Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veterán
válasz Mustadjoci #14351 üzenetére
VLC-ben/Kodiban azért nézz rá hogy az átengedés,vagy angolul a pass-through be van-e kapcsolva.Ha az nincs engedélyezve,akkor nem engedi ki hdmi-n a nyers audiojelet amit majd a soundbar dekódol magának,hanem a szoftver a saját belső kodekjével beleszól a dologba.Aztán ha nem tud vele mit kezdeni,akkor jön a nagy csend,vagy hibaüzenet.
-
Gino20
őstag
válasz Mustadjoci #14351 üzenetére
Sima ARC-s TV-m van (samsung Q70R) és DD+on megy az atmos. Még a menüjében is ott van, hogy "atmos képes eszköz észlelése". Persze ez ha jól tudom csak tömörített, de a lényeg, hogy vált az AVR és "működnek" is a magassági sugárzók.
Amúgy ha a TV-d nem támogat valamilyen formátumot és az maga a lejátszó, akkor az valóban nem tud kimenni a hangkeltőre, helyette mondjuk PCM-ben fog megszólalni vagy visszafelé létezik kompatibilitás szóval a dolby truehd szólni fog dolby digital-ban........
Ahogy írták, ez médialejátszóval kiküszöbölhető, mert ott a TV-d csak megjelenítő lesz vagy pl a Kodi kezeli az atmost. Ha van ilyened a beállításokban a beállításokat tedd expert-re és lépj be az audio-ba majd olyat keress, hogy hangtovábbítás engedélyezése (vagy audio passthrough.....) -
ricsip
addikt
válasz Gino20 #14354 üzenetére
Amúgy ha a TV-d nem támogat valamilyen formátumot és az maga a lejátszó, akkor az valóban nem tud kimenni a hangkeltőre, helyette mondjuk PCM-ben fog megszólalni vagy visszafelé létezik kompatibilitás szóval a dolby truehd szólni fog dolby digital-ban........
Ha a tv enbloc nem ismeri a teljes DTS familiát, ott nem lesz mire visszalépni, ott szimplán totális némaság lesz. Nem sztereo. Nem mono. Nem PCM. Hanem némafilm.
-
-
Jannn
aktív tag
válasz Mustadjoci #14355 üzenetére
Nekem a Kmplayer kikuld mindent (atmos, dts, truehd stb, ki is írja a soundbar)
-
Mustadjoci
tag
válasz ricsip #14356 üzenetére
Na odaig mar eljutottam hogy kikuldi a vlc es a kodi is a hangot, de a soundbar mikor irja h mit jatszik a vegere odairja h pcm (pl ir h dolby digital.pcm) meg valami kevert csatorna.
ha a dolby access progival kuldom ki a teszrvideot ott siman kiirja h dolby atmos es semmi pcm
a beallitasokban be van kapcsolva a pass throught -
veterán
válasz Mustadjoci #14359 üzenetére
Én már jó régen elengedtem a pc-ről filmezést,pont a hasonló hülyeségek miatt.Igaz akkor még nem volt atmos,a dd/dts szivatott meg sokszor (ez nem tegnap volt),főleg amikor házimozim volt és kellett volna DD TrueHD,vagy a DTS-HDMA.
Amióta külső médialejátszókat használok soha sincs semmilyen problémám.
Azóta nem másolgatok pendrivera sem,hálózaton játszom le a filmeket (Plex,vagy Serviio).
Streaming appok is egy helyen vannak egy eszközön és minden megy 1 apró távval kényelmesen az ágyból.
Szerintem a windows még mindig nem teljesen jó platform házimozi jellegű felhasználásra. -
veterán
válasz Mustadjoci #14362 üzenetére
Nem is kell feltétlen pendrive!
Plex!
Akkor a gépen lévő filmeket gyönyörűen drótmentesen tudod nézni.(Ajánlott jól beállítani a pc-n futó szervert!)
2022-t írunk,haladni kell a korral.
Amúgy a pendrive dolgot meg azért illett volna tudni,utána kell volna olvasni az Apple TV-nek.
Nem véletlen írtam Android TV-s boxokat. -
veterán
válasz Mustadjoci #14364 üzenetére
Azzal számolj,hogy ha nem igazán tökéletes a hálózatod (pl szomszédokkal egymás hegyén-hátán vannak a wificsatornák) és/vagy nem igazán sikerül eltalálni a plex beállításait,akkor a 4K filmeknél előfordulhatnak pufferelési gondok (értsd itt-ott megakadhat a film,hálózattól függ mennyiszer és mennyi ideig).
1080p-nél a kisebb bitráta miatt ilyen nem nagyon fordul elő.
Szóval ha valami elsőre,vagy akár másodjára sem teljesen jó,akkor nyugi,megtalálod majd a jó beállításokat csak türelem és idő kell.
Egy javaslat!
Ha van rá mód akkor az ATV-t és a laptopot is utp kábellel csatlakoztatsd az otthoni hálózatra filmezésnél.Stabilabb a működés,kevesebb zavaró tényezővel kell szembenézni így mint wifin,legalábbis ez a saját tapasztalatom.Nálam kábelen nagyon ritkán fordult elő gond 4K filmeknél. -
ricsip
addikt
Ezt a plex-et nem sikerült felfognom, hogyan működik, a hivatalos oldaluk is csak marketing bullshit, semmilyen ábrákat nem találtam róla: kell hozzá internet? Elég csak a loginhez és a lejátszás parancs kiküldéséhez az internet, v. az egész streamet interneten küldi? Saját helyi hálón van a film tároló és a film lejátszó, de még akkor is megkerüli az internetet az egész film forgalma? A videókat mind átkódolja on-the-fly, vagy nem piszkál bele semennyire sem (vagy beállítás függő h. a 2 közül melyiket műveli)?
Csak marketing bullshit van mindenfelé amikor utána néztem ennek a plex-nek. Egy (2?) jó rendszerábra, protokollok, forgalom folyamatábra semmit nem találtam róla. Nyilván a 2020-as években ez már mind nem divat, a buta fogyasztó csak fizesse az előfizetési díjat a mögöttes technika ne érdekelje.
-
-
veterán
válasz Mustadjoci #14366 üzenetére
Plex mindenre is van,van Apple TV-re,Android tv-re,Androidra,iOS-re,Samsung/LG okostévére,stb.
-
veterán
válasz ricsip #14367 üzenetére
Fizessen?
Nem kell Plex pass ahhoz hogy filmezhess otthon.
Az csak egy pénzlehúzás olyan apró pluszokért amik nélkül lehet élni,az alap Plex tudása is elég.
Ki lehet engedni a netre ha mondjuk messziről el akarnád érni a gépeden/nason tárolt filmeket,de alapjáraton nem megy ki a világhálóra,belső hálózaton üzemel.
Ha lehúzod a bejövő netkábelt,a házon belül (belső hálózaton belül) akkor is működik.
Átkódolás van,állítható,de teljesen ki is kapcsolható ha úgy akarod.
Az átkódolásnál mondjuk egy fullos bd verziós 4K-HDR-Atmos böszme nagy bitrátás szörnyeteg estén azért már kell a újabb erösebb proci alá szerver oldalról,ezért az olcsóbb nasok az ilyesmivel kűzdenek is.Az én pici HP-mban i5-6500 van,nem egy erőmű,így a transcoding ki is van kapcsolva,majd a médialejátszó megoldja,az már jobban fel van készítve ilyesmire,ahogy az felső(bb) kategóriás tv-k is.
Elég jól be lehet a saját igényekre állítani és ingyenes alapvetően a plex.[ Szerkesztve ]
-
Mustadjoci
tag
Roviden: felteszem a laptopra a plexet
felteszem. Samsung okostevemre is
es beallitasok utan a teven jonni fog a teven a laptopon levo film ha jol ertem. Es kikuldi a dolby atmost is. Ja varj. A tvm nem tudja az atmost, ezert szivtam hdmi kabellel h a laptoprol egybol a hangprojektorra kuldtem az adatot, mert az utana csak kepet tol a gepre, a hangot o maga kodolja -
veterán
válasz Mustadjoci #14370 üzenetére
Ne a Samsungra rakd fel ha már vettél Apple TV-t!
Plex szerver a pc-re,lejátszó app meg az Apple tv-re (AppStoreban fent van).
A gépen tárolt filmeket/sorozatokat,vagy akár zenéket is onnan fogja maga az Apple TV lejátszani,menni fog mindenféle térhangzás.Persze a csatlakozási sorrend Apple TV->Soundbar->TV.
Samsungra is felrakhatod ha mondjuk nem atmosos filmeket/sorozatokat akarnál nézni és nem akarnád bekapcsolni az Apple TV-t,de az Atmosos filmekhez kelleni fog az ATV.[ Szerkesztve ]
-
Mustadjoci
tag
Az apple tv-t 20 perce vittem vissza az alzába:-) nem nyerte el a tetszesem. Azon gondolkodom hogy veszek egy nagyobb tevet mert talaltam alzaban olyan fali allvanyt ami kilog 80 centire. (Alap problema h kicsi a lakas, ket szekreny koze mar nem fer be 43 colos teve sem. 40 ben meg nem talalok olyat ami tudna az atmost de ha a konzollal kihoznam a szekreny ele, akkor tudnek nagyobb tevet venni ami tudja mar az atmost alapbol).
-
veterán
válasz Mustadjoci #14372 üzenetére
Ha a tv csere problémás létezik IGAZI dedikált médialejátszó ami minden formátummal röhögve megbírkózik.
Ehhez jobban zsebbe kell nyúlni, bár az ATV árához hasonló szinten már lehet kapni.
Dune [link]
Sok házimozis használja a Dune lejátszóit. -
veterán
válasz Mustadjoci #14374 üzenetére
Cserébe van rajta usb 3.0,szóval megoldható más forrásból a netflixes tartalom.
-
veterán
válasz ricsip #14377 üzenetére
Ahhoz igen,de a továbbiakhoz nem feltétlen kell internet.
Net leginkább csak a beépített online külső szolgáltatásokhoz kell,de maga a belső forgalom (PC/NAS->TV) a belső hálózaton megy,nem megy ki a netre.
Kipróbáltam neked,lehúztam a modembe bemenő főkábelt,tehát csak egy belső hálózat maradt és így is megy a filmezés.
Amúgy asszem manuálisan is össze lehet hozni a dolgot ip/mac/port konfigurálással,legalábbis azt hiszem láttam ilyen opciót a plexben,de sosem próbáltam.Emby-ben 1000% hogy van.
De azt megkérdezhetem mi ez a nagy net para?[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Nem szeretném egy vadidegen külsős amerikai cégnek kiadni a media librarym-hoz a hozzáférést egy feketedoboz app-on leresztül.
Lehúzni az internetről a login előtt vagy után húztad le? Egy idő után nem kezd el kidobálni a lejatszasból kliens oldalon, mert nem tud hazatelefonalni?
Ha nem kell a használathoz internet, hol éri meg a Plex Inc. -nek ingyen adni a szervert? A kliens pl. hazajelentget rólad mindenfélét (amit a userek 99%-a sosem vett észre és nem is érdekli)?-
-
red13
tag
JBL 5.1 a lecsatolható hátsó hangszórókból, ha éppen nincsen hang (például videojátékok töltőképernyőjénél, streaming szolgáltatók menüjében) recsegő hangot adnak ki. Ha csak minimális hang is jön, akkor abszolút szépen szól és megszűnik a recsegés, még akkor is ha éppen nincs semmiféle hanghatás, ami a hátsó hangszórókból jönne. Ötlet?
-
veterán
válasz ricsip #14381 üzenetére
Ennyire nem merültem bele a témába.
Az fix,hogy a bejelentkezés után megy internet nélkül is a filmezés a belső hálózaton,legfeljebb a saját internethez kötött szolgáltatásai nem működnek.
Beépített online streaming szolgáltatások/filmadatok/előzetesek/borítók/stb letöltése.Szubjektív vélemény,nem kell egyetérteni vele:
“A kliens pl. hazajelentget rólad mindenfélét (amit a userek 99%-a sosem vett észre és nem is érdekli)?”
Na ez sosem érdekelt.Érzékeny vagyok az adataim védelmére,de valahogy az sosem érdekelt hogy esetleg a filmezési szokásaimat hazajelentgeti-e a plex,vagy sem.
Google/FB/MS/stb szolgáltatásai 100% többet kémkednek,de ezeket a szolgáltatásokat,vagy legalábbis egy nagyrészét nem tudjuk megkerülni,mégis használjuk (ki okosan,ki eszetlenül).
Nem azt mondom hogy ez így jó,vagy helyes,vagy teljesen elfogadott,de ezekhez képest ha a plex a filmezési szokásaimat felhasználja nem fogok pánikolni.
Más adatokhoz meg nincs hozzáférése a plexnek,se személyes adatok,se böngészési előzmények mondjuk google-n keresztül (ezáltal célzott hirdetésekkel/mailekkel bombázás),se bankkártya adatok,se semmi.
Maximum filmezési szokásaimat tudja profilozni (ha csinálja),azt meg csinálják,nekem károm nem származik belőle,az olyan adat ami számomra értéktelen,nem féltem.
Amúgysem értem azokat akik mindenmentes programokra/szolgáltatásokra vágynak,persze ingyen.
Működjön jól és profin,fejlesszék le a fejlesztők,tartsák karban/frissítsék és persze mindezt adják ingyen,mert alanyi jogon az járna mindenkinek.
Ingyen ebéd nincs!Vagy pénzzel fizetsz,vagy adatokkal.Arra persze azért illik figyelni hogy milyen adatokat adunk a cégek kezébe,de ez egy más téma.
De ez a soundbar topik,ne OFFoljuk szét ezzel a témával. -
nagyúr
Szia, hasonló cipőben járok, Soundbar-on gondolkodom, Apple TV van és egy régebbi (2016-os) Sony Android TV.
Ezek szerint bármit is veszek, A sorrend az Apple TV, onnan megy a HDMI a Soundbar-ba, majd onnan TV-be?Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Lecserélném a jelenlegi JBL SB250-t egy LG SN4 2.1-re.Mi a véleményetek az LG-ről?Teljesítményben hozza a JBL szintjét?Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
veterán
válasz Tsebacsi #14387 üzenetére
Ha nem kell atmos akkor mindegy a sorrend,mehet a tv-be az ATV és onnan ARC kimeneten meg a hang a soundbarba.Ott a mezei DD 5.1 is megy,vagy a DTS (2016-os tv szerintem még tudja).
Akkor lenne fontos a ATV-Soundbar-TV sorrend,ha a kellene az Atmos és a tv-d még nem tudja.
Sőt ha olcsóbb soundbart veszel amin sokszor csak 1080p-s a hdmi,akkor meg pláne a tv-re kell kötni az Apple TV-t,mert az ilyen soundbarokon a 4K felbontás nem megy át. -
nagyúr
Értem, mégegyszer köszönöm!
Ha esetleg ajánlott Soundbar-t keresnék, azt is itt lehet/kell kérdezni?
Nem hiszem, hogy szeretnék hozzá mélynyomót, csak ha nagyon ajánlott, fogalmam sincs hova tenném, korlátozott a hely. Plusz kérdés hogy a szomszéd is örülne-e neki?!
A másik a Soundbar helye, nem tudom a TV alá/elé tenni, mert kicsi lábai vannak plusz takarná a távirányító vevőjét (már ha ez probléma). Mögé lehet tenni?!És olyan 60-80k tudnék rászánni kb.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
veterán
válasz Tsebacsi #14389 üzenetére
Mivel ez a soundbar topik,így itt lehet leginkább kérdezni.
Ebben az ársávban talán a TCL TS8111 ami egész korrekt.
2.1,de a mélynyomója beépített.Házat nem bont,de ha akarok azért a szomszédot is bosszantja,persze állítható a sub hangereje.
Azért egy külön subos sem rossz,visszább lehet venni a sub hangerejéből,viszont sokat hozzátesz a hanghoz még alacsonyabbra véve is.Az elhelyezés viszont bajos.Ha a tv takarja (akár kicsit is) sokat ront a hangon.
A tv fölé sem a legjobb tenni a falra.
Mérd le mekkora a tv legalacsonyabb pontja és az asztal/állvány közötti távolság.Ha 6-6,5cm megvan,akkor a legtöbb sb befér alá.TCL pl 65mm magas,de a Samsung/LG cuccai általábal 58-60mm között vannak. -
manokaj
tag
Sziasztok. Hangfal szettemet szeretném lecserélni hangprojectorra, kábelezés - helyhiány miatt.Dolby atmosos rendszert szeretnék, lehetőleg hátsó hangfalakkal. Samsung q950, jbl 9.1, esetleg sonos arc lenne a befutó.Aki használja vmelyik systemet tudna írni róla pro-kontra dolgokat?
-
capafog23
őstag
Látom úgyis atmos a téma.
Samsung QN85B 65"
Most lett üzembe helyezve hozzá a Q800B (eddig dobozba pihent, most került nagyobb szobába a TV)Áramot kapott a soundbar+mélyláda. HDMIarc-ot összekötöttem TV HDMIarc portjával.
TV-be a beállításokat elvégeztem.
PLEX-en keresztül szoktam filmeket nézni. (TV-n fut a PLEX)
Kell még valamit beállítanom vagy így menni fog minden? (atmos, 5.1 meg minden is)Úton van egy 9500S, meg fórumtárs ajánlásával egy Vogel fali konzol.
Gondolom ez plug and play lesz. -
ribarszki
őstag
Szeretsz veszélyesen írni. Van itthon 2 ilyen polc, de azzal együtt, hogy 8 csavart beleküldtem a rejtett konzolba, maximum sálat, sapkát és 4 könyvet merek rátenni. Az ikea egyik legszarabb terméke. Hiába erősíted be a rejtett konzolt komoly tiplikkel, akkor sem áll egyenesen a polc és lehajlik.Aki szeretné a tévét emelni, vegyen már egy normális fali konzolt... (pl. Stell...). Ezen kockáztatni egy 400k-s tévét...Ok, én vagyok a hülye! Nem felfúrod, hanem ráfekteted. Sorry, tárgytalana benéztem
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szia,
szégyellem, hogy eddig arra nem gondoltam hogy kicsit emelni kéne a tv-n!Köszönöm az ötletet, ha nem is pont ezt a megoldást, de az emelést mindenképp megcsinálom, és akkor nincs probléma!
#14397ribarszki: Nem mindenki akarja-tudja megfúrni a TV mögötti falat! Én sem akarom bevallom.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest