- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
totron #33704 üzenetére
Ez már a pofátlanság netovábbja. Ha neki mindegy a hang, akkor mondja azt, hogy őt nem zavarja a zaj. Na de ez a válasz, ez durva.
Én biztosan visszavágtam volna valami olyasmivel, hogy lehet ilyen igénytelen hangzavarban is élni, de nem nagyon érdemes.
Vagy amit másvalaki mondott, hogy a fülészeten egy fülmosás nem ártana...
Én anno, amíg CRT tévék voltak, még azt is megmondtam, hogy az ajtó túloldalán a tévé be van-e kapcsolva vagy sem. Akkor is ha le volt véve a hangja. Idegesített a nagyfeszültség miatti magas frekvenciás sípolás. Emlékeszem, egyszer amikor az unokatesóméknál voltam, nagybátyám nem hitte el, hogy engem is meg az unokatesómat is idegesíti a tévé alváskor, mondta, hogy ezt nem lehet hallani. Aztán amikor én is meg unokatesóm is 100%-ban kitaláltuk az ajtó túloldaláról, hogy mikor van bekapcsolva a tévé, akkor kénytelen volt elfogadni, hogy másoknak jobb a hallása.
Amióta PC-m van - ugye C64-nél meg Amigánál ez még nem volt téma -, mindig is prioritás volt nálam, hogy lehalkítsam a gépet. Nem kell, hogy teljesen néma legyen, de amikor éjszaka csöndben netezgetek, nekem ne sípoljon meg kerregjen, mert szétverem egy vascsővel.
Minőségi CPU hűtő, ami garantáltan halk; silent házhűtők, ellenállással letekerve 5V-ra; videókártya 2D-ben passzív üzemű; jó minőségű halk tápegység; SSD rendszernek; halk vinyó, ami nem kerreg (WD Red) - TÖK ALAP.
Egyébként pedig minden gépet, amit én rakok össze, igyekszek a lehető leghalkabbra csinálni. Külön pénzeket nem fordítok rá, de úgy válogatom az alkatrészeket, hogy halk legyen. Intelnél maradhat a gyári hűtő is, mert alacsony terhelésnél az alaplapok eléggé jól leszabályozzák (éjszakai netezés), AMD-re meg teszek valami pár ezer forintos hűtőt, mert ott már a gyárit nem tekintem elviselhetőnek. A házhűtőket meg mindig leszabályozom vagy az alaplappal (Asus-ok például elég jók ebben), vagy a feszültséget 5V-ra lecsökkentő ellenállással. Úgy sem a fordulatszám a lényeg, hanem hogy legyen légmozgás, legalább egy beszívja elölről, egy meg kifújja hátul.
-
törölt tag
válasz
totron #33704 üzenetére
A kérdése jogos. Téged miért zavar, hogy az Ő gépe zajos?
Te viszont mondhatod, hogy csak akkor nyúlsz hozzá ha a jelzett problémán kívül az általad javasoltakat is megoldhatod, mert egyébként csak feleslegesen dolgoznál vele.Paraszt válasz pedig: gyógyszer se kell, az SZTK-ban ingyen van a fülmosás, ami után ő is hallani fogja a 90dB alatti tartományt is.
-
Tim82
félisten
-
salaud
aktív tag
válasz
totron #33704 üzenetére
1.-es verzió, gyors. Megmondod a rokonnak, hogy egy süket idióta, összevesztek 10 perc alatt, többé felé se nézel.
2.-es verzió, lassú, melós. Elhozod a gépet, lefúrod a szar, kikopott popszegecseket, újraszegecseled, kivágod a ventik helyén a rácsot, veszel új csendes ventiket, új csendes cpu hűtőt, és ventivezérlő szoftot keresel, profilt állítgatsz. Sok munka, kicsi pénz, ami TALÁN kifizet részben.
3.-as verzió, drága, melós. Rábeszéled egy új gépre, és minőségi stabil gépházat választasz. Sok rábeszélés, sok pénz, meló. Utána 5 évig minden szarért téged hívogat, mert TE csináltad ezt a vacakot, ami már lassú, bezzeg az előzőn 10 évig ment a zixpé!.
-
bullseye
addikt
-
-=RelakS=-
veterán
-
Vicoo
senior tag
válasz
totron #33099 üzenetére
Japán atomtudós házaspár(?) : Na figyejjenmá olyan kéne ebbe (rozzant noti) hogy a kidlán tudjon játccani meg netezni meg meséket néni!
Hmmm, hát mi olyat nem árulunk (talán mobilnet?)
Na nemá, tudja olyan bedugós!
Olyan itt nincs, szolgáltatóknál van...
Nadehol az mi? Szóval ilyen pendrá!
Az adattároló, azzal akkor lehet mesét nézni, meg játszani ha tesznek rá. Netezni azzal nem tud.
Na de mé nem, hát az kell bele!
Nem, az mobilnet stick, olyan a szolgáltatónál van!
Jóvanakkó megyünk a pannóba -
mephi666
nagyúr
válasz
totron #32420 üzenetére
sajnos kőbányai, közeli boltban az volt a "legnormálisabb", messzebbre meg nem akartam menni...
supportos nő nem azt a keyt próbálta, amit én is (az már be volt rögzítve, csak az aktiválás nem ment végig valamiért): a telefonos aktiváló kódot adta meg, ami kb 8db csak számokból álló blokkból áll
1ápdét volt: a szűz 8.1-re (amit beaktivált) frissítettem rá a w10-et (oem 8.1 kulcsot nem fogadott el a w10 telepítő tiszta installnál sem... ismerősnek a sima 8.1 kóddal telepíthető volt a w10)
-
DeFranco
nagyúr
-
TA68
őstag
válasz
totron #32274 üzenetére
"Gonosz tények közlésekor pedig ki a negatív, na ki...?"
Igen, mert hogyhogy nem mennek a játékok? Pedig neki az ismerőse akitől a gépet vették azt mondta, hogy 10 éve ez egy vagyon volt.
Sokszor meg szokták kérdezni, hogy mivel kellene bővíteni, hogy a mostani játékok is menjenek rajta?
Kalapáccsal bammeg.......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest