- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mini PC
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
visit
tag
Szia!
Azért látsz csak 180Mb-ot, mert valószínűleg valamelyik egyetemen töltötted le....
Ez az a 180Mb, amivel az ISO több, mint 4Gb. És a fájlrendszeri korlát miatt kaptad ezt.
Vagyis a 4Gb feletti részt töltötted le, illetve a letöltéseidet 1Gb után újra és újra felülírtad a következő 1Gb-os szegmenssel. Az utolsó részben viszont már csak 180Mb van, ezt nem kellett felülírnod. Talán ebben benne van az allokációs tábla, ezért láthatod Alcohollal. Persze el nem érheted.
Nekem meg van a DVD és a kiegészítő DVD is. Lemásolhatod. -
Dilikutya
félisten
Sajnos a letöltő oldal nem volt túl informatív, hogy milyen nyelvű is a cucc. Amúgy miért pont a DVD Decrypterrel írjam ki? Nem a kiírással van a gondom, hanem azzal, hogyan lehet a 4Gb-os DVD-nyi Linux itt előttem egy 180Mb-os iso képében.
A telepítés mondjuk még odébb van, még csinálni kell neki partíciót, és ahhoz előtte ki kell írni mindent, hogy szabadon garázdálkodhassak utána a particionáláskor. Jó-jó, tudom, Partition Magic és társai... de én valahogy nem bízom bennük. Kellenek még az adataim. -
MichaelSD
őstag
Nem is azt mondtam hogy neked!
De www.suse.comról:
''Does your Windows partition contain data you would like to access in Linux? No problem: Linux can read the data of all Windows systems. On FAT partitions, Linux can even write data without any risk, i.e. the Windows partition can store the data you have processed in Linux''
Ha megbízhatóan menne biztos az NTST is odaírták volna. De googleban rákeresel, akkor elég sok infot találsz a témáról.
[Szerkesztve] -
MichaelSD
őstag
Tény hogy benne van a kernelben az NTFFS modul, de alapban csak read-only az NTFS partició. Sehol nem írja a Novell támogatja az írást (http://www.novell.com/products/linuxprofessional/windowsinterop.html) és olvasva a fórumokat, még nem kiforrott az írás NTFSre (=gyakran hazavágja az NTFS partíciót).
Persze ez nem azt jelenti, hogy nem működik. -
Gao182
tag
Nekem nincs és még nem is lesz egy ideig, mert nincs 20ezer forintom rá és nem is lesz egy ideig...
az 1100 oldal az a két könyv...
a két könyv pedig egy felhasználói és egy rendszeradminisztrációs leírás, magyarra fordítva egy könyv a lámerekek és egy könyv az advanced júzereknek
(legalábbis én így értelmezem a dolgot) -
Gao182
tag
Sztem próbáld megnézni a hivatalos oldalon...
Bővebben: link -
YanChi
csendes tag
de ez egy nyílt forráskodú op.rendszer, és tudomásom szerint ezek ingyenesek!
Akkor bizony rossz a ''tudomásod''. Annak, hogy publikálom a programom forrását, semmi köze ahhoz, hogy mennyiért adom.
Egyébként a SuSE 9.3 (is) majdnem mind ingyenes cuccokat tartalmaz: mindent letölthetsz különböző helyekről, sőt, a SuSE különböző tükreiről is. Csak így neked kell összeraknod belőle a rendszert. De ha megveszed kb. 20.000 Ft-ért (a Media Marktban a régebbi verziók kaphatóak voltak), akkor egyben megkapod, egy szép vastag könyvvel, telepítővel, 90 nap VALÓDI telepítési támogatással, annyi szoftvert kapsz, amivel szinte minden felmerülő gondodat meg tudod oldani, a webszervertől a DTP-n át a zeneírásig, videózásig.
Nekem egyébként a SuSE 8.0 van meg dobozban, a többit azóta letöltöttem vagy netről telepítettem. De tervezem a 9.3-at is megvenni, mert kiváncsi vagyok rá, mit alkotott a Novell. -
Gambit
őstag
Már bocs, de te csak annyit mondtál, hogy neked mindent megcsinált alapból a yast. Ez eddig rendben van, de közel sem biztos, hogy így a leghatékonyabb a rendszer, ahogy azt fentebb a kolléga el is magyarázta. Szóval végülis nem mondtál túl sokat, ennyit már magamtól is tudtam, a kérdés az volt, hogy mi a legoptimálisabb megoldás.És úgy néz ki, nem biztos, hogy a tiéd. Egyébként 9.1-et már én is használtam, csak éppen nem dual-boot-ként. Csodálom, hogy tanultad meg használni, miközben nem tudsz letölteni egy linuxot. Gondolom te is sulinetes géphez kaptad, mint az egyik ismerősöm. Nekem is adta, én meg raktam fel helyette neki xp-t.
-
Gambit
őstag
És milyen boot managert használtál? LILO? Grub? Vagy a Suse alapból kiválasztja magának? Swap partíciót kell hagyni? Mennyit? Ezt is magának csinálja? A közösen használt adatpartíciót FAT32-re formáztad, vagy a 9.3 már tudja írni az NTFS-t is? Azért még vannak itt megválaszolatlan kérdések...
Egyébként dc-ről lejött 2-3 nap alatt. -
operator10
senior tag
Komolyan mondom ezt amit te művelsz, emberi ésszel már nehéz fölfogni
nem hiszem el hogy nem direkt csinálod ezt a cirkuszt.Hát mi az úristen a célod?Őrületbe kergetni mindenkit? Vagy minnél hamarabb ''addikt'' akarsz lenni? Vagy tényleg nem érted meg még azokat a válaszokat sem amiket a kissé ''furcsa'' kérdéseidre kapsz? Mostmár tényleg kezd nekem is a t@köm kilenni veled.És tudod mi a legviccesebb? Szerintem te tök sötét vagy a Linuxhoz.Már ne is haragudj.Bár bebízonyithatod.Mi a francnak neked a 9.3: A 9.2-őt már ismered? Fontosak neked a 9.3 újításai? Vagy egyáltalán valaha tettél már föl egy k@va Linuxot? Vagy eggyáltalán mit akarsz?????????? Kismilliószor, kismillió ember jószándékból válaszolt az igen ''furcs'' kérdéseidre.De nem érted a válaszokat? Vagy mi a probléma, Miért csodálkozol ha kissé ezek után hülyének néznek???? Hát egy értelmes kérdést nemtudsz fölrakni,Mégis kapsz normális választ.Erre méghülyébbeket, még értelmetlenebbeket kérdezel.És ha megszólnak még neked áll feljebb.Válaszolj egyszer legálaább érdemben te is.Tessék: Milyen Linuxot használsz, éppen?Miért akarod a 9.3-at kipróbállni, megszerezni? És végül de nemutolsó sorban.MI A F@ÉRT VISELKEDZS ÍGY???????????????????????????????????????????????????????
/Bocs a trágárságomért/ -
Gambit
őstag
Igen, de már kaptál! Belinkelem még egyszer, hogy te is észrevedd: Bővebben: link. Itt válaszolták meg ugyanazt a hülye kérdésedet, amit megint feltettél.
Az alapelvekből meg neked nem kéne idézgetni. -
Gambit
őstag
Te valamilyen fogyatékosságban szenvedsz, ugye? Ezt most halál komolyan kérdezem, mert akkor nem bántalak. Itt, ugyanezt kérdezted: Bővebben: link, és ez a válasz jött rá: Bővebben: link. Ez nem volt megfelelő válasz?
-
MarKoo
addikt
Lehet azt hiszed kötekszek veled, pedig csak a kutyának sincs jó kedve.. Elmondták már párszor, de leírom neked, biztos elkerülte a figyelmed. INGYENES, de van ahol megveheted.
Picit vedd már észre magad. Nem akarják veled közösen csinálni az oldalt, te erőlteted annyira. A ''zárhatjuk'' dolog eddig még elment, de az is kezdi birizgálni az idegeim.... Továbbá nem kellene ilyen témát uppolgatni, mert nem szokás. Szépen kérlek, hogy gondolkozz mielőtt cselekszel és kérdezel, nem fog fájni. -
operator10
senior tag
Hát végülis ja. csakhát tudod azért szokták, illik támogatni a fejlesztőket is.És ezért pár helyen pénzért is megveheted . Sőt ha boltban veszed akkor kapsz hozzá egy csomó mindent.Pl: Support, könyv, miegymás. hallod azért te aztán tudsz ám érdekeseket kérdezni, egyébként
-
operator10
senior tag
-
Gao182
tag
Nem tudom észrevetted-e, hogy azon az oldalon öszvissz egy darab kép van, melynek a felirata: Az oldal fejlesztés alatt, vagy mi a rákomat írtam oda...
Ebből egyenesen arányosan következik, hogy még semmi nincs az oldalon, szinte nincs is oldal, csak meg van a regisztráció, meg tettem oda egy HTML -t hogy ne nagyon töröljék az UW-nál, de NINCS SEMMI AZ OLDALON...
Megj: én nem azt montam hogy gyere, csináljunk egy kötzös oldalt, hanem hogy tervezem egy oldal készítését, ÉN és aki úgy gondolja, hogy értékes információkkal tudja segíteni az oldal fejlődését, az szóljon...
Mert én úgy gondolom, hogy egy ilyen oldal nem a dizájnról szól első sorban, sokkal inkább az információkról amiket tartalmaz...
Remélem így érthető számodra a dolog...
És most télleg elmentem aludni...
CSICSIPÁ
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
Ember! A 9.2-ő már viszonylag régen megjelent.Ezért elég sok oldalról letudnád szedni.De komolyan mondom, szerintem/szerintünk, te nem is akarod leszedni.Hát pötyögd már be a gugliba hogy mondjuk: Suse9.2+dvdiso+download+ftp, vagy mittudom én valami hasonlót. Tényleg távol áll tőlem hogy megbántsalak, de már engem B@sz szét az ideg hogy mindíg csak kérdezgetsz, de az istenért sem tennél a saját boldoguásodért semmit. Mint fentebb is írták csak torrentet tudnak.Jelzem azt én sem szeretem, ezért inkább várok még pár hetet, és mikor megjelenik a fullos változat akkor letöltöm.Ez bármilyen hihetetelen is számodra, itt valamennyien így szoktuk megoldani ha hamar hozzá akarunk jutni valamelyik uj open sourceos distróhoz
ftp.belnet.be, ftp.suse.com, ftp.uni-erlange.com, stb, stb, stb.Csak hogy ne mond hogy paraszt vagyok
De ha attól jobban érzed magad lökj ide egy postacímet, és esküszöm neked küldök neked:Suse 9.2, Uhu1.2, ubuntu-t, kubuntu-t, mandrake10.1-et, mandruva-t, vagy amit csak akarsz jóóóóóóóóó??????????
-
Gao182
tag
Ott írtam hogy torrentel szedtem le...
Bővebben: link
Ha a torrent nem tetszik, akkor nem tudok segíteni... nekem már megvan, nem fogom törni magam, hogy megkeressem http-n vagy ftp-n, amúgy neked ajánlom figyelmedbe a www.google.co.hu oldalt Bővebben: link mert ott mindent, azaz majdnem mindent meg lehet találni, vagy a DC++ -t.
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
.helló.
Én nem nagyon akarok beleszólni de szerintem picit kezdesz az agyukra menni
Valaha én is így kezdtem és nemlett jó vége a dolognak.Ezért csak aztudom tanácsolni amit anno nekem:Legyél higadzabb, és probálj összeszedettebben kérdezni.
Egyébként szerintem ég nincs meg a letölthetö végleges ''ingyenes'' Suse 9.3. Én is arra várok egyébként.Csak hogy ne érezd magad annyira egyedül -
PrinczA
őstag
''de ez egy nyílt forráskodú op.rendszer,
és tudomásom szerint ezek ingyenesek!''
Maga aLinux ingyenes, de itt tobb ember dolgozik, hogy egy csomo program ot legyen a dvd-n, tesznek hozza egy kis ezt azt, vesznek el bellole, adnak hozza egy kis supportot, konyvet dobozt, csilli villit.
Ez mind penz.
Ha ingyé kell ott a Debian! -
-
Gambit
őstag
Nem lesz jó! Belinkeltek neked egy csomó helyet, ahonnan le lehet húzni a 9.3-at, ha jól látom. Először szedd le, tedd fel, aztán jelentkezz, ha kérdésed van. Addig nem értem, mit akarsz tudni, már mindent elmondtak neked.
Szerk: Illetve ezek a 9.2-es linkek, de azt is elmondták, hogy a 9.3 elvileg csak boltban van.
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
valamibol a linux fejlesztoknek is meg kell elni, tudomasom szerint az osszes linux letotlheto ingyen es legalisan , a 9.3 meg nagyon uj, boltokban meg lehet , venni, ebbol lesz egy kis hasznuk, de 1-2 honapon belul, mar a honlajukrol is le lehetet tolteni....
amugy a suse-n, kivul van meg 100 kulonbozo disztro tolts le valami mast , ha neked ez nagyon böki a csöröd..
ez az en velemenyem, de majd jon egy okosabb aki jobb felvilagositast ad.... -
robo01
tag
Meg Bővebben: link
A 9.2 ingyenesen letölthető
[Szerkesztve] -
erdesz
tag
PH! fórum:
MOD:
Ezzel kezeld: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
erdesz
tag
Innen szedheted le a 9.2 egészet, korrekt sebességgel (torrent)
FTP-t nem találtam, úgy tudom az ftp-ből a legújabb a 9.1 cd-verzió.
Javítsatok ki, ha tévednék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SSD kibeszélő
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged