Hirdetés
- Utcakép banánnal: félrecsúszhat a Google Térkép fókusza
- ARM-os meglepetéskiadást kap az év első felében a Windows 11
- Hírértékűvé tette a Lenovo, hogy az ASUS támogatja a kézikonzolját
- Mobilhálózatokra szabott EPYC-kel ugrik az 5G-s homokozóba az AMD
- Kiemelt figyelmet fordít a biztonságra az MSI szélsebes SSD-je
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen digitális videókamerát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Akciókamerák
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
baracsi
tag
Szóval nekem nincs két táblám
Nincs jelentősége annak, hogy bizonylatokból veszi az ember az adatokat vagy egy készletmozgás-történet táblából. Ezért kell valamilyen procedurális megoldás, hogy fel tudd dolgozni az adatokat.
Én úgy csináltam, hogy a függvény csinál 2 temp táblát fifo_bevet_vt és fifo_eladas_vt, az egyikbe legyűjtőm a bevételezéseket (leltárt és gyártást is figyel, de az jelen esetben lényegtelen és még egyszer mondom mindegy, hogy honnan vesszük az adatokat, bizonylat vagy mozgástörténet), a másikba az eladásokat adott termékre, mindkét tábla dátum, db és ár mezőket tartalmaz. Az adatok legyűjtése után elkezdem bejárni az eladásokat dátum szerint sorba rendezve majd veszem a mennyiségét és nézek hozzá egy bevétet, itt is mindig a legkisebb dátumú rekordokat figyelem és maximum az eladás mennyiségével csökkentem a fifo_bevet_vt db adatát (már ha van rajta annyi, mert ha nincs, akkor nulla lesz és nézem a következő bevét rekordot). Ha egy fifo_bevet_vt rekord mennyiség elfogy, akkor törlöm. Miután az eladásokat teljesen bejártam és elfogyasztottam a bevét rekordokat, a bevétes táblában csak azok a tételek maradnak, amelyek még nem lettek eladva a saját mennyiségével és árával és ebből már kiszámítható a FIFO átlagár.
A termék FIFO ára pedig egy egyszerű select-tel lekérhető
SELECT get_FIFO_ar(tkod) FROM cikk WHERE ...
Ezért mondom hogy ezt simán SQL-lel elég macerás megcsinálni.
A te esetedben bevét oldalra a 100-as kód a nyitókészlet, az mindenképpen kell, és kellenek hozzá 101-199 mozgások, eladás oldalra pedig mehetnek az eladások és igen, ha nincs olyan táblád, (pl. leltár), ami megmondja, hogy január elsején (vagy tetszőleges dátumra) adott termékre mennyi volt a FIFO ár akkor minden esetben az elejétől kell venni mindent. Ezért jó ha leltározás funkció van a programodban, mert akkor elég csak onnan nézni a bizonylatokat (leltár [mennyiség, ár] és leltár utáni bevétek, eladások) feltételezve azt, hogy a leltárban FIFO árral vannak letárolva az adatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung kuponkunyeráló
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen digitális videókamerát?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ASUS RTX5090 - TUF-RTX5090-32G-GAMING /ÚJ, BONTATLAN, MAGYAR KISKER GARANCIA, NEM CÉGES VÁSÁRLÁS/
- HP EliteMini 800 G9 vPro - i5-14500T 14C/20T - 16GB DDR5 5600 - 256GB SSD - BILL+EGÉR
- ASUS GeForce RTX 5060 Ti DUAL OC 16GB WHITE EDITION
- Xiaomi Adaptive Wireless Charger 80W & Xiaomi Hypercharge Combo 120W
- Canon M50 Mark II fényképezőgép 5 objektívvel, konvertekekkel, kiegészítőkkel
- Asus 15 TUF Gamer FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX4060 140W Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4532,100% Akksi
- Apple iPhone Xr 64GB piros / ÚJ AKKU/ ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest