- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
4D4M
senior tag
-
-
PROTRON
addikt
válasz simico #19436 üzenetére
Köszi, akkor jócskán felül tippeltem a tényleges terhelését az eszközöknek, nálad 3-al töübb kamera van és még is megáll 110-140 között, ez jó hír. Persze nem írod hogy hány lemezes a NAS, de annyira nagy különbség már nem lehet (nekünk 4-es). Nálunk azért van 2 db ONT második router helyett, mert az ügyike telefon szolgáltató ONT-onként csak 1 telefonszámot tudott erre a címre bekötni nekünk meg 3 volt eredetileg(pedig ott csak 1 db ONT volt a belvárosban)...most már csak 2.
Az már csak a dolog pikantériája hogy azért nem kaptunk 3-at, mert a 3.-at egyáltalán nem tudták leadminisztrálni erre a címre, ugyanakkor a legtöbb doksinkon ez a telszám volt megadva elérhetőségként a régi telephelyi címmel, szal ha valaki zaklatni akar tuti nem talál meg csak ha rákeres a cégjegyzékben.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
KaraDani
addikt
válasz simico #18991 üzenetére
Köszönöm a tippet. Egy éve be van jelentve amúgy, és amikor tavaly októberben bejelentettem, már jelezték, hogy többen szóltak és a környéken hálózatbővítés kell ami hónapokig tarthat...
#18992cinemazealot: hát bakker, én a műszaki dokumentációt, meg az energiacimkét néztem csak, nem gondoltam, hogy a használatiban lesz, mea culpa. Mivel egy éve tart és a szárító, mosógép és mosogatógép ami előszeretettel leállnak hálózati hibával, gondoltam, ha értelmes pénzből megoldható jó lenne kiegyenlíteni ezeknek, nehogy ezért dögöljenek meg.
Mondjuk egy SPS inverter 1600VA elég lenne erre a feladatra? Ha jól értem az 1600VA valahol 1600-2000W között tud leadni, szóval elbírhatná egy ekkora az egy helyen levő kazánt, mosógépet, szárítót? És ami valóban kiment a fejemből, az a szivattyú ami az előszobában van a padlófűtés miatt, oda mehetne egy kicsi. Illetve akku alatt mezei autóaksit értünk ezekhez, vagy létezik valami spéci ezekhez való külön megoldás?
-
nagyúr
válasz simico #17900 üzenetére
Sziasztok!
Gariztatok egy CyberPower VP1600-ast és elképzelhető, hogy a pénzt fogom visszakapni. Arra gondoltam, hogy akkor már, ha így alakult, rádobok egy kis pénzt és legyen tiszta szinuszos.
Az eszközeim (TV, házimozi erősítő, PS5, kontroller töltő, Synology NAS, switch, médialejátszó) csúcs teljesítményfelvétele kb. 1000W.
Erre elegendő lenne egy CP1300-as, vagy mindenféleképpen CP1500-ast vegyek hozzá?Pár perces áramszüneteket kellene áthidalnia.
Köszönöm a segítséget .
[ Szerkesztve ]
-
MrZed001
tag
válasz simico #17728 üzenetére
Persze töltésre sokkal jobb a LiFePO4.
A savasat 0,1C-vel szabad max tölteni (azaz egy 70Ah-sat max 7A-el azaz 10 óra alatt)
A LiFePO4 meg akár 1C-vel (azaz 70Ah-sat 70A-el azaz 1 óra alatt). De azért 0,5C a max ajánlott, megnöveli jelentősen az élettartamot (2 óra alatt).
20C kivenni LiFePO4, ilyet én még nem láttam. Nem LTO (lítium titán) volt az véletlen?
Mert az igen, bírja. Sőt, annak >20.000 ciklus teljes merítéssel a 80% teljesítményre esés.
Cserébe extrém drága.
21-es LiFePO4 cilindrikus cella "adatlapon" (web-es áruház felületén kb 0 hozzáértéssel) olyat, hogy odaírták 2000 mAh-s (2Ah) cellára, hogy meríthető 20A. Na az 10C.
De utána a táblázatban már merítés/töltésnek 1C szerepelt. Szóval vannak ilyen apró "csúsztatások" néha.Az hogy 230V helyett 210V jön néha, az megesik. Sok UPS eleve 170V környékén vált át UPS módba. Sőt, asszem 270V felett a másik érték (mert olyan is előfordul).
-
frpeter
Topikgazda
-
frpeter
Topikgazda
válasz simico #17647 üzenetére
A Powersafe jelenleg az egyik legjobb akku amiről tudok a piacon ebben a szegmensben.
A Longlife jelölés pedig mindig nehéz kérdés, az alap akkuk ugye hivatalosan 5 év várható élettartamúak, ezzel szemben a longlife akkuk 8-10 vagy 10-12 évesek. Azt is tudni érdemes, hogy ez 18-20°C folyamatosan hőmérsékleten stand-by üzemmódban. Tehát mint ahogy az 5 évesnél sem célszerű 5 évvel számolni, itt is azt szoktam mondani, hogy biztosan többet elmegy ugyanolyan körülmények között, és jellemzően 6-8 évet lehet azért várni tőlük ha nincs extrém üzemi körülmény. Tehát aki hosszú távban gondolkodik, annak ár-értékben jobban megfogja érni egy prémiumabb longlife akku.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
JoceeHunt
őstag
válasz simico #14096 üzenetére
Azok is abba lennének kötve természetesen, 12V-osak mert tápból megy ki neki az áram 2db eth kábel szálon.
Eddig a szekrénybe szerettem volna betenni a szünetmentest, ott a max helyem 25cmx25cmx40cm max, de ahogy látom ezek 20kg feletti cumók, félek hogy nem bírja a kis szerény polca, lehet bevinném egy kábelen a kimenő dugaljt. A kérdés terhelhetem 1db dugaljon az APS-t?
Ez elvileg tudja az 1000W-ot, lehet ez kéne nekem(#14095) kelna91:
net csatlakozású lenne belőle? melyik?joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Cs1csó
félisten
válasz simico #13857 üzenetére
UPS "mögé" 2 ok miatt nem kellene feszvédős elosztót kötni:
1. általános ok: logikailag is több értelme van a fali konnekor és a UPS közé tenni így a UPS-t is védi (akár vehetjük úgy hogy duplán) + logika: ha a UPS elhasalna a feszvédős elosztó megvédheti a UPS de ha a UPS után van akkor nem tudja a UPS-t megvédeni.2. speciális ok: a kvázi szinusz hullámos kimenetet adó UPS-ek jelalakját hálózati zavarnak is érzékelheti és az elosztó lekapcsolhat.
Azért speciális ok mert egy TISZTA szinuszos kimenetet biztosító UPS esetén ez nem fordulhat elő de ebben az esetben pedig bejön a képben az ÁLTALÁNOS ok, azaz miért kötnéd a UPS után ha kötheted a UPS elé is és ezzel a UPS-t is védheted? -
Cs1csó
félisten
válasz simico #13734 üzenetére
Valami szünetmentes dolog ez is de a fordítás szerint a STÖRUNG piros lámpája hibát jelez, ha padláson volt akkor kapott hideget meleget, tuti nem mernék rákötni semmit: KUKA
Mivel ez veszélyes hulladék ezért lehetőleg ne a kukába, valami elektronikai boltban lehet átveszik, legalábbis ezt találtam.
Elektronikai hulladék leadása magánszemélyek és cégek részére
Magánszemélyek részére teljesen ingyenes a települési önkormányzatok által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokban és elektromos készülékeket árusító kereskedőknél. Az EU irányelv tervezetnek megfelelően biztosítani kell, hogy a forgalomba hozó illetve a gyártó díjmentesen visszavegye, hasznosítsa a termékből származó hulladékot. Egyes veszélyes hulladékok – szárazelem, fénycső, elektromos és elektronikai hulladék – áruházak, üzletek gyűjtőiben is leadhatók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik