyar telekomnak is. Nem kell hozzá nagy tehetség, csak a box adatai, és egy nyomorult aláírás. Ennyi. A Netflix részéről, kb 1-2 hét. Hogy miért nem teszi meg a MT? Azt mindenkinek a fantáziájára bízom...
-
djsunstealer
aktív tag
válasz
Iceman83 #150211 üzenetére
A miértjét nem tudom sajnos, azt nem árulták el. Állítólag az E-On nem engedte fel őket, villanyoszlopokat is cserélni kell. Június végi átadást mondtak eddig, de most "az év végi átadás a reálisabb".
ZNET van, de ahol mi vagyunk, a vasút és a Balaton között, oda nem engedték őket eddig, bár ez még változhat. -
Iceman83
tag
válasz
djsunstealer #150209 üzenetére
Mit mondanak,miért tolódik ennyire?
ZNetnek meg van optikája Balatongyörökön? -
SlayR0113
tag
Itt mindig van utánpótlás szakzsenikből?
-
djsunstealer
aktív tag
Hatalmas a Telekom. 2022. október elején megadott optikai hálózat építési engedélye után az átadás mindig tolódik. Március, nyár eleje, nyár vége, most már előreláthatólag év vége. Mekkora vicc kategória.
Maradjunk a jövő nyárnál. -
-
yogibear
addikt
válasz
madagaszkar #150204 üzenetére
Nem oldja meg...
Tartalomvédelmi okokból a „feltört” (jailbreakelt) készülékeken a szolgáltatás nem vehető igénybe!
Ha böngészőből indítod el az oldalt, belépsz onnan sem megy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elite: Dangerous
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Xiaomi Redmi A2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest