- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Segítséget, ill. tanácsot kérek tőletek tisztelettel, mert elakadtam...
Az történt, hogy édesapám "50W808c" készüléke valószínűleg meghibásodott. Több igen furcsa dolgot is produkál:- Az Android OS főmenüjéből a "Kedvenc alkalmazások" közül eltűnt a piros "TV" (ezen a régebbi tévén, ha jól emlékszem még "Digitális") elnevezésű indítóikon, ami ugyebár a már behangolt DVB-C adások megtekintését hivatott aktiválni/elindítani.
- Az "Alkalmazások" listájában ott van a piros ikon "Digitális" felirattal, ám rákattntva mind a felhasznált háttértár és gyorsítótár 0-0 KB adatot mutat, és a szoftver verzióján kívül csak az "Engedélyezés" gomb aktív még az adott menüben, viszont nem lehet átkapcsolni. Ha rákattintok, csak annyit ír, hogy "Nincs engedélyezve".- Sehogyan nem tudom újra aktívvá tenni ezt a funkciót.
Gondolhatnánk, hogy a DVB-C tuner halálozott el a készülékben, de...
- A csatornakeresés probléma nélkül megtalálja mind a 159 csatornát, a digitális "bemenetet" választva a csatornák száma, neve, az azon futó műsorok címe, a dátum, stb. is látszik, de a teljes háttér fekete, tehát természetesen nincsen sem kép, sem hang az adott csatornákon.
- Az eredmény ugyanaz akkor is, ha a CI+ modul & kártya csatlakoztatva van, és akkor is, amikor nem.
- Még a teljes műsorújság is látszik hibátlanul, és hiánytalanul a "Guide" funkciót megnyitva.
- De... amennyiben a CI+ kártya csatlakoztatva van, akkor "Galaxy HD", a "Super TV2 HD", "Magyar Mozi TV" és "Film 4 HD" csatornákon van adás is! (A többi csatornán továbbra sincsen adás.) Ez a legfurcsább az egészben.Egyéb információk:
- A gyári visszaállítás nem oldja meg a problémát.- A készülék minden egyéb funkciója (bemenetek, hálózat, Youtube, Alkalmazások, Menük, Beállítások, stb.) kifogástalanul működik.
- Természetesen kontroll miatt a tévét az eredeti helyén a másik két, garantáltan működő CI+ kártyával is megnéztem, de ezen a tévén ez sem hozott változást.
- A tévét másik szobában, az ott hibátlanul üzemelő másik tévé koax kábelével is megnéztem (és a másik két CI+ kártyával is), de a probléma, ill. jelenség ugyanaz.Logikai alapon arra jutottam, hogy a készülék a hibás.
Azon tanakodom, hogy a CI+ aljzat hibája okozhatja-e a fent ismertetett hibát...!? Ha pedig nem az okozza, akkor vajon melyik alkatrész?
Van bármi ötletetek, javaslatotok erre, esetleg arra vonatkozóan, hogy mit nem próbáltam még ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Netflix
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged