- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS blog: B650 alapokon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #599 üzenetére
Francia éger [link]
[Szerkesztve] -
-
Winner_hun
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #597 üzenetére
tudom
és thx
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Winner_hun #596 üzenetére
Ja... (mondjuk a képen láthato finomság, nincs eléggé megsütve, nem egyenletes, és kevés benne a szezámmag...)
De nagyon jól néz ki! (Mármint a házad!...) -
Winner_hun
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #595 üzenetére
Most arra gondolsz, hogy a parafa néz úgy ki? Mármint így
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Winner_hun #594 üzenetére
Csak ez kicsit home-maid fajta...
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #593 üzenetére
az
a ventis dolgot meg nem értem -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Winner_hun #592 üzenetére
Házadon a boritás parafa ugye??
Ventiknél úgy néz ki, mint egy édesség, amit asszem a herbáriában szoktam venni...
(Szezámmag égetettcukorban) -
Winner_hun
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #591 üzenetére
ha sötétebb kell, akkor dió
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Winner_hun #590 üzenetére
Hubazz
Ez nagyon durva!!
Kössz a tippeket!
A bükk, csak azért merült fel, mert -állítólag- az a legkeményeb/legtartósabb és rendkívül strapabíró... (ez nem biztos, nekem is csak mondták...)
Bár, hogy őszinte legyek, valami barnárabb gondoltam!
Nem tudom... Nem olyan könnyű elgondolni a fát számítógépháznak... Már a színek miatt...
Így képről azonban a cseresznyésbükk nagyon állat! (És még a krómozott ventirácsok is mennek hozzá)
mod:
U.I.: Szép a konyhád!!
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #589 üzenetére
Jó az is, csak tetszen az anyag. Vagy az új temetővel szembeni fatelepet nézd meg, vagy a volt konzervgyár területén, ami van fatelep. Az jobb, mert ott szárított anyagot kapsz
A bükköt pácolhatod cseresznyével, ha tetszik akkor kb így fog kinézni:
[link] [link]
Igaz, ez gőzölt bükk cseresznyével pácolva, de nem sok a különbség, csak a gőzölt bükk az rózsaszínűbb.
[Szerkesztve] -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Winner_hun #587 üzenetére
Bükk???
Ja, kérdés:
Hol tudok ilyen falapokat venni??
Tüzépen?? -
Winner_hun
félisten
válasz
moongoose #586 üzenetére
Hohohó.
Minden fának van egy alapszíne. Pl ha egy cseresznyepácot ráraksz egy fenyőre vagy egy bükkre, más lesz a színe, mivel a pác nem fedi el az egész anyagot, mint a festék, henem beszívódik az anyagba.
A szeszes páccal meg ügyesen kell dolgozni, meg nehéz is, mivel baromi gyorsan szárad. Inkább vízbázisút kell használni.
Az is lehet, hogy azért nem olyan színe volt a pácnak, mert rosszul higítottad. Vagy túlhigítottad, vagy kevés volt a denszesz benne -
Winner_hun
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #585 üzenetére
Cseresznye vagy dió. Nem is kell utána pácolni, csak lakkozni
-
moongoose
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #585 üzenetére
A szeszpácoknál vigyázni kell, mert nem olyan színű, mint amit ráírnak...
Én pld vettem cseresznyét, és ennek a színe leginkább az égerre hasonlít.
Az éger pác meg a dióra....LOL
Tehát azt javaslom, hogy előre kevert pácot keress és próbáld ki a helyszínen.
Színben nem tudok segíteni, hisz én csak a cseresznyét próbáltam a házamra. -
TESCO-Zsömle
titán
Segítségre volna szükségem!
Elakadtam a faanyag kiválasztásakor!
Nem akarok festeni! A pác + egyéb olyan eljárások, melyek (a festéssel elentétben) kiemeli/hangsúlyozzák, hogy az itt látott anyag FA (és tulajdonképpen csak fánál alkalmazzák), esetében a fa anyaga igencsak meghatározza a végeredményt! És ez itt a gond! Nem tudom, hogy milyen szín illik egy 35cm-es fakockához, ebbő kifolyólag nem tudom milyen fából építkezzek!
Annyit tudok, hogy valami nemesebb fát szeretnék, és ennek meg is kell látszania a színén! valami tekintélyt parancsoló, szép szín kéne...
Please help!
[Szerkesztve] -
NorDezs
senior tag
A két 5.25 tartó közé pont befér a csavarhúzó, és igen az egészet ki kell szednem, hogyha valamit bele akarok tenni, de végül is ez nem zavaró, mert 1 évbe kb. 1x cserélek meghajtót.
A táp pedig a kártyák felől szívja a levegőt, a 12es venti pedig nem zavar semmit, a vh miatt, de egy normál procihűtő is befér simán, ugyanis egy ilyen [link] alaplap lesz benne, nem a BD7II.
Szombaton rakok fel képet a kész házról, sajnos most elfelejtettem csinálni, annyira siettem a festőhöz -
Ribi
nagyúr
Csak kerdes. Hogy akarsz csavarozni a két 5.25 tarto kozott, illetve a jobboldaliba egyaltalan nem tudsz csavart rakni, hacsaknem szeded ki az egeszet ha bele akarsz valmit rakni.
Asszem nalad jolvan, de en nem vettem figyelembe beepitesnel, es fejjel lefele raktam be a 5.25 tartot, es igy nem tudok belecsavarozni semmit, hacsakenem fejjel lefele, illetve kireszelek majd csavar helyet.
Ha 12cm ventis tápot akarsz belerakni akkor az nem tud majd honnan levegot szivni, hacsaknem vagod ki a haz oldalat. Bar ahogy nezem inkabb a kartya fele lesz a venti(azt meg nemlehet kivagni)
Csak meggondolando, hogy nem tudsz nagy meretu hutest rakni a procira mert beleutkozik a 12cm haztutesbe. Egyaltalan be tudsz rakni barmilyen ventit oda ?
szert: ja hogy vizhutes lesz.
[Szerkesztve] -
NorDezs
senior tag
Na akkor a beígért képek:
[link]
[link]
[link]
[link]
Sajnos csak a telóm volt kéznél, így a képek azzal készültek.
Mint látszik egy fekvő ház lesz, a tápot a bal oldalra raktam, hogy ne a fetekről szívja a meleg levegőt, a jobb oldalra pedig egy hangtalan 12-es venti került, ez fogja hűteni a proci környékét.
Az előlapon 3db 5,25 meghajtó helye lesz kivágva, és a vinyókat is 5,25-ös helyre rakom beépítő kerettel. Az előlapon még lesz 2db usb, 1db firewire és 1db mini dv csatlakozó is. -
Winner_hun
félisten
Hmmmm [link]
-
csapos2
addikt
válasz
Winner_hun #575 üzenetére
A válaszom az asztalos totyikba illene, ezért most nem fogok belemenni. Lényeg, hogy kevésbé hozzáértő hiheti azt egy rosszúl elvágott darab mellé helyezve az anyagot, hogy eldeformálódott.
Az 1mm meg nem nevezném vetemedésnek. De ez itt már nagyon off.
A lényeg, hogy hülyeség volt ebbe belemennem, nem ide való. -
törölt tag
válasz
Winner_hun #570 üzenetére
Minimális is a deformáció. kb 1mm. 50 centis lapnál.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Már szerelési fázisban van Eporapiddal van ragasztva, fém tüskékkel illesztve.
Bírja a gyűrődést, mert a majdnem kész ház leesett kb 1,5 méterről. Miután egy kisebb infarktust túléltem és felmosdattakmegnéztem, hogy mi történt a házzal. Semmi baja.
Bár a rétegeltlemeznek is van problémája, éspedig az, hogy kissé vetemedik. ez az összeillesztéseknél mutatkozott meg. De mivel rugalmas is, így ha rendesen össze van préselve a ragasztó száradásáig, hézagmentesen illeszkedik. elöb utóbb csak kész lesz.
Nem tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni nagyon sűrű fémrácsot? olyant, amilyenekből az irodai szemetesek is vannak. A szemetes kicsi, és drága. Csak a rács kellene. -
NorDezs
senior tag
válasz
Winner_hun #566 üzenetére
Király! Holnap töltök fel majd pár képet, ha sikerül visszaszereznem a fényképezőmet nővéremtől.
-
NorDezs
senior tag
A 10mm-es rétegelt lemez elég lesz szerintetek? A gépben vízhűtés lesz, szóval a meleg nagy része ki lesz vezetve.
-
Winner_hun
félisten
válasz
kapcs-ford #563 üzenetére
kir
ly
-
kapcs-ford
őstag
-
csapos2
addikt
válasz
Caps Lock #560 üzenetére
Fatörzsgép az jól nézne ki, még úgysem láttam olyat. Csináld meg és majd jól megmutatod nekünk.
Egyébként nem a fa vastagsága számít elsősorban, hanem az anyagának minősége, mennyire egyenes, sűrű a szála. Milyen típusú, pl. a lucfenyőt szerintem felejtsd el. A jó kis orosz borovi fenyő, az a valami
A Baumaxban meg, hogy milyen fát lehet kapni nem tudom, mert nem nagyon járok ilyen helyeken, de szerintem, nem az első osztályú asztalos minőséget terítik. -
csapos2
addikt
Nagy duzzogva elég
Mivel olvastad a topikot, gondolom láttad, hogy a tömör fa házakkal kapcsolatosan felmerült az az aggály, hogy esetleg a gépben keletkezett hő hatására ''életre'' kelnek. Remélem valami jó faanyagod van, máskép egy este arra ébredsz, hogy a gép oldala szétreccsent. -
Caps Lock
csendes tag
Sziasztok! Végig olvastam a totyikot és meg jött egy ien fa hazikohoz a kedvem...
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek mien vastag fábol csinaljam? Fenyőre gondoltam -
törölt tag
válasz
moongoose #551 üzenetére
A részegységeket igazából azért jó összekötni a földeléssel, tehát a táp házával (ami ugye védőföldelve van a hálózaton), hogy csökkenjen a pc-ből kisugárzott digitális zaj. Egyes régebbi rádiókat meg tud zavarni rendesen. Másodsorban nem alakul ki potenciálkülönbség az alkatrészek között, és a pc-re is kevesebb zaj jut. Harmadszor a statikus kisülések ellen is véd. Egy ismerősöm pl. úgy tett tönkre egy P1-et, hogy mielött elkezte volna a gépet összerakni, levette a kötött pulcsiját, és utánna pont a procit fogta meg. Egy kicsi szikra, és a proci elfelejtett működni.
Összekötni valóban nem muszály, De ártani nem árt. -
moongoose
őstag
Nem kell földelni a vinyókat, mert nálam sincsenek...
Egyszerűen felcsavaroztam a fém tartót a fára és beleépítettem a hdd-ket.
Működnek...Ráadásul RAID0-ként kettő+egy tároló 40 gb-os.
Egy venti azért nem árt nekik, főleg, ha maxtorok. -
csapos2
addikt
-
NorDezs
senior tag
Úgy döntöttem, hogy én is csinálok egy házat fábol, de volna 1 kérdésem. mivel, hogy az egész ház fábol lenne ezért le kell-e földelni a vinyókat, alaplapot, mert ugye nem lesz köztük fémes érintkezés?
-
csapos2
addikt
válasz
Winner_hun #541 üzenetére
Már nekem sem, de délután még ment. Egy könyvet megformázó gépház van rajta, pofás nagyon.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
amikor fa számítógépházra gondol az ember, akkor minden eszébejut, csak ez nem: [link]
-
Ribi
nagyúr
válasz
Winner_hun #536 üzenetére
A problema ott van, hogy a CD-t nem tudom becsavarozni, mivel fejjel lefele tettem be akonzolt es igy a csavar hely kicsit fentebb van mint kellene legyen. hogy kicsit kifurkaljan ki kellene szedni a konzolt, de az viszont enm ugy lett tervezve hogy kiszedjem, vagyis az egesz hatlapot le kellene csavarozni, az meg ahh. Masik eset hogy benne reszelem szet. Na mind1 szal nem ecceru.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Winner_hun #534 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
Na ez az, hogy elvileg az enyém is.
Én csak azt nem értem, hogyha földelve van, akkor ha hozzáérek pl a tápoz menet közben és nincs hozzákötve a radiátorhoz, akkor mi az, amit érzek. Mert olyan, mintha valamennyi töltés lenne benne. Az a baj, hogy nem tudom, hogy mi az így le se tudom írni. Ha hozzá van kötve a radiátorhoz egy kábellel akkor ez a furcsa akármi eltűnik. -
Ribi
nagyúr
válasz
Winner_hun #532 üzenetére
Elvileg a tap doboza foldelve van (ha a kabel is foldelt) szal ilyenkor sejtem nem szukseges rakotni a radiatorra, foleg hogy jol be van festve es igy a jo erintkezes miatt le kellene vakarnia festeket valahonnan
Valamint aztat tanultam hogy lehetoseg szerint kerulni kell a tobbszoros foldelest, mert az is okozhat problemat.
Kep akkor lesz ha hazaerek. De elore figyemleztetek mindnekit, hogy ne azt nezze mi milyen szepen van megcsianlva, mert en csak a funkcionalitasra mentem. -
-
Ribi
nagyúr
Na elkeszult a fahazikom. Meg vagyok elegedve vele, csak nemtom mivel kellene kibelelni hogy ne sugarozzon anynira, mert mikor bekapcsolom a radion elmegy a fele adas
A vinyoknak eleg jot tett a 12 centis hutes valamint a gatyamadzagon logas, mostmar hidegek es halkak. Viszont a rohadt tap az meg mindig eleg hangos, szal lehet kibelelem belulrol valamivel. A sys hofok kb 6-8 fokot esett, szal jo a huzatja a hazikonak, es most megfordult a helyzet, ugyanis ha leveszem a haz oldalat akkor melegebb mintha rajta lenne. Ilyen sem volt meg
Winner en is ismerem a guglit, csak nem talaltam semmi normalis helyet, ezert kerdeztem hatha valaki tud ilyet.
[Szerkesztve] -
moongoose
őstag
válasz
Winner_hun #528 üzenetére
Jó ötlet THX!
-
moongoose
őstag
válasz
Winner_hun #525 üzenetére
Hát olvasni, írni nem tudok
, de a képeket felismerem....
Így egyből rátaláltam..volna...
Na komolyra fordítva a dolgokat...
Tetszene nekem is a fabillentyűzet, de nem ebben a kidolgozásban.
Ez irodai munkára tökéletes, ám játszani (gondolom) nem olyan jó rajta.
Erősen gondolkodom egy megvilágított bill.-en
Jó dolog volt a kollegának belinkelni, legalább most törhetem a fejem, milyen úton módon világítsam meg a klaviatúrám.
Már körvonalazódnak a részletek... -
Xantomas
őstag
válasz
moongoose #520 üzenetére
Azért nem linkeltem pontos linket, mert lusta voltam megkeresni, ezenkívül 2x csinálta meg a srác, 2 változatban, így felesleges lett volna.
De igazad van, erre az eshetőségre nem gondoltam.
Nem ez lesz az első fa házam, csak a legutolsót annyira lazán vettem, hogy csak papíron terveztem, és volt amit elmértem, ami miatt nem lett szép. Csomó folyékony fa, és üvegszálas gitt volt rajta. Mire félig elkészült addigra a hajamat téptem, mert 2x eltörött, és úgy vittem előző nap éjszaka kijavítva a tavalyi MTH-ra. (a Citroenes ház)
Mivel egész reggel óta szépen ,megpakoltam egy konténert tűző napon galyakkal, és fával, időm nem volt a házzal foglalkozni.
Mod: a linkek:
- [link]
- [link]
- [link]
[Szerkesztve] -
moongoose
őstag
válasz
Winner_hun #523 üzenetére
Tudom kötözködésnek tűnik, de legalább pontosan linkeljünk...
[link]
Nem csak úgy durr bele, valahová a honlapba.
És ha még mellé biggyeszti, hogy itt és itt található, akkor az lenne a tuti.
Megtaláltam.THX! -
moongoose
őstag
válasz
Winner_hun #521 üzenetére
nem tudom fáradt vagyok ezek szerint, mert ez a második bejegyzés alulról.
Táp kábel harisnyázás
Nem találom...a linken sincs a computermodnál fa bill.
Pontosabban a billentyűzetek link alatt, egyáltalán nincs billentyűzet.
Még keresgessek egy ideig, vagy valaki belinkeli pontosan. -
moongoose
őstag
válasz
Xantomas #519 üzenetére
Könnyebb lenne, ha a melóhelyemről nem kellene keresgetni a fa bill. leírást a radikálmod-on.
A linken nem találtam..keresőbe beírtam az sem dobott.
Egy közelebbi link esetleg?
Egyébként egy grat az ötletért és a tervek készítéséhez.
Csak baromira oda kell figyelni mindenre, mert sok apró-cseprő cucc van a faházhoz.
És tuti valami majd kimarad a 3dmax-ból.
A nyíló részekre figyelj a legjobban, mert a pántok sok helyet foglalnak.
Gondoldom kinyítni valahogy csak akarod?!
[Szerkesztve] -
Xantomas
őstag
válasz
Winner_hun #504 üzenetére
Tudom. Az egy szarkasztikus hozzászólás volt.
Itt van egy kis íromány a fabillentyűzetről. [link] Keressétek csak meg.
Mod: már 2 hete dédelgetem egy ház formának terveit, de asszem holnap reggel papírra, majd holnapután 3dsmaxba vetem. Jó szokás szerint nem szokványos forma lesz.
[Szerkesztve] -
Frenky89
addikt
válasz
Winner_hun #514 üzenetére
Csak egy ötlet volt, lehet még finomítani rajta.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Winner_hun #514 üzenetére
Valaki nemtudja hol lehet venni békazárat Bp-en ?
(ez uj hsz akart lenni Winner)
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
moongoose #509 üzenetére
Én mondjuk tartózkodok az előre legyártott dolgoktól, a modding nálam nem arról szól, hogy minden vackot összevásárolok, berakom a gépbe aztán ''jéééé, deszép, full agyonmoddingolt házam van nézd má megˇ'' közben meg nem is csinált szinte semmit sem az ember.
mod: látom nem csak én gondolom így
[Szerkesztve] -
Frenky89
addikt
válasz
Winner_hun #507 üzenetére
Csak egy ötlet: létezik ilyen (''kakóbiztos''
) billentyűzet, ami teljesen gumiból készül, sztem nincs vastagabb 4-5mm-nél és akár fel is lehet csavarni mivelhogy gumiból van ugye. Nos mi lenne ha azt applikálnátok bele vmi design-os keretbe. A gombok meg mondjuk a legvékonyabb rétegelt lemezből (vagy bármiből csak minél vékonyabb legyen) lennének és rá lennének ragasztva az eredeti billentyűzet gombjainak tetejére?
Sehol nem találok képet -
Winner_hun
félisten
válasz
#96302336 #505 üzenetére
Ilyenre én is gondoltam, csak annyi időm azért nincs, hogy ezt is megcsináljam
A keret az megoldható, viszont ahol a billentyűk vannak azt a soknál is több idő megcsinálni. Bár elég vékony anyag kell, ha nekikezdenél, sok sikert.
Ha fa látszatot akarsz kelteni, akkor inkább furnározd a billentyűzetet valami fasza intarziával, na ha az meg van csinálva, akkor az szvsz nagyon jól nézne ki. -
sziryboy
csendes tag
válasz
Winner_hun #504 üzenetére
Igazad van rosszul fogalmaztam, csak belöktem a helyére.
-
törölt tag
Egy ötlet motoszkál egyszerű agyamban
Szerintetek fa billentyűzet kivitelezhető? Előszőr csak a billentyű keretére godoltam, hogy fából lenne, mert marha sok meló lenne a gombokat is cserélni.
Meg modjuk egy fa egér esetleg, ami megvalósítható lenne.
Milyen nyersanyag lenne ezekhez a legjobb? -
Xantomas
őstag
válasz
Winner_hun #502 üzenetére
Nem látod a LED-es ventit az oldalán?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest