- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
idegen lény #79 üzenetére
Bocsi, VR szemüveget akartam írni
Fáradt vagyok
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
válasz
idegen lény #77 üzenetére
Ja hát 3d szerűvé ez is tud, de ha nincs külön 3d jel, akkor igazából csak olyan lesz, mintha a 2d kép a kijelző mögött lenne. Az az igazi, amikor tényleg van is különbség a két képzett kép között. Van yt-n is 1-2 ilyen demó, amin igazán ki van ez használva, ott tényleg tátva marad a száj, olyan mintha az arcodban lenne a téma, nagyon jól átadja.
Kényelmetlenség alatt azt értem, mint ami 3d szemüvegnél is van. Annyira fura a 3d környezet, meg a tökéletlenség, amivel ezt el lehet érni, hogy émelygés, fejfájás jelentkezhet 2-3 óra után. Kb mintha rossz lencséjü szemüveget vennél fel.
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
idegen lény
őstag
Nem tudom. Az aktívnál nincs ilyen lehetőség, hogy bármit átalakít 3D-szerűvé?
Konkrétan ezért vettem 3D TV-t. Hogy a Wii játékait 3D-sítsem. Előtte még ki is próbáltam a MediaMarktban egy GameCube-bal.Miért kényelmetlen sokáig használni? És mennyi idő múlva lesz az?
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Amúgy nem írtam, de rendesen megdobja a gpu igénybevételt is.
Passzív az hogy tud felskálázni automatikusan? Mármint technikai szempontból hogyan oldották meg?
-
válasz
idegen lény #74 üzenetére
Tudom, sokat kerestem; az a baj, hogy kicsit nagyobb mint kéne, de hát szorít a gyémántcipő szituáció
Hát nem tudom, milyen lenne passzívval, itt változó eredmény van, játéktól függő, hogy milyen látványos, mert ugye a renderingből nyeri ki a 3d adatokat, és abból próbál mélységeket csinálni, majd az alapján gyárt két 1080p képet, amit a szemüveg összemos, és árnyékol.
Nagyobb cinematic bejátszásoknál nagyon állat, de pl fps-nél kicsit középszerű az élmény. De alapvetően dob az élményem, csak kényelmetlen sokáig használni.
-
idegen lény
őstag
Ez igen! Jó vétel volt!
Tehát akkor PC-n egy programmal átalakítod a játékokat aktív 3D-ssé, és az aktív szemüveggel tudod nézni a TV 3D-jével?
Mondjuk a passzív 3D-s LG meg magától át tud alakítani mindent 3D-ssé.
De az messze nem olyan tökéletes, mint az aktívon lehet azzal a programmal, csak egy ilyen ál-3D.[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
válasz
idegen lény #72 üzenetére
De, technikailag az, csak én nem annak használom
konkrétan ezt vettem: [link]
-
válasz
idegen lény #70 üzenetére
Játékokat igen. Van egy DirectX injektor, amivel mindenfélét lehet mókolni a renderinggel, és kb akármelyik DX12 játékot automatikusan 3d-vé tenni. És sajnos a hely sajátossága miatt nem nagyon tudok távolabb menni.
-
válasz
idegen lény #68 üzenetére
Aktív 3D-nél közelről is láthatjuk a térhatású és teljes felbontású, tiszta, éles, részletes képet.
Hát nem tudom, nálam 1,5 méterig nem túl kényelmes, és monitornak használom
-
idegen lény
őstag
Passzív 3D-ben a függőleges felbontás pontosan a felére csökken. Mindkét szemünkkel éppen a képet alkotó sorok számának felét látjuk. Aktív 3D-nél közelről is láthatjuk a térhatású és teljes felbontású, tiszta, éles, részletes képet. Ha a nézési távolság megfelelően nagy, legalább a kétszerese a szemüveg nélkülinek, akkor mindegy, hogy aktív vagy passzív rendszert használunk, mert távolról már úgysem látjuk a részleteket és a passzív rendszer hátránya nem tűnik fel. Az aktívnál viszont a képfrissítés feleződik, és az átlag a passzív technológiát huzamosabb ideig tudja használni. Az LG TV-k passzív 3D-jénél az eredeti felbontás nem a felére csökken, hanem csak 75%-ra csökken.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
idegen lény #66 üzenetére
Aktívnál is két képet képez a TV. Legalábbis ami nekem van, vízszintesen van két 1080p kép kicsit eltolva egymáshoz képest, és azokat mossa össze, és árnyékolja a szemüveg.
-
idegen lény
őstag
válasz
Lord Amper #64 üzenetére
Az aktívnál nem csökken a felbontás. De még, ha úgy is lenne, attól még lehetne 4K-n is, csak nem lenne 4K-s a felbontása, ahogy a FHD TV-n sem FHD a felbontás 3D-ben passzív 3D esetén, de aktív 3D-nél FHD.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Lord Amper #64 üzenetére
És olyan meg 3d sajnos bizony nincs
-
válasz
idegen lény #62 üzenetére
Nem volt hozzá szemüveg, kínait vettem, ami meglepően jó. Akkuidő remek, kényelmes, könnyű, és működik (és alig 10k volt, szóval 2-t is vettem
). És marha látványos.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
idegen lény #60 üzenetére
Sony. Nemrég vettem aprón, csak az a baj, hogy választani kell, hogy 4k hdr, vagy 3d no hdr 1080p. De amúgy érdekes néhány játékot 3d-vé tenni. (aktív szemüveges a cucc)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
idegen lény #57 üzenetére
Egyáltalán van 4k 3d Tv? Enyém 4k, de 3d-t csak 1080p-ben tudja.
-
Lord Amper
junior tag
válasz
partizanka #44 üzenetére
Úgy hogy a 4k-t a mai napig nem tudjuk mindenféle felskálázás és framegen nélkül natívban meghajtani úgy az 1440p max egy teljesen jó gaming megoldás. Főleg hogy a win és a szoftverek is mocsok szarul skálázódnak 4k-ban, natívon meg használhatatlanul kicsi minden.
-
idegen lény
őstag
-
parandroid
félisten
válasz
HUN_Sector #54 üzenetére
A konzol kicsit mellément, 5 éve nincs új xbox modell, fáldalmasan is érinti a hardvert… PS5 kapott egy frissítést, de kb csak azért, hogy árat emelhessenek, előrelêpés ott sem törtent. Szintén 5 éves cucc. Szóval ebből a szempontbol kénytelen leszel másik csoportot találni, akit utálhatsz. Vagy a konzolosokatvalami más miatt, Mittomén, kontrollerrel játszanak, vagy ilyesmi.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
hapakj
őstag
válasz
HUN_Sector #54 üzenetére
hát ha megfelel, akkor semmit. De pl el is lehet adni kidobás helyett. Én mondjuk szívesen cseréltem 22" Fhd-t 27" 4K-ra.
-
HUN_Sector
őstag
10 éve megy a 27" fhd monitorom pixelhiba nélkül... Most mi a frászkarikát csináljak vele, ki mégsem dobhatom...
A 42-es LG fhd lcd tv-m szintén, 2013-as vásárlás. És semmi baja, pedig egész nap nyúzzák a gyerekek (a távirányítót már kétszer leamortizálták)Szóval az ember nem kell hogy divatmajomként (mint a napokig sorban álló konzol és iphone vásárlók) folyton a legjobb technikára cseréljen
-
azbest
félisten
és olyan kedvesek, hogy csak 1 hdmi van rajta, semmi más. Így csak egy külső kijelző
És usb3-hdmi kínai dongle szoftveres átalakítással tudunk kicsit okosítani rajta
Mint ez, csak modernebb, hdmi kimenetes változattal [link] (de nem ilyen [link] mert az használhatatlan)
Bár most már annyira hitványak voltak a vostrókból az újabb fajták, hogy latitude fapados változatra váltotttunk új beszerzésnél, ott asszem rendes hdmi2 van és egy usb3.2 képkimenet móddal is. Viszont most meg átvariálják és átnevezik a palettát, úghogy majd lehet kutatni megint, hogy mi éri meg és mi drágul meg. Privát notinak vannak sokkal jobbak, más cégtől, de azokat nem kapni sok hónapon át, hanem mindig variál a gyártó és nincs sok support, helyszini szervizelés. Cégnél a szervizelés nagyon sokat nyom a latba. Gagyik, de 2-3 napon belül újra működik a gép, ha kirohadt az alaplap belőle, csak hívni kell őket.
de a desktopnál is butítanak, képesek csak egy hdmi + dsub csatival kiadni vostro desktpot
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
partizanka #48 üzenetére
mondok egy durvát... a dell vostro laptopoknál a hdmi port le van korlátozva fullhd-re. Nem a régieken, hanem a mostaniakon is. Pedig a hdmi 1.4 hivatalosan 4k 30Hz-et is tudhatna, de állítólag mégis le van (ki nem próbáltam magam, mert az irodában nincs 4k monitor). Szándékos és mesterséges rétegezés, hogy fizess másfél-kétszer annyit ,hogy picit jobb és kevésbé lebutított gép legyen.
Nálunk a két darab fullhd monitor a jellemző. De néhány kollégának elég a laptopkijelző (bár fullhd mind már talán), de van akinek nagy beetűsre skálázva, mintha 1280 lenne. Valsz az ő munkakörülhöz nem sokat kell látni
Egyébként a 4k vagy nagyon szélesvásznú kijelzőkkel csak a nyűg van, ha meg kell osztani képernyőt. Másoknál egérmozi lesz belőle, mert sok meeting cuccban nem lehet értelmesen állítgatni, hogyan mutassa. Bár valsz van olyan program, ami szoftveresen fel tudná osztani logikai részekre és csak azt a részt osztaná meg.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
válasz
parandroid #49 üzenetére
Hát most gyorsan megnézve értelmes Full HD monitorok 30-nál kezdődnek. (jellemzően 22") 1440p 60-nál (jellemzően 27") és a 4K 90-nél. (jellemzően 27" vagy 32"). Szerintem reálisak az ár érték arányok, s mondjuk aki tényleg sokat van monitor előtt annak ergonómia vagy hatékonyság szempontjából szerintem abszolút megéri a nagyobb.
-
parandroid
félisten
válasz
partizanka #48 üzenetére
Nagyon komoly felára van már az 1440p monitoroknak is, nemhogy a 4k-nak. A felhasználók nagy része nem lesz hajlandó ezt kifizetni. Ugyanígy a képfrissítés is szinte minden mainstream monitor esetében 60Hz, ami gyakorlatilag elég is mindenre, csak játékra, meg néhány egyéb speciális területre 'kell' ennél több.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
válasz
partizanka #44 üzenetére
Nálunk a céges gépekhez kapcsolt monitorok felbontásai: 1600*900, 1600*900 és 1280*1024. Szerinted ide fognak venni 2-4-8-... k-s monitorokat? Nem. Ide megveszik az elérhető legolcsóbbat, 'oszt jó van az úgy'.
Mondjuk az automatizált feladatok felügyeletére bőven elegendőek ezek is...[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz
partizanka #44 üzenetére
Miért ne lenne? Netezős, home office konfighoz tökéletes. Ráadásul olcsó.
Szerk.: Nekem is itt lóg az asztal fölött egy 32” 1440p, meg egy 27” fHD monitor, a böngésző az utóbbin megy, minden más a másikon.
p
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz
partizanka #44 üzenetére
Aki nem játszik/filmezik komolyabban, és a használtban sem bízik, az nyilván megveszi újan. Nem is értem ezt a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
partizanka
csendes újonc
Van olyan ember aki még fullhd monitort vesz újan? Van rá kereslet?
-
Attila0
őstag
válasz
Donki Hóte #30 üzenetére
Azért felmerül bennem a kérdés hogy a hűtő helyett ki, milyen alkatrészt hagyott volna ki hogy olcsóbb legyen a konfig? Én mondjuk a videokártyát, már ha APU-s processzor van benne. Mert szerintem azt könnyebb pótolni ha elsőre gyengébbet választasz, de egy rosszul sikerült hűtőválasztásnak csúnyább vége lehet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Donki Hóte #32 üzenetére
A kitárgyalás alatt arra próbált utalni, hogy már korábbi, hasonló 'Hazai pálya' hírek között már volt beszélgetés róla többször is. Többeknek nem tetszett több okból sem; de volt 1-2 ember, aki megvédte ezt a rendszert.
Pedig szerintem sem jó. Vagy legyen egy fix ár a komplett gépre (ahogy másnál is van - így könnyebben lehet összehasonlítani az árakat), vagy lehessen több (vagy full) mindent cserélgetni. Ez a fél-hibrid móka nem a legjobb.Az egyéb hardver váltásnál meg arra próbált utalni, hogy bár nem említik, de ha külön kéred (pl. e-mail-ben lebeszéled velük), akkor cserélhetnek több alkatrészt is benne (persze, ezt a hardverek árkülönbözetének figyelembevételével teszik).
-
Akkor sem éri meg újonnan AM4-et venni, mert arányaiban meg gyengébb. A címben szereplő konfigok közül se az 5500 se az 5800x nem jó választások játékra.
Én pl biztos nem venném meg a melegedős sokat zabálós 5800X-et sem CPU-ból főleg nem 4060-hoz..
Ez meg a másik, hogy kinek születhetett meg az ötlet az agyában, hogy pont ezt a két hardvert párosítsa össze? Nem értem...[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
himpike
aktív tag
Sokkal drágább az AM5 százalékosan. A CPU nem de a RAM meg a lap igen. Azon meg azért fogsz nagyot bukni mert drágán veszed..
Nyilván értem hogy mire akarsz reflektálni de nem az a magyar rögvalóság 40-60 ezerrel többet költenek. Sőt, ha azt a pénzt VGA-ba tolják akkor valószínűleg a DDR4 lesz jobb FPS/Ft arányban(bár AMD VGA-nál adott pontnál megakad a dolog). Végtelen pénzből nyilván mindenki a legdrágábbat veszi mindenből.
Én pl biztos nem venném meg a melegedős sokat zabálós 5800X-et sem CPU-ból főleg nem 4060-hoz.. -
-
Már 24"-nál is kevésnek érzem a FullHD-t, nem hogy 27 vagy 32"-nál
A következő monitorom biztosan 4k-s lesz
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
Az a kis cuki kockacukor hűtő 245W TDP-re?
Apróbetűs részben nem volt esetleg, h csak akkor, ha a proci idle működik és/vagy a levegő hőmérséklete fagypont alatt van?
Rákeresve a neten... több hihetetlen "review" van róla, sok ez reggelre.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
fogselyem
senior tag
Nem volt sarga pilota szemuveg ajanlas.
Houhi-Gassen (放屁合戦) harcos. Sziasztok! Sanyi meghalt puszi!!!
-
-
válasz
Donki Hóte #30 üzenetére
Az még a kisebbik probléma az mellett, hogy egy f*s konfigurációt próbálnak eladni a laikus vásárlóknak.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
válasz
parandroid #31 üzenetére
Ki volt már tárgyalva a probléma ezerszer.
Hol
Egy szót nem láttam a hsz-ek között a hűtővel kapcsolatban.
ha jár stock hűtő a processzorhoz, akkor akár azt is, felár nélkül
Processzor választási lehetőséget nem látok a gépnél (meg tápot se lehet választani)
Értem én, hogy ez egy reklámposzt, tehát valós műszaki információs tartalma nincs, de akkor is fura, hogy pont procihűtőt nem adnak egy géphez, adhatnák az alap hűtőt, aztán a többi részlethez hasonlóan felárért egy jobbat.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
parandroid
félisten
válasz
Donki Hóte #30 üzenetére
Ki volt már tárgyalva a probléma ezerszer. Ott a legördülő menü, választasz a rendelésnél egy hűtőt (ha jár stock hűtő a processzorhoz, akkor akár azt is, felár nélkül). Így mindenki olyan hűtőt kap, amilyet akar, nincs az, hogy fölöslegesen rábeszélték valamire. De bármelyik hűtőt lehet választani amúgy a kínálatukból.
Táppal ugyanez a helyzet. Általában 2-3 választható, de bármelyikkel szerelik, ami van az árlistájukon. Nyilván ebben az esetben árkülönbözetet fizetsz (vagy kapsz vissza, ha te kisebbet kérsz).
Ezen kár fennakadni, szerintem tök fair rendszer.
p
-
A 339 900 forintért árusított Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V3
...
Fontos megjegyezni, hogy a vételár nem tartalmazza a processzorhűtőt, így azt külön kell kosárba tennünk,Ez most komoly
Hálózati tápkábelt adnak hozzá, vagy azt is külön kell venni
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Alusky
aktív tag
válasz
Acélfarkas #1 üzenetére
24-en használtam utoljára, ott még jó volt, 27 határeset, 32 esélytelen. Sok ilyen TV-t szereltem ismerősöknek, távolról TV-t nézni tökéletes, de nem monitornak közelre ahol még vékony betűket is olvasni kell. Persze mindenkinek más az ingerküszöbe. Engem már az is zavar, ha közel hajolok és látom a négyzeteket, utána hiába ülök hátrébb akkor is odaképzelem, mert az agyam tudja, hogy szar.
Legalább lenne olcsó, de persze gémer úgyhogy nem az.32 colon a 2560 lenne már a minimum, ez ekvivalens a 24 colos fHD-val 90 ppi. Ilyen volt raktáron...
A régi 19 colosak is 1440x900 ezt a 90 ppi-t tudták, ahogy elődeik 15 colon az 1024x768-on. Nem véletlenül ragaszkodtak ezekhez az arányokhoz és nem engedték le 70 ppi-re, mint 32 colon a fHD-val, monitoroknál. TV az más tészta. -
Gabriell3
csendes tag
válasz
HUN_Sector #23 üzenetére
Vagy megszoktad a fakó tn panelt, vagy szarul van beállítva az oled.
Én 55 oled tvn játszok vagy 34es monitoron. Ég és a föld a különbség, sajnos a windows se kezeli legjobban a hdr tartalmat de az is mérföldekkel jobb az oleden, így a monitoron nem is használom.Alaplapok minőségével csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy 3. Alaplapom is szar új korától?
-
idegen lény
őstag
Csak úgy röpködnek itt a K-k, én meg egy 1600 x 1200-as monitort bámulok, és elégedett vagyok a képével.
Nem tudom, hova bújjak.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
parandroid #6 üzenetére
Szintén, csak ezért kattintottam rá.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
HUN_Sector #23 üzenetére
Az oled színei állnak legközelebb a valósághoz, ha normálisan van beállítva.
A 27" Full HD az még valóban egy élhető kombó. Nálam az a Full HD felső határa. Az még oké, de afelett már elkél a magasabb felbontás.
-
azbest
félisten
válasz
HUN_Sector #23 üzenetére
lehet csak mert túl van tolva a a szaturáció. A boltban ripacs módban vannak állítva általában a képernyők, hogy feltűnőbbek legyenek. Nekem sem a telefonomon, sem a laptopom nem tűnik fel az oled, mert természetesre van állítva. A max fényerő és betekintési szög, ami feltűnőbb.
-
HUN_Sector
őstag
27” full hd-vel a kép nekem tökéletes.
Digitális kijelzőkből én az oledtől mászok falra, rosszul vagyok annak a képi megjelenítésétől, annyira mű -
Furamaxos gépek vállalhatatlanok. Nem szellőzik a ház, valószínűleg nagyon alap minőségű táp, mert a típust sem merik leírni, a proci és a VGA sem passzol egymáshoz. Inkább rakassatok össze normális szerelővel egy kiegyensúlyozottabb gépet.
Szerk.: AM4 újonnan masszív ráfizetés! Inkább akkor AM5-öt vegyetek!
[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
Nekem aztán rossz a szemem és 50 fölött vagyok. Hidd el. a 32" FHD borzalmas, használtam egy ideig. Most 1440p van ugyanakkora méretben, ég és föld.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Postas99
senior tag
Nem akartalak "leidiótázni" Bőven 40 felett vagyok. A szemem miatt viszont nekem nem jön be az alacsony fényerő, mert attól káprázik a szemem és hunyorognom kell ahhoz hogy el tudjam olvasni a szöveget. Sajnos azt vettem észre, hogy a régebbi fullhd monitorok legtöbbjénél a 250 nit annyira de annyira gyenge számomra, hogy nem túl kellemes azon akár olvasni sem.
A jelenlegi monitorom 350 nit-es, még sem használom full fényerőn. -
hapakj
őstag
Érdekes, s nem lehetett megfelelően állítani a fényerőt? Nálam most volt egy 1600 nites macbook pro. Hát a HDR tartalmak nagyon adták rajta a napsütés, vagy a tűz annyira igazinak tűnt rajta. Szerintem nem a magas fényerővel van a baj, hanem ha a monitor ennek ellenére nem tud leadni alacsonyat.
-
szkaroly
senior tag
Tudod vannak olyan "idióták" akiket zavar a magas fényerő. Én is vettem egy Acert 400 cd-s speckóval, még alacsony fényerőn is erősen zavaró volt fehér háttér mellett. Szerencsére 14 napos visszaküldés opció volt (hála Istennek webshopban vettem), vettem ugyanott egy 250-es LG-t, ez már szerencsére jó, de ezt is kb. 30%-os fényerővel használom. Amúgy nem én vagyok az egyetlen 'idióta" aki ilyen problémával küzd, sokaknak gond ez (ezt csak utólag tudtam meg amikor rákerestem). 49 vagyok, tehát nem kéne a 40 felettiekkel se általánosítani.
Poco F6
-
hapakj
őstag
Hát biztos szubjektív. Mondjuk a Total Commanderrel nem tudom mi a gond, de ha lenne is, nem gondolnám, hogy az a szoftver, ami bárkinél is állandóan előtérbe lenne. vagy az installer sem az a mindennapos use case. Viszont a böngészők már teljesen jól kezelik a skálázást és ott mindig megtérül a magas PPI.
-
Aram
tag
Hali!
Szubjektív dolgokról beszélünk, szóval élményeket és érzéseket tudunk megosztani egymással.
Aktívan 3 monitort használok itthon, két WQHD, 27 és 32 collal és egy 43 colos UHD-t. Mindegyiket 100%-on és mivel boomer vagyok, W10 alatt. A 11-et nem sikerült megszeretnem, pedig nem vagyok háklis a Windowsokra.
A mai napig megcsodáltam a TV-re kirakott Windows esetén mennyire "szuper" adott esetben egy Totalcommander, vagy egy MPC-BE skálázódása. De attól is hanyingert kapok, hogyha egy telepítő képe szőrös.Nyugodtan használjatok úgy, ahogy megszoktátok a dolgokat.
Nekem szubjektíven Anyámék 27-es FHD-ja és a saját 32-es WQHD-m között nem érzek különbséget, valszeg az övék távolabb is van, mint az enyém. És amúgy ez a kulcsa a kérdésnek, hogy milyen messziről nézed.Ajánlom pl. ezt az oldalt, itt van összehasonlítás, hogy mennyi a PPI, az egyes kijelzőkön.
Üdv!
Ez a felirat 20byte!
-
hapakj
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
válasz
parandroid #11 üzenetére
Nekem 27" 4k és 27" 1440p van. 4k után már az 1440p is pixeles... a 4k képe gyönyörű egy google maps-en pl vagy Fallout 4-ben is a részletek nagyon ütöttek. 32"-ra szerintem már 5k az ideális. El se tudom képzelni hogy nézne ki rajta a FullHD (őszintén szólva nem is akarom
)
-
hapakj
őstag
-
parandroid
félisten
Ha szar a szoftver, az nem a hardver hibája. Az igazság ellenben az, hogy minél nagyobb a felbontás, annál 'tisztább' a kép. A láthatóságot ez nem befolyásolja, csak kellemesebb élmény. Win10 óta a skálázás teljesen jól működik, persze mindig lesznek fejlesztők, akik basznak az egészre, így adott apook, szoftverek nem képesek ezt normálisan kihasználni.
Két monitorom van, ugyanaz a típus, ugyanaz a panel (Dell G sorozat, 165Hz, freesync), az egyik 32" @ 1440p, a másik 27" @ 1080p, és szar szemmel is sokkal jobban olvasható a nagyobb felbontású... Úgyhogy ha lesz akció megint, akkor a kisebbiket is cserélem 32" 1440p-re.
p
[ Szerkesztve ]
-
Aram
tag
Majd 40 fölött átértékelitek ezeket a dolgokat. 😄
Méret és fény kell, hogy lássak.Ez a felirat 20byte!
-
Aram
tag
Ha ez számít valamit én egyetértek veled. 😉
Sokkal jobb amúgy nativban feljebb menni, mint a Windows átskálázni. Az sajna még mindig sok programban kula. Volt nálam 6K Apple Sttudio monitor, Windows alatt volt olyan, hogy nem láttam mi van odaírva, mert 100%-on maradt, hiába a 200%-os beállítás Win alatt. 27 colra szerintem fasza a FHD, de el tudom képzelni, hogy anyámék örülnének a 32 colosnak is, mivel ha kicsit messzebb is van a display...Ez a felirat 20byte!
-
válasz
parandroid #6 üzenetére
Szerintem nem sokat tévedtél: ebben a cikkben szereplő termékek láttán nekem ilyen érzésem támadt...
-
parandroid
félisten
Kicsit csalódott vagyok, első blikkre azt hittem, valami hírcsárda-szerű alportál indul a Ph!-n...
p
-
azbest
félisten
Óriási méretű pixelekkel nem lesz élesebb a látás
Ha nagyobb méretű kell legyen valami, arra az oprendszere szintű skálázást érdemes használni, mert úgy éles marad a legtöbb dolog, mert kihasználja a fizikai felbontást.Inkább olyan helyre való kis pixelsűrűségű monitor, amit nem közelről néznek emberek, hanem például információs táblának használnak. Bár árban nem biztos, hogy jobb más nagyobb felbontásúaknál.
-
worxland
addikt
válasz
Acélfarkas #1 üzenetére
Kinek mi. A szemed se javul az idővel.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Anno nézegettem a G9-es Samsungot, de annyira szélesnek tűnt élőben, hogy nem mertem beszerezni és úgy érzem jobb választás is lett már csak a felbontás miatt is a G7-es. Persze később még lehet bármi, főleg ha esetleg még lejjebb megy az ára.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
Acélfarkas
senior tag
Jesszus, FullHD felbontás 32"-es méretben
. 27"-es méretben se az igazi, de a 32"-es az már igazi pixel kirakat.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy elegáns CPU-hűtő mellett desktop gépek, alaplapok és monitorok várják a vendégeket.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest