Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz KaraDani #18990 üzenetére

    Hát jó pár doksit át kell böngészni, mire rátaláltam a szárítód max. teljesítmény felvételére. Végül a használati útmutatóban találtam meg: 700 W. :D De én az ilyen készüléket nem szünetmentesíteném. Ha a hálózati feszültség valóban 180-190 V, az tényleg elég alacsony, jelentsd be! Én pont így tettem tavaly tavasszal, csak egy fordított eset miatt, nálunk ugyanis 247 V volt a röfiben.

    Ha a kazánoddal eddig nem volt gond, akkor a feszültség "kiegyenlítésre" annyira nem feküdnék rá, inkább a szünetmentesítést tenném előtérbe (bár bizonyos UPS-ek esetén ezek kéz-a-kézben járnak). Én most mértem rá a kazánunkra, ~2 VA a készenléti és ~100 VA az üzemi teljesítmény felvétele. Szimpla matek alapján tehát 8,33 ~ 9 A-t szívna le egy 12 V-os aksiról. Tehát az óránkénti áthidalásra minimum 9 Ah töltéssel kell számolnom (legyen 15, ha a veszteségeket is számításba veszem). Azaz egy 30 Ah-ás akkumulátorral kb. nettó 2 órát fog tudni elvegetálni a fűtés.

    Végezz hasonló számítást és olyan UPS-t keress, amiben legalább akkora aksi van, vagy amibe legalább akkora aksi tehető (pl. a simico által említett SPS SOHO család valamelyike), ami a számítás végén a kívánt áthidalási idő függvényében kijön.

    Hm... pont hétvégén szórta tele a falumat az elektromos szolgáltató, hogy hó végén egész napos karbantartás lesz. Nem parázom, mert semmi nem fog szétfagyni, de mivel itthon dolgozom, nem lesz túl komfortos. :) Nem kizárt, hogy lassan nekem is ideje rászánnom magam a már elég régóta tervezett kazán szünetmentesítésre.

Új hozzászólás Aktív témák