- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hapcis
tag
Sajnos még nem találtam meg
Kezdem azt hinni, hogy elszublimált a gépemről ..gondoltam elindítom a Cadkey-t (ezzel rajzoltam) de annak meg lejárt a licensze úgy hogy az sem akarja az igazságot, pedig a modell még megvan.. arról lehetne újabb képet csinálni egy pill. alatt.
talán vasárnap lesz időm és valahogy életre lehelem ezt a progit. ..addig is marad a penész -
Hapcis
tag
válasz
macilaci78 #206 üzenetére
Igaz.. jogos!
..de mint írtam van egy jó változata is ennek a megoldásnak (utána rajzoltam át (2 éve)majd megkeresem)
ahol már nem a vga meleg levegőjéből táplákozik a cpu borda hanem úgymond egy leágazással szívja el a cpu-un keletkező hőt a borda tetejénél. Mert itt még (a képen) ''soros'' volt az elrendezés, és a HDD meg a Mem sem volt felrajzolva és annak a hűtése volt megmutatva meg a többi melegedő cuccé
De nem ezért dobtam be ide ezt a képet (a topikba), hanem azért, hogy rámutassak bármely házról is beszélünk a sok hőt termelő egységekről közvetlenül kéne kiszívni a meleg levegőt a házból. Ennek ez egy megoldása volt mert a csőben a levegő gyorsan áramlik és a keletkező hő nem melegíti fel a ház belső levegőjét mert eltávolítjuk azonnal.
A bordák is gyorsan hűlnek a gyors légáramlat jóvoltából.
Még egyszer leírom a célzott hő elszállítás a cél! -
Hapcis
tag
Ezt még 2 éve terveztem
az oldal alján láthatjátok
[link]
egy ilyen légcsatornára gondoltam akkor..
azóta már egy kicsit fejlődött az ilyen irányú tudásom, most már egy kicsit máskép csinálnám
A célom egy ventis hűtőcsöves megoldás volt mert úgy gondoltam ..irányítottan kéne elszívni a meleglevegőt a meleg helyekről.
..van egy fejlesztett verzió is de azt most nem találtam
[Szerkesztve] -
Hapcis
tag
Ez olyan csúnya hogy
be is illesztem ide hátha elmegy mindenkinek a kedve ettől a farakástól. Ez a legrosszabb ami egy fával megtörténhet akkor inkább egy ceruzát csináljanak belőle
Komolyan mondom nem térek magamhoz..ilyen ízlésficamot aki ezt kifaragta az meg érdemli
..főleg az ki megveszi
Ez lebegjen mindenkinek a szeme előtt mint elrettentő példa ki ilyen fába vágja a fejszéjét
[Szerkesztve] -
Hapcis
tag
válasz
Winner_hun #176 üzenetére
..ugyan itt találsz
[link]
-
Hapcis
tag
válasz
Winner_hun #174 üzenetére
Akkor idesüss
[link]
(mod=off)
[Szerkesztve] -
Hapcis
tag
válasz
Winner_hun #171 üzenetére
Van 1gy 50cm-es fateromnak..
(remélem elég lesz). -
Hapcis
tag
Most már fúl kíváncsi lettem
és ráfogom az alaplapomat hegeszteni egy szép rétegelt 4mm sík falemezre (lapra).
És megnézem mozog-e
Pontosan le fogom mérni az oldalait tolómérővel + a megnézem hogy mennyire deformálódik el a síkja 1-2 hónap alatt. Többször is meg fogom majd mérni/nézni azt is hogy a felfogató lyukak mennyit mozdultak el úgy, hogy a mostani fémlapra átrajzolom a falap külsejét lyukak helyét, és azon látom ha rárakom hogy eldeformálódott e a síkja, még a csavarok fejét is befestem hogy lássam ha elmozdul az alaplapon a csavar (nem húzom rá bitangra).
Az alaplapom még garis 9 hónapigha mégis beütne a ménkű
-
Hapcis
tag
válasz
Winner_hun #126 üzenetére
..az igaz hogy ''mozog'' de ez ilyen kis méretben (alaplap) azért nem centi hanem max milliméter. Egy rétegelt fa (mint írtátok) azért igen nyugodt jószág, főleg ha már ki van száradva vizet meg csak nem kap a gépben..(a páratartalom meg nem hiszem, hogy jelentősen változna egy szobában) amúgy mindegy nekem..
-
Hapcis
tag
válasz
Winner_hun #124 üzenetére
Ezt hogy érted?
''Mindenki figyeljen arra, hogy a fa állandóan mozog!'' -
Hapcis
tag
válasz
CPT.Pirk #119 üzenetére
gondolom a tálcát helyettesítené a falappal ..arra menne az alaplap
''az alaplap alá tálcát akarsz rakni nem rosz gondolat,de én még ahoz is szereznék egy jó vastag lemezt,mondjuk 4-5mm-eset.''
( a kijavítás nem szokásom de ez..rosz =/= rossz , ahoz =/= ahhoz => ejnye Csapos2
)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- NZXT RGB & Fan Controller - AC-CRFR0-B1-6 RGB INGYEN FOXPOST
- Corsair Hydro X series XD5 white bontatlan
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- Corsair A115 Dual Tower 140mm (Hiányos) INGYEN FOXPOST
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest