Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
szundybence
üzenetére
Olvasnivaló (kicsit régebbi kiadásra vonatkozik, de használható az alapokhoz)
Régebbi Suseről szól, de ad egy képet a telepítés menetéről:
A tökéletes desktop-Opensuse 11.2 telepítése GNOME felülettel1. Igen
2. Hivatalos és nem hivatalos csomagkészletek
A Yast Vezérlőközpontban be lehet állítani ezeket.3. Biztonsági mentést és visszaállítást tud a Yast. Az alábbi kép egy régebbi kiadású Suseből való:

4. Kommunikáció
Magyar levelezési listák és külföldi fórumok vannak.A Hungarian Unix Portal SUSE Linux fóruma is rendelkezésre áll.
5. Az OpenSuse alapértelmezett felülete a KDE, de a Gnome 3 is jól támogatott. Ezenfelül az XFCE is választható a telepítés során. Természetesen ezenfelül többféle asztali környezet is kiválasztható, de azokat kicsit "fúrni-faragni" kell.
RPM-csomagkezelés:

-
whbear
őstag
válasz
szundybence
üzenetére
Csak amiket biztosan tudok : Internetet tudod használni, bár nekem telepítés után nem indult automatikusan a NetworkManager. Ha SUSE akkor KDE. A ppa az tároló, ami itt is van bőven. Szerintem fényévekkel jobb mint az Ubuntu, mondom annak ellenére hogy Fedorát használok ami még jobb. Automatikus frissítés van, de ez nagyon egyszerű, zypper dist-upgrade. De majd a szakértők kiegészítik én ennyit tudok segíteni.
Szerk: Azért az RPM-es világ teljesen más, sokat kell tanulnod de megéri szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i7-11850H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÓRIÁSI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest