Új hozzászólás Aktív témák

• Canonfan

senior tag

Sziasztok!
    Egy kérdésben szeretném kérni a segítségeteket hátha ti is találkoztatok vele és van ötletetek mitől lehet :)
    Jelenleg openSUSE 15.1-es leapet használok és meg vagyok elégedve vele.
    Viszont van egy olyan gondom, hogy időről időre csonttá fagy a KDE, az egérmutatót tudom mozgatni, de semmi másra nem reagál. Az esetek többségében a ctrl-alt-bspace kombóval újra tudom indítani a grafikus felületet pár alkalommal viszont a gépet is le kellett kapcsolnom.
    Bár nem új keletű a dolog, telepítés óta csinálja, de akkor sokkal gyakoribb volt, egy youtube videót nem tudtam végignézni rajta. Akkor a baloo-ra gyanakodtam és lekapcsolása után valóban használható lett a gép, de ez az időszakonkénti lefagyás megmaradt csak sokkal ritkábban. Eleinte arra gondoltam, hogy kevés már a procim mert egy első generációs I3-as, de random a dolog, volt hogy egy opera mellé elindítottam egy Thunderbirdöt meg ment mellette max a spotify de ennyit azért simán bírnia kéne a gépemnek főleg hogy 8 giga ram van benne.
    Ezért gondoltam hogy a KDE-ben lehet mert a ksmserver áll le állandóan valamint két logot sikerült is megcsípnem, egy megosztott mappában feltöltöttem őket:
    [link]

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szerintetek a logok alapján ki lehet deríteni mi lehet a gond, illetve tudnátok ajánlani a kde helyett más asztali környezetet ami ugyanolyan modern és nem visszalépés? Nem akarom elsősorban dobni a KDE-t mert eddig csak ezt használtam mióta linuxozok megszoktam és szeretem is nekem ez áll kézre, csak gondoltam pár hétig lehet érdemes lenne más DE-t használnom, hogy ott is jelentkezik-e a hiba.

Segítségeteket és bármilyen infót előre is köszönöm! :R :R

Új hozzászólás Aktív témák