Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NYPD

    aktív tag

    Sziasztok.

    Van egy Sony KD55XF7596 tv-m, ami egy ideje a következőt produkálja, általában random időpontokban:

    PC van rákötve HDMI-vel, HDMI 3 csatlakozóra (HDMI 2-esen egyáltalán nem érzékeli, a bemenetválaszóban szürke az opció, mintha nem lenne rákötve semmi.). A számítógép bekapcsolásakor az alaplap logója megjelenik, viszont a Windows ahogy betölt, elveszik a jel, és a TV-n csak az az üzenet fogad, hogy nincs jel. A felbontás 3840 x 2160 60Hz-en, a TV képbeállítása játék módban van. Ha ilyenkor kikapcsolom a TV-t, kihúzom a kábelt, majd átdugom egy másik megjelenítőbe, ott van kép, minden ok. Általában segíteni szokott, ha ilyenkor ezután visszadugom a TV-be, néha felismeri és ad képet, van, amikor ez sem segít. Próbáltam már úgy is, hogy a TV-t a hálózatból is kihúztam, majd vissza és így gép újraindít, de ez sem vezetett eredményre.. Próbáltam másik videokártyával és másik kábellel is, no luck.

    Oké, mivel garanciális, akkor hívjuk fel a Sony egyik szerződött szervizét. Ott felvázoltam a tényállást, mire arra a megoldásra jutott az úriember a telefon másik végén, hogy egyeztetett az informatikusokkal, és a felbontásnál nincs valami jól beállítva.

    Hát, ezt így megmondom őszintén nem tudom hova tenni. Nem gondolom, hogy a kettőnek köze lehetne egymáshoz ilyen szinten főleg úgy, hogy van, amikor hiba nélkül bekapcsolom a gépet, egyből van kép, minden f**za, napokig, aztán egyszer csak elszáll. Kérdezte a szerelő, hogy tudtam-e tesztelni mással, mondtam, hogy igen, laptoppal, az se volt jó. Azt mondja az ember, hogy az nem jó, playstation vagy DVD lejátszóval kellene, mert ez egy TV és nem monitor, nem kötelező a PC-vel hibátlanul kommunikálnia, de utána néz, mit lehet tenni. Na itt dobtam le a hajamat. Holnap hívok egy másik szervizt, mert ezt egy kicsit erősnek éreztem, így estére.

    Találkoztatok már esetleg ilyennel, vagy van valami ötlet, hogy mitől lehet, és miért próbál ilyen baromságokkal etetni az ember, hogy egy 200 ezres TV-nek nem kötelező HDMI-kapcsolatot létesíteni egy olyan eszközzel, ami ugyanazt a 4k 60Hz-et eteti vele, mint pl egy ki***szott playstation?

    Köszönöm..

Új hozzászólás Aktív témák