- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - OLED TV topic
 - Vezetékes FEJhallgatók
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Monitor hiba topik

Új hozzászólás Aktív témák
- 

joghurt
addikt
válasz

Joey_the_man

üzenetére
						Ha a gyorsabb világít jobban, akkor valószínűleg annak a ventillátornak kisebb az elektromos ellenállása (mondjuk mert kevésbé súrlódik, így kisebb a terhelés). Gondolom, a surmók spóroltak pár forintnyit, és külön ellenállás helyett a ventillátort használták előtétnek.
 - 

joghurt
addikt
válasz

Joey_the_man

üzenetére
						Az, hogy hogyan pörögnek a ventillátorok, az mindenféle apróságon múlik, pl. hogy nem pontosan egyforma a súrlódása a kettőnek.
A ledek fényereje egyszerűbb ügy: nem teljesen egyforma a nyitófeszültségük, viszont vélhetően ugyanakkora előtétellenállás van előttük. Ergo: nem ugyanakkora áram folyik át rajtuk. Ha annyira nagyon zavar téged, hogy nem egyforma a két led, akkor a leddel (ha nem férsz hozzá, akkor az egész ventillátorral) köss sorba egy kis ellenállást. Érzésre valahol 10 és 300 Ohm közé tippelnék. Persze én könnyen szövegelek, van a fiókban potméterem, amivel ki bírnám próbálni, aztán lecserélném egy fix ellenállásra.
 - 

[w]
őstag
válasz

Joey_the_man

üzenetére
						hey!
(a ''hegeszt'' valoban 1 db g-vel irando, megneztem szotarban. csak hat en videki, diplomas parasztgyerek vagyok, aztan gondoltam, ha lealacsonyodok jobban befogadnak...
)
en a kovetkezokeppen csinaltam. (ékezet be)
van vmilyen kéteres kábeled ugye, van a led, van egy ellenállásod és van a molex csatlakozó (amiről az eszözök a tápot kapják, sárga-fekete-fekete-piros leosztásban).
a molexnek a piros ere adja a +5V-ot, a két középső fekete meg a földelés. azt kell tehát megoldani, hogy a led pozitív lábára ráforrasztod az ellenállást, az ellenállásra meg a kéteres kábel egyik erét, a másik eret meg a led szabadon maradt lábára. az egészet a forrasztási pontokon jól leszigeteled (zsugorcső) és vagy megintcsak forrasztva teszed a molex csatira, vagy közbeiktatsz kapcsolót, mind1. én így képzeltem el (és az elképzelésem a gyakorlatban is műxik...) - 

joghurt
addikt
válasz

Joey_the_man

üzenetére
						Elvileg mindegy, melyik lábán keresztül kötöd sorba az ellenállással. Gyakorlatilag azonban tényleg a pozitívra szokás kötni az ellenállást.
Amúgy meg igen.
 - 

rATdrAgOn
senior tag
válasz

Joey_the_man

üzenetére
						Kiforrasztod, lemered, elmesz boootba, veszel ugyanakkorat, beforrasztod.. mi ebben a kerdes?

- 

Grigorisz
aktív tag
válasz

Joey_the_man

üzenetére
						Akkor ezzel kezdjed! A floppy-ba a gyári zöld helyett? Vagy csak úgy bele a floppy-ba, hogy világítson?
 - 

tibz03
őstag
válasz

Joey_the_man

üzenetére
						Hey! Vegyél egy Coolink rendszerhűtőt bruttó 1600-ért 4 kék led-del! E-connect!
 - 

dzsoni
senior tag
válasz

Joey_the_man

üzenetére
						Én 1xűen kivettem a régit, és rákötöttem az újat

Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
 - Xbox Series X|S
 - Lakáshitel, lakásvásárlás
 - Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - Háztartási gépek
 - LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - SörcsaPH!
 - Kuponkunyeráló
 - További aktív témák...

- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman Z1 Plus CM 750W
 - Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
 - BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
 - Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
 - BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)