- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #66899 üzenetére
Magamra veszem, én igyekszem is felvállalni mindent amit én követtem el, nem is velem, illetve a hozzánk hasonlókkal van a baj, hanem azokkal, akik 100Ft-ért képesek eladni a becsületüket. Sajnos az élet sokszor hozza úgy, hogy csak egy ilyen történet után derül ki, ki milyen ember, a kereskedelem meg sokszor nem arról szól, hogy előre eldöntjük, kikkel üzletelünk, ha a saját igényszintemnek megfelelő vevőkkel üzletelnék, nekem is felkopna a z állam.
Viccet félretéve nálam nem a vevő kiléte, hanem az áru értéke és sérülékenysége dönti el, hogy a csomagolás alapossága milyen, az érték nagysága meg egy bizonyos szint fölött eleve videofelvétel készítésére ösztönöz, és úgy gondolom előre cselekedni mindig jó, egy napig kell hogy meglegyen a felvétel, a telefon mindig zsebben, ez engem megnyugtat, hogy bármilyen vitás kérdésben van egy megdönthetetlen bizonyítékom. Ha a gls, ha a posta, ha bárki más viszi, ezen a +3 perces elfoglaltságon kér lenne változtatni.
A vis maior természetesen más tészta, azt ne soroljuk ide, a kivédhetetlent még én se tudom kivédeni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
macilaci78
nagyúr
Én inkább olyan emberekkel, partnerekkel veszem körbe magam, akik felelősségteljesen állnak hozzá a dolgokhoz és adott esetben vállalják is a felelősséget. Valamint elfogadom a vis maior események létezését is. A nyugalmam ugyanúgy megvan, és még a kocsi hátuljában sem kell különösebben ügyesnek, egyedinek lennem.
Nyugodtan vedd magadra, Téged is ilyen embernek ismertelek meg.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #66897 üzenetére
Ha úgy akarunk gondolkodni, akkor sok sok év után egyszer csak nem kifogást keresünk, hanem jó megoldást, pl simán lehet egy csomagnak úgy kinéznie, hogy az nem összetéveszthető egy másikkal, vannak pl egyedi ragasztószalagok, amiket bizonyos alakzatban húzva, onnan többé nyom nélkül el nem távolítható módon totál egyedi csomag lesz, ami egy felvételen simán látszik, ha nagyon akarom, ezt az egészet az autó hátuljában csinálom meg, 3 perccel a feladás előtt, sőt, akár a postán is videozok, ha épp úgy hozza a sors, ha neked kellene csomagot küldenem, egészen biztosan így tennék...
Már csak tényleg az a kérdés, a kákán is csomót keresünk-e, vagy megpróbálunk előre gondolkodni?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
tisn
addikt
van eselyem szegeden raktarrol fsp hexa400-at (2db) venni?
vagy csak rendelos moka van? -
LordVader80
őstag
Boldog Névnapot Boba6 és a többi Balázsnak is természetesen!
May The Force Be With You!
-
Rick4
félisten
válasz ShadowX #66891 üzenetére
Mást nem tehetsz, mint körültekintően jársz el, a video nem csak arra jó, hogy te nem törted össze, arra is, ha a kedves vevő mókol vele, nálad jó volt, csináljon kicsomagolós videot, kapcsolja be, ha megy, akkor már nincs mit trükközni.
És az a tény, hogy eleve mindent így küldesz, már arra is magyarázat, hogy amikor te elcsomagolsz valamit, az működik rendben, hiszen akkor nem tudnád levideozni. Szóval egy ilyennel elég egyszerűen megmagyarázol mindent. Én az érkező csomagok kibontását is videozom, nem lehet mellényúlni úgy, hogy felvágod a dobozt, és valami nincs benne. A Legtöbb visszajövő pénz, ami egy ilyen miatt visszajött, 80 euró volt. Nem mindegy, hogy ez van vagy nincs. Ha minden rendben, törlöd a felvételt és kész.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
ShadowX
őstag
Mostmár én is megtanultam (mivel én voltam az eladó), hogy videót kell készíteni. Bár abban sem vagyok biztos hogy nem magyaráznák ki, mivel egy telefont az ember kikapcsolt állapotban rak bele egy dobozba. És a működőképes telefon és annak bedobozolása között eltelt időben bármi történhet a készülékkel (akár a videó is manipulálható). De igazad van, ez a legtöbb, amit megtehetek, mert tárgyalási alapnak jobb, mint az, hogy csak mondok valamit.
-
FIREBLADE78
addikt
Karcmentes fifa 15 lemez,ps4-re eladó. Ár 5k
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Rick4
félisten
válasz ShadowX #66888 üzenetére
Erre jó, ha az eladó hd video-t készít a becsomagolás alkalmával, és elküldi neked. Neki is jobb, mert ott van, mit rakott be, neked is jó, mert tudod, mit kapsz, és az is kizárható, hogy az útközbeni sérülés kimagyarázható legyen.
Nemrégen egy Samsung Galaxy S4 alaplapot küldtem el, 20 perces videoban benne volt a tesztelés, a működés bemutatásal, és a becsomagolási procedúra is. A srác csak annyit írt vissza, miután megkapta, hogy korrekt, frankó volt minden. Nekem ennyit megér a nyugalom.
-
ShadowX
őstag
Nem mintha érne valamit. Most is van egy vitám az egyik szállító céggel. Szerintem miattuk lett olyan a telefon amilyen, szerintük nem. Lehet menni békéltető testülethez vagy bíróságra... Úgyis kitalálják, hogy miért nekik van igazuk és miért nem nekik kell kártérít3st fizetni.
-
bb0t
senior tag
Szegeden vagy a környéken ismertek olyat aki kifejezetten ért a gázos kocsikhoz? Régi Ford Mondeo mostanában dupla annyit eszik mint régebben.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
ShadowX
őstag
válasz Frenky89 #66881 üzenetére
Én 5 napja küldtem vele. Az MPL-t választottam, így gyakorlatilag ugyanaz volt, mintha a postán adtam volna fel. Kinyomtatod a generált slip-et, beadod a postán, ráragasztják és megy a csomag. 1 munkanap alatt odaért a címzetthez. Törékeny megjelölés nélkül 950 volt, azzal együtt azt hiszem 1400-1500 ft.
Sajnálom, mert most jöttem fel egy hétre pestre, elhoztam volna szívesen. Legközelebb február utolsó hetében jövök.
-
-
Frenky89
addikt
50k örüli telót kellene felküldenem Pestre szervizbe. Tudtok valami biztos megoldást?
-
bb0t
senior tag
válasz martonx #66875 üzenetére
Agility akadályok. Az agility egy kutyás sport, leginkább a díjugratáshoz hasonlít, akadályokat kell átugrani, helyesen megoldani. A kutya gazdája irányít, mikor melyik akadályt kell megcsinálni és az nyer aki a leggyorsabban oldja meg hiba nélkül a pályát.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
nap
addikt
Ma reggel kicsit lassúnak tünt a net:
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
macilaci78
nagyúr
Én is csak hallottam róla azoktól, akik nálam vesznek meleg burkolatot.
Sok meleg burkolat gyártója kifarol a gari mögül, mert az elektromos padlófűtés túl gyorsan adja le a hőt a burkolatnak és ez nem járja. A többség azonban nem is indokolja, egyszerűen nincs vele tapasztalat, nincs kitesztelve a rendszer, ezért védi a seggét és nem támogatja.
Az előbb megnevezett okot lehet kiküszöbölni azzal, ha a burkolat és a fűtőszál közé raksz 1-2-3 cm esztrichet, vakolatot. Van némi hőtehetetlensége a történetnek, ezáltal lassabban melegszik fel a burkolat is.A házközponti fűtésed aligha lehet független az elektromos hálózattól, ha villanymotor hajtja a szivattyút.
-
Polemius
senior tag
Akar venni valaki eurót?
-
bb0t
senior tag
Olyan nagyon pontos méretet nem tudok. Minden cucc alumíniumból van szóval nem túl nehéz. Itt az asztal ez 90x90-es. Ez a hinta és lesz még két ugró is. (a képen látható elemből két pár). Budán kellene felvenni talán Bécsi út, és Szegeden lerakni Hattyason.
[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
válasz macilaci78 #66869 üzenetére
Köszi. Már ki van építve a központi fűtés cirkóval. Kb. 10 éves, de én direkt villanyt szeretnék, mert az független a központi fűtéstől és elég gyorsan melegszik fel. - Ezt csak gondolom. De mi a pontos neve ennek az elektromos fűtésnek?
Én ilyet találtam: [link] Árban ez mennyire jó?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
macilaci78
nagyúr
Gyakorlatilag padlófűtés, csak falba is be van vakolva és az elektromos takaróhoz hasonló fűtőszál van a vakolat, illetve az esztrich alatt.
Ha van már kiépítve vizes fűtés (akár padló, akár radiátor), akkor arra is rá lehet tolni külön körként és akkor már nem a villanyszámlában mutatkozik meg.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
bb0t
senior tag
A hétvégén elkészülnek az új agility akadályaink. Ebből a hinta necces, mert több mint 3 méter hosszú. Tudtok-e olyan szállító céget aki vállalja, hogy lehozná Pestről emberi áron? Bármilyen megoldás érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
válasz macilaci78 #66865 üzenetére
"Amúgy ha hőérzet, akkor például a hagyományos csempe burkolat + elektromos padlófűtés. Gombnyomásra kellemes langymeleg padló és fal, nekidőlni a zuhanyzóban is kényelmes. Azt a napi 1 órát meg nem akkora kaland kifizetni a villanyszámlában."
Erről tudnál bővebb infót adni? Ugyanis idén akartam a fürdőben lévő kabint kidobni és újraépíteni azt a sarkot. De sajnos idén családi tragédia miatt nem sikerült. (Most örülök nek)
De idén már meg szeretném csinálni nyáron.
Köszi.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
macilaci78
nagyúr
válasz Agyasima #66863 üzenetére
Armstrongnak például van szegedi képviselete is. Remélem, a linóval is foglalkoznak, nem csak a mennyezeti panelekkel.
Amúgy ha hőérzet, akkor például a hagyományos csempe burkolat + elektromos padlófűtés. Gombnyomásra kellemes langymeleg padló és fal, nekidőlni a zuhanyzóban is kényelmes. Azt a napi 1 órát meg nem akkora kaland kifizetni a villanyszámlában.
-
Agyasima
őstag
válasz macilaci78 #66859 üzenetére
Kösz, megint. A kérdés akkor az, hogy ha hőérzetre mennék, akkor a linóleum a javasolt inkább? Esetleg tudsz ajánlani valami termékvonalat is, amit érdemes nézni/választani?
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #66860 üzenetére
Szerezni? Fejből tudok még 3-4et.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Agyasima #66858 üzenetére
Mindenféle meleg burkolatokat árulok, mióta felköltöztem a nagy faluba. Egy laikussal a már lerakott jó minőségű burkolat bármit el tud hitetni. Volt, aki svédpadlónak hitte a PVC-t, csempének a lamináltat, stb.
Volt szerencsém PVC-s, linós és csempés fürdőhöz is. A csempe hideg, pont.
Hőérzetben (mezítláb rajta állva) a linó és a parafa azonos, ha a linó alá raksz tekercses alátétet hőszigetelésnek. Ha nem, akkor közel azonos, kb leragasztott fa parketta szintjét hozza.Eladóként mondom, hogy nem tennék parafapadlót fürdőbe, mert sok vele a macera, és nincs kedvem a vevők panaszához.
Meg lehet oldani? Persze, bármit. Old meg, nekem nincs rá olyan megoldásom, amire garanciát vállalnék.[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
válasz macilaci78 #66855 üzenetére
Elsősorban igazából a hőérzet miatt lenne jó a parafa, másodsorban mert jól néz ki. Linóleum hőérzetre valahol a járólap és a parafa közt lehet félúton szerintem. De azt nem tudom, van-e belőle olyan, ami annyira esztétikus, mint a másik kettő.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Valaki tudna küldeni az emailemre egy olyan progit XP-re, amit..szóval olyat ír ki, amit nem szokás. Általában nem ír ki, de 1-2 frissítés után előjöhet a dolog és megint kell rá progi. Hogy olyan legyen, mint régen Ennél jobban nem tudom körbeírni. Nekem csak olyan van, ami 7-től felfelé működik.
sir.rasor kukac gémél pont kom.
Thx!
Make Love not war!
-
Attix82
addikt
WD Green 500GB 100/100-as HDD eladó. (Használt, 2 éves)
Ár 7.5e
-
macilaci78
nagyúr
Lakk és lakk között van különbség. Annyit biztosan tudok, hogy a parafára való lakk nem azonos az egyéb fára való lakkokkal.
Viszont a mai lakkok már nem bírnak annyit, mint korábban, de a régebbi lakkok a vízre feláztak és hártya szerűen lejöttek a fáról a víztől. A mai lakkok már lélegző, porózus felületet adnak, bár a víztől nehezebben jön fel, de a víz átszivárog rajta és megdagad a fa.A garancia a termékre akkor vonatkozik, ha a rendszert alkotó minden egyes termékre áll az adott felhasználás és a kivitelezés módja mellett. Ha egy elem, fázis miatt tönkre megy, mindenki más mossa a kezét, a bűnös pedig nem fogja téríteni a teljes kárt.
Itt sem láttam fürdőszobai parafát, pedig kerestem. Lamináltat találtam, bár az előző ígéretes versenyző is elhasalt a házi teszten: az edénycsorgató alá tettem be és feldagadt.
A felhasználás meg kis túlzással irreleváns. Ha fürdőszoba, akkor azon állni fog a víz, lehet, hogy csak évente 1-2 alkalommal csúszik be ilyen sajnálatos, a padlót roncsoló eset, de onnantól kezdve az látszódni fog. Önthet ki a mosógép, mehet szét a zuhanykabin szigetelése, stb...
Agyasima: ha mindenáron természetes anyagokból készült meleg burkolat kell a fürdőbe, akkor linóleum. Van abból is többféle mintájú.
[ Szerkesztve ]
-
nap
addikt
válasz Agyasima #66851 üzenetére
Szerintem felhasználástól is függ, hogy állandóan tocsog a vízben, vagy csak néha fröccsen rá egy kis víz.
Anno nekünk azt mondták, hogy nyugodtan le lehet tenni a 4mm-est, csak le kell kenni 3-4 réteg lakkal, és akkor vízálló. Ismerősnél van a konyhában lerakva, és nekik ott bevált.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Agyasima
őstag
válasz macilaci78 #66850 üzenetére
Hát ez nem hangzik túl jól. Azért köszi! Asszony nagyon ragaszkodna hozzá, de akkor annyira nem ideális a dolog.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Agyasima #66830 üzenetére
A parafa vízálló, nem véletlenül csinálnak belőle boros üvegre is dugót.
Viszont nincs olyan gyártó, aki fürdőszobai felhasználásra garanciát adna rá, vagy olyan feltételeket szab, amiket neked nincs kedved teljesíteni.Pl van tekercses parafa, amit leragaszthatsz, de annak a felülete nem alkalmas fürdőszobába.
Van táblás, klikkes parafa, de annak HDF a közepe, ami pedig nem vízálló.
Vagy van vízálló parafa, de annak a felső rétege valójában PVC.
Vagy alkalmas fürdőbe, klikkes, de le ne ragaszd, viszont ha nem ragasztod le, akkor az illesztési réseken keresztül leszivárog a víz, ami ott be is penészedik.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Urak.
Nagyon úgy tűnik egy otthoni kis lcd tévénk beadta a kulcsot...
volna e itt valakinek eladó egy lcd tévéje, ami olyan 55-60 cm körüli?
ha igen, lenne olyan kedves rám kiabálni?
előre is köszönöm"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bb0t
senior tag
válasz Polemius #66847 üzenetére
Szerencsére a két dolognak semmi köze nincs egymáshoz. Unatkozó apókáknak milyen jó kis elfoglaltság lesz...
-
bb0t
senior tag
Teljesen érthető, csak úgy magyarázod mint ha elvárná bárki is, hogy egy kukatolvajt hajkurássz.
bitpork: megírom priviben
agyasima: kolléganőt pont ott szoktam felvenni, még most is helyszínelnek, de szerintem ez nem ok arra, hogy bezárjon. Mindegyik kocsmában történnek verekedések, késelések, balhék stb.
[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
Vajon a Négylépcsős kocsma meddig fogja húzni, míg be nem zár? Durva, hogy a Nagykörúton ilyenek történhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
A jog topikban felmerült a kérdés, hogy a társasházban készített felvételt amelyen vélhetően egy betörő látszik illik-é nyilvánosságra hozni a rendőrségnek átadás előtt
(#66837) bb0t : a melóhely kérdéssel mi lett, megoldódott végül?
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Rick4
félisten
Kérdeztem a postást is, ismeri-e, nem ismerte, ebből egy bizonyos rész kiesik, lehetett volna plakátot ragasztani, rendőrségre menni, mindennek akkor lett volna értelme, ha valóban bűnelkövetés lett volna. Viszont egy újonnan is 8 rugós kuka pont annyit ér, mint hogy az első felháborodás utáni órákban már elkezdjek mással foglalkozni.
Ugyan nem tudom, a kollégának ez most miért lett lényeges, én már rég elfelejtettem.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Mondjuk én inkább egy kis kibszást terveznék ilyennek. Pl gimiben egy osztálytársam versenyczangázott. El is lopták neki, nem egyszer- berágott és kitalálta a lopószopató megoldást. Gyógyszer kapszulába étolajat tett, és felragasztotta a patkófék meg a kerék közé. A legutolsó próbálkozó az első sarokig jutott vele
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bb0t
senior tag
válasz bitpork #66828 üzenetére
De amúgy meglehetett volna, ha akarja. Legalább is a legutóbbi hsz-ével ezt próbálja sugallni.
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #66829 üzenetére
Jaja, írtam is, igazad van, csak ő nem az én ismeretségem, hanem a szüleim dícsérték, náluk is ő dolgozott. Mindjárt küldöm is.
bitpork: Elvileg kukát mozgatni nem bűn, vissza is visszamozgatta, max önkényesen elvette egy órára, szóval nem fektettem bele különösebb erőt, hogy meglegyen.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Dugonics utca környékén milyen kisboltok léteznek?
Cirkósítást melyik cégek vállalnak Szegeden? Körülbelül mennyi idő kivitelezni ilyesmit? -
Agyasima
őstag
Szerintetek parafát használni fürdő padló burkolására mennyire jó megoldás? Láttatok már ilyet? Bármiféle tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
Akkor nem azt írtad hogy van egy másik emberke is, akit kisebb melókra is ki lehet hívni? Lehet már rosszul emlékszem akkor, nekem olyan lenne jó a meló nagysága miatt aki helyi. Ajánlottak közben máshol egy emberkét, rákérdezek. Az a baj hogy a rokonságban is van helyben villanyszerelő, és jó is, csak pont egy hete mondta hogy a héten kijön valamelyik nap... eltelt egy hét, rákérdeztem, azt mondta most hogy fogalma sincs mikor ér rá... köszi mondom
-
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #66826 üzenetére
Pont azt beszéltük vele is, hogy ez a szerelő olcsón és jól dolgozik, de Kunszentmártonból jön, tehát egy 5-10K-s melóért senkinek se lesz buli. Ellenben ha komplett házat kell csinálni, vagy egy többszáz m2-es irodaépületet kábelezni, akkor jó lehet.
Eljönni 1 óra alatt, 10 percet melózni, és hazamenni 1 óra alatt nem buli neki sem.
-
Vesztor87
senior tag
Arányaiban figyelem a különbséget. Havonta egyszer ha rendelek, nem oszt nem szoroz. Adok borravalót is ettől függetlenül, nem arról van szó hogy földhöz vág. Salgótarjánban is laktam egy ideig, elég hátrányos helyzetű a munkavállalók számára az a település, na ott ez az árakon is látszott, ezért írtam. Szüleim a jászságban laknak, ott a szomszéd faluból /7-8km/ is ingyen házhoz hozzák a pizzát, se doboz díj semmi, szval na Jah, a minőség kapcsán ahonnan eddig rendeltem (torony, monkey, pizza di casa meg nemtom még honnan) egyik pizza se volt jobb mint a pesti, semelyiknél sem mondtam azt hogy hú. A makói Rocco sztem ezeknél jobb.
Részemről egy észrevétel vt hogy itt ott túl van árazva ez az.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #66819 üzenetére
Csak olvasom, hogy az 1000Ft-os pizza árát figyeled, és az íz, minőség helyett a 300Ft-os különbséget említed. Ebből is gondoltam, hogy számolod, hogy mire költesz,
-
macilaci78
nagyúr
válasz Vesztor87 #66821 üzenetére
A szívem szakad meg Szegedért, de be kell látni, hogy Kedvesem megélhetése Pesten van.
Gyakorlatilag elérte Magyarországon annak a csúcsát, amit szeret csinálni a munkájában. Bárhova máshova az visszalépés neki vagy pénzben, vagy a munka "nem szeretem" része nőne meg.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Vesztor87
senior tag
válasz macilaci78 #66820 üzenetére
Sok minden kerül annyiba mint pesten, vagy többe, a bérek (ha kap egyáltalán az ember) alacsonyabb. Ez tény. De sokkal sokkal jobb itt lakni Szegeden, ez nem kérdés. Tapasztalatból mondom :-)
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Vesztor87 #66800 üzenetére
Hidd el, sok embernek kétszer annyit is megérne, hogy fele annyi időt kelljen az utazásra szánnia.
Párom napi 90-120 percet BKV-zik, míg én napszaktól, vészaktól függetlenül 15 perc alatt felveszem otthon a kabátomat és a munkahelyemen lerakom.
Hogy a szegedi tömegközlekedés arányaiban véve drágább, egy dolog, de a város élhetőbb méretű.
Mindamellett a BKV csődbe ment az áraival, az SZKT köszöni szépen, jól van.A jobb kereset arra vonatkozik, aki nem minimálbérért dolgozik. Szerintem.
Én Szegedről költöztem fel Budapestre. A közüzemi díjak, mobil, TV, net, stb, SPAR/TEsco/Coop/CBA azonosak, az albidíjakkal vitatkoznék, simán lehet akár a duplája is, ha ragaszkodunk a környékhez, jó közlekedéshez, garázshoz, stb. Taxi hogy olcsóbb lenne? Lehet, a km-díj alacsonyabb, de km-ből jóval több van. Így, hogy nem kell lakbért fizetnem, kurva kényelmesen kijövök a fizumból.
[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
Keresunk olyan iOS fejlesztesben jartas, megbizhato programozot akinek volna kedve es ideje reszt venni egy jo kis gyors leforgasu projekben (februar vege a hatarido) es akinek rendelkezesere allnak a fejleszteshez szukseges eszkozok.
Erdeklodni privatban nalam!
2025 - a szólásszabadság halála
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #66813 üzenetére
A helyzetem mások szempontjából valójában teljesen lényegtelen, amerikai autók alkatrészeit importálom, túl sok időmet nem veszi el, úgyhogy energialekötésként elvileg most tavasszal bővülnek a dolgok egy autókölcsönzővel, akad itt még pár apróság ami említésre se méltó, meg még vagy 10-15 életképes dolog itt van a fejemben, amikhez nincs kedvem- időm, vagy csak a megtérülési ráta nem tetszik, esetleg túl sok figyelmet igényelne, ami a jelenlegiek mellett a kényelmességemet veszélyeztetné. Hobbiból sportfogadok asszonykámmal, komoly pénzeket lehet vele keresni, akár egy évi minimálbér is leesik egy hónap alatt, ha úgy jön össze.
De mindez másnak semmitmondó tény kell hogy legyen, piaci rést, ötletet megvalósítani, a többieknél egyvalamiben ügyesebbnek lenni nem nagy cucc, másokat másolni egy pici szorgalommal meg főleg nem az.
Tevékenykedni napi 8-10 óra elég kell legyen, és onnantól mindez frankón hoz, amennyiben nem másokat akarsz gazdagítani a saját munkáddal.Én meg Pest mellé akartam 3-4 éve költözni, akkor és ott az volt vonzó, hogy a szegedi házárak kb ugyanott vannak, mint egy pest környéki, konkrétabban az M0-stól 4-5km-re lévő kisebb városban, de azért ott mégiscsak több lehetőség van, aztán úgy voltam, hogy azért, hogy itt meg se próbáltam, miért is kellene máshova menni, és ott próbálgatni? Mehettem volna annyi felé, sose mentem, akkor pont az a 150 km nem oszt- szoroz.
-
félisten
válasz quailstorm #66811 üzenetére
Regenerációra én ezt javaslom.
-
azbest
félisten
A mágneses karkötő mániát juttatja ez az eszembe, annak is voltak hívei errefelé is.
Az lcd monitorjaim is polárszűrőt használnak, mindjárt be is teszek egy trópusi háttérképet
Az emberi hiszékenységet használják ki legtöbbször. Csak mert van olyan hullámhozzú lámpa, ami bizonyos bőrbetegségeknél tényleg segít, ilyen részigazságokat felhasználva mindenféle kamu gyógymódot próbálnak rásózni a balekokra. -
quailstorm
nagyúr
Szimplán csak nem volt kedvem időt pazarolni olyasmire, aminek semmi értelme. Láttam már elég elvakult embert hozzá.
Annak örülök hogy te elkezdtél utánanézni. Az jó dolog.
Infralámpáról egy többé kevsébé gagyi cikk
Baromi egyszerű működése van a Bioptronhoz képest, és tényleg csak az a lényege, hogy melegítsen, átmelegítsen ne csak megpörkölje a felületet. (értsd, Wolframszál, piros üvegbúra, csókolom)Polárfényről cikk, lehet már rátaláltál. Itten meg kísérleti eredmények ha érdekel.
Nekem személyes tapasztalatom nem sok van. Árpára írtak fel SZTK-s lámpázást, azóta 2015-ben kiújult és magától elmúlt. Sensolite ágynak talán kicsit jobb hatása volt, kb. mint egy kávé, vagy hasonló, adott egy boostot, csak azt meg azért nem tudom megítélni mert akkor épp döglődtem aztán már minden kuruzslást kipróbáltam csak legyen már valami (nem lett).
Különösebben a bőrregenerálást sem tudtam kipróbálni saját eszköz híján. Az fix, hogy komolyan nem tud segíteni. Gyerekkoromban meg IR lámpás melegítést kaptam az arcomra, voltam arcüreggyulladással eleget. Az arra való, hogy kitágulnak az ereid, izzadsz egy kicsit, meg ürül a váladék.
Bioptron viszont nem melegít. Ellenben túlárazott.
Viszont vannak ennél sokkal durvább mellényúlások is természetgyógyászat terén.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
itt: [link] ezt olvastam róla:
Az előadás szerintem kicsit sem volt meggyőző, nagyjából az alábbiak szerint (csak a jegyzeteimre hagyatkozhatok, amíg a videó megérkezik, ezért pontatlanságok lehetnek az alábbiakban):
- Olyan szóhasználat az előadótól, ami nem vall tudományos megközelítésre, pl. "Amikor ELDÖNTÖTTÜK, hogy a polarizált fénynek gyógyító hatása van."
-UV fényt állítólag az egyik szűrőjük szűri, állításuk szerint "mert az UV fénynek már akkor sem volt jó híre".
- 26 évnyi "kutatás" alatt mindössze 2 (kettő!) állítólagos placebo kontrollált kettősvak teszt zajlott, melyeket viszont nyilvánosan nem publikáltak, a feltaláló az egyiket maga végezte, a másikban pedig segédkezett. Mindkettő csak a bőrregenerációs folyamatot vizsgálta.
- Az állítólagos egyéb élettani hatások alátámasztására anekdotikus esetek és a "gyógyultak milliói"-ra valamint a hálálkodó emailekre történő hivatkozás volt csupán az alap. Ez szerintem rettentő kevés.
- Hatásmechanizmusról készült hipotézis rettentő gyenge lábakon áll. Állításaik szerint a molekuláris szinten ható polarizált fény bizonyos biológiai egyszerűség alatt nincs hatással az élőlényekre; a fény polarizáltsága fontos, de a polarizáltság iránya nem, stb.
- Előadó elismerte, hogy a Bioptron lámpa előállítási költsége 5000 Ft. Mivel 100.000 Ft körüli összegért árulják, (dr. Fenyő Márta elmondta, hogy az árról nem ő tehet, azt a gyártó/forgalmazó szabja meg, és azért kérhetnek ennyit, mert ennyire hatásos)
Számomra érthetetlen, hogy egy ilyen hatalmas haszonkulccsal dolgozó termék esetén miért nem találok releváns kutatásokat a témában.
- A végén felbukkanó címzetes egyetemi prof. szerint 10000-számra vannak polarizált fénnyel foglalkozó tanulmányok a pubmed-en, így bizonyára megalapozott a gyógyhatás.
Pubmeden polarized light-ra keresve 5240 bejegyzést találtam.
Placebo szóval kiegészítve a keresést a találatok száma 22-re csökkent. Double blind-dal is kiegészítve a keresést 5 db kutatást találtam, amelyek abstractjai közül talán 1 emeli ki a lineárisan polarizált fény gyógyhatását a placebo-val szemben.Nem feltételezek az előadók részéről rosszhiszeműséget, és várom az ígért jövő évi előadásukat, amikre duplavak placebo kontrollált kísérleteket ígértek, de a mindezidáig a bemutatott bizonyítékok számomra nagyon harmatosnak tűntek
Sajnos a betegeknek sokszor egy ilyen termék az utolsó mentsvár, kapaszkodnak bele. Én nem vagyok beteg, nincs szükségem rá, ezért nem is kell hinnem benne, tehát nekem épp elég pár hiteles tény, ami mellette szól. Napok óta ezeket a hiteles tényeket keresem. Mindezidáig eredménytelenül.
-
HaZse
őstag
Szerintem van különbség a bioptron lámpa és az infralámpa között. Igaz, ehhez szét kellene szedni két ilyen eszközt és megnézni, hogy mi a különbség.
-
MODERÁTOR
válasz quailstorm #66804 üzenetére
Én most nagyon röviden, mint hozzá nem értő, rákerestem, és az alapján a hatásuk nem tűnik homlokegyenest másmilyennek:
Momert 3000 infralámpa: [link]
"Az infralámpa mélyre hatoló infravörös melege ellazítja az izmokat és serkenti a vérkeringést. A kellemes meleg kitágítja a hajszálereket, melyek így hatékonyabban látják el a szöveteket oxigénnel és tápanyagokkal."Bioptron lámpa: [link]
"A BIOPTRON fényterápia hatására:ˇ javul a vér keringése a hajszálerekben;
ˇ harmonizálódnak az anyagcsere-folyamatok,
ˇ megerősödik az immunrendszer;
ˇ megélénkülnek a szervezet regeneratív és reparatív folyamatai;
ˇ felgyorsul a sebgyógyulás;
ˇ enyhül a fájdalom, csökken az intenzitása."Szóval nem úgy tűnik, mintha egyik csokoládé, a másik meg villanykaró lenne, hanem alapvetően rokonfélének tűnnek.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #66804 üzenetére
Konkrét választ vártam volna, úgy látszik, magad se tudod az igazi különbséget, mai nekem tökéletesen megfelelő tény a válaszod mellé.
Minkét lámpa fény bocsájt ki, de az egyiknél van egy polárszűrő, meg egy venti, ezt én is meg tudom itthon barkácsolni. Mi más különbség van? A fénytartomány is szűrhető, megmérni, azonos értékre hozni nem nagy kaland.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Vesztor87 #66800 üzenetére
Érdekes szempontok, de lehet máshogy is nézni, én is Szegeden lakom, de a legutolsó koszos borsodi faluban is pont ennyit keresnék, mint itt, pont annyit kellene a munkámmal foglalkoznom mint itt, és pont ugyanúgy nem lenne főnököm, ami megmondja, hogy mikor mit csináljak, mint itt. És ahonnan én nézem, ennek pont semmi köze a végzettségemhez. Bérletem nincs, mert autóval járok, enni jellemzően étteremben eszek havi 24-25 napot, de ez se igazán számít, lehetne ott is, itt is, máshol is.
És kizárt dolog, hogy ez csak nálam működik. A legnagyobb baj az emberekkel az, hogy hagyják, mások mondják meg nekik, hogy a munkájuk mennyit ér. Persze emellé még betársul az is, hogy muszáj munkát vállalnia, mert nincsenek tartalékai, a munkahelyváltás meg körülményes, bizonytalan, ezért inkább azt csinálja ami tuti. Szóval a korábban emlegetett önmenedzslést tanítani, vagy tanulni kellene sokaknak, végzettségtől függetlenül.
Még egy egyszerű példa, novemberben a húgomat kiköltöztettem Angliába, ahhoz képest, hogy neki itthon milyen lehetőségei vannak, a legjobb, amit tehetett, hogy kiment. Most egy burger kingben nyomja, még betanul, napi 5-6-7 órákat dolgozik, a nettó órabére 6.7 gbp, havonta összejön neki 1000gbp, ebből 300 a külön szoba nettel, rezsivel, mindennel, a kaja megvan 200-ból, maradi 500 fontja havonta, ami itt testvérek között is 2 kiló, évi laza 2 milla, ha utazgat is. Ráadásul ha 10 évig kint melózik, jogosult lesz angol nyugdíja, ami most 400 font körül lenne havonta. Neki jó kimenni, én viszont számolgattam, nekem nem érné meg, mivel a dolgom és ebből a pénzem itt is megvan, viszont itt a magam ura vagyok, odakint nem biztos, hogy elsőre sikerülne belenyúlni olyasmibe, ami pénzt hoz, és a megélhetés lényegesen többe kerül, egy bérelt ház úgy indul, hogy 1000 font havonta, a kaja nem olcsóbb, az autózás sem. Összességében jobban járok, ha itt maradok. Változhat a jövőben, már keresem a megoldást, de perpill nincs értelme menni.
-
quailstorm
nagyúr
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #66802 üzenetére
A bioptron lámpa nem ugyanilyen technika kicsit más marketinggel eladva?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Politika
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook