Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Kristof93 #24 üzenetére
Az Intel leírta, hogy mi változott a 129-ben. Benne volt a postban, amit korábban linkeltem.
"The latest microcode update (0x129) will limit voltage requests above 1.55V as a preventative mitigation for processors not experiencing instability symptoms. This latest microcode update will primarily improve operating conditions for K/KF/KS processors."
Az a vélemény elég konkrét helyzetet vázolt fel, hiába kezdted úgy, hogy "lehet". Én is leírhatom, hogy "lehet, hogy az új mikrokód hatására felrobban minden processzor", utána meg már hiába védekezek a "lehet" szóval, amikor mindenki lehülyéz, nem? Az egész arról szól, hogy amit leírsz, mint eshetőség, annak mennyi a valószínűsége. -
westlake
félisten
válasz
Kristof93 #22 üzenetére
Akkor légy szíves válaszolj arra a kérdésre igennel, vagy nemmel, amit már korábban is feltettem: szerinted az Intel kiadott egy olyan mikrokódot, aminek a hatására bizonyos darabok nem lesznek képesek a specifikációban meghatározott működési frekvenciát elérni, vagy azt tartani? Itt lényegében ezt írtad le tényként. Ha a válaszod igen, akkor várok bármilyen tapasztalaton alapuló beszámolót, ami ezt bizonyítja (nem kell, hogy a sajátod legyen). Ha pedig a válaszod nem, akkor nem értem, hogy egyáltalán miért írtad le, amit leírtál.
-
westlake
félisten
Többször megemlítette már több hozzáértő is, hogy a mikrokód frissítés nem megoldás a már meglévő instabilitási problémákra ("still happening..."). És ha az ember végiggondolja , hogy miről is szól a degradáció (és érti is valamennyire a témát), akkor rájön, hogy ez teljesen logikus is. Hardverhibát (még mindig) nem lehet szoftveresen javítani. A mikrokód frissítés azt előzheti meg (hangsúlyozottan feltételes mód), hogy a degradáció olyan szintet érjen el, ahol már instabillá válik a processzor. Szóval senkinek sem kellene meglepődnie azon, hogy a hibás darab a javított mikrokód hatására nem javult meg. Senki nem állította, hogy ennek kellene történnie, vagy hogy egyáltalán ez lenne a javítás célja.
-
westlake
félisten
válasz
Kristof93 #18 üzenetére
Leírtál valamit, ami ennél jóval bonyolultabb. Egyébként 6000 MHz a legmagasabb érték, amit az Intel említ, nem pedig 6200 Mhz. Leírsz valamit, amit szerintem végig sem gondoltál. Tekintsünk most el attól, hogy esetleg az új mikrokód hatására visszaesik a CPU-t teljesítménye néhány százalékot. Szerinted az Intel kiadott egy olyan mikrokódot, aminek a hatására bizonyos darabok nem lesznek képesek a specifikációban meghatározott működési frekvenciát elérni, vagy azt tartani. Mint tényt írtam, nem kérdésnek szántam. Lényegében ezt írtad. Szerinted egy ilyen eshetőség valószínű? Emiatt nem lenne ugyanúgy világszintű felháborodás, ahogy van az instabilitás miatt?
-
westlake
félisten
ASUS-nak már Z690-hez is vannak új BIOS-ai.
-
westlake
félisten
válasz
Kristof93 #13 üzenetére
Butaság, amit írsz. Amire te gondolsz, az már tuning. Annak semmi köze semmilyen garantált dologhoz. Itt a mikrokódról, de főleg a előre szabályozott működésről (turbo, feszültségek) van szó. Amit írsz, olyan, mintha azt mondanád, hogy az Intel úgy adta ki a mikrokódot, hogy a turbo sebességeket sem tudják tartani bizonyos példányok. Az Intelt nem kell, hogy érdekelje az, ami a maximális turbo sebességen felül történik. Az már tuning.
#14: Az oxidációs és az instabilitási probléma nem egyértelműen függenek össze. Párhuzamot lehet vonni, de ha így lenne, akkor nem lennének olyan példányok is, amiket az említett időszakon kívül gyártottak, mégis instabilak. Fogalmazhatunk úgy is, hogy az oxidációs probléma és az instabilitási probléma két különböző dolog. BIOS-t mindenkinek érdemes frissítenie. Mindig. Nem viccből adják ki őket. Főleg nem current-gen rendszerekhez. Abszolút hibás berögződés az, hogy csak annak kell(ene) BIOS-t frissítenie, akinek valamit problémája van a gépével.
-
westlake
félisten
Nem tudom, hogy hol láttad, de baromság.
"-30% CB-ben a 14900K.
Nice."
#6: Én viszont beleírtam a sajátomba. Tudod, ami egyszer felkerül az internetre...
Akkor meg kellene néznetek még néhányszor. Abszolút nem így tesztelnék, de ez is egy összehasonlító teszt.
-
westlake
félisten
Már vannak ASRock BIOS-ok is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest