- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- RAM topik
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#31733248 #25632 üzenetére
Úgy voltam vele amíg nem bontom ki nekem ennyiért megéri eladni (és venni egy A7M2-öt aztén hetekig gyötörni titeket Obi ügyben)
SEL50F18 ebből hány féle van? Van a síma meg van az F végű, gondolom full frame-re. Láttam viszont SEL50F18/BC végződésűt is. Sehol nem láttam arra utalást, hogy miben külömbözhet.
Az OSS a képstabit jelenti, igaz? Van képstabi nélküli is egyébként E50F18, E35F18 ezekből?
Majd írom a sztorit, hogy miért kérdem.
-
válasz
mikrofon #25579 üzenetére
Azt csak kérdezem hogy szívás-e, tudom elhangzik a fórumban de gép ajánlásnál még ha meg is emlitette valaki nem volt rá hangsúly fektetve. Mást meg azért nem néztem mert itt is youtubon is elhangzott hogy a Sony eléggé viszi a Milc szegmenst az a6300 meg elég jó. Mivel kit obival néztem ki ezért annyira nem fektettem energiát obi nezegetesbe. Csak aztán beesett 200ért itthoni bolti új body és lecsaptam mint a magas labdát. Ha valami nem kalappol vissza lehet vinni alapon. Ebben a törtenetben nem volt se idő se annyira értelmét nem láttam hogy másfele is nézelődjek mert 230 ebayesre is ajánlott volt mondom így már nem hiszem hogy olyan sokkal jobb ajánlatot találnék. Pláne hogy nekem a videó elég fontos és allítólag abban erős a 6300as.
-
-
-
Hali, láttátok milyen jó árban csúszott az A7 M2. a bodyja visszatérítés után 290-ra jön ki. Nagyon csábító, nem? Van aki kihasználja ezt az akciókat?
-
válasz
kovsol #25549 üzenetére
Értem és köszönöm mindenkinek:
hmmm csk aza a legnagyobb bánatom, hogy pont nincs használtan amit ajánlasz. Illetve 1 amit az illetővel péntek óta nem tudok lebeszélni, hogy átvegyem.
A fényhiány nem modellnél lenne hanem amaikor a városban vagy máshol rossz fényviszonyok között videóznék fényképeznék. Pl. most amikor voltam a nagyvárosban rohadtul jól jött volna. Egy kicsit fáj is a szivem,hogy most vettem gépet nyaralás után. -
Sony FE 28mm F/2 - használt: 90e, bolti: 138e
Sony 16-105 mm F/3.5-5.6 DT - használt: 75e, bolti: 208e
Sony SEL-50F18F 50mm f/1.8 - használt: 65e, bolti: 76e
Sony SAl 16-50 2.8 SSM - használt: 60e, bolti: 180e
Sony FE SEL-2870 28-70mm f/3.5-5.6 OSS - használt: 52e, bolti: 140e
Sigma 30mm f2.8 DN ART Sony E - használt: 38e, bolti: 64e
Na akkor mégegyszer használt árakkal és választékkal kiegészítve:
a6300 géphez
elsősorban videózásra, amely:
1. bel és kültérben számítógép hardverek videózása, fotózása közelről távolabról
2. matchbox modellek videózása, közelebbről(20cm), távolabbról mozgás közben
3. videózás természetben, városban, akár naplemente közben, utánEzeken a 60-70-es árakon akár kettőt tudok venni különböző feladatokra, a lényeg, hogy jó minőségű képet csináljon, a gép árszintjének megfelelőt. Kompromisszumot inkább abban vállalnék, hogy közelebb-távolabb megyek a témához vagy akkor inkább adott témát kihagyom. A lényeg még, hogy megérje a használt árát a cucc, az új árához képest vannak jónak tűnő vételek, de a bolti ár nem mindig mérvadó. Ügye lehet túlárazva vagy kifutó modell beragadt áron stb. Ezekbe segítsetek kérlek!
-
Hali, Samyang 50mm f/1.4 AS UMC Sony-E ezt találtam apron 70ért. A6300ra mennyire ajánlott.
Most azt hagyjuk mire kell nekem mert már vagy 5 embertől akarok 4 napja venni obit de nem tudok. Nem válaszolnak, mégse eladó ilyesmik.
Szóval csak annyi hogy az árát nagyjából megérje meg kicsit használnám már a gépet. -
-
-
válasz
#96302336 #25469 üzenetére
Hát, igen, aki nem tudja mit tud ránézésre nem mondaná, meg szóval átlag júzer aki kompaktot vesz ennyit nem ad, aki tudja mit keres megtalálja ebayen is, használtan meg elvája hogy engedjek 40-est.
Amúgy aki ajánlotta annak nagyon köszönöm, továbbra is jó vételnek tartom, tettszik is, hajlok is rá még mindig, főleg a szuperlassítás nagyon hiányzik majd belőle, de beleszólt ez a hirtelen jött itthoni jó vétel. Azért jobb érzés, hogy holnap besétálok az üzletbe kihúzott derékkal, kifele meg kaján vigyorral a hónom alatt a dobozzal, mint megvenni ebyen, aztán kivárni a 2-3 hetet, nyugtalanak lenni a gari miatt stb.80hun Igen megnézem azt is. Egyébként köszönöm, hogy figyelmembe ajánlottad a RX 100-ast, tettszik a tudása és még a látómezőmben van, mindössze az árak alakulása miatt nem döntöttem mellette. Ha nem lett volna a 6300 akció, ügye most már 260 csak a body itthon, akor valszeg ebayes vagy EU-s RX100 M5 mellett dönöttem volna.
-
Rx100 M5 (vM4) vs. A6300+ S35 f1.8
Ebben a harcban sokak ajánlása alapján nekem az jött le, , hogy jó nekem a kompakt úgyis amatör vagyok és a modell videózásnál jól jön a lassítás és a kisebb érzékelő, kicsi is olcsóbb is, a 6300-hoz meg drága az obi meg nincs is hozzá igazán jó, max csak a fixek között.
Viszon én jelenleg úgy látom, hogy egy része igaz, de ha megcsinálom a modell anyagot, utána mi lesz? Azért kicsit drágállom a kompaktot (EU- M5 237e, M4 195e), ahhoz képest, hogy a 6300 új magyar bolti + használt Sony 35 f1.8 meg olyan 290-300. Szerintem itthon a nagyobbat jobban el tudom adni ha épp arról van szó.
50-60-al nem ér többet akárkinek akármilyen használatra a MILC?
-
Hali
Ügye páran tudjátok már, hogy nagy fotómasina vásárlásban vagyok. A lehetőségek, itthon boltban, bolti használt, használt apróról, új bolti EU-s, Ebay.
Az Eaby talán a legolcsóbb, aztán az EU bolti, az itthoni használt sokszor drágább mint az EU bolt, még ha számolom a szállítást vagy az autózást. Az itthoni boltit meg hagyjuk is.Felmerült az A6300 gép kinti boltból 225 alap kittel, vagy csak body Ebayről 200-ért. Ma viszont megláttam beakciózva magyar boltban 200-ért szintén body. Mondom így már csak ki kellene próbálni. Bár egy picit zavart, hogy mondták az objektíves fórumba, hogy nem a legjobb a választék rá. Jó mindegy majd lesz valami.
Viszont megláttam egy másik akciót és belép bújt a kisördög.
Sony 7M2 masinákra egy 50-est vissza lehet igényelni. Még pontosan megnézem, hogy van ez, hogy mindegyik változat, de ha jól számolok akkor a csak body m2 310-re jönne ki a térítéssel. Nem hangzik rosszul, ügye? A 110-ért kapok FullFramet, meg 5 tengelyű stabilizálást, meg ki tudja mit.
Erre fel mit látok Ebayen? Ez a típus 282-ért, újként egy 14000-res értékelésű eladótól. Ez reális? Nincs valami buktató? Vagy ennyit ér valójában a gép?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DOOM - The Dark Ages
- Villanyszerelés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest