- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
- Beszállna az árnövelő versenybe az AMD
- Végleg leszámol a Mac Próval az Apple
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Jester01
üzenetére
adminisztrációs rendszer. jávában, webes felülettel. időnként beesik a főnök agyába, hogy erről meg arról listát akar. én meg nem akarok folyton gép előtt dekkolni, hogy megcsináljam neki a listát.
ezért azt találtam ki, hogy írok egy programrészt, ami egy tetszőleges select eredményét xls-be konvertálva letölthetővé teszi a webes felületről. egy tábla, abban egy rekord egy lekérdezés, egyik mező név, másik mező egy text, amiben a select van. ha a főnöknek kiújul a könyökfájása, akkor összematekolom az sql kifejezést és beletöltöm az adatbázis táblájába távolról.na innen indul a kérdés, hogy milyen formátumban töltsem bele. utána ő a webes felületén kiválasztja egy dropdown menüből, hogy melyik listát akarja, klikkel és letöltődik a lista.
egy átlagos selectben nyilván lesz aposztróf, stb. amit csak úgy nem lehet inzertálni a táblába, meg szelektálni belőle. ehhez kellene a net nagy iq-ja, hogy hogyan kódoljam a selectet, amit utána jávában egyszerűen vissza lehet konvertálni sql stringgé, amit utána le tudod futtatni.
de nekem nem kell webes felület, hogy beletöltsem az adatbázisba, egyrészt mer minek, másrészt nem baj az, ha ők nem tudnak mindenféle bravúros dolgot könnyen beletölteni, amivel utána kigyalulnak mindent.
a base64, mint eddig elhangzott ötlet, egészen jónak tűnik, csak megvárom, tud-e valaki jobbat (ezt a mondatot erősen értsd magadra
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone 15 Black 128GB használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)