- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Addig is :[link]
Nagyon királyos -
törölt tag
válasz
Winner_hun #612 üzenetére
LOL -
törölt tag
válasz
Winner_hun #570 üzenetére
Minimális is a deformáció. kb 1mm. 50 centis lapnál.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Már szerelési fázisban van Eporapiddal van ragasztva, fém tüskékkel illesztve.
Bírja a gyűrődést, mert a majdnem kész ház leesett kb 1,5 méterről. Miután egy kisebb infarktust túléltem és felmosdattakmegnéztem, hogy mi történt a házzal. Semmi baja.
Bár a rétegeltlemeznek is van problémája, éspedig az, hogy kissé vetemedik. ez az összeillesztéseknél mutatkozott meg. De mivel rugalmas is, így ha rendesen össze van préselve a ragasztó száradásáig, hézagmentesen illeszkedik. elöb utóbb csak kész lesz.
Nem tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni nagyon sűrű fémrácsot? olyant, amilyenekből az irodai szemetesek is vannak. A szemetes kicsi, és drága. Csak a rács kellene. -
törölt tag
válasz
moongoose #551 üzenetére
A részegységeket igazából azért jó összekötni a földeléssel, tehát a táp házával (ami ugye védőföldelve van a hálózaton), hogy csökkenjen a pc-ből kisugárzott digitális zaj. Egyes régebbi rádiókat meg tud zavarni rendesen. Másodsorban nem alakul ki potenciálkülönbség az alkatrészek között, és a pc-re is kevesebb zaj jut. Harmadszor a statikus kisülések ellen is véd. Egy ismerősöm pl. úgy tett tönkre egy P1-et, hogy mielött elkezte volna a gépet összerakni, levette a kötött pulcsiját, és utánna pont a procit fogta meg. Egy kicsi szikra, és a proci elfelejtett működni.
Összekötni valóban nem muszály, De ártani nem árt. -
-
törölt tag
Egy ötlet motoszkál egyszerű agyamban
Szerintetek fa billentyűzet kivitelezhető? Előszőr csak a billentyű keretére godoltam, hogy fából lenne, mert marha sok meló lenne a gombokat is cserélni.
Meg modjuk egy fa egér esetleg, ami megvalósítható lenne.
Milyen nyersanyag lenne ezekhez a legjobb? -
törölt tag
Ezeket szeretném kihagyni belőle.
Egyébként megvan a ''tökéletes'' megoldás. 3-as fém csap, és a csap + a teljes él ragasztózása kétkomponensű ragasztóval. Sajnos, a ragasztó elkerülhetetlen ha nem akarom ''megvasalni'' a házat. A tesztek ezt a megoldás mutatták a legerősebbnek. Második helyezett, ugyanez a módszer, csak faragasztóval. Harmadik a 6-os facsap, mert az kitörte a lemez oldalát, ahol 2mm-re vékonyodott.
De lehet, hogy mégis megvasalom (nem, nem vasalóval..) Az előző prototipus csak vasalva van és simán elbírja a súlyomat. az a munkaasztal a második verziónak. (mondtam, hogy kitalálok valamit a ''régi'' házból
)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az már megtörtént
Ekkor derült ki, hogy ha nincs csapolás, akkor csak epoxigyanta jöhet szóba . A próbadarab pont úgy nézne ki, mint amilyen a végleges darab is lenne. Csak 2 db csap, és kicsit kisebb lapok a lehullott darabokból. neki is állok, majd holnapra úgy is kiderül, hogy jó jó lesz-e.
Ha jó, ez a megoldás marad, ha nem, akkor sajna kell majd a fémpánt.
A facsapos, és a fémcsapos módszer is tesztelve lesz.
[Szerkesztve] -
törölt tag
33cm hosszú. a fém csap, az 3mm-es csavaról lenne. Asszem polivinil acetát alapú a ragasztó, tehát faragasztó. A csap igazából azért kellene, hogy a rögzítse a lapokat.
De lesz a ház belsejében egy középső térelválasztó lap, ami merevíti az egészet. erre kerül az alaplapi tálca is. Minden élben lenne legalább 5 db csap.
nagyjából így:[link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Mindenképpen ragasztva lenne a lap éle is. Eredetileg csak ragasztottam volna, de a próbadarab szerint az nem elég, csak epoxigyantával lenne jó. De az drága, mert kb. 3 tubus kell hozzá
Szerintetek fém 3mm-es csap? oldalanként 5 db?
Kössz a lamellózásról a linket, sajna ehhez nincs technológiám.
De már tudom, hogy miként is kellene csinálni.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Winner_hun #474 üzenetére
Akkor mit javasolsz?
esetleg 3-4 mm-es fém csap? -
törölt tag
Hali mindenkinek.
Lenne egy kérdésem. A ház összeállításánál nem szeretnék használni fém sarokelemeket.
Mivel 10-es rétegeltlemezből van a ház, 6-os csapokkal öszze tudom rakni? -
törölt tag
válasz
Winner_hun #471 üzenetére
Beállítom 1Megapixelre, mert már én is észrevettem, hogy túl nagy....
-
törölt tag
Hali. Készülget a ház, de jó lenne valami zajcsökkentés is bele. Mit javasoltok?
-
törölt tag
válasz
#96302336 #446 üzenetére
A rev1, kisérleti nyúl lesz
Azon ki tudom próbálni, az ötleteimet, és mivel dögivel van még hozzávaló lap, jó kis alanynak tűnik.Itt a cd rom, HDD helyének megválasztására, a szellőzőnyílások helyére, ill. alakjának kialakításának kikisérletezésére tökéletes lesz.Gyk. ha elkészül a ház, egyszerre két házam lesz
Ötleteim meg vannak...
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #440 üzenetére
[link]
Jó. De ez cirill betü -
törölt tag
-
törölt tag
Hát úgy néz ki a dolog, hogy szinte lehetetlen dolog lecsiszolni a házról a lakkot
Így ház rev 1. dugába dőlt.
De sebaj kaptam szép új kezeletlen Eredeti orosz 10-es rétegeltlemezt. -
törölt tag
válasz
Blackdeath #430 üzenetére
Az alaplap tartó keretet egy régi acorp házból mentettem, az enyém egy az egyben kivehető fiókos volt. A HDD tartó pedig valószínű, hogy hiltiszalag lesz.
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #417 üzenetére
Ha megfelelően van köszörülve, ami pl. 22-es fúrónál úgy kb 15 körüli, ott még van vágóél, mert a fúróban lévő spirál is eléggé mély. Bár az előfúrófelj nem lesz olyan éles, de fánál nem olyan gond.
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #415 üzenetére
valahogy így. Az első szakasz előfúr, és megvezeti a nagy obb második élt. Elég nehéz ilyenre köszörülni, de már láttam gyári kiképzésüt is.[link]
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #402 üzenetére
Géppel. Kézzel lenne 1 hét is
......
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #400 üzenetére
Egybe lesz csiszolva, akkor lejön a régi lakkréteg (használt rétegeltlemez) Próbáltam, és úgy jó lesz, egységes színe lesz. Kipróbálom majd egy próbadarabon, hogy milyen lenne lekerekítve egy kicsit mindenhol. Utána pác, és lakk.
Nagyon sok csiszolás lesz
Lehet, hogy rakok rá lábakat, mint amilyenek '70-es évek TV-in voltak. Retró stílus
Asszem a köv. ház egy régi rádió lesz. Úgy is van még egy gépemA monitort pedig beleépítem egy Kékes TV dobozába..... A billentyű meg egy Írógép lenne.......
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ez egy olyan táp, ami nem oldalról, hanem alulról szív egy 14 cm-es ventivel. A ventinél is lesz kivágás, és természetesen hátul is, ahol a 220 is csatlakozik.Így kinti hideg levegőt szív be a táp, ami előnyösebb. A ház is át lesz szellőztetve. Még gondolkodom a szellőzőnyílások
kialakításán. Az biztos, hogy két nagy venti fog huzatot csinálni.
A másik dolog, hogy egy külön rész lett hagyva az alaplap mögött, a vízhűtés lehetősége, mert itt elfér a tartály és a pumpa is. Talán még a radiátor is.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Történt némi haladás. A hátlap elrendezése nagyjából ilyen lesz.
[link]
[link]
Terveim szerint a táp az alaplap mögött lesz, így nem fog látszódni egy kábel sem.
Azt még nem döntöttem el, hogy normál, vagy fejtető elrendezésü legyen a ház.
Hajlok a fejtjtő elrendezésre, mert jobb a hőáramlás olyankor a proci és vga részéről.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
Hi Everybody !
Én is belefognék egy kunyhó építésébe. Hozzájutottam jelentősebb mennyiségben rétegeltlemezeknek. És máris belefutottam egy dilemmába. A lapok összeillesztésén gondolkodom, mégpedig, 45 fokban illesszem az éleket, így nem látszik a lemezek találkozásánál egyik lapszél sem, vagy hagyományosan egymásnak rögzítve legyen csak.
Remélem érthető voltam
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Heroes of Might & Magic III (HoMM3)
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- PlayStation 5
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Újszerű - DEEPCOOL Castle 240EX A-RGB WH vízhűtés
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- AQIRYS Wezen Számítógépház, Mini Tower, táp nélkül, mATX, Fehér
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest