- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
törölt tag
na most a model és a szériaszám nem ugyanaz? de akkor mért mindkettő sb022x?? mert ha modelszámot nézek, az sb0220... vagyis az x az 0... vagy nem? :D
ezenkívül a kártyán a csatlakozók alatt van még még egy szám, ami hosszabb picivel... vmi sb01067 vagy vmi ilyesmi :) de nem emléxem pontosan, és a kártyán lévő matricán pedig van vagy 3 féle számsor :)
driver cd-m nincsen, mert azt nem kaptam... :B így azt sem tudom, hogy milyen a playcenter :)
[Szerkesztve] -
gliskard
senior tag
Live-val ''ismerkedök''-nek ajánlom, hogy elöször itt nézzenek körül: [L]http://listen.to/sblive/[/L]
(kxDriver azoknak ajánlott akik nem csak játékra használják a kártyát, és szeretnének többet kihozni a DSP-böl) -
törölt tag
a modelszám sb0220 de ilyen azonosítót nem találtam a creative honlapján, ráadásul nekem a kártyára csak sound blaster 5.1 digital van írva, nincs se, viszont a honlapon meg csak se-t találtam, ami ugyanúgy néz ki, mint az én kártyám, a driverek között meg csak 5.1 digital szerepel... :)
ha meg letöltöm a drivert, akkor nem ismeri fel a kártyát, de ha kicsomagolom a setupot és elindítom a CTZAPXX.exe-t, akkor gond nélkül felteszi a drivert, viszont nem minden műxik jól... :(((
szériszámot majd leolvasom, ha szétszedtem a gépet :)
egyébként a kértya így néz ki :) [L]http://www.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=206&product=4855[/L] -
törölt tag
nekem live 5.1 digital entertainment special edition(?) kártyám van, de az ''egyik'' driverrel nem megy néhány játék...
a ''legújabb'' amit le tudtam tölteni a creative oldaláról, az 5.12.2.252-es számú akármi (verziószám talán?) lenne, viszont a dokumentáció szerint meg vmi 3.0.0.....akármi, és 2002es... a weboldalon meg nem is találtam ilyen nevű filet...
most találtam egy másik drivert, ami 2004es, de nem'tom műxik-e
az autoupdate meg nem teszi fel az 1.0.3as releaset...
most akkor mi van? :F
ki milyen drivert használ? vagy melyik a legújabb?
[Szerkesztve]
2003as verziót taáltam, de nem ismeri fel a kártyát... kitömörítettem a driver.cab ot így fel tudja telepíteni
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=25967&start=116[/L]
''... ezzel az osszekotessel (SPDIF) nem lesz semmi 5.1 csak a filmeknel talahato AC3 kodolasu jel ha az erositod dekoder is egyben - se jatekok, se zene, se windows hangok, semmi. Azert mert ezek nem AC3 kodolas jelek, hanem a hangszorokra a PCM jel egyenesen van kuldve, tehat egy 5.1-es jel esteben harom sztereo jel van atkuldve, amibol a te osszekoteseddel nem tusz atvinni mast csak egy sztereo jelet - az elso hangszoroket.''
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
Fehérsólyom #39 üzenetére
A jatekok automatikusan hasznaljak az EAX effekteket, nem kell aktivalnod semmit, csak a jateko menujeben hogy hasznalja az EAX 1,2,3 vagy 4-et. Ez jatekofuggo - nem mindegyik tamogat minden modot. Igy elso nekifutasra pl. felrakhatod a Rome: Total War demo-t, ott nagyon jol kijon mirol is van szo...
-
Fehérsólyom
aktív tag
Köszönöm! Közben én is megtaláltam :D
Az lenne még a kérdésem, hogy ha így mindent elérek a Windows alatt, akkor mennek majd ugye az EAX játékok is? (Gondolom az általad mutatott driver neve arra utal, hogy ezt is kezeli a kártya / XP.)
Ha viszont ez igaz, akkor ez annyit jelent, hogy az ég világon minden kis porcikáját ki tudom használni a kártyának?
Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget a driverekkel kapcoslatban! Igazi driver guru vagy! :):C:DD:)) -
Raymond
titán
válasz
Fehérsólyom #36 üzenetére
Ezt mind be tudod allitani a Windows-os progikal:
Start -> Settings -> Control panel -> Sounds and Audio Devices -
Frosty
aktív tag
válasz
Fehérsólyom #1 üzenetére
Nekem volt ilyenem régen, de win2000 alatt is bugzik nyugi :DDD
-
Fehérsólyom
aktív tag
Követtem az előírásokat és egy szám meghallgatása után azt mondhatom, hogy tökéletesen működik!
Már csak azt szeretném megkérdezni, hogy honnan varázsolhatok hozzá mixert? Illetve, hogy melyiket is kell letöltenem ahhoz, hogy tökéletesen menjen.
Azt hiszem ebben lehetett beállítani, hogy hány hangszórós a rendszer illetve, hogy csak digitálisan adja a jelet. Illetve it le llehet tesztelni is, hogy melyik hangszóró szól. -
Raymond
titán
válasz
Fehérsólyom #33 üzenetére
[L]http://hu.europe.creative.com/support/downloads/[/L]
Soundblaster -> Audigy -> Soundblaster Audigy (TM)
Windows XP -> English -> [Go!]
Legalul vannak a meghajtok:
Eloszor ezt - AUD_EAX4DRV_031031.exe
utana meg ezt - AUD_WEBUP_PCWDRV_1-84-40.exe -
Fehérsólyom
aktív tag
Hozzájutottam egy Audigy kértyához. Viszont nem kaptam hozzá telepítő CD-t. A kártya száma SB0090. (Remélem ez nem jelent rosszat!) Tudsz nekem segíteni, hogy melyik drivert kellene felraknom, ahhoz, hogy menjen XP alatt?
(Már egy fél órája keresem azt az oldalt, ahol be lehetne ütni a kártya számát, és akkor kiadna hozzá egy drivert, de sehol sem találom. Amit meg találok, az csak update, azaz kellene hozzá egy alap driver, ami ugye nincsen.) -
TrollBalint
addikt
válasz
Fehérsólyom #13 üzenetére
Én kx-et használok és nekem nagyon bejön. Kezdjük ott, hogy kegyetlen sok beállitási lehetőség van, valamint a mély helyből jobban szól alatta. Meg többen mondják, hogy gyorsabb is (ha mondjuk szintetizátor van a gépedre kötve)
-
Nirvana
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljesen a témához kapcsolódik, de nekem van egy eladó Sound Blaster Live! 5.1-es hangkártyám. Ha valakit érdekel akkor dobjon egy mailt a nirvanarulez@freemail.hu-ra és megegyezünk. -
Raymond
titán
válasz
Fehérsólyom #29 üzenetére
Ha ujat veszel akkor a megfelelonek a CD-n kene lenni.
-
Raymond
titán
válasz
Fehérsólyom #27 üzenetére
Hat az attol fugg. Ez most egy olyan kerdes volt, hogy ''Ez az abroncs ugye jo a Suzukira is ?'' :) A modelltol fugg - az ujakkal nem telepul.
-
mucius
tag
Az AC3 filtert használom. A szaggatást meg nem hiszem hogy ezért van, mert AC3-as avi-t tökéletesen lejátszik.
Egyébként mint írtam hotfix is van, pont erre a szaggatásra (''Resolves lagging issues between video and audio when playing back DVD-video''), de ezt ugye mint írtam, nem akarja feltelepíteni. -
Raymond
titán
Ez a kartya nem dekodol AC3-at, igy a PowerDVD dekoderet kell hasznalnod vagy az AC3 filtert. Azert szaggat, mert a win/alaplap nem birja a dekodolast es az adatkuldest - probalj egy masik PCI Slot-ot eloszor es kapcsold ki azokat az eszkozoket a BIOS-ban amiket nem hasznalsz. Igy felszabadul par resource.
-
somé
őstag
válasz
Fehérsólyom #11 üzenetére
A KX az egy szenny.A hangminősége,megjelenése,kezelhetősége egyaránt.Viszont pár mega.Vagy annyi sem?
-
mucius
tag
az x helyén lévő számjegy 9-es (ha a serial numberre gondolsz, mert azon kívül csak a model number van, ami ugye SB0220)
6 speakers-en van a PowerDVD és akkor semmi hang és szaggat a kép. SPDIFen nincs hang de szaggat a kép.
Azért 4.1, mert 4 speakerssel megy faszán. P580-nak meg a centere ugyanolyan kis 7W-os mint a többi satelite, és ez nem ad egymagában vmi telt hangot (mondjuk ehez 10 perc alatt hozzászokik az ember filmnézés közben).
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
A #18-hoz: Melyik SB0220-as kartyad van ? Talalsz meg a kartyan egy fekete szamot is, az megmondja hogy SB022x - az x az erdekes. PowerDVD-ben a hang hogy van beallitva ? SPDIF vagy 6 Speakers ?
Nem ertem a PowerDVD-s 4.1-es problemadat....A center hangszoro a dialogusoknak van egy AC3 5.1-es kodolasu filmnel a P580-az meg egy 5.1-es rendszer. Miert kell ezt 4.1-eb hasznalnod ? -
mucius
tag
Ja azt majd el felejtettem hogy 5.12.4.296 verziós driver (2004.03.01.) volt a mellékelt cd-n, szal nem egy régi darab.
PowerDVD-t meg lehet 4.1-be fogom használni, mert mostanában rászoktak hogy csak centerből jön a beszédhang, az meg az én P580-amon nem egy túl erőteljes hangszoró, hogy egymagában szép hangzást adjon. :( -
mucius
tag
A minap vásároltam egy SB Live! 5.1 Digital (SB0220) nevű kártyát.
CD-n lévő driver gond nélkül felmegy, mindennel műxik faxán, kivéve a PowerDVD-t. Azon nincs hang, és szaggat, és akármit állítgatok rajta semmi nem javít a gondon.
Aztán ugye található egy remek hotfix (SBLIVE_HOTFIX_031226.exe) a kártyához a creative oldalán. A gond csak az vele, hogy nem észleli a hangkártyát, és ezért fel se települ. A letölthető driverrel (LiveDrvUni-Pack(ENG).exe) ugyanez a gond. Utánanéztem több fórumon, köztük a creative fórumában is és bizony rengeteg embernek ez a gondja, megoldást viszont nem találtak eddig. :(
Windows XP Sp2-s rendszer most lett újrarakva, szal sztem nem ezzel lehet a gond.
Kipróbálom ezt az kx-es drivert is amit írtatok feljebb, hátha azzal műxik, de attól még várom a javallatokat.
:F -
Fehérsólyom
aktív tag
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, úgy látszik tényleg sikerült egy hiba mentes (kopp, kopp, kopp) drivert összakovácsolnia a creativnak! :)
-
Raymond
titán
válasz
Fehérsólyom #13 üzenetére
Kicsit mas a technikai megoldas. Amugy mas elmeletileg nem kell, csak allits be 4 vavgy 5.1-es hangszoro rendszert es a lejatszoprogramodban hasznald a DirectSound beallitast a Wave helyett.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
Fehérsólyom #11 üzenetére
A kerdes mindig az mire akarod hasznalni elsosorban. Meg zenehallgatasra is eleg a normalis drivereivel. Ahogy mar mas topicban irtak, hasznald a hatso hangszorokimenetet (fekete) ha nem vagy megelegedve az elsok minosegevel. Nem latom ertelmet a kxdriver-nek ha nem foglalkozol zeneszerkesztessel. Elegendo tapasztalat hianyaban soha nem szoktam hozzasszolni a kx-es vitakhoz, ezennel ezt be is fejeztem...
-
Raymond
titán
kxdriverben nincs EAX. jatekok = gond. ennyi.
-
LordX
veterán
kX driver. Állítólag sokkal jobb a gyári drivereknél (bár megszabadultam az SB hangkártyámtól, mielőtt ezrről tudtam volna..) [L]http://kxproject.lugosoft.com/index.php?skip=1[/L]
-
Allien
veterán
Ha már itt tartunk, van hasonló totyik, nem keresek most rá, de van egy KX Driver, speciálissan az SB live!, és Audigi vonalhoz! Az a legjobb driver az SB Live!-hez is szvsz. :B
-
petyax
aktív tag
válasz
Fehérsólyom #5 üzenetére
Én az 5.1-es SoundBlaster-hez adott drivert használom a 4.1-emmel és nagyon OK. :)
-
Fehérsólyom
aktív tag
Köszönöm a segítséget! Meg kell hagyni, hogy körbenéztem a gyártó honlapján viszont nem tudtam kitalálni, hogy melyiket kell(ene) letöltenem hozzá.
Remélem ezzel tényleg működni fog. -
Raymond
titán
válasz
Fehérsólyom #1 üzenetére
[L]http://hu.europe.creative.com/support/drivers/LiveDrvUni-Pack(ENG).exe[/L]
Maskor eloszor kukkants el a gyarto oldalara :P -
törölt tag
[L]http://hu.europe.creative.com/support/drivers/[/L]
csak eccerűen keresni kéne... ez annyira fájna?? -
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Sound Blaster Live! hangkártya ami még csak 4.1-es. Illetve a megnevezésben feltüntették még azt, hogy Value.
Az a gondom vele, hogy eddig úgy használtam, hogy azt a drivert hagytam fent, amit az XP saját maga felrak a kártyához... Igaz ekkor egy rakás beállítási lehetőségtől és támogatott hangformátumtól elesik az ember, viszont így működik, mert a hozzá adott cd-n lévő driver csak Win2000ig kompatibilis :O és XP alatt bugzik :(.
Tud nekem valaki segíteni abban, hogy honnan lehetne letölteni/megszerezni valami normális drivert ehhez a kártyához XP alá? Ki mit használ hozzá?
Aktív témák
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest