Hirdetés
- Akciókamerák
- 3D nyomtatás
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Otthoni időjárás-állomás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
baracsi
tag
Szóval nekem nincs két táblám
Nincs jelentősége annak, hogy bizonylatokból veszi az ember az adatokat vagy egy készletmozgás-történet táblából. Ezért kell valamilyen procedurális megoldás, hogy fel tudd dolgozni az adatokat.
Én úgy csináltam, hogy a függvény csinál 2 temp táblát fifo_bevet_vt és fifo_eladas_vt, az egyikbe legyűjtőm a bevételezéseket (leltárt és gyártást is figyel, de az jelen esetben lényegtelen és még egyszer mondom mindegy, hogy honnan vesszük az adatokat, bizonylat vagy mozgástörténet), a másikba az eladásokat adott termékre, mindkét tábla dátum, db és ár mezőket tartalmaz. Az adatok legyűjtése után elkezdem bejárni az eladásokat dátum szerint sorba rendezve majd veszem a mennyiségét és nézek hozzá egy bevétet, itt is mindig a legkisebb dátumú rekordokat figyelem és maximum az eladás mennyiségével csökkentem a fifo_bevet_vt db adatát (már ha van rajta annyi, mert ha nincs, akkor nulla lesz és nézem a következő bevét rekordot). Ha egy fifo_bevet_vt rekord mennyiség elfogy, akkor törlöm. Miután az eladásokat teljesen bejártam és elfogyasztottam a bevét rekordokat, a bevétes táblában csak azok a tételek maradnak, amelyek még nem lettek eladva a saját mennyiségével és árával és ebből már kiszámítható a FIFO átlagár.
A termék FIFO ára pedig egy egyszerű select-tel lekérhető
SELECT get_FIFO_ar(tkod) FROM cikk WHERE ...
Ezért mondom hogy ezt simán SQL-lel elég macerás megcsinálni.
A te esetedben bevét oldalra a 100-as kód a nyitókészlet, az mindenképpen kell, és kellenek hozzá 101-199 mozgások, eladás oldalra pedig mehetnek az eladások és igen, ha nincs olyan táblád, (pl. leltár), ami megmondja, hogy január elsején (vagy tetszőleges dátumra) adott termékre mennyi volt a FIFO ár akkor minden esetben az elejétől kell venni mindent. Ezért jó ha leltározás funkció van a programodban, mert akkor elég csak onnan nézni a bizonylatokat (leltár [mennyiség, ár] és leltár utáni bevétek, eladások) feltételezve azt, hogy a leltárban FIFO árral vannak letárolva az adatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium Megkímélt, gyári állapot!
- TUF F17 FX707VU 17.3 FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme GT 7 Pro 5G Mars Orange 12/256GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- AKCIÓ! LENOVO Legion 5 Pro 16ACH6H notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest