- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Van a családban máshol egy Speedport 2i is, régi ADSL-es kütyü. Azon van egy Telekom Fon wifi. Ez a szolgáltatás, ahogy olvasom nem is igazán működik, tehát célszerű volna kérni rá egy FW cserét ennek a letiltásával?
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Más is tapasztal ilyeneket optikán vagy én vagyok ilyen szerencsétlen?
[kép]
Nem használok saját routert, közvetlenül a szolgáltatói eszközbe (Sagemcom f@st 5655v2) van dugva a cat.5E-s utp direktbe. Tegnap is csinált már egyszer hasonlót. Speedtest CLI-s mérésnél is jelentkezett már a probléma. Eddig nem volt ilyen gond, csak most 2 napja kb. Volt már 2x olyan is hogy elszállt a feltöltés is.[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Üdv,
na, ma lett bekötve az új optikai net, majd sebességtesztet is lövök, ha lesz időm. A kérdés:
- ha a gyári eszközt fogom használni Wifi szórásra, akkor milyen pozícióban jobb elhelyezni?
Lapjával, vagy állítva? Illetve milyen magasságban? Feltehetem egészen 2+ méter magasra a szekrény tetejére, vagy jobb lenne derékmagasságban?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
FIREBLADE78
addikt
Sagemcomnál F@st 3890V3 és Tp Link archer C8-at akarom összejátszani. Kaptam múltkor tőletek egy bejegyzést ahol le van írva,de nekem kínai. Hogyan lehetne ezt egyszerűen megoldani? Trés router eszméletlen szar. 5 ghz vicc kategória. Alig tölti be egy sima weboldalt. 2,4ghz-el általában nincs gond.
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Starchm
őstag
válasz FIREBLADE78 #115855 üzenetére
Legegyszerűbben ezt követve tudod megoldani szerintem.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Starchm #115856 üzenetére
Pont ez az Pelda:
R1 LAN IP-je 192.168.0.1 mask 255.255.255.0
A DHCP szerver pool kezdete: 192.168.0.100
A DHCP szerver pool vege: 192.168.0.200
Ekkor a 192.168.0.2 - 99 es a 192.168.0.201 - 254 -ig IP cimek nem kerulnek kiosztasra, ezek kozul valaszthatunk egyet a masodik router (legyen R2) reszere.
Az egyszeruseg kedveert legyen ez most 192.168.0.2
pl ezt hol találom? Pont erre írjam át?Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
csubuka
addikt
válasz FIREBLADE78 #115857 üzenetére
Ezen hsz-emben pl DD-WRT FW esetén láthatod a beállítások helyét.
Először a DHCP pool kezdetét, aztán a második fotón meg a router saját IPjét. Persze készüléke válogatja, hogy hol találod, de ha DD-WRT egyedi FW van rajta nem a gyári, akkor egységes a felület gyártótól függetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz szabogabor10 #115777 üzenetére
Hali!
Nekem is zárták, hogy nincs hiba a szolgáltatónál. Írtam nekik mail-t, és már újra van v6-os prefix és cím a MikroTik-en.
Köszi az ötletet!
üdv, adika4444
-
csubuka
addikt
válasz FIREBLADE78 #115859 üzenetére
Abban nem vagyok biztos, mert szerencsétlen esetben lehet, hogy a saját routered címe valamit ütni fog a régi routeren, ha arra mondjuk kábelesen bekötsz valamit a LAN portba? Erről valaki mást is kérdezz meg azért
Illetve ha sima routerként használod a saját kütyüd, nem AP-ként, akkor a z eredeti telekomos router LAN portját a saját kütyüd WAN portjába kötöd. A WAN típusát DHCP alapúra kell átnyomni a saját routereden lásd az én nyűglődésemet (DD-WRT FW-n) itt. Szóval a saját routered beállításaiba mindenképp bele kell piszkálnod valamennyit szerintem. De ezt én is csak most kóstolgattam ezt a témát és mondjuk a Sagemcom 5655 miatt Szóval ne aggódj, azzal az ONT-val sem lennél beljebb.
-
törölt tag
válasz csubuka #115851 üzenetére
Kivezetésre kerül a Telekom Wi-Fi Fon szolgáltatás Szeptember 1.-től.
2020. július 20-án elindították a Telekom végberendezésein működő Telekom Fon WiFi HU (SSID) lekapcsolását.A lekapcsolás ütemezetten történik, amely várhatóan 2020. augusztus 31-én fejeződik be. Ezt követően a "Telekom Fon WiFi HU" hálózat nem lesz elérhető Magyarországon a Telekom eszközein.A Telekom ügyfelek Fon hozzáférési jogosultságait már 2019-ben visszavonásra kerültek, illetve ezzel párhuzamosan az új hozzáférési jogosultságok kiadását leállították.Szóval semmit nem kell csinálnod el fog tűnni magától.
-
Starchm
őstag
válasz FIREBLADE78 #115864 üzenetére
Kérj meg egy ismerőst aki valamennyire is ért hozzá.
A telekomosat nem is tudod ap módba rakni, maximum bridge, de azt csak akkor ha nincs iptv-d.
Tehát AP módba kéne raknod a tplinkedet.
Ezáltal rendes wifid lesz, viszont nem leszel dupla natolva.Mivel nem ismerem a sagemcom, sem a tplink felületét ezáltal a korábban linkeltnél jobb leírást sem tudok nyújtani.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Kollégám Google Chrome-al szeretné használni a TVGO szolgáltatást.
A TVGO program (kiegészítő) rendszergazdai jogosultsággal telepítésre került a gépére, böngészési adatok törlésre kerültek, a böngésző újraindítása megtörtént, de továbbra is mindig ez az üzenet fogadja:Mit lehetne tenni?
[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
csubuka
addikt
válasz FIREBLADE78 #115864 üzenetére
A T-s eszközt nem nagyon kell piszkálni, max annyit, hogy a DHCP címek poolja honnan kezdődik azt kell kinézni belőle.
-
veterán
válasz odrif #115866 üzenetére
2 dolgot csináltam, hogy menjen:
1. Mikor először betölti a tvgo.hu-t, akkor megkérdezi, hogy használhatja-e a webhely a tvgo appot, itt bepipáltam, hogy Engedélyezze mindig, majd a "TVGO...exe megnyitása".
2. A Webhelybeállításokban (Címsor -> kis lakatra katt), az "Előugró ablakok és átirányítások"-at "Engedélyezés"-re állítottam.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
AssAssynn
őstag
Bocsi megint, ERRE valaki? Jó lenne felfúrni még ma.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
FIREBLADE78
addikt
Köszi nektek. Ha lesz affinitásom rá,akkor nekifekszem mégegyszer.Addig marad a trés router. Legfeljebb kivágom az ablakon.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz AssAssynn #115871 üzenetére
Erre senki nem fog tudni válaszolni. Wifi esetén csak a helyszínen lehet megnézni, kimérni, hogy mi a legjobb. Fogsz egy mobiltelót felrakod a WIFI analyzert és kipróbálod magadnak, hogy hol és miként a legjobb. Hogy a doboz vízszintes, vagy függőleges elhelyezése jobb-e, nem tudom a választ. Soha nem szedtem szét, nem tudom, milyen antennák vannak benne. De így látatlanban - szerintem - tök mindegy. De a programmal nézheted, hogy van-e különbség ha vízszintesen vagy függőlegesen rakod a dobozt.
Mi alá kell írás?
-
AssAssynn
őstag
(#115873) sziszi-fuszi: Köszönöm! Igazából már ez a "tökmindegy neki" válasz is megnyugtat, csak ne a fúrás után derüljön ki, hogy pont máshogy kellett volna.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
majomfej
kezdő
Sziasztok, mi történt a telekom vezetékes internetével? Nagyjából pontban éjfélkor, előtte utánna 5 perccel kb elment a net, már 2x indítottam újra a routert, gépen tudok csatlakozni de nincs internetkapcsolat azt írja.. routeren csak a power meg access világít, internet, telefon nem
-
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy random elmegy a helyi háló meg a net (1-2 órát bír, vagy másnap reggelig) és ezt csak eszköz áramtalanítással tudom helyrerakni. Amikor megvettem a routert volt ilyen gond vele, de pár újraindítás után ment fél évig hibátlanul, most a napokban volt áramszünet és a probléma megint előjött.
A topológia a következő:
Internet bejön - Sagemcomnál F@st 3890V3 (wifije letiltva) ip - 192.168.0.1
oszt egy IPt az asus routernek 192.168.0.13
Asus RT-AC65P wan portjába RJ45 - LAN IP 192.168.1.1
továbbiakban ez oszt DHCP-vel minden eszköznek.Most nézem, ezt a "IPv4 cím élettartama" dolgot, ezzel összefüggésben lehet, mert többnyire 1 órát bír csak a setup? Ez amúgy miért jó?
[ Szerkesztve ]
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
adika4444
addikt
válasz Túzok22 #115876 üzenetére
A 9-es pinged is visszacsökkent a régi 3--4-es értékre?
(#115880) partymaci
A DHCP megújítja a címet a lejárati idő felénél. A helyi hálózat kábelen is elmegy, vagy csak Wi-Fi-n? Lehet, az IGMP Proxy (vagy ahogy ASUS-ék nevezik) nincs engedélyezve. Van IPTV-d?üdv, adika4444
-
DFlash
tag
Az normális, hogy az eddigi ADSL2 vonal VDSL2-re változik?
A szerelő legutóbb januárban kézzel tette vissza, most meg újraindult az eszköz s ez lett belőle. -
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz partymaci #115883 üzenetére
Amikor lehal az egész próbáltad, hogy rádugsz egy gépet kábelen a Sagemre? Az is meghal teljesen? Nincs net közvetlen utána? Mert, ha ott van net, akkor az ASUS-szal lesz valami gubanc...
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
TiMoN
senior tag
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Nem rég váltottam sima előfizuról magenta 1 -re. A régi előfizetésem aug. 31. -el megszünt.
Szerettem volna használni a TV GO szolgáltatást, de sehogy nem bírtam elindítani.
Ha belépni vagy regisztrálni szerettem volan, akkor érvénytelen / nemlétező e-mail címet ír ki.
Mit lehet ilyenkor tenni? 1414?Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Darkness #115888 üzenetére
Csinálj egy t-online-os e-mail címet (ha még nincs).
Nekem azzal engedte annó a belépést (ha jól tudom regelni se kell, ha ilyen címed van).Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
válasz kakuk.tamas #115890 üzenetére
Nekem Google Mailes címmel van regisztrálva...
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
kakuk.tamas
addikt
válasz st3v3np3t3r #115891 üzenetére
Jó, oké. Azért írtam, mert t-online-os címmel regisztrálni se kell, csak simán belép.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
tobias40
veterán
Ha én fizettem egy albérletbe az előfizetést 5 hónapig de most már más lakik benne akkor milyen költségekre kell számítanom és hogyan tudom felmondani az egy év hűséget?
Az itthoni előfizetésemhez volt kapcsolva a lányomék albérletes tv+internet előfizuja,de már új lakó lesz az albérletben.
Sajnos a 3 hónapos kedvezményt igénybe vettük... -
veterán
-
DJ. Ru$y
félisten
-
tobias40
veterán
válasz szabogabor10 #115895 üzenetére
Köszi,erre gondoltam én is.
tehát 2x5000 plusz a 3 havi kedvezmények?DJ. Ru$y: 1414 a megoldás?Vagy a weben is megpróbálhatom?
Jobb lenne ez az átíratás... -
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Van a családban egy HG8245H router amihez szeretnék AC/WDS módban csatlakozni egy másik routerrel (Tenda W316R), hogy legyen kint az udvarban is internet.
Próbáltam mindent, de nem sikerült netet csinálnom a tenda routeren. Sikerült csatlakoznom a fő routerhez WDS módban a tenda routerral.
Tudnátok segíteni? A telekomos routeren kell valamit beállítani? Szerintem ezen kellene valamit pluszban beállítani, de nem tudom, hogy mit. Nem akarom nagyon elállítani, mert erről megy a tv, telefon is.
Előre is köszönöm! -
Darkness
aktív tag
DJ. Ru$y, kakuk.tamas:
Köszönöm. Végül sikerült összekapcsolnom egy freemailos e-mailt az MT azonosítóval és elindult.
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BMW topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest