Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • God_ot

    tag

    válasz zoka. #6493 üzenetére

    82 hozzászólás, szal megpróbálok egyben reagálni, meglátjuk mi lesz belőle :-)

    Flam: a :( :( :( :( szerinted mit jelent?

    i3,i5, Sony vagy intel hiba, teljesen mindegy, vásárláskor elfogadtad a Vaio konfigurációját, így jogilag a gyártó/gyártók nem vonhatók felelősségre. Ergó, a gyártó/gyártók-on múlik, hogy lesznek e olyan aranyosak, hogy elismerik a "konstrukciós" hibát,mellékhatást, tökmindegy minek nevezem. Tovább gondolva a dolgot az intel azóta (lassan 1 éve már) frissítette az i procikat, amiknél már nincs ez a hiba. Még tovább gondolva, ha eddig nem ismerték el, már nem is fogják.

    Hogy egy picit azért a kulisszák mog is beláss: Ahoz, hogy ilyen "konstrukciós" hibát,mellékhatást elismerjen egy gyártó (legyen az bármilyen, nem kell leragadnunk a számítógépiparnál) az eladott termékek 5-10%-ánál (cégenként változó) jelentkeznie kell a problémának. Hogy még specifikusabb legyek: visszajelzésnek kell érkeznie a fogyasztóktól a jelenségre vonatkozóan. Ezt levetítve a Sony-ra, konkrétabban az összes első generációs i3,i5 procira, ha az összes Magyarországon eladott Vaio tulaj bejelentené a hibát az még az európai eladás 5%-át sem érné el. Arról már nem is beszélve, hogy Intel i3,i5 processzorokat minden piacon használt a Sony, így a 4 kontinensen eladott összes i3,i5-tel szerelt Vaio-k 5%-át kéne elérni.

    Ezzel nem azt akartam mondani, hogy ez lehetetlen, sőtt van is rá példa a Sony berkein belül is (pl. az Nvidia GeForce 8600M-mel szerelt Vaiokra kiterjesztett garanciát vállal a Sony, honlapon is fent van), viszont nem egyszerű feladat (mondjuk így :-D )

    No.01 : OS not found 3 hiba miatt jelentkezhet:
    - oprendszer (újratelepítés és müxik)
    - vinyó hiba (BIOS nem ismeri meg a vinyót)
    - alaplapi csatlakozó (túlfeszültség, kisülés, törés, stb. vagy csak egyszerűen elmozdult vagy poros)

    Az a tény, hogy később beindult, jelentheti azt hogy csak áramingadozás volt, és kiszedve az aksit és a töltőt a gépből, áramtalanítottad az alaplapot - megoldottad a problémát. Ha ismét jelentkezik a hiba, ezt próbáld meg első körben.

    Mellékesen: Európán belül mindenhol érvényes a garanciád, szal bárhová mész beküldheted vagy beviheted szervízbe a Vaio-t
    Nyúlkálni bele, főleg úgy, hogy azt se tudod mit csinálsz ...

    h1ght3chzor: A válasz nagyon egyszerű, a szoftverek/driverek, amiket a Vaio-val kaptál nem eladók! Egyetlen módja annak, hogy házzájuk juss, ha veszel egy Vaio-t. Ennek megőrzése érdekében BIOS-ban van rögzítve az eredetileg telepített rendszer, valamint szoftverek/driverek csak egyben érhetőek el (kivétel, amik szerepelnek a honlapon, mert azokat úgy sem tudod más gépre telepíteni).
    Ismét erre tudok hivatkozni, hogy "vásárláskor elfogadtad a Vaio konfigurációját", ami annyit tesz, hogy tudtad, hogy W7HP64 van Vaio-n, és ha tudtad, hogy neked ez nem elég volt lehetőséget "magasabb szintű" oprendszerrel vásárolni. Azt is tudtad, hogy nem SSD-s notebook, és itt is lett volna lehetőséged SSD-vel vásárolni.

    Summa, summárum: a Sony nem jótékonysági egylet, nem is kívánságkosár, azt kaptad, amit kértél.

    God_ot

Új hozzászólás Aktív témák