Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ace05
senior tag
válasz
Gézengúz #15194 üzenetére
Könnyen , valami használt árú pc boltba bemész laptoppal együtt, aztán mondod hogy van két működő 1gb ddr2 ram od azt cseréljék be neked 2gb ra. Persze lehet hogy elküldenek vagy picit rákel fizetned ezt én nem tudom majd a boltosok itt megmondják! Vagy a másik megoldás hogy nem cseréled be hanem megveszed!
-
Gézengúz
addikt
Na akkor ha úgyis pang a topik...Urak....
Unokahúgom laptopjában bekrepált ez egyik memfoglalat, mindkét memóriával jó a másik...
De a 32 bites win7 nem szeressen 1 giga rammal, meg még játék is...Milyen eséllyel tudok 2*1 Gb DDR2 laptop memót cserélni 1-szer 2-re?Köszi...
-
SityiSXT
őstag
válasz
cbmfan #15188 üzenetére
Vihar előtti csend van. Plusz ez a HDD-ármizéria is betett kissé - Magyarországon meg gondolom a forint "stabilitása" is rátett egy jókora lapáttal a dologra. Majd talán karácsonykor... Arról meg mit lehet írni, hogy ki kellett takarítsam az x+1-ik mocskos gépet vagy hogy két napot szívtam egy zárlatos előlapi USB-porttal...
-
lalimano
tag
válasz
cbmfan #15188 üzenetére
Tényleg elég kihalt a topik, de van egy olyan érzésem, hogy így Karácsony közeledtével viszik majd a Win XP reinstallt igénylő notebookokat, és röhögünk egy jót
-
cbmfan
senior tag
na mi van urak, sehol senki?
-
SityiSXT
őstag
A mai nap poénja:
Ugyebár én Reykjavíkban dolgozom, ezért is lesz ez így vicces. Egy magyar pasas laptopja nálunk van javításon, magyar nyelvű Windows-zal. Jókat röhögök, amikor a főnököm megpróbálja felolvasni, mit ír ki a gép: például abba, hogy "Futtatás rendszergazdaként" már beletört a nyelve. Nade a poén: nézegeti a Feladatkezelő Teljesítmény lapját, és beszól:
"I didn't know that you Hungarians run your CPUs on hazelnut."
"What the hell? Where did you get this?" kérdeztem vissza.
"It's written here: processzor használat." -
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Érdi vagy diósdi kolléga van a topikban? Ha igen, dobjon már egy PM-et legyen szíves, hogy merre található!
-
lalimano
tag
-
deicide
veterán
válasz
macilaci78 #15179 üzenetére
Elég treHÁNY dolog ez a sok szóismétlés...
-
cbmfan
senior tag
ma olyan dolog történt, amiről azt hittem, hogy sosem fog bekövetkezni: hányós barátunk vett egy komplett gépet! kifizette használt cuccaimat (lap és proci, amit anno említettem), ráadásként 4 éves 320 gigás WD winchesterem 15 ezerért
ment egy Mercury házba 4 giga ram, egy HD6570 és egy Optiarc író társaságában. örült fejének rendesen, én meg pláne.
-
Josi
aktív tag
válasz
santaclaus #15172 üzenetére
Az semmi!
Kb 2 cm széles alulemez meghajlitva, és átmenő csavarral rögzítve.
Mindkét oldalán a laptopnak. -
tserrof77
őstag
válasz
santaclaus #15172 üzenetére
...vagy amikor a lúzerjúzer az utólag vett AM2-es Spire hűtőt, és másnap ordítozva hozta be agépet, hogy mijensz@rtattááá meg büdösmeglekapcsolmegkülönbenisaddvisszaapénzem hűtttőt adtam én neki...
Aztán amikor szétszedtem, és mutattam neki a rajta hagytott polírozott talpon a védőfóliát, akkor lett igazán égett szag a boltban.
-
cbmfan
senior tag
válasz
santaclaus #15170 üzenetére
apropó szigetelőszalag. láttam már azzal körbetekert notit, mert eltört zsanér...
-
tserrof77
őstag
válasz
santaclaus #15167 üzenetére
Erről mindig az jut eszembe, hogy egy lükegyerekkel már játszottam ilyesmit. Egy régi Asus A3-asba (amibe eredetilem valami semprony ketyergett) raktam neki bele egy T5250es dualos procit, mert az istenenk nem akarta megérteni, hogy NEM lehet belerakni. Igaz, nem a foglalatba, hanem csak úgy, hűtőborda mellé feszegettem be. Aztán még Ő nézett hülyén, amikor közöltem vele, hogy 12k lesz. Nem értette, hogy miért oda raktam, nem a foglalatba... s754 vs mikroPGA478. Problem?? Majd amikor közöltem, hogy Ő akarta, még meg is sértődött...
-
Syl
nagyúr
válasz
santaclaus #15167 üzenetére
Miért nem mondtad neki, hogy amit a kirakati dobozban talál, azt nyugodtan belerakhatja a laptopba
-
santaclaus
csendes tag
Nem elég hogy szívok az EUR árfolyam miatt illetve hogy 1-2 szállítóm azt mondta a kiajánlott cuccokra hogy nincs és nem is lesz még a hülyék is megtalálnak:
Szőke göthös vékony gyerek be, majd követi egy másik hasonló kaliber. Bamba tekintet.Én: Sziasztok! Miben segíthetek?
Szöszi: Öööö izé az i7 mibe kerül?
Én: Milyen i7?
Szöszi: Hogyhogy milyen, hát ami a kirakatban van!!!
(Kirakatban régi i7 doboza...)
Én: Az csak egy doboz, de pontosan milyen típus kellene?
Szöszi: ???
Én: Milyen foglalatos alaplapod van hozzá? Vagy azt is szeretnél, esetleg komplett konfigurációt?
Szöszi: Hát én csak azt akartam megkérdezni hogy azt laptopba be lehet-e tenni?Na itt leverte a biztosítékot...
További kellemes napot!
-
tserrof77
őstag
A hdd őrültes topikban már ordítoztam, de itt is fogok. Részlet egyik nagyker főlapjáról:
A HDD piacon kialakult helyzet miatt sajnálattal közöljük,
hogy 2011. november 7-től határozatlan ideig
nem áll módunkban a garanciális ügyintézés céljából behozott winchestereket cserélni,
csak a vételi áron jóváírni.Megértését köszönjük.
Erre jön a következő sztori:
Most akartak egy még garanciális Gigabyte 9800GT 1GB-ost jóváírni, az "aktuális" (nak gondolt) 12k+áfás áron, mert nem tudják cserélni. Erre közöltem velük, hogy nem, köszönöm, vagy 9800GT, vagy 37k+áfa vissza. Ha már a vinyókat így csinálják. Mert ugye a figyvéd törvény alapján az én vevőmnek is az eredeti ár jár vissza, vagy AZ alapján kell vele elszámolnom. Ami ugye ráadásul több, elvégre nem a két szeméért hoztam neki a kártyát. Erre hosszú qss náluk, majd közöltem, hogy oké, ha a 9800ast aktuálisan írják jóvá, akkor visszaküldök nekik 3db 500GB-os WD-t, de akkor AZT is aktuális áron lesznek szívesek jóváírni. Erre "némi" anyázás, bunkózás a háttérből, majd közölték, hogy "most az egyszer" visszakapom az eredeti árat... És még ÉN vagyok bunkó...
-
mongi
senior tag
válasz
santaclaus #15164 üzenetére
köszi az infót!
-
mongi
senior tag
válasz
santaclaus #15162 üzenetére
HP 300 fekete: CC640EE#301
HP 300 színes: CC643EE#301kb. 0.60€ drágább mint a szabvány dobozos...
-
mongi
senior tag
Kollégák ebben mi a különleges?
Nem tudom miért drágább ez a fajta patron mint a sima, viszont csak ezt tudom beszerezni:
- HP 300 black BLISTER ALL --->mi ez a Blister all? Az oké hogy buborék fólia, no de drágább mint a csomagolt vagy WTF?előre is kösz a felhomályosításomat
-
Akybron
aktív tag
-
localhost
Közösségépítő
válasz
santaclaus #15147 üzenetére
"Kolléga: - Igen természetesen! Milyen nyomtatóba lenne?
Hölgy: - Hogy-hogy milyen? Hát ami a számítógép előtt van az a fekete!!!"Ez tényleg nagyon jó... Korábbi munkahelyemen NAPONTA 10 hasonló beszólást kaptam a vásárlóktól, de rájöttem, hogy a "Milyen nyomtatóba kellene" kérdésre adott leggyakoribb válasz mégiscsak a "Nem tudom, de itt vettem Önöknél" - a nyomatékosítás általában nem sokat segített.
-
ace05
senior tag
Fú tényleg késő van és félre olvastam kinek válaszoltál bocs!
-
ace05
senior tag
válasz
cbmfan #15151 üzenetére
Nem vok idióta kezdjük ott, rövidített sztorit írtam de a program eltávolítása után a Nod 32 ráengedtem talált valamit de utána amint befejezte szinte mintha nem csinált volna semmit. Utána gép meg belassult rendesen a rendszer visszaállítást ki volt kapcsolva (nem én telepítettem a wint rá ) így maradt az újrarakás !
-
cbmfan
senior tag
-
ace05
senior tag
Számítógépes szakik a véleményetekre lennék kíváncsi! Drága anyámnak kellet egy youtube videó letöltő program a laptopjára és ahelyett hogy szólt volna nekem hogy segítsek úgy döntött hogy maga keresi meg. Talált is valamit ami angol nyelvű de amint feltelepítette a nod 32 minden 5 mp jelzett mindig valami más programnál hogy vírusos ami a youtubeos program előtt volt feltelepítve . Tettem egy kisérletett hogy eltávolítsam a programot és ez fogadott
mondanom se kell hogy az állam esett egy nagyot és kiakadtam rendesen de persze nod32 még mindig mindenféle programnál bejelez úgy hogy ezek után nem próbálkoztam semmi javítással hanem format c: és a gépet újraraktam . Ti menyire akadtatok volna ki?Ja és cmbfan mikor jössz valami jó sztorival ? Mert rég röhögtem ennyit mint a te sztorijaidon!
-
santaclaus
csendes tag
Mai gyöngyszem nálunk:
Hölgy be:
- Nyomató partont tartanak?
Kolléga: - Igen természetesen! Milyen nyomtatóba lenne?
Hölgy: - Hogy-hogy milyen? Hát ami a számítógép előtt van az a fekete!!!OMG...
Marketinges kolléganő állítólag harapta az asztalt a nevetéstől...
Én sajna ISO felülvizsgálaton szenvedtem...
-
badgirl
csendes tag
Friss gyöngyszem egy ügyféltől:
"kérek egy pendrájt!"
pendrive, ok
ügyfél második kérdése:
"ezt ugye fülbe is lehet tenni?" -
blueMerle
veterán
November 21.-től belépek a klubba, eladó és szervizes (meg mindenes IT-s) leszek egy nagyobb it-bolthálózat egyik üzletében
-
djculture
félisten
Nincs valami maxtor rajongói topik?
Egy nekem is van csak ez már álruhás maxtor mert amúgy seagate
-
maláj
addikt
na akkor már én is betolom amim van
lehet sírni -
draco31
veterán
válasz
lalimano #15124 üzenetére
Azta rohadt. Jól mennek az árak felfelé. Régóta olvasom ezt a topicot, csak hogy úgymond kicsit tisztában legyek az árakkal, és néha jókat lehet röhögni egy két sztorin.
Ha ez így marad, és ahogy tudom, akkor így marad, akkor egyenlőre nem lesz lecserélve a jó öreg 40Gb-os Maxtorom. Nem mai darab, de még mindig hibamentes. -
Badman 4ever
őstag
válasz
lalimano #15124 üzenetére
Klikk! Akkor (kevesebb, mint egy hónapja) 10500-ért sikerült elhoznom azt a HD502HJ-t, pedig még talán nem is voltak érezhető hatásai az áradásnak, de így is ez volt az utolsó darab ilyen HDD a belvárosban. A párja a RAID tömbben több, mint egy éves és 7000-ért vettem használtan (a SMART-ja szerint alig két hónapot ment akkor)...
(Bár az egyik helyi boltban ez a típus most 12 ezer forint (igaz csak rendelésre van) és ez a legolcsóbb, minden más 23 ezertől kezdődik, a 250 GB-osak is, viszont ez tartja az árát, de hogy miért, azt nem tudom.) -
lalimano
tag
durvulunk-durvulunk! Áprilisban ugyanez csak 8500 Ft-omba fájt, asszem ideje törölni pár dolgot
-
mongi
senior tag
válasz
DeFranco #15122 üzenetére
Legyen igazad kolléga, nem jó ez az ár sem vevőnek, sem kereskedőnek
Én mást is olvastam ám, ami szerintem hihetőbb: [link]
Itt azt írják hogy jó ha 30%-on mennek az hdd motor gyártó üzemek kapacitása..."A Nidec három HDD-motorokat készítő thaiföldi gyárából tehát jelenleg csak egy működőképes."
-
cbmfan
senior tag
Digi telefonja másnál is döglődik? Digi van itt a boltban és otthon is. telefon használhatatlan, bár van tárcsahang, de kimenő és bejövő hívásokra is foglalt jelzést kapok.
-
föccer
nagyúr
válasz
DeFranco #15113 üzenetére
Mivel emelkedik az ssd-k iránti kereslet (hdd-khez képest egyre jobb vétel), így annak az ára is szépen kúszik felfelé. És szerintem a hdd piacon is elférne ennyi gyártó és akkor nem alakulnának ki ennyire kényes helyzetek, hogy hopp egy árvíz (még ha a durvább fajta akkor is), és megáll a piaci termelés fele...
üdv, föccer
-
DeFranco
nagyúr
válasz
deicide #15112 üzenetére
Lehet hogy nem esik be arra a szintre már (ahogy írtam is) mert tényleg nem túl éles a verseny tippelni nem akarok, hol áll meg, mert tényleg csak tipp lenne, de mellette meg húz előre az SSD, ahol viszont rengeteg az eszkimó.
Én sajnos megszívtam, mert hat éve nem vettem HDD-t, és pont azon a héten akartam, amikor megszaladtak az árak, de most már ez van, túlélem talán.
@föccer: igen de az SSD most fut be a HDD meg lassan fut ki - az árvíztől függetlenül. Én középtávról beszélek, mondjuk egy kb. egy évvel későbbi helyzetről.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
föccer #15108 üzenetére
Szerintem is így van. Jó pár hónap kiesés reális, de egy év, főleg két év - nem.
Ugyan úgy, ahogy sokan a Marsall-kereszttel magyarázzák az áremelkedést, igaz lesz itt egy másik közgazdasági alapvetés is, mi szerint ilyen extrém kereslettúltengés esetén a gyártók meg fogják találni a módját annak, hogy ezt kielégítsék minél hamarabb, fel fog futni a kínálat is. Ez pedig azt fogja eredményezni, hogy az árak letörnek, és a piac beáll egy (ha nem is 12k/1TB de) normálisabb szintre.
Csak gondoljatok abba bele, hogy ahol eddig nem érte meg gyártani a kisebb haszon miatt, ott most már bőven megéri, mert magas az árrés, rentábilis a termelés. Nő a kínálat, csökken az ár. A gyártók egységesen nem fogják visszatartani a termelést az árak felhajtása miatt, úgy is lesz egy "szökött fogoly" aki próbál extra hasznot fölözni a gyártás felfuttatásával. Megy utána a többi is, és ez azt eredményezi, hogy hamarabb be fogják verni a fejüket a HDD árak a plafonba, mint gondolnánk. A piaci mechanizmusok ezt diktálják.
-
föccer
nagyúr
válasz
djculture #15106 üzenetére
Azért attól nem féltem őket, hogy csődbe mennek. Többek között ezért is emelkednek a hdd árak, hogy a termelés kiesése miatt keletkezett hiányt befoltozzák. Az alkatrész utánpótlást meg sebtibe meg fogják oldani, nem fog 2 évig tartani. Ez csak mese habbal, a köznép irányítása, hogy lenyeljék a további áremelkedést.
üdv, föccer
-
mongi
senior tag
Na most olvastam DigiTimes-on[link] hogy még kb. 2 év(!) mire a NIDEC rendbeszedi a gyártósorát, és újra az árvíz előtti mennyiséget képes legyártani a motorokból.
Asszem kezdhetnek aggódni azok, akik eddig várták a csodát...
-
szumo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest