-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Jól értem, hogy elképzelésed szerint a szünetmentes kimenetéről csak a fázist vezetnéd tovább a védendő eszközökhöz, a nullát és a védőföldet pedig a már amúgy is ott lévő vezetékezésből "nyernéd"?
Ezt szerintem nagyon sürgősen felejtsd el, mert akár életveszélyes is lehet. Először is, honnan tudod, hogy a UPS kimeneti aljzatának lábai fémes összeköttetésben vannak-e a bemenet megfelelő ereivel, és nincs közöttük egy raklapnyi aktív eszköz (vagy esetleg egy trafó, ami fizikailag leválaszt mindent)? Másodszor honnan tudod, hogy a UPS kimeneti aljzatának aktuálisan melyik lába felel meg a bemenet fázisának és nullájának? Ha a UPS-t véletlenül fordítva dugod be a hálózatba, máris borul a koncepciód. Harmadszor, honnan tudod, hogy a UPS egy áramszünet esetén nem választja le teljesen a kimenetet a bemenettől. Ilyen esetben megint csak nem lesz elég az egy vezeték, hiszen a másikkal nem leszel összeköttetésben a UPS bemenetén keresztül.
Szerintem ne spórolj a biztonsággal, húzd be nyugodtan azt a 3-eres kábelt a "szünetmentes fázis-nulla-védőföld" számára a UPS kimenetéről.
Új hozzászólás Aktív témák
- APC UPS hálózati kártya AP9617
- APC SMX1500RMI2U
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- EATON 5P1550i 1100W valós szinuszos szünetmentes tápegység eladó vadiúj akkukkal, 6 hó garival
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest