- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
Amidala hercegnő miért hal meg szülés közbe???
És ha meghal Leia miért emléxik rá, hogy gyönyörű volt meg, de szomorú???
Ezt nem értem ez bug??? -
Obi-1
őstag
-
Natasa
tag
Szia! Én is nagy Star Wars rajongó vagyok! Megnézted már az új rész? Sajna én még nem tudam megnézni, de nagyon kiváncsi vagyok!
Hát igen Han Solo! Jó figura! Jó pasi! Az Indiana Jones-ban is nagyot alakit!
Más kedvenced van a filmből? Nekem Yoda, Jar-Jar Binks, Anakin! Persze nem csak a szereplők jók, hanem a megálmodott helyszinek is! Plorussan, Tatuin.
Nekem nagyon tetszenek a birodalmi lépegetők és különböző űr járgányok is.
Most mennem kell!
Ui: Az erő legyen veled!
Üdv: Natasa! -
B-L-A-C-K
titán
Egy kis humor 3# hsz-nél! Bővebben: link
-
cor
őstag
itt olvastam:
Bővebben: link
nézd az árakat -
cor
őstag
válasz
barbikenje #473 üzenetére
nagyjábol láttam,az elsö szériábol nem láttam pár részt+kicsit régen volt...Ventress bekerült a könyvbe(ep3) is emlités szintjén
teljesen jo,pár olyan részlet is kiderült benne ami sztem fontos...
azok a fura lények én elöször ezt hittem h Noghrik... -
Integra
titán
ezt most linkelte egy haver
[Szerkesztve] -
-
_az
senior tag
hát de ez az, hogy ezek a részek tök tisztázatlanok... amíg luke az 5-ben yodánál van, addíg a falcon meteorozik, rátapad a rombolóra, aztán elmenekül bespinre, mert az van közel, dehát ez teszem 1 napnak tűnik... az 5 és 6 között sem telhet el sok idő, mert azonnal rohannak solo után, meg hát luke mondja, hogy igéretét betartva visszamegy yodához, tehát csa ka 6ban tér vissza, ezek közben a semmiből pöpec lovag lett belőle
obiwan is max 1-2 napot törődhetett vele, szal ez eltörpül a normális kiképzéshez képest...
dehát ez van...
amúgy azon filózok, hogy milyen korosztálynak szánhatják mindezt? ugye az ep3 pg13 lett, jogosande uganankkor pl az ewokokat a fanokon kívül max 10 év alattiak nem rühellik... akkor ez most gyerekmese, vagy scifi, vagy brutáleksön?
-
Obi-1
őstag
Pontozni nem akarok, de a rangsort azért felállítom:
- Első az Episode II és Episode V a kitűnő történet miatt.
- Második az Episode III és Episode VI a túl gyors befejezésért.
- Harmadik az Episode I és Episode IV a lassan kibontakozó történet miatt.
Elég szimmetrikus a megitélésem, mindkét trilógia túl lassan indul el (Luke és Anakin is csak a film harmadánál szerepel először), a kibontakozás nagyon igéretes és igényes, de aztán viszonylag hamar, erőltetett tempóban ér véget. -
Obi-1
őstag
Szvsz Luke legalább heteket, de inkább hónapokat tölt el a Dagobah-n. Mindez abban mérhető le, hogy a Falcon hiperhajtómű nélkül eljut a Bespinre.
Mindig úgy gondoltam, hogy a Jedi visszatér és a Birodalom visszavág között visszament tanulni Yodához. A Shadows of the Empire megcáfolja ezt, de a filmek alapján lehetséges. Elég látványosan megerősödik a két rész között.
Abban is biztos lehetsz, hogy az utazás Alderaanra nem 10 percet tart, mint ahogy a IV. részben látható, azaz Obi-Wannak is több napja is lehetett foglalkozni vele.
Láthatóan Dagobah előtti években is gyakorolt, a Hothon már tudott tárgyakat mozgatni. -
Gregorius
őstag
Jelmagyarázat pár lappal korábban: a kereszt azt jelenti, hogy volt Sith/Dark Jedi mestere is.
A házasságról meg annyit: Tionne is Solusar néven szerepel, pedig ha jól emlékszem, ÚK alatt még nem ment hozzá Kam-hoz, csak később. Valószínűleg az up-to-date neveket használja. -
anulu
félisten
ep1: 5/10 : nem kihagyható, mert a 3. résszel teljesen más értelmet nyer...
ep2: 7/10: elég sok értékelhető jelenet, Anakin és Amidala nabooi jelenetei szvsz egy kicsit lányregény jellegűek.
ep3: 10/10: 100% perfekt! (1 apróbb bugtól eltekintve (láva folyása...))
ep4: 8/10: az összhatás mai szemmel nem az igazi, amúgy a történet jó
ep5: 7/10: a Dagobán Luke kiképzése hosszabb is lehetne, illetve az ominózus ''barlangról'' semmi háttérinformációt nem tudunk meg, illetve azt sem, h miért pont ide jött Yoda
ep6: 10/10: a nagy kedvencem, Ewokostól, Jabbástól, endori csatástól együtt.
szerintem -
anulu
félisten
válasz
Gregorius #478 üzenetére
SWTG36X.pdf, 23.oldal ''Galactic Civil War''
Luke és Mara Jade Skywalker neve mellett is kereszt van.
az ÚK ezután alakult meg, és a GCW idején még Mara Jade szíve szerint egy fénykarddal feldarabolta volna Luke-ot, sz'al MJ még közelében sem volt annak, h Luke felesége legyen.
A Thrawn keze ciklus alatt kerülnek egymáshoz közel, ez pedig már bőven az ÚK idején játszódik.
akkor a Dark Empire-t elkerülömazt tudom, hogy Wayland-en Palpatine-nak voltak klónozó hengerei, és csinált klónt magából, de h valaha is Luke mestere legyen (amikor még az ''igazinak'' sem sikerült azzá válnia), azt kötve hiszem.
-
_az
senior tag
naszóval most, hogy lezárult a sztori, kinek mi véleménye a filmekről? csak érdeklődésképp, pl egy 10es listán...
nekem
ep1: 4/10 (szerintem abszolút kis is hagyható, semmi lényeges)
ep2: 7/10 (szerintem egész emberi lett)
ep3: 8/10 (tán a legjobb rész, báre egyáltlaán nem tökéletes!!!!)
a potozásom az is felvitte, hogy látványra a fentiek nagyon eltaláltak!!!
ep4: 5/10 (még a felujított is elég röhejese nnéz ki mai szemmel hihi, meg hát kicsit infantilis, meg gagyi)
ep5: 7/10 (másik kedvenc, összességében egész jóóóó)
ep6: 4/10 (8pontot kapna, de annyira rühellem az összes ewokos jelenetet, hogy inkább kuka, számomra a film 2. fele ezért nézhetetlen... annyi dühöt tudnak azok az infantilis fasságok bennem kelteni, hgoy 2 jedit is a sötét oldalra vinnék vele!!!)
szal most valahogy így vagyok ezekkel...
és ti? -
Gregorius
őstag
1. az Új Köztársaság megalakulása előtt még nem volt Mara Jade Luke felesége
2. nem haltak meg mindketten az ÚK megalakulása előtt
Ezt hol láttad?!
a ''Tanítvány (Mester)'' résznél Luke neve mellett az utolsó mester Palpatine... lehet, h vhol talált egy klónját vagy mi?
Pontosan. Dark Empire képregény. Luke csinál egy Vader-csavart (ld. EP3 és EP6) a klón császárral. Távolról kerüld el. De a Dark Empire II-t is. Amellett, hogy egy nagy rakás megalomániás szar, még a Palpatine imidzset is a sárba tiporja.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
Gregorius #474 üzenetére
! letöltöttem, megnéztem, leestem a székről!
2 olyan dolgot fedeztem fel benne gyors átpörgetéssel, ami nem fedi a velóságot:
1. az Új Köztársaság megalakulása előtt még nem volt Mara Jade Luke felesége
2. nem haltak meg mindketten az ÚK megalakulása előtt
és egy érdekességet is, amit nem tudom, h hogy raktak össze
a ''Tanítvány (Mester)'' résznél Luke neve mellett az utolsó mester Palpatine... lehet, h vhol talált egy klónját vagy mi? ezt nem értem.
amúgy nagyon összefogott és végre van teljes Zsiványkommandó taglistám, hogy melyik hadjárat idején kik, melyik gépben ültek -
cor
őstag
csak most találtam a topicot
ami engem zavar az a könyvtelenség itthon...
ha minden jol van akkor nekünk is megvan az össz megjelenet novella,regény amiket sajna rég olvastam már...
egybként kedven karakter Corran Horn(az sw.hu impresszumában még ezen a nicken voltamcsak röviditettem
-
Gregorius
őstag
Wow, mit találtam:
Bővebben: link (Vigyázz, nagy!)
Teljes timeline a sith háborúktól napjainkig, részletezve az eseményeket, forrásokkal (kiadvány) megjelölve. Nem is hosszú, csak 980 oldal.
-
barbikenje
aktív tag
Egy kérdés: OBI-1-on kívül (mert ő neki muszály volt ) látta valaki a rajzfilmen megvalósított összekötő részeket (klónok háborúja-sith-ek bosszúja közötti történések rajzfilmen, a Toonamin)? Annyira rulez, amennyire silány az első két film: kökemény poénok, kidolgozott karakterek, szuperjó akciók, hátborzongatóan jó kardpárbajok: nagyon rulez. OBI-1 avatárja a rajzfilmből származik... csak tudnám kire hasonlít?...
AMi nagyon megfogott: a rajzfilmben Koruszkánt (bocs, nem tudom, hogy írják) megszállják a droidikák. Szállnak le a csapatszállítóik (hatalmas T alakú, az első filmből ismert hajók)... Yoda mester pedig elkezdi alkalmazni az Erőt... összecsapkodja a hajókat, félresöpri a sereget, írt, mint gép... Közben Anakyn egy jégbolygón nyomul, és mutáns patkányemberekkel kardoskodik... mind átvitt, mind szó szerinti értelemben... Valami lenyűgöző... Ha a film is ennyire jó... (mármint a Sith-ek bosszúja)
Szóval annyira jó, de annyira, de annyira... (by Erik Kártmen) -
Gregorius
őstag
Jobbra sandít a könyvespolcra (az utolsó néhány könyv hiányzik a képről)
Neem, az 19 darab. Van még egy csomó e-book meg egyéb kiadvány, ami lazán kapcsolódik a történethez (olyan intermezzo jelleggel; Chewbacca miniseries, Recovery, Ylesia, stb...), ha azokat is beleszámoljuk, akkor talán 23, de szerintem több.
[Szerkesztve] -
-
Gergello
addikt
-
Gergello
addikt
hi!
kotor 2ben nem tudna vki segíteni? vagy végigjátszást vagy magyarosítást adni?
úgy belegabajodtam mint kis cica a cérnába
egy zárt városban vagyok még az elején Czerka kereskedő, TSF, Cantina, ithoriaiak... hátha vkinek beugrik jah és ellopták a hajómat is.. -
Gregorius
őstag
Az NJO bennfentes infók szerint készülődik magyarul az Aquilánál, azt hiszem legkorábban jövőre. Csak hát ugye 19 könyv a teljes sorozat, 1999-ben jelent meg az első, úgyhogy van mit behozni.
Szerintem ha teheted inkább angolul olvasd, még egy kis nyelvtudást is felszedsz közben
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
válasz
Gregorius #458 üzenetére
örülök, hogy megemlítetted az X-Szárnyú sorozatot
az elsó 4 rész Michael A. Stackpole írta, az 5-6-ot Aaron Allston. ez év végén jön ki a 7.rész magyarul!
a Jedi Akadémia trilógiát (ez az Új Rend könyvek hivatalos neve) 3 év alatt sikerült összegyűjtenem... 2002-ben megszereztem a 3. rész, de csak tavaly sikerült az 1-2-t...
a Különbéke-t max 2 nap alatt olvastam el, nagyon tetszett!
a Fekete Kard egyelőre még kimaradt nekem, de csak azért, mert az 1. részt nem tudom megszerezni
New Jedi Order várható magyarul vmikor? vagy tök esélytelen? nagyon szemezek velük, csak szótárral nem az igazi olvasni (az első 5 rész megvan) -
misu
senior tag
Hy!
Vasárnap végre én is láttam!
Jó volt tényleg, káááár hogy vége...
Részletesebben a véleményemet a jövő héten közlöm, remélem addigra már minél többen látják!
Nem akarok ünneprontani...
Bye! -
Gregorius
őstag
A Tim Zahn könyvek mondhatók leginkább a gerincnek, ezek megalapoznak egy csomó új, később gyakran szereplő karaktert.
Kicsit elszakad a főszereplőktől, de nagyon jó, egyedi humorú írás az X-Szárnyúak sorozat is (Michael Stackpole; az első öt-hat könyv kivételével sajnos magyarban nem jelent meg), amely további fontos karaktereket alapoz meg. Leginkább az első 5 könyv a fontos.
Érdemes elolvasni a fentebb említett Új Rend sorozatot, elsősorban az új karakterek és kulcsfontosságú sztori elemek miatt.
A Koréliai Trilógia elég sok infóval szolgál a Koréliai rendszerről, ami később gyakran feltűnik, de egyébként szintén nem kiugróan jó.
Még figyelemre méltó könyv a Truce at Bakura (magyarul Különbéke).
A Callista-féle könyvek illetve a maradék (Az Új Lázadás, A Jedik Gyermekei, Alkonybolygó, A Kristálycsillag, a Fekete Kard trilógia) szerintem igen gyengére sikerültek, úgyhogy ezeket inkább kerülni kell, elég egy sztory summary-t elolvasni.
Van még egy képregénysorozat: Dark Empire I-II, ami gyakran szóba kerül, de ez annyira elborult, hogy még erős idegzetű rajongók is irtóznak tőle.
Itt egy viszonylag teljes lista a(z angol) könyvekről, időrendben, csoportosítva:
Nem feltétlenül szükséges időrendben olvasni a könyveket, de amikor több év van két könyv megjelenése között, akkor gyakran hivatkoznak egymás történéseire. A New Jedi Ordertől kezdve rendet tettek a ''káoszban'' (addig mindenki minden f***ságot leírt, amit kedve tartotta, ld. Dark Empire), tehát ez előtt a korábban megjelent könyveken (a fontosabbakon legalábbis) ajánlott túlesni.
[Szerkesztve] -
Sir Pocok
őstag
-
Timothy Zanh regényeket olvasok,és Az utolsó parancs után tényleg A múlt kísértete jön ? Mert elkezdtem az utóbbit,és olyan dolgokról beszélnek,amiről eddig nem volt szó.Se Exar Kun,se Callista neve nem mond nekem semmit,pedig elég lényegesnek tűnnek,és eddig sehol se írtak róluk ! Válaszoljon valaki gyorsan,mert azzal folytatnám inkább,ami valóban az Az utolsó parancs után jön ! Ugye vannak itt valódi SW-fanatikusok,akik tudják a választ ?!
-
Anthony001
senior tag
Na talátam egy oldalt amin lehet kapni posztereket.
Bővebben: link -
Integra
titán
asszem nem ajánlatos belenézni az sw topicokba amíg nem nézem meg a filmet...
-
Anthony001
senior tag
Engem továbbra is érdekelne ( nagyon ), hogy hol lehet venni, de inkább rendelni Star Wars-os posztereket.
Nagyon megköszönném ha vkinek lenne vmi ötlete. -
_az
senior tag
naszal megnéztem és ezt skubizzátok: szerintem nem volt jobb a 2-nél.
ahogy obi-1 írta, nekem sem volt tiszta az átállás, illetve ami engem igazán zavar, hogy nem lettek teljesen elvarrva a szálak, maradtak kérdéseim...
de ha feltesze mőket, akkor az spoilergyanús dolog, szal egyelőre inkább nem
ja, szerintem kicsit sok volt az animáció és egy kicsit eröltetettnek éreztem néhány jelentet ebben az előtrilógiában, amúgy tök jó -
_az
senior tag
mit nekem starwars 1-6 maratoni vetítés...
KICKBOX-HARCOS!!! abból 8 rész is készült! na azt nézzétek végig maratonban!meg egy díszdobozos sem ártana
-
-
Obi-1
őstag
Újra itt vagyok. Az elmúlt napokban már nem mertem, tegnam nem értem rá benézni.
Az első óra jóbban tetszett, az átállás a sötét oldalra nem volt eléggé alátámasztva. Obi-Wan-Anakin barátságot nagyon jó volt látni, mint a rajzfilm 21-25. részeiben), mégsem hantázott az öreg (ebben).
Tényleg nagyon tetszett, de ettől függetlenül szomorú érzés, hogy vége van. A várakozásnak. -
Vangelis
félisten
Nekem mind a kettő itt figyel és nincsen...sőt ezen sem lesz szerintem.
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
Mert soha nem rakták, rá, csak azért mondtam, hogy nem fogja engedni, mert van itt kis városunkban egy megabrutál tudású video tékás csávó és még a baljós arnyak-nál azt mondta, hogy azért nincs szinkron a lemezen mert Lukkkasz nem engedi.....vigyorogtam,,,,és megnéztem felirattal.
De végülis miért nem nyomják rá a szinkront?
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
hétköznapi jedizmus:
3 előzetes az EP3 játékból. nagyon jókat vigyorogtam rajtuk!(.mov!)
-
e-biza
őstag
a filmet ma láttam. szépen elmeséli a helyzetet, de szerintem a mögöttes tartalom annyira nem jo, föleg hogy tudjuk mi lesz a vége. amit sajnálok hogy a fekte ruhában darth vader olyan keveset játszik. viszont nagyon hatásos a végén darth vader és sidious közti beszélgetés (igen azaz.. amikor tör zuz)
még1: én nem emlékszem rá de most igy a neten olvasva, elvileg qui-gonnal beszél yoda. ez most csak nekem maradt ki vagy tényleg nincs benne? -
Lest4t
aktív tag
Egyébként érdekes mert az eredeti terv tudomásom szerint 3 trilógiáról szolt és a régi trilógi a a középső része , a mostani az első . Most mindenki azt mondja hogy kész le van zárva , azt fene tudja lehet jön lucas bácsi és spielberg bácsi közösen és bejelentik hogy fforgatják a 3. trilógiát
ilyen kósza hir is felmerül hogy tervezik .
-
muad_dib
tag
Igen, a Star Wars 3 topicban ''kifejtettem'' erkezes utan, mar amennyire meg tudtam szolalni...
Egyszeruen teljes lett a Saga.... Nagyon jo lett, kicsit megboritott lelkileg ahogy kell, anuluval bamultunk bele egymas buta konnyes arcaba, es nem tudtunk kinyogni egy ertelmes szot sem... persze lehet h ez a fanatikussag mellekhatasa...
Ja, aki jol ert angolul, vagy tud feliratot olvasni es nem zavarja film nezes kozben, az hagyja ki a szinkronos vetitest. A hangok egyszeruen nevetsegesek... persze hozza lehet szokni viszonylag hamar, de az elso nehany perc maga a pokol....
A tobbirol nem beszelek, mert nem tudok, es nem is akarok spoilerkedni. Egy biztos, vasarnap ujra megnezem... -
busman
veterán
Na,milyen volt a film?Látta már vki?
-
Drizzt
nagyúr
Amúgy neten lehet valahova rendelni jegyet, úgy, hogy meg is mondják, hogy melyik helyek szabadok? Érdekelne....
Lehet megnézem még én is holnap valahogy, ha már úgyis akkor lesz az utolsó pótzh... -
Integra
titán
-
NwL
tag
Khhhhhhhhhhhhh..........Ssssssssssssszz.........................
Khhhhhhhhhhhhhh.................Ssssssssssssssz.................
még 8h......................... -
divot
veterán
Épp most kaptam két jegyet a holnapi, eurocenteres díszbemutatóra. Pedig nem is terveztem megnézni, gondoltam, majd ha elül a roham.
-
_az
senior tag
báz nézem a hollywood multiplexben holnap és holnapután csa kezt játszák
szvsz valahol csak lesz 1 szabad hely
úgyis egyedül járok moziba -
anulu
félisten
10óra és 4 perc a film kezdéséig!
-
_az
senior tag
gyúrunk holnapra vazze?
asszem tudom, mit kéne tennem pénteken... -
misu
senior tag
Hy!
Ehhhh....láttákok a reklámokat?
nagyon x@r hangjuk benne.......szerintem!
Remélem nem a szinkronos megy majd a moziban....aminek csekély a valószínüsége...
Vagy inkább megvárom a DVD verziót és az eredeti hangot!......vagy nem...
holnap új nap virrad...A Zerő legyen Veletek!
Bye! -
Kain
senior tag
Este tali a helyi SW elosztó körzetekben!Aki lemrad,az kimarad!
12 óra múlva benn ülsz a moziban,és már magával ragadott A film.
[Szerkesztve] -
Grass
aktív tag
Tudja valaki hány perces maga a film?
-
Kobe
veterán
válasz
Anthony001 #394 üzenetére
akkor ezeknek milyen sokk lehet az árade vmivel minőségibbnek tűnnek
-
anulu
félisten
nyah, holnap ilyenkor már hevesen fogok készülni a Corvinba
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 11
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest