Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szmeby
    tag

Üdv!

Előre leszögezem hogy nem nagyon vagyok jártas a témában,max annyira hogy láttam már msql db fájlt az androidos telefonomon.

Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem

Rengeteg alkalmazásnál azt látom hogy az adatbázis fájlok túl informatívak,pl a Gmail alkalmazás adatbázis fájljai tartalmazzák azt hogy kivel,mikor,mit leveleztem.

Namost ugyebár nekem root-olt a telefonom,ez esettben van lehetőség arra hogy ezeket az adatbázis fájlokat titkositsam valahogy?...vagy magában az adatbázis fájlban ugyanezt?

mert így ha egy "jó szándékú" user bejut a rendszerbe akkor ezekből a fájlokból azt olvas ki amit nem akar.

Sql editor van a telefonomon.

Örülök, hogy akad olyan ember, aki rájött, a roottal milyen orbitális biztonsági rést nyitott a telefonján. De hát erről szól ez az egész, mindenki a résért csinálja. :D
    Sajnálom, hogy nem tudok érdemben segíteni neked, de ugye arról van szó, hogy a fájlokhoz nem nyúlhatsz, hiszen a gmail appnak látnia kell, márpedig ha te lekódolod a tartalmát, azzal már nem fog tudni mit kezdeni. Esetleg a fájl hozzáféréssel lehetne játszani, hogy pl csak a gmail tudja őket listázni / olvasni, de hát mielőtt rootoltad, pont ezt csinálta.
    Drasztikus megoldások persze vannak: unroot. :)
    Vagy rootolt eszközön ne tarts érzékeny adatokat. Tudom, ez képtelenség.

Új hozzászólás Aktív témák