Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hydra SR

addikt

Egyébként hallottam már olyat, hogy valaki azt állította, hogy minden szűrő, még az UV is, egy icipicit beleszól a képminőségbe. És végeredményben ez nem hangzik hülyeségnek. Csak azt nem tudom, hogy mennyi a különbség a ''leggagyibb'' és a ''legtutibb'' szűrő között ilyen szempontból. Meg azt sem hiszem, hogy egy átlag bridge gépnél bármi is múlna ezen. És még egy igazán felső kategóriás gépnél is csak speciális helyzetben tudom elképzelni, hogy beleszól a képbe. De ha valaki tud olyan linket mondani, ahol láthatóan ront a képen az UV szűrő, azt szívesen megnézném.
    Egy dologra viszont figyelni kell, minden szűrőnél: tapasztalatom szerint sokkal könnyebben csillan meg rajtuk erős napfényben bármi kis szirszar kosz. Néha olyan is megcsillan rajta, amit szabad szemmel nem is látsz, és hiába suvickolod a szűrőt, csak ottmarad a becsillanás. Arról nem is beszélve, hogy sokkal könnyebben karcolódik meg, mint a lencse (persze inkább a szűrő, mint a lencse ha már választani lehet), a karcos szűrő meg erős fényben használhatatlan.

Új hozzászólás Aktív témák