Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
Üdv
Van egy opensuse 12.2 installációm ami multi boot-os rendszer (w7 + egyéb linux-ok is vannak rajta). Az opensuse grub-ja (legacy) az MBR-be van talapítve, azt használom bootloader-nek, ez megy is szépen.
Az opensuse az sda3 particióra van telepítve, nincs külön boot fájlrendszer. Szeretném az egészet áthelyezni sda1-re úgy, hogy az sda3 meg is fog szűnni.
A rendszert sikerült is szépen átmásolni, az sda3-on lévő rendszeren felvettem az új sda1 rendszert a bootmenübe, és az be is tud bootolni.Az gond, hogy a grub-ot (az sda1 rendszert indítva) egyszerűen nem tudom az sda1-re átrakni, pedig ez fontos, ha az sda3-at legyalulom. Akárhogy szerkesztgetem az /etc/grub.conf-ot az mindig visszaíródik, hogy az sda3-ra kerüljenek a grub stage2 stb.
Hogyan tudnám ezt megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest