- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashrider86
tag
Sziasztok !
A segítségetek kérném! Öcsém kapott karácsonya egy Sony Vaio SVF152A29M típusú gépet. Egyből dobta nekem,hogy neki ez a fos Win8 nem kell. Mondom ok,elbánok majd vele. Cd-ről indításnál,mindig elindult a telepítő eleje,amikor a starting windows van kiírva,ott mindig megfagyott...AKármilyen verzióval probáltam. Jó,ok csináltam usbre win7-et,és a windows 8 alol indítottam. Itt elindult eljutottam a telepítőig,particiók..Itt volt egy csomó,de nem nyúltam a gyári particiókhoz. Csak a nagy rendszer particióhoz nyúltam,sipákolt is,hogy nincs sorrendbe.Ok,ment tovább elkezdett telepíteni,de megint megfagyott. Kinyomtam,mert csontra fagyott. Most ott tartok,hogy visszaállítani,sem tudom a gyári win8-at,mert most Windows 7-et ír ki a visszaállításnál. Semmivel sem lehet javítani,se dvd-se usb-ről. Dvd-ről hiába bootolok,mindig kifagy....Mi a retk** fas** lehet csinálni...Ekkora egy köcsög gépet. Bár szeirntem ebből szervíz lesz...Van valami progi amiről betudok bootolni,és particiót csinálni,és törölni mindent.Ötletek? köszönöm !
ÜDv!
-
Thuglife
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy SSD-t a laptopomba a jelenlegi lassú HDD helyett. Viszont semmi infót nem találtam, hogy sata2 vagy sata3-as SSD-t tudok beletenni? Illetve, hogy a 7mm vastag 2,5"-os az remélhetőleg elfér benne igaz? Bocs a hülye kérdésekért, csak biztosra akarok menni...
Köszi előre is! -
veterán
-
Fritz Teufel
addikt
Sony Vaio VGN-FW21Z-be senki nem tud videokártyát ajánlani?
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
emese523
csendes tag
valaki letudná irni a specifikációját? sehol nem találom
sony vaio sve1511c5e[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni ezért bátorkodtam ide írni hátha tudtok nekem valamit mondani erről a laptopról (gondolok itt olyanra h érdemes-e ezt a márkát választani,milyen tapasztalaitok vannak vele):Sony Vaio SVF1521B1EW White W8 8GB
Processzor: Pentium 987 (1500)
Memória: 8192 (DDR3) MB
Merevlemez: 500 GB
Kijelző: 15.5ʺ HD (1366x768)
Videokártya: 1024 MB NVIDIA GF GT 740M
Operációs rendszer: Windows 8 64Bit HUN
Optikai meghajtó: DVDRW SM
Kategória: Első noteszgépem
Szín: fehér
Jótállás: 2 év
Bluetooth: 4.0
LAN: 10/100/1000
Akkumulátor: 2670 mAh
USB: 2x3.0.2x2.0
Wireless LAN: b/g/n 300mbps
Billentyűzet: magyar
Kártyaolvasó: SD card
Pozicionáló eszköz: Touch pad
Használt/Új: Új
Webkamera: van
HDMI: van
Numerikus billentyűzet: van -
törölt tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Sony Vaio SVE1512E1EW tipusú laptomom. Alig volt használva ( hetente 1x , ráadásul nem is minden héten ). Tegnap este volt 1 éves. Tegnap este óta nem találja az operációs rendszert ( Operating system not found ). Hiába próbálom az assistance-t, akkor sem indul el. Rossz a Winchester? vagy valami más baja lehet. Kérlek segítsetek.
Mindenesetre furcsa, hogy szinte óra, percre pont egy év elteltével lesz hulla a gép.
Köszönettel: cemerico -
törölt tag
Most néztem a sony honlapján, hogy a vaio laptopokra 1+1 év garancia van. Vajon ha software-es a hiba, akkor is érvényesíthető a gari?
-
veterán
-
Sefter
veterán
válasz SeniorTilla #8664 üzenetére
attól függ mire akarja használni...netezni, irodai munkára elég
cemerico
3 lehetőséged van:
1 - fizetsz a sonynak a recovery lemezekér (azt hiszem ~50 euro)
2 - keresel valakit akinek ugyan ilyen gépe van és készít neked a működő gépéről
3 - lesz@rod a sony-t és telepítesz rá warez op.rendszert[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
veterán
-
Sefter
veterán
válasz SeniorTilla #8666 üzenetére
celeron van a melós gépembe...(hp) mire megnyitok egy nagyobb doksit megiszom a kávémat..
Psn ID: sefter_hun
-
PongiÁki
csendes tag
Sziasztok,
van egy VAIO SVT1312V1ES notebookom, Windows 8.1-el. Már megvan majdnem egy éve, de eddig nem tűnt fel, hogy nem műkszik a mikrofonom. Csak most amikor Sykpeolásra akartam használni.
A tudomásomban lévő lehetőségeket átpróbáltam, de nem tudom működésre bírni a mikrofont.
- Driver újratelepítés (persze eredeti, legújabb verzió a Realtektől)
- Eszközkezelő ellenőrzés, hogy minden rendben van e.
- Eszközekezelőből hardver elemek törlése, majd újrafelismertetése, telepítése.
- Láthatatlan, inaktík, passzív, stb. elemek ellenőrzése.Minden úgy néz ki, hogy szuper. Felismeri a mikrofont is a kamera mellett, még a beállítások is mennek. A kamera szuper, a hangszórók is szólnak, csak a mikrofon nem.
Arra gyanakszom, hogy valahol, valamilyen szoftver vagy leveszi a mirofon hangerejét, vagy fogalmam sincs.
Járt már valaki így, esetleg lenne valakinek ötlete, hol tudnék kutakodni, hogy végre működjön.Ha másik USB-s kamerát bedugok a gépbe, amin mikrofon is van, az persze működik.
Várom az építő ötleteket. Kösz előre is.
-
félisten
Üdv!
Kolléganőm elvesztette a Sony Vaio netbook-jának garanciakönyvét, de a számla az edigital-tól még megvan. Utóbbiak nem adnak ki utólag garanciajegyet, de ettől függetlenül van rá esély, hogy javítsák a hivatalos szervizben?
Tipp: nem fogják bevenni garanciálisan, csak önköltségen.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
skiny83
aktív tag
válasz AxBattler #8669 üzenetére
Ha van még rá garancia nem lesz gond. Sonynál el és visszaállításos garancia van, tehát felhívod az ügyfélszolgálatot, bediktálod az adatokat és ők beazonosítják, aztán ha úgy alakul viszik/hozzák a notit. A gép serialja kelleni fog!
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
félisten
válasz skiny83 #8670 üzenetére
Közben utánaérdeklődtünk a Westend-es Sony üzletben, és ott azt mondták, hogy a garanciafüzet mindenképpen kellene.
A serial-t itt is az akku alatt találjuk?
Én nem találtam meg, hogy melyik szervizből jönnének ki átvenni a gépet..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
veector
senior tag
válasz AxBattler #8671 üzenetére
S/N feliratot kell keresni. Nálam (SVT1312V1ES) ez a gép hátulján van egy matricán.
Serialon kívül semmi se kell a garanciáztatáshoz, csak hogy legyen még rajta gari (legalábbis nekem nem kellett)(#8668) PongiÁki
Azt próbáld meg, hogy tálcán a hangerő ikonra jobbklikk, felvevőeszközök, mikrofon -> jobbklikk -> tulajdonságok -> jelszintek fül -> mikrofon: 100, OKézd le
Ezután Hangrögzítő, és próbálj felvenni valamit. Játszd vissza és ha zúgás van csak, akkor gond lehet, ha jó akkor jó, ha néma akkor esetleg érdemes lenne kipróbálni egy ubuntu live cd-vel hogy ott esetleg működik-e. -
veector
senior tag
válasz AxBattler #8673 üzenetére
Sony support
Egy kis levelezés után kiküldik érte a futárt. Németországban (UPS szerint) megjavítják, és küldik is vissza). Az egész max 5 munkanap. Itthon nincs hivatalos szerviz, de ez se rossz szerintem -
veector
senior tag
válasz AxBattler #8675 üzenetére
Egyelőre nem találom hogy hol írtam nekik pedig nem régen volt.
A fixdirect az hivatalos szerviz, de nem foglalkoznak garanciális javítással.
Szerintem írj emailt ide: customersupport.hu@eu.sony.comOnline javítási igény
(Nem elérhető VAIO vagy Tablet esetén)
vagy rossz helyen keresgélek, vagy december elején ez még nem így volt -
Mimura
csendes tag
Sziasztok. Utazáshoz nézegettem laptopot és most láttam egy sony vaio p gépet 50e ft.
Van valami tapasztalatotok erről a gépről? Érdemes számításba venni? -
törölt tag
Sziasztok!
1,5 hete vettem a MediaMarktba egy Vaiot.
Frissitettem win 8.1-re,na azóta a wifi belassult.
Csináltam egy tesztet a 30Mbit-ből csak kb. 1MBit-el
működik.
Mi lehet az oka?Kerestem wifi drivert,de nem találok.
Gép típusa:svf1521aew -
veterán
A 8.1 egy frissítésnek álcázott új windows kiadás. Aki nem hiszi, járjon utána. Azért van így, hogy a mezei emberek elhiggyék, hogy a win8 nem is olyan rossz, mint amennyire megbukott, és amiért tömegek álltak át az apple-hez. PARASZTVAKÍTÁS már megint az egész.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
félisten
válasz veector #8676 üzenetére
Köszi a választ!
Végül a support válaszleveléből kiderült, hogy csak rendszerprobléma, és a rejtett partícióról újrarakta magát az OS, bár a mentett adatok elvesztek.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Criton
veterán
válasz #33846528 #8693 üzenetére
ez alapján valaki már tett fel, reméltem, hogy itt is próbálta már valaki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest