Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partz
senior tag
Felső kategória Sonynál konkrétan a 9-es szériánál kezdődik (kb a többi gyártónál is). 7-8-as szériát közép kategóriába sorolnám. A "Highly recommended" annyit jelent, hogy ár-érték arányban elég jó vételnek minősül, semmi többet. Mondom úgy, hogy többek közt egy X85C is van itthon.
-
válasz
blakey #24044 üzenetére
Olvasgatom, hogy sokan mar a torrenteken elerheto 4k-s anyagokra epitenek. Finoman szolva is erdekes amit latni. A visszatero mkv-ban nincs 10gb-al tobb. Ez egy nagy mese kerem. Ezek a minta 4k-s anyagok nagyon szepek, csak 80-110 mb/s bitrataval ami 6-800mb/perc adatmennyiseg. Igy az emlitett filmnek kellene lenni minimum 100gb korul. Szoval ez a 40 par gigas 4k minden csak nem igazi 4k minoseg.
-
Dvai
csendes tag
Sziasztok!
55-65 colos TV-t vennék. Melyik típust ajánlanátok?
3D, android nem érdekel, csak a képminőség.
Melyik típust ajánlanátok?
Az ívelt verzióról mi a véleményetek? -
krx21
nagyúr
Amúgy a gyári beállításokat nézve, a színátmenetek megkülönböztetésében, talán a sony a legjobb... Soha nem is volt baj vele, nem úgy mint pl:a Samsung-nál... Tehát a színátmenetek végig meg vannak, persze nem olyan pontosan a helyükön, mint ha profi mód kalibrálva lenne. De sok esetben elég ha hihetők a színek...
-
Joshi
titán
válasz
blakey #24033 üzenetére
Értem én, de árnyalatok között csak akkor tud az emberi szem különbséget tenni ha egymás mellett van a két szín. Mondjuk hogy megtudod mondani külön-külön is hogy melyik szín a helyes az RGB szerint, de mivel te a "színekkel" dolgozol ezért profi vagy tehát nem átlagos. Hidd el hogy ha egy bőrszín már rózsaszín az nagyon gáz, a Sony Triluminos azért ettől messze jobb kalibrálás nélkül is.
-
blakey
titán
Sokat dob, ha minőségi filmnézésről beszélünk akkor lkalibráltatni kell a kijelzőt és igen, kijelentem. Az, hogy neked tetszik, vagy nekem de nincs kalibrálva a kijelző egyáltalán nem azt jelenti, hogy azt is kell látnunk, elég sok olyan szín van amit kalibrálás nélkül még csak észre sem veszünk, mert az átmenetek nincsenek megfelelően "belőve". Piros és piros között is nagy különbség van, ha a kijelző nincs kalibrálva akkor nem látható a különbség vagy ott a tűrkíz ami egy rosszul beállított kijelzőn lvilágos kék, stb.
Másik fontos dolog, hogy nem mindenki látja megfelelően az árnyalatokat. Valahol volt egy teszt ahol különböző árnyalatú sávokat sorrenbe kell tenni, na én mindet sorba tettem és nem egyszer, mondjuk nekem könnyű, 17 éve "színekkel dolgozom", látom a különbséget.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #24031 üzenetére
Én csak azért vauztam bele a témába, mert te kijelentetted hogy márpedig kalibrálni kell, szerintem meg egyáltalán nem kell. Kötve hiszem hogy egy filmnél akkorát dobna rajta mint ahogy állítod. Nyilván vakteszt kellene hozzá és kellően avatott szemek. A monitorom nekem is kalibrált, de ha nincs betöltve a színprofil elsőre akkor se szembetűnő a különbség. Hogy szembetűnő legyen a kalibrált és a gyári beállítás közötti különbség, ahhoz nagyon rossznak kell lennie a gyári beállításnak. Biztosan van ilyen is, de azért egy fél millás TV nem szokott olyan rossz lenni.
-
blakey
titán
Az egyértelműt nem kell megmagyarázni.
Nem arról írtam, hogy kinek mi tetszik, ha szabvány szerint kalibráljuk a megjelenítőt akkor nagyon minimális lesz a különbség azonos panel esetén.
Megjelenítő esetén a legfontosabb a színhelyes megjelenítés, elfogadom, hogy egyeseknek nem ez a fő szempont, de azt be kell látni, hogy kommersz körökben nincs olyan megjelenítő ami gyárilag színhelyes. Van amelyiknél jó a fehéregyensúly, ilyennel már találkoztam, de szinhelyessel még nem, mindegyiken állítani kell.
Na, de ezt szerintem már felesleges tovább boncolgatni. -
blakey
titán
válasz
PrinceHerceg #24028 üzenetére
Minden megjelenítőt kalibrálni kell, feltéve, hogy a képminőséget tartjuk szem előtt, ezen kár gondolkodni.
-
krx21
nagyúr
válasz
blakey #24026 üzenetére
Ha nem a bővített színtérre kalibrálod, akkor persze, hogy nincs akkora előnye... Amúgy meg zongorázni lehet a különbséget. Ha meg a bővített színtérre kalibrálod, kérdés, hogy a nem bővített színterű anyagot, hogyan jeleníti meg a rendszer, mert, ha "kihúzza" akkor persze nem lesz olyan színhelyes... Ez a lehetséges probléma, illetve kompromisszum megvan, de ez is nagyon sokat javult ez első triluminos óta.
Meg amúgy lassan ugyan de jönnek a bővített színterű anyagok, ott meg fordul a kalibrálatlan színhelyesség kérdése. Ergó én szeretem a triluminos-t nagyon, bár most nekem sem az van... -
krx21
nagyúr
válasz
blakey #24022 üzenetére
Láttál már olyan pirosat, amit eddig csak a triluminos tud? (Most már a Samsung is a quantum dot-al)
Ezen technológiával olyan színek jelentek meg az lcd paneleken amit még soha nem tudott az lcd technológia.
Szerintem az elmúlt 10 év legjelentősebb lcd fejlesztése... Én sony tv-t nem kalibrálnék... Mindig is pontos volt és évről évre pontosabb a triluminos is... -
Peat76
őstag
válasz
Paoloo #24023 üzenetére
Nekem jön a PS4K ahogy megjelenik, kinek meg az Xbox One S már augusztus 2-án ! Lassan év végéig itt is jönnek az Uhd blu-ray filmek, lemezek! Nekem ilyen téren áprilisban sem volt kérdés mit vegyek és most ide ki sem írom hogy lassan hova is jön a sok 4K film 😀😆! Közeleg....
-
blakey
titán
válasz
Paoloo #24020 üzenetére
A Triluminos kijelző jó, de kalibrálni kell, de akkor már nem lesz akkora előnye. Számomra nem jelent sokat a Triluminos mivel kalibráltan szeretem a kijelzőket és akkor meg minek olyan tv, de most is azt mondom, ha megvannak a megfelelő eszközeid akkor jó az X85, ha meg nincs akkor felesleges 100E Ft-tal többet kiadni. Ha 1 éven belül minden kiegészítőt beszereznél akkor vedd meg az UHD tv-t.
-
blakey
titán
válasz
Paoloo #24018 üzenetére
Itt egy hsz a tv-vel kapcsolatban. Ha beírod a típust akkor többet is olvashatsz róla.
340e-ért nem tudom milyen 60"-os lenne a megfelelő, sokkal többe kerülne. -
Bár 4K-s tapasztalatom zéró,kicsit off is ide,de 55"756 tulajként azt kell mondjam,hogy CSAK és kizárólag FHD-s tartalom néz ki jól a tévémen. M4sport foci közvetítés csapnivaló (T-com iptv), BBC Earth HD brutál jó. Többi HD-s csatorna elmegy kategória. 1080p-s tartalom jutubról jó, virágbolti 1080p-s mkv-k is elég jók.
-
blakey
titán
válasz
Peat76 #24013 üzenetére
Jelen pillanatban nincs 4K-s lemez amit meg tudnék venni, nincs értelmes áron 4K-s Blu-ray lejátszó, van viszont médialejátszó, sőt, nekem is ilyen van, mégis FHD tv-t vettem, ráadásul még csak nem is 3D-s, mert semmi előnye nem szérmazik a 4K-nak, jelen pillanatban. YT videókat max 1 hétig néznék, aztán annyi, kb. ahogy a 3D is volt. Tehát a mostani 4K tv nem biztos, hogy tökéletesen helyt fog állni 2 év múlva. A Triluminos más kérdés, az akár jó is lehet ha megfelelően van beállítva.
A hangsúly a 100e Ft különbségen van, ugyanis még ahhoz kell normális anyag és lejátszó is. De ahogy már írtam, ha nem számít a 100e Ft akkor egyértelműen a triluminos 4K-t vedd, de ne várj akkora csodát, ha lehetőséged van 4K-s anyagok beszerzésére valamint lejátszód is van (nem felkonvertálos) akkor valóban a 4K-s tv a neked való. -
válasz
Peat76 #24013 üzenetére
Gyakorlatilag nincs 4k-s anyag, amit nezhetne az ember. Mire lesz, addig a mostani 4k-s tevek elavultnak fognak szamitani, lesznek sokkal jobbak. Jelenleg szerintem erdemesebb venni egy bika full hd-s tevet. Aztan majd ha evek mulva elterjed a 4k valamennyire, akkor esetleg egy 4k-s tevet venni.
-
blakey
titán
válasz
Paoloo #24006 üzenetére
Egymás mellett látható, külön-külön nem. Mindkettő nagyon jó és jól kalibrálható.
Én biztos, hogy nem adnék 100e-rel többet egy triluminos 4K-ért, jelen pillanatban. 2 év múlva, amikor már normális, elérhető tartalmak is lesznek akkor már lesz értelme a 4K-nak, de az is 60-65" környékén.
Esetleg 60-65" FHD-ban nem gondolkodsz? -
Peat76
őstag
válasz
PrinceHerceg #24007 üzenetére
Nekem 55X8509C van, imádom ezt a tv-t, ár/érték arányban verhetetlen készülék, nem fogsz benne csalódni az tuti! Bocs elsősorban Paoloo-nak szántam...
-
Paoloo
tag
válasz
PrinceHerceg #24007 üzenetére
Köszönöm!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Paoloo #24006 üzenetére
Szvsz a trilu paneles X85C széria egyértelműen jobb a W809-esnél, szóval ha van kereted, ne gondolkozz, mert bitang jószágok!
Az X8505C pedig csak annyiban különbözik, hogy "csupán" 800hz-es MF-ja van feketés állvánnyal, míg az X8509C krómozott + 1000hz-es, szóval kb ikertesók!
-
blakey
titán
válasz
Paoloo #24004 üzenetére
Azt neked kell eldöntened, hogy megér-e akkora különbözetet a triluminos kijelző és a 4K, ha az ár nem számít akkor vedd az X8509C-t, egyértelmű. Ha számít az ár akkor a W809C-ben sem fogsz csalódni.
Ha megfelelően van rögzítve akkor nincs mi elálljon, távtartóval kell rögzíteni.
-
Paoloo
tag
Sziasztok!
Ha e kettő közül kell választani,akkor melyik?
1 - SONY KD-55X8509C
2 - Sony Bravia KDL-55W809C
Csak a képminőség érdekel,más nem. A 100e ft különbözet megmutatkozik a képminőségben?
Esetleg ebben az árkategóriában van más ajánlott vétel a márkán belül?
Megelőzöm a kérdést hogy minek nekem UHD?.....nem kell,de megvenném ha azonos FHD forrással annak szebb képe van,mert jobb panel van benne.Még valami....nem néz ki hülyén a falon mondjuk a 809-es,nem áll el nagyon? Csak mert az elég erősen vastagszik az alja felé....
A mostani tv-m tök lapos,az szépen felfekszik,csak sajnos kicsi -
junior11
veterán
A high-end ZD9-es Bravia mellett a Sony bemutatta a "megfizethető" kategóriájú 4K tévéit is: [link]
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a KDL40RD450BAEP típusról?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Windows 11
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- További aktív témák...
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest