- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lézervágás, gravírozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
válasz
Laca19 (a) #6549 üzenetére
Mit ajanlatok helyette, megfizetheto aron? (:
-
Laca19 (a)
aktív tag
A K450-es típussal az a helyzet, hogy nem támogatja teljes értékűen az 5.1-et. Bár szólnak a hátsó hangfalak, de ugyanaz szól rajtuk, mint a főegységen, tehát nem a hátsó effekteket szólaltatja meg. Volt, aki ez miatt cserélte a K450-et, azon kívül úgy rémlik a hangminőséggel nem volt amúgy gondja.
-
Vitee
aktív tag
válasz
AXisBOLD #6546 üzenetére
Nekem szerencsés, mert a hangfal állványban el lehet vezetni, a kettő állvány pedig a kanapé két szélén van, így a vevőegység is itt van mellette a földön, a kábelek pedig mögötte futnak.
Én a yas-207-et akartam megvenni először, de a magnat mellett nem tetszett. Nekem a magnat sokkal szebben szólt amikor próbáltuk, a 207-nek mintha doboz hangja lett volna mellette.
Mi így éreztük akkor, most pedig váltottunk a Samsungra. -
AXisBOLD
addikt
hello,
meghallgattam egy YAS-207-et vagy 306-ot (már nem emlékszem), de nem volt túl meggyőző, de hozzátartozik, hogy a térhatáshoz a körülmények koránt se voltak megfelelőek. Nem is ez, inkább a kevés mély ami nem tetszett. De hallgattam YSP-2700-et, mert ez volt a kiszemelt és tényleg gyönyörűen szólt, a térhatást viszont nem éreztem. Biztos itt is lehetett volna még babrálni a millió beállítással.
Szóval a surroundon a fókusz és már egyre kevésbé hiszem el, hogy be lehet csapni a fizikát
pedig még van itt valahol egy fórum, amit még én indítottam el sok évvel ezelőtt pont erről
Vagy hogy ne fogalmazzak túl sarkosan, a fizikai surround hangfalakban jobban bízok és ennyi.
(#6543) Vitee: köszi a tippeket, ezekről még olvasok! szerk: most nézem, az SWA-8500S nagyon kifutó és itt a vevőegység miatt a kábelezés is macera, ja igen, ez is szempont, amit nem említettem.
(#6544) peti85: köszi, még egy indok, hogy ez legyen! szerk: még egy kérdés, a szateliteket külön kell a hálózatba dugni és ennyi a setup?
-
-
-
Vitee
aktív tag
válasz
AXisBOLD #6541 üzenetére
Szia,
Én most vettem egy Samsung HW-N550 3.1, plusz egy Samsung SWA-8500S hátsó hangfalpárt.
Előtte egy Magnat SBW250 2.1 volt, de nekem is hiányzott egy kis térhangzás.
Nekem bejön így a dolog. A SB-ban van ugye középen is hangszóró, így a beszédkiemelés nagyon jó.
2.1-nél surround-ba az effektek hangosak voltak, a párbeszéd pedig halk. Itt nincs ez szerencsére.
A hátsó hangszórók pedig csak dobnak az összképen, nem is értem eddig miért nem így csináltam. Most már értelmet nyernek azok a hangok, amiket hátra keverne a 2.1 SB, csak ugye nem tudja.
Vettem hozzá két állványt, így a kanapé mellé vannak állítva -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
kezdem elengedni a Yamaha féle virtuális térhatást ígérő hangprojektorokat, viszont a sorrund még mindig kellene.
Melyiket ajánlanátok filmekre, némi sorozatra és PS4 mellé?
JBL Bar 5.1
Polk Audio MagniFi MAX SR 5.1 --> ez egyre szimpatikusabbVan más alternatíva ebben a kategóriában?
-
Zizi123
senior tag
Azert jobbak, mert sokkal olcsobbak, es tartalmaznak melyladat is annyiert.
A sztereo rendszerednel az erosito is sokkal tobbe fog kerulni, mint itt az egesz rendszer, es a melyladat csak brutalisan draga hangfalakkal tudnad valamennyire kivaltani.
Tehat nagyon nem 1 kategoria a 2 rendszer arban.
A soundbar 1 celeszkoz, ami hazimozizasra van kitalalva, es abban jo, a stereo pedig zenehallgatasra. -
Bossp
addikt
Sziasztok!
Új TV-met szeretném meg ajándékozni valam extra hangal. Első körben miért jobbak ezek a hang projektorok mint egy jo minosegu stereo paros? Ertem itt filmezeshez. Egy Samsung HW-K450-et néztem ki. Ez mennyire ajánlott? Esetleg tudtok jobbat ár/érték arányban?
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Frissítés.
Adott egy LG okos TV, egy Apple TV és egy PS4 (UPC kártyás lesz közvetlen TV-be), ill. egy Yamaha YAS-207 soundbar.
A PS4-et kizárólag fejhallgatóval használom, a TV, az Apple TV és a UPC hangját szeretném hallani a SB-on (plusz amit BT-n csatlakoztatok, de az most lényegtelen).
Ezen kívül a TV a falra van felfüggesztve és a kütyük a TV alatt lesznek egy szekrényben ahonnan egy kábelcsatornában fogom felvezetni a kábeleket, ezért szeretném ha minél kevesebb kábelezéssel megoldani.Kérdés az, hogy mivel a SB-n 1db HDMI bemenet, 1db HDMI (ARC) kimenet, 1db optikai bemenet így a rendszer bekötésében szeretnék segítséget kérni.
Verzió 1.:
1. PS4 HDMI out -> TV HDMI
2. Apple TV HDMI out -> SB HDMI in
3. SB HDMI out (ARC) -> TV HDMI (ARC)
4. Ebben az esetben viszont a UPC hangja hogy fog érkezni a SB-re a TV-ből? Tudja használni a SB HDMI out(ARC)-ot és ugyanazt a kábelt visszafelé is a TV, hogy kiküldje a UPC hangot, vagy külön kell hozzá az optikai kábel is (TV out -> SB in)?
5. Így fogom tudni a TV távirányítójával vezérelni a SB hangerejét?Verzió 2.:
1. PS4 HDMI out -> TV HDMI
6. Apple TV HDMI out -> TV HDMI
7. TV HDMI (ARC) -> SB HDMI in
8. UPC hang / Apple TV hang így ki tud menni a HDMI kábelen keresztül annak függvényében, hogy a TV-n milyen forrás van kiválasztva? Vagy a TV csak optikai kábelen tudja kiküldeni a hangot a SB-re, így érdemes minden HDMI-t a TV-be bedugni és az optikai kábelen kiküldeni a hangot annak függvényében milyen forrás van kiválasztva?
9. Ebben az esetben viszont a SB HDMI out (ARC) kihasználatlan.Köszi!
-
Zolom89
senior tag
Jbl 3.1 vagy lg sk8 a jobb választás?
-
Grande Ale
őstag
válasz
pauliboy23 #6529 üzenetére
Köszönöm!
-
pauliboy23
senior tag
válasz
Grande Ale #6526 üzenetére
Egy lg sj2-vel jobban jársz ha ebben a kategóriában keresel.
-
benvolio
őstag
válasz
Ha tetszik a hangja megéri, ha nem akkor nem, kerüljön akár mennyibe. (amit elfogadsz kompromisszumnak a hangjával kapcsolatban az egyéni és tőled függ)
-
törölt tag
válasz
Mivel bolti ára 50-60k, ezért valszeg igen!
-
Grande Ale
őstag
Panasonic SC-HTB250 megér 30 ezer forintot? Ismeri valaki, milyen soundbar ez?
-
zozoka79
tag
Hello.mi a véleményetek erről a blitzwolf termékről.most készülök venni az új lg tv-mhez hasonló árban,vagy max50-ért.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Látott/hallott már valaki LG SK5R készüléket? Nagy igények már, és ebben a kategóriában nincsenek, igazából a térhatás izgatja a fantáziámat, érdemes tenni egy próbát?
-
tarti19
senior tag
válasz
Zizi123 #6514 üzenetére
Köszönöm szépen a kiegészítést. Teljesen igazad van, valójában pont azon zenei stílusokat hallgatom, amit elsőre felsoroltál. A többi vajh keveset sajnos, pedig vannak igazán nagy élményt nyújtó muzsikák is a kevésbé játszott műfajok között is.
Mivel hosszabb távra tervezek 3-5 év akár, így megértem, ha mélyebbre kell a zsebembe nyúlnom. Az lenne számomra különösen fontos, hogy ár-érték arány egy igazán jó értékkel bírjon. Ha ez 200, 250K akkor ott legyen meghúzva a vonal.
Illetve ebben a durva melegben a PS4 játékokat is inkább egy ilyen rendszerről hajtanám meg s csak hűvösebb vagy partit igénylő esetekben venném elő a fejhallgatómat.
Így viszont már játszik a Polk Audio MagniFi MAX SR, vagy ehhez hasonló s tudású eszköz.(#6513) peti85 : köszönöm szépen neked is az ajánlás(oka)t.
-
strong333
csendes tag
válasz
pauliboy23 #6516 üzenetére
Akkor azt mondod kapcsoljam ki a sound sync et?
-
peti85
senior tag
Nekem semmi késés sincsen (legalábbis nem venni észre egyáltalán) nincsen optikai kábelen. Pana P50S10 tv-re van kötve a Polk MagniFi MAX. Nagyon szeretem a hangját, azóta sokkal több sorozatot/filmet nézek.
De általában van az eszközökben lehetőség a hang csúsztatására, hogy szinkronba kerüljön a képpel ha mégis lenne ilyen probléma. Még a UPC box is tudja. -
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Hangprojektor vásárlás előtt állok (van egy jó kis Canton sztereó rendszerem, de zavar, hogy mivel nem tudom pontosan középről nézni, így nem középről hallom a hangot...)
Kb. 120-150 ezret szánnék rá, 2.1-es rendszerben gondolkozom.
Egyetlen félelmem a késés a hangban. Ahogyan használnám: a TV-ből optikai kábelem menne a hang a soundbar-ba, esetleg a TV HDMI ARC portján keresztül lenne összekötve.Egy Sony XF9005-ös TV-m van.
Mi a véleményetek? Ne féljek a késéstől, vagy tényleg egy gyakran fennálló jelenség?
Üdv,
Coleen -
Zizi123
senior tag
válasz
tarti19 #6512 üzenetére
Azert azt jo ha tudod, hogy ezek nem elsosorban zenehallgatasra vannak kitalalva.
Termeszetesen vannak olyan zenek, amik jol szolnak rajtuk (elektronikus, duborgos, vagy hip-hop zenek), de a klasszikus, blues, jazz komoly, vagy hangszeres zenek nem. Arra sokkal jobb lenne 1 sztereo rendszer.
Mivel te nem irod, hogy milyen zenet szeretsz hallgatni, es a mozizast sem elsodleges szempontnak jelolted meg, igy megint azt mondanam, hogy 1 jobb sztereo rendszerrel lehet, hogy jobban jarnal.Viszont ha megis soundbarban gondolkozol, akkor valoban feljebb kell menni arban, mint amiket irtal.
Mivel meg a Harman Kardon Enchant 1300-ra is azt irjak, hogy bar a legjobb soundbar a piacon, csak zenere azert ez is feltetelesen hasznalhato, viszont lehet, hogy neked nem is ennyira fajtfuled van, mint ahogy a profik tesztelnek.En az emlitett arkategoriaban egyebkent meg kiprobalnam:
Polk Audio Magnifi Max (en ezt szeretnem megvenni, ha eladtam a JBL SB450-et)
Denon Heos Home Cinema HS2Ezekrol nagyon jokat irtak, de azert csodat nem kell varni toluk zenere. (filmekre brutalisan jok)
-
-
tarti19
senior tag
Szervusztok!
Szeretném kikérni a nálamnál tapasztaltabbak véleményét soundbar, hangprojektor témában.
Nem igazán tudok dönteni, még úgy sem, hogy már rengeteg kommentet visszaolvastam, de csak jobban elbizonytalanodtam.
Adott egy 20nm-es szoba, amiben nagyon sok youtube (zene, adások), spotify, PS4-ről pedig HBO go megy, illetve időnként sztereó hangzású filmekkel is operálok.Nos 150-200K-ig elmegyek szívesen, HDMI csatlakozást preferálnék, de nem gond a bt, wifi kapcsolódás sem extraként.
Elsősorban zenehallgatást részesítem előnyben, szabadidőm 80%-át ez teszi ki.
A karakteres, de még nem tolakodó mélyeket nagyon kedvelem, ezt külön szempontként s csakis különálló egységben
Láttam a Yama Yas 207-et, JBL 3.1-et Polk Command Bar-t. Ezek mind tetszenek, de valahogy úgy vélem picivel van feljebb is, amikor már tudásban, hangzásban is rendben vagyunk, de még nem szálltunk el az árakkal.
Azt is tudom hogy érdemes lenen meghallgatni őket, jelen esetben MM s talán Saturn jöhet csak szóba.Kérlek segítsetek picit kapaszkodót találnom ebben a számomra kaotikus világban.
-
Zolom89
senior tag
Hali. Jbl cinema 450et néztem ki magamnak ár olyan 100k. Van ennél jobb ebben az ár kategóriába?
-
peti85
senior tag
válasz
strong333 #6509 üzenetére
Nem ismerem a típust, de lehet hogy külön hangerőszint van a külön bemeneteknek, ezért lehet hogy más hangerővel szól. Illetve a TV-n is meg kéne nézni, lehet hogy azon lehet állítani külön BT hangerőt. Optikain a passthrough-ba megy át a hang, akkor a TV-n nem tudsz állítani hangerőt, de ha átkódolva akkor szerintem igen. Legalábbis Windows+KODI-n így van.
-
strong333
csendes tag
Sziasztok!Nemrég vásároltam egy Samsung HW-M450 soundbar ezzel kapcsolatban olyan kérdésem lenne hogyha optikai vagy hdmi kábellel kötöm össze a Samsung 6102 típusú tv vel akkor fele olyan erővel szól mint ha bluetooth keresztül hallgatnám.Mért van ez?Kell valamit állítani?
Tud valaki segíteni? -
Grande Ale
őstag
válasz
Laca19 (a) #6507 üzenetére
Nem olyan mintha megszakadna, inkább mintha lehalkulna... Soundbar nélkül tisztán érthető az "elveszett"hang. A belinkelt hozzászólást olvasva ez a soundbar hibája lehet. HBO-GO nal is csinálta már, ott milyen kódolású lehet a hang?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Grande Ale #6506 üzenetére
Nálam régen Digi kábelen M4 sporton volt hasonló jelenség. Én arra tippelek, hogy egy-egy tized mp-re megszakad a hang, ezt TV-n ugye szinte észre sem veszed. De optikai kábelnél kell 0.5-1 mp amíg jelet érzékel, illetve bekapcsol. Szerintem, én erre tippelek, ez történik Nálad: megszakad egy pillanatra a jel, majd következik az említett szünet, amíg újra "bekapcsol" a soundbar. Ha nagyon füleltem a TV-t, akkor hallottam egy kis "pattogást", na akkor megnyugodtam, hogy az optikai kábel ezt a jelenséget kiemeli. Egyébként másnak is volt hasonló baja SH5-el, lehet ez a típus esetleg a szokásosnál érzékenyebben reagál az ilyesmi problémára.
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Egy különös jelenség van nálam, hátha tudtok segíteni:
A soundbar (LG-SH5) hangja bizonyos időközönként elhalkul tévé nézés közben, úgy kell ezt érteni, mintha leharapná a szó elejétÍ(nem tudom másképp megfogalmazni) a beszélő. Reklámok közben nagyon észrevehető. Digitális kábeltévét nézünk, a tv egy LG-C8, optikai kábellel van csatlakoztatva a soundbarhoz. Mondja pl, hogy ezt a reklámot a ... cég támogatta, akkor a támogatta hallatszik, a ... nem.
Nem tudom másképp megfogalmazni, mutattam a gyerekeimnek is, hogy nem-e én vagyok a hülye, de nem, ők is hallják.Úgy veszem észre, ahol a hangra mpeg-et ír a tévé, annál fordul elő, de ebben nem vagyok biztos, a csatornák zöme ilyen, néhánynál van csak Dolby Audio. Lehet ez az ok?
Vagy más nem vett még észre ilyet? Soundbar nélkül nem csinálja ezt, akkor nincsenek elhalkulások, szerintem nem a tévé a ludas...Mi lehet ez?
-
Vitee
aktív tag
válasz
slawter #6503 üzenetére
Mire gondolsz, nem volt hangod?
Nekem se működik a projektor - soundbar megoldás. A medialejátszómhoz kellett vennem egy HDMI splittert, ami a media boxnak csinál két kimenetet, így az egyiken megy a hang a soundbarba a másikon a kép a projektorba. Így működik a dolog nálam. -
AL
addikt
válasz
slawter #6503 üzenetére
Szia ! Ha ez a Te projektorod Yamaha 2700
, akkor ehhez nem kell külön erősítő, minden hangformátumot és képfelbontást tud kezelni. Van 3 HDMI bemenete és 1 ARC - os HDMI kimenet.
Arra vigyázni kell, hogy ezeket csak minden berendezés áramtalanítása után szabad dugiszálni.
A használati utasítás szerint próbáld meg a beállításokat megcsinálni. Képfelbontás ( ha jól látom a projektor FHD ) , hangbeállítások, stb. Jó a képernyőmenüje . Üdv. -
slawter
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a Yamaha 2700-ast rákötni az Optoma 142x projektoromra (lehetőség szerint kihozva belőle a maximumot)
Milyen erősítőt, esetleg más megoldást javasoltok 30000-50000ft körül, ami megfelelne a célra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Ukrajnai háború
- Politika
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest