- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Apple notebookok
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Asztrofotózás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz Pityke78 #17997 üzenetére
A 855-ös 800hz, míg a többi 1000hz-re van hazudva. En nem lényeg.
De talán fontos lehet, hogy az extra távírányitó csak a 855-öshöz jár!
A tv képe teljesen rendben van, a ledes mozgásjavítás 1-es fokozaton olyan 800-850 soros mozgófelbotást eredményez egy kis interpollációval kiegészítve. De már ehhez a beállításhoz is nővelni kell a háttérvilágítást...
A többi fokozathoz kevés a fényerő, ráadásúl már csak az 5-ös fokotat hoz csak több részletet, de ott már pláne sötét a kép és vibrál is... De amúgy ez a 850 sor körüli érték használható és jónak számít...[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az alábbi típusok között mi a különbség?
Sony Bravia KDL-65W855C
Sony Bravia KDL-65W857C
Sony Bravia KDL-65W859CKépminőség, gyors mozgások (sport) megjelenítésénél hogy muzsikálnak?
Köszi
-
nauro
aktív tag
Sziasztok.
Van egy w755c tvm. Lenne egy olyan problemam vele, hogy neha nem jon be a kep xboxrol. Hiaba rakom at mas hdmibe, inditom ujra boxot nem javul meg. Egy dolog segit, ha aramtalanitom a tvt, utana rogton megy. Valami otlet mi lehet ez? -
Lacza_26
aktív tag
Na kipróbáltam kábelen azt a filmet amit tudtam hogy mindjárt az elején megakad és itt is megállt.
Most kipróbálom a 5 ghz-en a wifit. Az átvitel eszközre amúgy jó mert az elindítás után már a tv távirányítóját tudom használni csak a nagyon nagy bitrátás filmek akadnak meg. -
Radeon50
csendes tag
Köszönöm a válaszotokat.
nismoka
krx21 -
blakey
titán
válasz SzlobiG #17984 üzenetére
A gépen ellenőrízd a beállításokat, a routert is nézd meg.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SzlobiG
félisten
Asszem feladom, nincs már más ötletem kipróbáltam több szervert is, reseteltem a tv-t is és ugyanaz a hiba.
Érdekes a 720p simán viszi. Még egy dolgot nézek meg másik pcvel mit mutat.
-
blakey
titán
válasz DriftD1GP #17980 üzenetére
Csak akkor konvertálja ha az fogadó eszköz nem képes lejátszani.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SzlobiG
félisten
válasz DriftD1GP #17980 üzenetére
Valszeg a pc-vel lesz baj mert plex-el se jó.
Viszont ums esetén ha simán indítom a filmet, akkor nem tudok se hangot, se feliratot választani. Ha a "not transcoded" verziót indítom, akkor lehet, de meg áll már 1 perc után.
Még tesztelem, de elvileg ha a transkódolt verziót indítom, akkor nem áll meg tehát dekódolja, de így hogyan tudok hangot és feliratot változtatni?
PC biztos bírja 3770k csúnya lenne ha kevés lenne. Alig használja a cpu-t monitoroztam.
[ Szerkesztve ]
-
Radeon50
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretném megtudni, hogy mi a különbség a SONY KDL 55W 805C - és a KDL 55W 805CBAEP típus között illetve mennyire stabil a gyári állvánnyal. Milyen panel van benne VA- IPS?[ Szerkesztve ]
-
Tegla80
addikt
válasz medvegy #17975 üzenetére
Oke,de neki "W...b"van mig neked mar "W...c" ami droidos....
szovalSzlobiG
ha raszanod magad akkor probalj esetleg egy gyari visszaállitast a tv-n....az kinullaz mindent es lehet utana megjavul.....(csatilistat mentsd le,kepi beallitasokat fenykepezd ki elotte.....)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
lexter00
őstag
KDL40R450B gyári lejátszója nem tudja tekerni a xvid/avi filmeket?A Full HD filmeket tekeri az avisokat nem
Már 1 éve megvan a tv de csak most próbáltam ki a lejátszóját jól megvagyok az oplay minivel. -
medvegy
aktív tag
válasz SzlobiG #17974 üzenetére
Igen. Sokak szerint a legjobb. És ingyenes. Fent van Google Play-en. A TV gyári lejátszót nem nagyon próbálgattam. Az Archost használtam még, de azon volt ami picit akadozott. (Nem úgy min amikor a wifi-nél belassul, hanem picit mintha 'pattogott' volna a kép...)
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
érdeklődnénk, hogy KDL43W807CSAEP változat mennyire ajánlott?
-
Lacza_26
aktív tag
-
SzlobiG
félisten
ums-el is megáll pár perc után.
Rohadjon el...
-
törölt tag
Sziasztok!
Rendeltem egy 55W805C tv-t, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre.Focimeccsek nézésére mennyire jó ez a Motionflow 800Hz? -
Imi1981
veterán
A sony központi szalonban plusz jótálás vásárlása a rendes gyári sony garanciát hosszabítja meg?Az euronicsban és médiamarktba vehető plusz garancia ugyan ilyen vagy azoknál a 2 éven túl az üzlet válal rá garanciát?
Ha netán gariztatni kéne a tévét kijönnek érte vagy nekem kell elvinni vagy elküldeni?[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz SzlobiG #17940 üzenetére
Én eddig wifin keresztül használtam, úgy 10-ből kb. 1 filmnél volt akadás néha. A héten kötöttem össze a Serviio-s PC-t meg a TV-t kábellel, és azóta még a 30-40 GB-os filmek is rezzenéstelenül mennek. Szóval nekem egyelőre bevált.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
-
blakey
titán
válasz SzlobiG #17952 üzenetére
Én valamiért nem szeretem a Serviiot, a Plex akkor tökéletes ha a kliens oldalon is telepíthető, az UMS meg minden eszközzel kompatibilis.
-
nismoka
addikt
válasz Janaboy #17949 üzenetére
Ha jól emlékszem kezel hálózaton is feliratot csak nem a külön srt filet, hanem a file-ba integráltat. Nem kell ráégetni, az integrálást pár perc alatt az mkv merge meg csinálja. Leginkább htpc-t használok de előfordul hogy a tv lejátszóját is, de nem akadozik.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz Janaboy #17946 üzenetére
A DLNA-val nem lenne gond ha Plex vagy Kodi szinten működne. Én Plex-et és UMS-t használok, gyakorlatilag hibátlan a hálózati lejátszás.
-
blakey
titán
válasz SzlobiG #17944 üzenetére
Próbáld meg a Plex-et, letöltőd a Plex Servert ill. az Opera Storeból a tv-re az app-ot.
Amúgy ezek továbbra is tv-k, megjelenítők, enyém is tud mindent de még 1x sem néztem végig egy sorozatot sem, inkább lejátszón keresztül játszom le.
Vehetsz olyan Blu-ray lejátszót is aminek jó a hálózatkezelése, médialejátszó is akad.BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Janaboy
veterán
válasz SzlobiG #17944 üzenetére
Sztem 20e korul mar talalsz hasznalhatot..
Esetleg probalj meg egy masik routert vagy egy gigabites switchel kotni egy halozatba a tvt es a szamitogepet..Eleve az a gond h az egesz a dlnas hulladekkal megy..de mivel Sony pictures..nem erdeke h jol mukodjon..
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
SzlobiG
félisten
válasz blakey #17942 üzenetére
Kicsit bővebben? Külön lejátszó kell?
(#17941) Janaboy De most komoly, hogy egy ilyen tv nem bírja ezt el hálózaton? Pont ennek örültem volna, hogy nem kell semmi külön lejátszó meg ilyenek, hanem a routeren keresztül mehetnek a filmek a pc-ről.
Milyen árba mozog egy korrekt lejátszó? külső adattárolóról hibátlan amúgy, de pont bedöglött az meg.
-
blakey
titán
válasz SzlobiG #17940 üzenetére
De van, nem tv-vel kell "bohóckodni", ha minőséget akarsz nézni akkor azt megfelelő lejátszóval tedd, UMS-t ill. Plexet használok, nincs akadozás, ráadásul kadenciahelyes a megjelenítés, médialejátszó ill. Blu-ray lejátszóval használom.
-
SzlobiG
félisten
Még mindig nincs megoldás az 1080p filmek akadozás mentes lejátszására hálózaton keresztül? Serviio. kábelen össze kötve pc-n és ugyanúgy megakad.
Iszonyat idegesítő ez.
-
Imi1981
veterán
válasz blakey #17937 üzenetére
Tudom én ,hogy mit kellene de csak ennyit tudok áldozni rá .Összesen 4 tévét néztem ki a sony 40r450 / sony 40R550/panasonic TX-40CS510E és ha lesz még decemberbe a samsung 40h6200 .Ami már kicsit sok de nagyon piszkálja a fantáziám a SONY KDL40W705CBAEP meg a panasonic TX-40CS630E de a pana már nagyon drága nekem míg a sony talán belefér.A tökéletes képméret a 43col lenne de azok már számomra horror áron vannak .
Más : 720p és 1080p filmeknél mekkora bitrátával készült mkv jó minőségű?Ami már nem túlzottan rosszabb mint a blu-ray .
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #17934 üzenetére
Sonyból sem ajánlanám az R sorozatot.
A zoomolással a felbontást is veszíted, nem lesz pixelhelyes, stb. Semmi értelme, ezért kell megfelelő távolságból megfelelő méretű kijelzőt nézni.
-
Imi1981
veterán
Köszönöm!Ez eszembe se jutott ,hogy a útmutatóba nézzem .
Mondjuk 21:9 képarány nincs példaként de ha jól látom a széles zoom lesz jó oda is bár minha kicsit torzítana a képen (karika kicsit laposabb lesz ) de ezt ki kell majd próbáljam .Ha nem az igazi akkor a médialejátszóm gyári szoftverjét kell visszarakjam mert az tök jól működik zoomolás szempontjából .[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
válasz Imi1981 #17931 üzenetére
22-23. oldal.(Azért ez, mert a Sony oldala nem akar betöltődni... )
-
Imi1981
veterán
válasz blakey #17932 üzenetére
Semmiképp nem nyújtással akarom megoldani hanem nagyítással . Panasonicból csa jóval drágábban találtam olyat ami tetszene 40CS630E ami meg olcsóbb 40CS510E nem ajánlottátok a panasonic fórumban .Bár leírás alapján az 510 is tetszik. Viszont ezeket a sonykat láttam élőbe is és gyönyörű képe van a kategóriájához képest ami megfogott! Még talán samsung h6200-at vennék de az addig már úgyse lesz .
krx21 Tudom ,hogy levág belőle de ez engem sose zavart,sokkal inkább zavar a fekete sáv.Már dvd korszakban is mindig zoomoltam (nem mindig teljesen) 82cm 16:9-es crt tévén mert utálom ha csak egy csíkot látok.Sajnos ilyen idióta képarányok vannak addig zoomolgatok mégha elvész a képből és némi kéminőség romlás is látszik akkor is .
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #17931 üzenetére
A Panasonic tudja azt, hogy ha fekete sáv van alul-felül akkor azt automatikusan eltűnteni, ez lehet "széthúzással" ill. zoomolással, más gyártónál ilyennel nem találkoztam, a sima zoom az ami más gyártónál ua. csak az nem automatikus.
-
Imi1981
veterán
A sony tévéken van zoom funkció?Ismerősöm samsung tévéjén ilyet nem találtam csak képernyőre igazítást stb .. de olyat ,hogy egy 21:9-es filmnél eltüntessem a fekete sávokat olyat nem .Több lépcsős finomabban vezérelhető zoom lenne jó ,de annak is örülnék ha pont eltüntetné(nem túlzoomolna) a fekete sávokat.A médialejátszóm gyári szoftverrel tudja ,de nem gyári szoftvert használok rajta mert ez ami most rajta van több okból is jobb, csak ez meg túlzoomol már 1-es fokozaton is .
Kösz előre is a választ .[ Szerkesztve ]
-
fifth81
tag
Sziasztok,
Mi az altalanos velemeny/velemenyetek errol a keszulekrol?
van esetleg jobb ami "okosabb"?
koszi
fifth -
idoawc
újonc
Sziasztok!
Van nekem egy W829-sem. Szeretnék vele CI+-os digitális műsort felvenni. Az lenne a kérdésem, hogy milyen méretű fájlokat hoz létre a TV? Mekkora külső vinyó kell? 500 gigásat gondoltam. -
Gigi01
őstag
W755c mennyire ajánlott?Egy W829B-hez képest hol helyezkedik el?
[ Szerkesztve ]
-
allfinanz
senior tag
Bocsi, de mobilrol masoltam be a linket. Ezt a csatornalista kimentest nem engedi a tv.
https://www.sony.de/support/de/content/cnt-dwnl/prd-tvhc/sony-editor/sony-editor
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
allfinanz
senior tag
Vki ki tudta a nyerni a csatornalistat pendrivera?
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
allfinanz
senior tag
50W805C.
Erdeklodnek, ha parabolat kotnek ra, akkor a digitalis kabeltv mellett 1 csatornakiosztasba kerulnenek a muholdas adasok?Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
Freezee
senior tag
válasz hegylako01 #17913 üzenetére
Én is erre tippeltem Yodamester kérdezte neki javasolam ezt a megoldást. És ez teljesen egyszerű nem kell semmit barkácsolni hozzá.
-
Janaboy
veterán
Azt írtátok, hogy csak szept. 30-ig él a telefon akció, de itt nem ezt írják:
[link]Janaboy
-
Ragnar95
félisten
válasz Yodamest #17904 üzenetére
Ha mobilról távirányítod a TV-t az appal, akkor csak az egyiket fogod kapcsolni. Infránál nem nagyon tudod megoldani a problémát, max ha fizikailag leszűkíted a helyet, ahol terjedhet az infrahullám.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
törölt tag
Triluminos tv-t érdemes venni?Vagy ez megint csak egy parasztvakítás..
-
krx21
nagyúr
válasz #93966848 #17901 üzenetére
A hagyományos lcd színképezésben tér el... A színszűrő előtt egy quantum dot réteg van, mely tulajdonsága, hogy különböző feszültségel gerjeszteve a kék fényből tiszta zöldet vagy pirosat tud csinálni... Itt kék színű ledes világítás van alapból, így gyakorlatilag a színszűrő előtt már rendelkezésre áll a 3 alapszín, jóval tisztábban mint a régi színképezés esetén. A régi fehér fény és színszűrővel operál. A triluminos esetében is van színszűrő, de már csak a finomhangolás a feladata... A gyakorlatban jóval tisztább és nagyobb színtérrel rendelkező kép jeleníthető meg... A legnagyobb különbség a pirosban van... Hátránya, hogy a nem bővített színterű képanyag kevésbé lesz színhelyes...
-
Yodamest
veterán
Szasztok szakik!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok, remélem valaki tud megoldást a problémámra:
2 sony tv van egy szobában, mert monitornak is azt használok és annyi lenne a gondom, hogy a távirányítók nem csak a saját tv-jüket irányítják, hanem a másikat is, tehát ha a nagy tv-n programot váltok akkor sajna a monitornak használt tv-n is átkapcsol néha. Nem lehet valahogy a saját távirányítóját hozzátársítani a tv-hez, hogy ne hallgasson másra, csak az övére vagy hasonló?
Köszke!
-
törölt tag
Miben jobb egy triluminos kijelző a gyakorlatban?
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Apple notebookok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tőzsde és gazdaság
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Milyen széket vegyek?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods 2 Iphone 13 14 15 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Bang & Olufsen Beoplay Portal XBOX Wireless Headset
- Logitech H390 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- JBL Xtreme hangszóró ÚJSZERŰ állapotban! - Minden tartozékával, dobozával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest