- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Asztrofotózás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilga
tag
válasz Ger_man #16199 üzenetére
A MM-ben megrendeled az online felületen bolti átvétellelel és fizetéssel /már ha nincs túl messze/ akár ki is bonthatod kipróbálhatod, ha nem tetszik tovább sétálsz. Néhány hete így húztam be az 50w805-t 198k ft-ért pedig már ritka a tavalyi modell.
/Azért a G30 mellett igencsak kanyarban sincs a képe/ -
Ger_man
senior tag
Köszönöm a válaszok!
Igazából 10e ft a különbség. Viszont a W706-os sony boltból jönne, a W815 pedig a mediamarkt online-ról.
Kicsit aggaszt hogy a media lehet bontottat küld... a 706-os tuti nem kiállítási darab. Megbízhatok a MediaMarkt-ban? Vagy menjek a tutira a sony boltból?
-
dh66e
veterán
válasz Ger_man #16196 üzenetére
Nos azt kell eldöntened hogy érdekel e a 3D.Amennyiben igen próbáld ki egy szaküzletben ha módod van rá mert egyénfüggő az aktív és passziv technológia befogadása .
A tapasztalat az hogy aki nem 3D függő az csak belenéz pár filmbe és félre rakja a szemüveget a fiókba.
Mindkettő jó tévé szép képpel mély feketével játékra pedig a legajánlottabbak.
A magasabb Hz számoknak a gyors mozgásmegjelenítésnél van jelentősége pl sport események,akció jelenetek filmeknél.....Játéknál nincs.
Annyit érdemes tudni hogy 50"alatt a motionflow mértéke nem állítható sonynál.[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok!
Épp most vacilálok hogy a 42 colos W705-öt vagy a szintén 42 colos W815-öt vegyem-e meg.
Most kicsit utána olvastam hogy a w8-as széria csak 50col felett használ aktív 3D-s rendszert. Szóval a 42-es passzívos. Érződik a "tartalom vesztés" 42 colon?
Igazából annyira nem izgat a 3D jobb inkább az hogy a MotionFlow 200-tól mennyivel jobb a 300-as amit a 815 használ? Jobbára 2D-s BD-re és játékra (PS PC) használnám a TV-t.
Megéri többet költeni a W815-re ha annyira nem izgat a 3D? Szebb a képe mint a W705-nek?
Köszönöm!
Ger_man
-
truefx
aktív tag
Social Viewing mostanaban jol mukodik nektek? Beallitok egy hashtag-et, es nem jon semmi. Pedig elegge porgos a tema, percenkent jon ra uj tweet (#esbringa). Ha atkapcsolok a TV Tweet alkalmazasra, akkor frankon latom mindet. Csak az integralt tweet megjelenitessel van valami gond. Lehet hogy ez is valamelyik frissitessel ment el, mert korabban valami tehetsegkutato alatt tok jol mukodott.
-
Malachi
addikt
válasz #68216320 #16187 üzenetére
itt ez a fazon, RCA-KOAX átalakítóval kristálytiszta képet kapott.
én is kipróbálom majd.
-
Tegla80
addikt
Technikailag ez boven jo egy otthoni rendszer ellatasara sztem.(ez mar nem a bucsus kategoria)A tesoja "3700" szerepel is a routeres topic ajanlott kategoriajaban itt a ph-n.(ez konkretan nincs,de sok elteres nem lehet foleg,h a Tied a nagyobb szamozasu.)Ha terheleskor nem szakadozik a net akkor meg birja a kora ellenere....jelzi majd ha csereerett lesz.
Sony® & PlayStation®
-
ii77
tag
válasz Tegla80 #16182 üzenetére
Jogos a fokos!
Egyrészt ugye van a UPC-féle Technikolor TC7200.U modem + egy NETGEAR WNDR3800-as. Igaz nem mai vas ez, még a piaci megjelenésekor vettem. Valószínűleg ebbe dugom majd a Belkin cat6-os kábelt, nem a UPC dobozba. Gondolom, jobban járok.VESTAX QFO
-
ii77
tag
Sziasztok,
az 50W829B típusú tévémet szeretném egy minőségi kábellel routerre kötni. Pl. ez a madzag ajánlott hozzá?: [link]
Válaszotok előre is köszönöm.VESTAX QFO
-
arsenal58
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, jelenleg a KDL-40W605-el szemezek, erről tudnátok írni véleményt?
Vagy szerintetek megérné többet rászánni és a drágább 705-öst venni?
Filmezéshez, PS4-hez kellene elsősorban.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Review: Sony X85C [link]
-
Vhiktor
veterán
válasz balage0000 #16173 üzenetére
Remélem megoldódik
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
balage0000
csendes tag
válasz Vhiktor #16171 üzenetére
Igen, tobben is megerositettek. Az bizontalanit el, hogy ez a problema a jo TV-knel csak akkor jelentkezik, amikor nincs rakotve semmi. Nalam viszont film kozben, ha epp sotetebb a hatter, azaz dolgozik az elektronika elvileg, akkor is tapasztalhato. Szombaton telik le a 30 nap, ugyhogy irok a boltnak. Ez meg nem gari. Koszi a segitseget!
-
truefx
aktív tag
Sziasztok! Olyan problemam van a 50W829B-vel, hogy a behangolt digitalis csatornakat allandoan elfelejti. CI modul van benne, a szolgaltato a Net-TV (Csepel). Naponta egyszer legalabb ujra be kell importalni az elmentett csatorna xml-t pendrive-rol, kulonben csak hibauzenetet mutat.
Volt mar ilyen valakinek? Szolgaltatonal lesz a problema, vagy a TV a ludas? Ismeroseimnel (nem Sony), nincs ilyen jelenseg.
-
Vhiktor
veterán
válasz balage0000 #16170 üzenetére
Nem kell ezen ennyit lovagolni.
Ha Neked valamiért nem tetszik, nem vagy elégedett a minőséggel és láthatóan nem vagy, akkor vissza kell vinni és kicserélni egy másikra, vagy egy másik márkájú TV-re.
Én azt vallom, hogyha valaki nem elégedett a termékkel amit a pénzéét kapott akkor nem kell tökölni, teljesen mindegy milyen pici hiba is az.
Te esetedben ez ordítóan nagy hiba.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
B-L-A-C-K
titán
válasz balage0000 #16167 üzenetére
De milliószor leírtuk ahol nem kap jelet a TV, ott ilyen, van akinek jobban van akinek kevésbe, viszont ahol már van megjelenítendő tartalom ott már dolgozik az elektronika és majdnem tökéletes feketét kapsz. Szóval semmi értelme nézegetni így, mivel úgyse akkor fogod bámulni a TV-t mikor semmilyen tartalom nem lesz rajta.
Ha film vagy akármi közbe viszont észlelsz nagyon zavaró dolgot a kijelzőn ami nem oda illik akkor gariztasd le.
[ Szerkesztve ]
-
balage0000
csendes tag
-
-
B-L-A-C-K
titán
Ezek a képek így hülyeségek, mivel nem mind1 milyen a záridő. Én tudok csinálni szemből full feketét, és full világosat is. Viszont ha mellé írjátok hogy a képhez képest hogy látjátok valójában az a mérvadó..
-
dh66e
veterán
válasz balage0000 #16163 üzenetére
valahol elvesztek a képek az éterben....ellenőrizd a linkeket.
-
balage0000
csendes tag
válasz WaterWawe #16162 üzenetére
Ha nincs semmilyen forras, es a forrast pl. HDMI-re allitom, sokkal jobb a helyzet - szembol legalabb is. Amikor elinditom a Netflixet, betolteskor automatikusan sokkal nagyobb megvilagitast kap a panel, vilagosabb, kekesebb lesz (szembol nezve foleg az also sarkokban), ami innentol az osszes filmre is is ervenyes lesz. A korabbi kepek is egy Netflix film elejebol lett lefotozva, leallitva egy pillanatra a filmet.
Ha nem csatlakoztatok semmilyen forrast, nalam igy nez ki sotetben:
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz balage0000 #16156 üzenetére
Ha nem megy be semmilyen jel, akkor ezt látom. Szerintem ezzel nincs gond.
-
dh66e
veterán
válasz balage0000 #16159 üzenetére
"Maga a gondolat zavar, hogy egy hibas TV-ert adtam ennyi penzt."
Igen ez előfordul akármelyik gyártónál és főleg kifutó modelleknél.Ilyenkor az ember kér egy cserét egy olyanra ami jó. A tiéd borzasztóan rossz.
Nézd meg az itteni fotókat amiket felraktunk ha nagyon hasonlítgatni akarsz.Még a mobillal készülteknél is nyilvánvaló lesz a számodra hogy a tiéd nagyon nagyon rossz.[ Szerkesztve ]
-
balage0000
csendes tag
Maga a gondolat zavar, hogy egy hibas TV-ert adtam ennyi penzt. Az esetek tobbsegeben nem gaz. Vannak filmek, ahol a sotet reszek rendellenesen szurkesnek, vilagosnak hatnak. Sajnos nincs osszehasonlitasi alapom valoban jo panellel. Netflixen es USB-n kivul mas forrassal nem tudom kiprobalni. Egyszer mar igy is vissza kellett vitetnem, mert a futar x meter magasrol leejtette es a sarka szo szerint letort (a hungarocell se vedte meg)...
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz balage0000 #16157 üzenetére
Nem értem hogy mit akarsz valójában.
Amennyiben jó így neked akkor ne rugózz rajta ,ha meg nem akkor cseréltesd ki.Rossz az a panel. -
balage0000
csendes tag
Tesztprogrammal meg nem probaltam. Mit erdemes futtatni, illetve vizsgalni, hogy feny deruljon arra, valoban hibas-e a panel?
[ Szerkesztve ]
-
-
WaterWawe
őstag
válasz balage0000 #16154 üzenetére
Igazából mindegyiknél jó, PS4, PC és Set-top-box-nál is. Igen teljesen sötét az valóban teljesen sötét.
-
szagnes69
aktív tag
Mindenkinek szeretném megköszönni a segítségét, aki időt szakított a kérdéseim megválaszolására. Ma megérkezett a tévé (55W828B), hibátlan csomagolásban, beüzemeltük és hát nagyon-nagyon tetszik, borzasztó nagynak tűnik a 40-es tévé után, de biztosan hamar megszokjuk. Esetleg tudtok ajánlani valamilyen teszt programot, amivel érdemes leellenőrizni a tévét?
-
WaterWawe
őstag
válasz balage0000 #16148 üzenetére
Nálam nincs ilyen, szemből nézve full fekete az egész.
-
tylerddd
veterán
válasz balage0000 #16148 üzenetére
Nekem az van és nem találkoztam a jelenséggel vagy nem tűnt fel.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
balage0000
csendes tag
Akiknek van W829B-vel tapasztalata, azoktol szeretnem megkerdezni, hogy tudtok-e esetleg segiteni, a nalam levo keszulek hibas-e vagy ne szamitsak tobbre ennel a TV-nel? Meg 1-2 napom van hatra, amig visszakuldhetem, utana csak gari. A kepeket lasd kicsit feljebb.
Koszi elore is a segitsegeteket!
-
tylerddd
veterán
A W829B-ben van-e esetleg demo filmanyag, amit üzletekben mutogatnak?! Ha ige, akkor merre találom?!
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
Angliába 2 ismerősnél is láttam 79 colos tavalyi X9005B-s Sonykat vettek, kíváncsi vagyok mennyi lehetett mert gondolom valami brutál akció, rá is kérdeztem az egyikre, de még nem írt...
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz balage0000 #16138 üzenetére
Tényleg olyan nehéz a link szövegre bökve a linket beilleszteni a szövegebe?
Mondjuk így
[ Szerkesztve ]
-
balage0000
csendes tag
Csinaltam ket kepet mobillal, teljesen sotet szobaban (valamivel vilagosabb foton, mint valojaban). A kepeket egy Netflix film elejen lottem, ahol egy pillanatra fekete a hatter.
http://kepfeltoltes.hu/view/150707/download_20150707_232745_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/150707/download_20150707_232738_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Beallitasok:
Cinema 1
Backlight 7
Gamma -2
Contrast 90
Brightness 50
White balance -3 -13 0 0 -1 0Csatlakoztatva:
Digitalis koax
Optikai Spdif
(HDMI, USB, stb. nincs bedugva)Az egyeduli beallitas, ami a tuneteket larvanyosan csokkenteni tudja, az a Backlight. Ha 3-ra leveszem ejszaka, sotet szobaban, film alatt mar nem mondhato zavaronak. Nappal nem lathato.
Szerintetek mennyire egyertelmuen csere?
-
törölt tag
válasz balage0000 #16135 üzenetére
Ne tarts a szerviztől, van itt olyan is, akinek a harmadik tévéje vált be. Addig reklamálsz, amíg jó készüléket nem kapsz.
-
balage0000
csendes tag
Este csinalok par sajat kepet.
-
balage0000
csendes tag
Olyan, mint az alabbi kepeken a jobb felso sarokban, csak nalam inkabb a bal alsoban jelentkezik. Kevesbe a bal alsoban is. Film kozben javareszt nem lathato, vagy legalabb is nem zavaro.
Ha leveszem a hattervilagitast, kontrasztot, jobb. Automatikus fekete javitassal (high) meg jobb, de ekkor mar a sotet reszeknel a reszletek nem kivehetoek (ez amugy is problema).Attol tartok, nem cserelnek ki es amugy meg a kovetkezovel is megjarhatom. Netflix forrasnal a legzavarobb mind kozul.
http://bilder.hifi-forum.de/medium/507525/dsc04500_368999.jpg
http://bilder.hifi-forum.de/small/652760/img2394_379330.jpg
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz balage0000 #16133 üzenetére
Ezt illene cserélni,mert nagyon rossz a szemnek...
-
balage0000
csendes tag
Ezzel kapcsolatban esetleg tud valaki segiteni? A kerdes alapvetoen az, hogy barmilyen merteku felhosodes eseten erdemes-e visszakuldeni vagy kesobb garanciaban megcsinaltatni/kicsereltetni a TV-t, vagy a kovetkezo is nagy esellyel hasonlo lesz, szoval kar a gozert?
http://m.prohardver.hu/tema/sony_lcd_led_tv/hsz_15887-15887.html
Kis kiegeszites: attol fuggoen, hogy honnan nezem, mashol is latszik, nem csak a bal also sarokban. Ha kicsit balra ulok, nem pont szembe, a jobb also sarokban is vilagosabb. Ha oldalrol nezem, eleg sok helyen erosen kiveheto, de ez nem zavar, mert ugyis szembol TV-zunk ugyebar, es a VA panelbol adodoan itt mar a betekintesi szog lesz a problema.
Koszi elore is a segitseget!
-
szagnes69
aktív tag
Remélem rendben lesz minden, mi még 2011-ben tőlük vettük a Sony tévénket, nem volt semmi gond a vásárlással, azért is szerettem volna innen vásárolni, de picit izgulok is, mert félek a visszacsomagolt tévéktől. Na majd szerdán kiderül.
-
szagnes69
aktív tag
Köszönöm mindenki segítségét, akiktanácsokkal látott el Sony tv vásárlásunkban! Napok óta kutatom az 55W829b és az 55w828b televíziókat és tudom, hogy már nagyon elfogytak, de nekünk most lett rá egy kis plusz pénzünk. Elsősorban Sony szalonból szerettem volna vásárolni, de már ott is csak kettőben találtam, az egyik bemutató darab volt, a másiknál meg amikor felhívtam a boltot, akkor mondták meg, hogy az is az. Más, nem Sony kereskedésben, ahol volt ilyen tv nem tudták garantálni, hogy a garancia Sony lesz, ezért inkább nem rendeltem meg. Az Euronicsban várják a beszállítótól az 55w828-as tévéket, de nem tudják megmondani, hogy mikor jön... Szóval jó sok kanyar után végül csak felhívtam az elsőnek említett Sony Szalont, hogy mennyire bemutató darab az a bemutató darab és akkor mondta az eladó, hogy van originál csomagolású 55w828-as tévéjük, ami nem volt feltüntetve a honlapjukon, ezen még ő is csodálkozott. Végül innen rendeltem meg. Nem tudom, hogy szabad-e itt leírni a szalon nevét, ezért ha valaki szintén hasonló cipőben jár, akkor írjon és privát üzenetben szívesen elküldöm a bolt nevét. Szerdán jön meg a tévé, remélem rendben lesz vele minden.
-
Damage
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Meggyőztetek, az 55" 829B lesz. Mire érdemes figyelni vásárlásnál? A pixelhiba keresése rendben. Futtassak tesztvideokat? Miket nézzek meg (fizikai hibákon kívül). Nem szeretnék refurbished vagy visszavitt terméket! Valami szervizmenüben le lehet ellenőrizni, hogy mennyit ment a TV?''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
nismoka
addikt
válasz hegylako01 #16074 üzenetére
Pendrive-ról hogy lehet apk-t telepíteni a tv-re? Nem látja a pendive-ot, pedig próbáltam ES explorer file kezelővel is. Ja közben kiderült a pendrive a hunyó!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Az normális, h a W829B külső és a PS4 belső tápja is morzekódot nyomat?! Hülye sípoló, ciripelő hangot adnak felváltva. Persze nagyon halkan, de éjjel abszolút kivehető a csendben. Eddig csak a PS-nél vettem észre, de tegnap ráfüleltem és a tévé tápja is csinálja. Ez normális vagy nálam van a hiba?!
-
hegylako01
tag
Azért nem ajánlották, mert a W815 az a MediaMarkt specifikus modell a W828 meg az Euronics specifikus modell.
A W805-öt forgalmazza minden bolt. De a az összes W8xxB modell ugyanaz belül, csak a motionflow Xr Hz-ben van eltérés, de az csak marketing, belül minden ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
sussa
csendes tag
válasz szagnes69 #16109 üzenetére
Szia
828 és a 829 ugyanaz! A másik kettőt nem ajánlották.
Az euronicsban nézzél körül, ők hivatalosan sony képviselet is ezt a sony centerben mondták.
Náluk volt hirdetve 828b 250K-t.-Mester mi lehet a boldogság titka? -Ne vitatkozz idiótákkal.-Én nem hiszem,hogy ez lenne a titok.-Igazad van-mondta a mester.
-
szagnes69
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Körül néztem a Sony centerek kínálatában és ha jól látom, akkor már csak egy darab 55W829b van és az is bemutatódarab, gondolom az nem ajánlott kategória. Ha jól olvastam, akkor ezt a tv-t csak Sony centerekben lehetett kapni, de legnagyobb meglepetésemre más boltok is kínálják: pl. pcland. Tudtok róla valamit, mennyire megbízható bolt? Nézegettem még más Sony televíziókat is, a 828b és a 829b között mi az eltérés, illetve a 805b és a 815b mennyire jó?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz Damage #16102 üzenetére
Üdv!
Én annyit tennék hozzá a témához,hogy -már leírtam jó párszor- UHD-s 55"-os Samsung TV-t cseréltem le a Sony 55W829B-re.
Annyit mondhatok abszolút megérte a csere."Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
Hejakut
csendes tag
Sziasztok!
Lehet Sony-n (Android) állítani vhogy a hang késleltetését? Vsz. nem, mert nem találok ilyen menüpontot, de lehet, h figyelmetlen vagyok. Egy-két tv adó esetén nincs teljesen szinkronban a kép és a hang. A Samukon van iilyen lehetőség, az más kérdés, hogy milyen eredménnyel. Köszönöm. -
sussa
csendes tag
válasz Damage #16102 üzenetére
Nem szeretek tanácsokat osztogatni,de kettő dolgot mondhatok neked!
1, Ne lépj ennyire mélyen bele a tv témába mert jövőre sem veszel!
2, A sony mindenképpen jó választás!
Nekem 55w828b van,nem vagyok szakértő,de laikus szemmel is bőven látszik a különbség más márkákkal szemben. Azt elárulhatom, hogy a 805-ről lebeszéltek szó szerint! Szerintem vedd meg az 829b-t nem fogsz csalódni benne! A kép csodálatos, 3d olyan mint a többi, gyors a menü (nekem) stb....[ Szerkesztve ]
-Mester mi lehet a boldogság titka? -Ne vitatkozz idiótákkal.-Én nem hiszem,hogy ez lenne a titok.-Igazad van-mondta a mester.
-
Dave™
nagyúr
válasz Damage #16100 üzenetére
Igen, ha engem kérdezel. Illetve nem tudom milyen messziről nézed, a 60"-hez már könnyen kevés lehet a full hd (távolságfüggő), 55-nél értelemszerűen kisebbek a képpontok is. Tehát a nagyobb méret nem mindig előny, ha nem kellően távolról nézed visszaüthet az, hogy nagyobb.
-
dh66e
veterán
válasz Damage #16100 üzenetére
Ezt kénytelen leszel te eldönteni.Menj el egy sony forgalmazóhoz ahol van mindkét példányból és nézd meg őket saját anyaggal egy külső vinyón vagy pendriveon.
Annyit még hozzáfűznék-mert hogy az igazsághoz hozzátartozik-hogy a W széria 3D-je nem full HD képes,értsd van nála jobb 3D-t megjelenítő a piacon.Nem oróási a különbség-nismoka szavaival kb 720p képes a 3D minőség terén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest