Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
shipfolt
kezdő
válasz
bambano
üzenetére
Wow, beinditottam a forumot.
Koszonom a javaslatokat, harom problemam van ezekkel.
Az elso, hogy meg erosen kezdo vagyok, a triggerekrol kosza hirek erejeig hallottam.
(Az adatbazis kiepitesenel lecovekeltem, mert furcsasagokat lattam kulonbozo konyvekben, de ezt most hagyjuk.)A masodik az "elmelet es gyakorlat" utkozese:
Ha elkezded bontani a feladatot, berakod a fő feladatot a táblázatba, megjegyzed az id-jét, és amikor a fő feladat alfeladatait rakod bele, akkor az elozo_id mezőbe beleírod a megjegyzett id-t.
Ez a gyakorlatban nem igy mukodik, hanem harom lepesben megy:
Eloszor belapatolod a feladatokat hevenyeszett hataridokkel,
majd jon a felulvizsgalat, hogy mennyi feladat van es mennyi ido,
majd jonnek a kivalasztasok, hogy miket lehet gyorsan megoldani, vagy melyek valoban fontosak, vagy melyiknel van rovid hatarido, ezeket elore veszik.
Csak ekkor jon a felulvizsgalat, hogy milyen kapcsolatok vannak kulonbozo szempontok alapjan, es ha ez a fontos, akkor ehhez mely masik szukseges vagy megoldhato, tehat a prioritasok erosen valtoznak hangulatok vagy kotelezettsegek valtozasa miatt.
A harmadik, amivel bajban vagyok az az, hogy ezt a megoldast a gyakorlatban hogyan tudom megoldani?
Beiraskor egyszeru, az "elozo ID" mezo uresen marad (lehet null feltetel kell ra)
De, amikor be kell allitani, akkor valahogy ra kell keresni minimum az "ID + megnevezes" mezokre, es nem latok arra lehetoseget, hogy ugyanabban a tablaban keressek, aminek az egyik rekordjat megnyitottam szerkesztesre.Ezt hogyan lehet megoldani?
Ha fontos, akkor Access 2007-en kezdtem tanulgatni, mert annal konnyu a tablakat beallitani es a kozottuk levo kapcsolatokat vizualisan megjeleniteni, nemreg kezdtem a Libreoffice Base-t hasznalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- EA Sports WRC '23
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windowsos tablet topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest