Új hozzászólás Aktív témák
-
féldekás
aktív tag
Szerintetek az alábbi Soundbarok jó választások?
Az 50 ezres ár kategóriában. Számítógépről és telefonról játszanék le zenéket.
Itt vannak:
https://edigital.hu/hangprojektor/jbl-sb150-hangprojektor-p407736
http://hangprojektor.arukereso.hu/sony/ht-ct180-2-1-p272269455/?gclid=Cj0KEQjw9b6-BRCq7YP34tvW_uUBEiQAkK3svS0L9sPckN1yhdmOjc3GRslAC93SphqVqgbzMF56bm4aAh1Q8P8HAQ
Sony nem ajánlották, inkább JBL-t és Yamahát ajánlották ebben az ár kategóriában.
Sony kinézetre jobban tetszik, de nem szeretnék 10ezerrel többet adni érte, mivel médiában venném. -
kissdani
senior tag
-
bema
csendes tag
Sziasztok, én is soundbar vásárlásra szánnám el magam, de egyelőre tanácstalan vagyok.
Sony TV-hez lenne, ezért elsősorban Sony soundbarokat néztem. Szeretném, ha TV távirányítóval szabályozható lenne a hangerő, ehhez mindenképp kell a HDMI ARC támogatás, vagy azonos márkánál megoldja optikán keresztül is a készülék?
Amiket eddig néztem és hallgattam azok közül a Sony CT390 hangzásban és kinézetben sem győzött meg igazán, inkább CT380-at választanám, de az meg alig kapható megbízható eladótól és ott is irreális áron. Sony HT-RT3-at ajánlják a legtöbb helyen, és alá kell írjam, nincs rossz hangja (CT390-hez hasonlítva jobbnak is mondanám, alacsonyabb áron), és kecsegtető az 5.1, bár nem igazán van rá szükségem, és a mélyládájába szerelt ventillátor miatt sokan panaszkodnak rá, hogy "zajos". Amin még ezen az árszinten megakadt a szemem, az a Magnat WSB 225, viszont ebben meg nincs bluetooth. Úgy érzem ez mindenképp egy kompromisszumos vásárlás lesz. -
szabolcs.sz
tag
válasz
Flashget #1245 üzenetére
Én is megállnék a max. 60 eft-os kategóriánál. Ami ettől jobban tetszik, ráfutottam egy alkalmi vétel canton dm50-re, amihez vettem még egy szintén canton aktív mélynyomót (kb. 12 kg), na ott már igen csak hallani a különbséget. A nonplusultra az lenne, ha lenne a cantonnak hdmi bemenete, na de ne legyen az ember telhetetlen, jó lesz az így is.
-
-
kissdani
senior tag
válasz
szabolcs.sz #1242 üzenetére
Köszönöm a segitséget már csak a tipusok között vacilálok k450 vs. k550. Az utóbbi 3.1-es ennek élvezni fogom szerintetek az előnyét vagy egál a 2.1-essel?
-
kissdani
senior tag
válasz
Litván Zongora #1240 üzenetére
Volna egy olyak kérdésem hogy laptopal bluetooth segitségével rá lehet kapcsolódani és külső hangszóróként használni? Milyen igy a hangminőség ha lehet? Win10
-
-
féldekás
aktív tag
Szerintetek az alábbi Soundbarok jó választások?
Az 50 ezres ár kategóriában. Számítógépről és telefonról játszanék le zenéket.
Itt vannak:
https://edigital.hu/hangprojektor/jbl-sb150-hangprojektor-p407736
http://hangprojektor.arukereso.hu/sony/ht-ct180-2-1-p272269455/?gclid=Cj0KEQjw9b6-BRCq7YP34tvW_uUBEiQAkK3svS0L9sPckN1yhdmOjc3GRslAC93SphqVqgbzMF56bm4aAh1Q8P8HAQ
Sony nem ajánlották, inkább JBL-t és Yamahát ajánlották ebben az ár kategóriában.
Sony kinézetre jobban tetszik, de nem szeretnék 10ezerrel többet adni érte, mivel médiában venném. -
kissdani
senior tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek erről a játékosról? Megér ez ennyit? DTS van, 3.1 az ér valamit? Ajánlott vétel lehet? -
junior11
veterán
válasz
kapaca76 #1236 üzenetére
Hát konkrétan ezt a Sony-t nem hallottam, hogy szól, ilyen van az egyik haveromnak a tv alá csak Panasonic, ő meg van vele elégedve, a tv hangjától jobb.
Itt van pár teszt róla, hátha segítenek: [link] , [link] , [link] , [link] , [link] , [link]
Vannak más gyártóknak is ilyen megoldásai szintén, de fogalmam sincs, hogy jobbak-e mint az említett Sony (pl. Panasonic, LG, Yamaha, Onkyo, Denon stb.).
-
kapaca76
tag
Sziasztok!
Sony 43W755C TV-hez szeretnék soundbar-t/hangprojektort venni.
A Sony HT-XT1-et néztem ki.
Mi a véleményetek erről? Jó ez, vagy van más ár/érték arányban jobb, ajánlottabb? -
Nos, megvettem. Végül K450 lett, mert nem láttam érdemi eltérést a J-hez képest, és ezt kényelmesebben meg tudtam szemlélni. :-)
Egyszerű és korrekt cucc, a hangzása kissé mélykiemelt, legalábbis abban az aránylag kis szobában, amiben használom. Visszavettem a woofer szintet, ez megoldotta.
A legnagyobb cél teljesült, ugyanis night mode-ban mérsékelt hangerőn is sokkal jobban hallhatók a részletek, mint a TV hangszóróin, anélkül, hogy éjjel a fél lakás zengene tőle, ha pedig nézek egy koncertvideót a Youtube-on, végre hallom a tam-okat meg a basszusgitárt is...
Egyszóval azt kaptam, amit vártam, köszönöm a segítséget. -
B-L-A-C-K
titán
Media Markt-ban voltam este, nem projektor ügyben, de ha már ott voltam megnéztem párat ami ki volt rakva. Igaz egyik sem szobai környezetben volt hanem ugye nagy térben, de így is adott némi realitást. A Sony HT-CT390-estől abszolút nem ájultam el, szerintem azt a hanghatást se hozza mint a 380-as, elég gyenguska volt. Viszont volt egy LG, konkrétan ez: Las 550H, látom nem is új széria, de ezen már érződött az erő, a mélyen hátul volt ennek is a SUB cső, és elég király mély jött ki belőle, és szépen szóltak a magas hangok is ennél a projektornál, szerintem 70 ezres árával nem rossz választás.
-
szabolcs.sz
tag
válasz
Flashget #1228 üzenetére
semmi gond, ezt a kört anno én is lefutottam, majdnem elálltam a vételtől emiatt. A samu magyar oldalán nem azt írják, hogy nincs dts, egyszerűen csak kihagyták, hogy van az is. A dobozán rajta van, és fel is dolgozza a jelet, szóval hajrá. Januárban 20 körül adták a teszkóban a J350-et, annyiért instant get volt, én is vettem vagy hármat, másik lakásba, konyhába, stb.
-
Flashget
félisten
válasz
szabolcs.sz #1224 üzenetére
Samsung oldaláról az infó azért linkeltem.
-
szabolcs.sz
tag
válasz
Litván Zongora #1225 üzenetére
Igen, amit ígérnek, azt tudják. Amennyibe kerültek, azért a pénzért nem sokat gondolkodtam rajtuk. film nézéshez és ipad / spotify zenehallgatáshoz bluetoothon a háttérben kiválóak.
-
válasz
szabolcs.sz #1224 üzenetére
És egyébként elégedett vagy velük?
-
-
Flashget
félisten
válasz
Litván Zongora #1217 üzenetére
nagyon nézd meg a J széria leírását mert abból már hiányzik valami alap dolog ami a H-ba még meg volt csak nem ugrik be nekem, hogy mi.
és a Samsung J szériás tévéje már Tizen rendszert kapott amihez ezt a soundbart adta ki a samsung. -
Clever0
senior tag
válasz
Litván Zongora #1217 üzenetére
A tudása alapján jó lehet, de feltétlen hallgasd meg valahol! Nekem az elődje - H450 - volt, de pár nap múlva ráfizetéssel lecseréltem H550-re, mert annak jobban tetszett a hangja. Samu tévével jól együttműködik HDMI ARC-al összekötve. Ha a Pana felismer más márkát is, akkor a Te tévéddel is mennie kell.
-
-
Clever0
senior tag
válasz
Litván Zongora #1209 üzenetére
Amelyik Soundbar teljes körűen támogatja a HDMI ARC szabványt, az tudja azt, hogy egy HDMI eszközt bedugsz ide, a tévével összekötöd HDMI-vel és tudod hallgatni a HDMI eszköz vagy a TV hangját forrásváltással. Jó esetben lehet állítani a hang késleltetését, hogy megvárja, míg a TV elkészíti az elektronikával feljavított képet, ami 40-60 ms is lehet.
Még azt kell tudni, hogy (szerintem) tv általi hangvezérlés csak Bluetooth vagy HDMI ARC összekötés esetén lehetséges, az optikai vagy vonal kimenet legtöbbször fix szintű, de vannak kivételek.
Több HDMI kimenetnek nincs sok értelme, bemenetnek már inkább, de jó minőséget csak HDMI-s erősítővel kapnál, ami már más árkategória. -
junior11
veterán
válasz
B-L-A-C-K #1212 üzenetére
Az egyik haveromnak Pana soundbar van, jól szól, annak a sub alul van, dunnyog is rendesen, de nekem valahogy hiányzik a dinamika, részletesség és főleg az 5.1 térhangzás ezekből a cuccokból, bár azért otthoni körülmények között meghallgatnék egy HT-CT790/NT5/ST9 rendszereket
-
-
junior11
veterán
-
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni soundbar beszerzés ügyében. Engem nem annyira a márka és a teljesítmény mozgat, hanem a bekötési lehetőségekben nem látok tisztán.
Egy kisebb helyiségbe (hálószoba) kellene a cucc, némi hangminőség-javítás érdekében, meg azért, hogy ne a közvetlenül a falra sugárzó TV-hangszórókat kelljen hallgatni (a TV egy Pana 50ST60).
Van egy média-lejátszó, valamint egy set top box, mindkettő HDMI kimenettel csatlakozik a TV-re jelenleg, és ennyi. Próbáltam tájékozódni előzetesen, két fő bekötési lehetőségről írtak eddig:
1., A lejátszókról a soundbar-ra kötni HDMI-vel, és onnan tovább a TV-be szintén HDMI-vel. Ebben az esetben nekem kissé aggályos a kép és a hang szinkronja; nem fog a kép késni? Vagy ezt a soundbar-ok megoldják? Vannak-e olyan soundbar-ok, amin van két HDMI bemenet és kimenet is? Ugyanakkor voltak olyan termékek is, pl. egy Sony, ahol a forgalmazó arra figyelmeztetett, hogy a termék csak a TV kihangosítására alkalmas, ilyen bekötésre nem ajánlott. (Miért? Ezt nem részletezték.)
2. A TV-ből kivezetni a hangot a soundbar-ra audiokábellel. Itt nyilván nem lenne szinkronprobléma, de ez szerintem eléggé butítja a minőséget, hangsávokat, vagy tévedek? A TV-t nyilván át kell állítani a hang továbbküldésére, hogy ő maga nem szólaljon meg, ez megoldott a modern típusoknál?Szerintem még kellene működnie egy optikai hangátvezetésnek is, közvetlenül a médialejátszóról és a set top box-ról. Ez esetben a képet a HDMI-ken továbbítják, a hangot pedig az optikain; vagy a HDMI-n megy mindkettő és a TV-n le kell tiltani a HDMI hangot?
Amint látjátok, van hova fejlődnöm a témában, nagy segítséget jelentene, ha egy hozzáértő eligazítana, s ha esetleg terméket is ajánl 60-70 ezres kategóriában, az pláne segítség.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Ha valaki esetleg tud/lát eladó Sony HT-CT370-es fekete hangprojektort (más nem érdekel) dobjon már egy privát üzenetet.
Előre is köszi
-
badly85
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom esett-e már szó az LG SH4-ről. A specifikáció alapján tetszetős darab, tervezem h veszek egyet. Viszont neten alig van róla user visszajelzés ill. teszt egyáltalán nincs.
Valakinek van ilyen? Ha igen, írja le mit tapasztalt. köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest