Hirdetés
-
PROHARDVER!
SONY sport és akció kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Nem vagyok tisztában ezekkel az fsp értékekkel. Ezért kérdezem, hogy 60 fsp beállítással kell felvenni a felvételt, ha ebből szeretnék egy részletet belassítani egy megfelelő videószerkesztő programmal. Rosszul gondolom, hogy a belassított felvételek ebben az esetben 30 frame/sec lesznek és ezáltal még folyamatos marad a mozgás?
Szép napot!
-
DigitXT
félisten
válasz
Bogyó bá' #793 üzenetére
Nézem vissza a 30-as visszapillantó nézetet... Hát az egy kicsit kevéske!
Tudom, nálad tájvideóra lesz. Arra elég. Meg amúgy a YT is csak Chrome
alatt adja be a 60p-t jelenleg, de akkor is: ég és föld a 60 a 30-hoz képest
ami a mozgásmegjelenítést illeti. (Fényképezéstechnológiailag meg tutira
hosszabb záridővel dolgozik ha csak 30 képkocát csinál: többet mos...
Viszont ennek mellékhatásaként éjszakai felvételen több részlet marad...)Aztán nem tudom, hogy ez mennyire a kodek erénye is, a fentiek mellett!
30 fps esetén 30 képkockánként van keyframe, 60 fps-nél meg 60-anként,
időben "ugyebár" szintén 1 másodpercenként.De nagy különbség van...
Raknék be képeket, de mivel NEM PONT ugyanakkor készült a két videó,
még vmi manipulációval vádolnának... A lámpák becsillanását nem értem.
(Direkt keyframe-eket másoltam ki, elvileg az adja a legjobb minőséget...)Szóval egy "vakteszt" (png-be mentett képkivágás, tovább nem romlott
):
VS.
Szerk: de ha már említettem a lámpák becsillanásának kérdését, akkor:
VS.
(Nem igazán értem: lehet, hogy maszatos volt a lencse, vagy a plexi???)
Szerk: utóbbit tényleg csak úgy találgatva, mert őszintén fogalmam sincs.
Ahogy arról sem, hogy hogy lehet a 30 fps konkrétan szellemképes néha.
Mintha venné a 60-at / 2 képkockából rakna össze egyet, de ez hülyeség. -
ot93
senior tag
Hellósztok!
Pár napja én is vettem eggyet.
-- Érdekelne, hogy aki STD módban használja annak mennyit bír az akku?
-- Valamint érdekelne, hogy mi a különbség a folyamatos felvételi idő és a jellemző felvételi idő között. Az útmutató utóbbira kb. felét írja.Amit én a saját tapasztalatok valamint a forumozók írásai alapján megállapítottam, hogy:
-- ha rádugjuk pc-re majd kivesszük az akkut, működik tovább (de csak másolás, stb funkciók, felvétel nem)
Mivel a USBPw arra van, hogy pc-re másolás közben az áramot ne az akkuról szívja, hanem a pc adja. Viszont tölteni nem tölti, csak a szükséges tápot adja. Ha kikapcsoljuk a masinát, úgy már tölti...
-- ha mobilos töltővel töltjük (én konrétan az xperia u töltőjével) akkor gyorsabban, kb. 2 óra alatt tölti fel (pc-vel kb. 4 óra a hasz. útmutató szerint). És ha ilyenkor bekapcsoljuk akkor lehet felvenni vele (bár azt nem tudom, hogy tölti is-e, vagy csak a szüks. áramot adja neki, de tény, hogy ha lemerül és van áramforrás (akár powerbank is) a közelben, akkor nem kell az akku lemerülésétől tartani. (meg állítólag konnektorból töltve gyorstöltés is lehetséges)Remélem valakinek hasznos volt :-)
-
Oraculus
tag
Szia!
Tudnál feltenni egy képet a lábtartóra "kábelkötegelt" gyári talpról, rajta az AS20-as kamera?
Köszönettel, Ori -
DigitXT
félisten
Mai teszt, a lábtartóra kábelkötegelőzve a gyári talpat. Igen muris a SteadyShot:
mindenféle "kiegyensúlyozott felfüggesztés" nélkül azt az érzetet kelti, mintha a
kamera mozogna a motor testéhez képest is. Pedig nem - ennyire tutira nem. -
DigitXT
félisten
Na, ez a 25p ótvar. Az 50 az egész jól néz ki... Hátralévő időnek ugyanannyit írt,
szóval elméletileg hót ugyanaz a bitráta megy. Gyakorlatilag is (16Mbit, 25Mbit).Szerk: gondolkodom H2H teszten, pl. monitoron kivehető részletek felvételében.
Továbbá a mozgás leképezésében. A 25p tényleg béna, senkinek nem ajánlom,
de a 30/50/60 már érdekes kérdés lehet... Jó lenne, ha pl. ki lehetne választani,
hogy akkor én most kérek 30p-t, DE azt kódolt 25Mbps-re, mert a kártyán elfér!loosht: páros lábbal rúgnám tökön az ilyen félrefordítókat. -
DigitXT
félisten
Az mindenkinek megvan, hogy nem lehet csak úgy kapcsolgatni PAL/NTSC közt?
Ma kipróbáltam volna. De formázást akart kierőszakolni. Megijedtem, hogy törölte
a napi felvételeimet, de szerencsére azt a formázást jóvá is kellett volna hagyni.Most, hogy felmásoltam (22MB/s), nyugodtan kísérletezek: azt mondja FULL.
Eleve gyanús volt, hogy a váltásnál kikapcsolt, de gondoltam, csak az újraindítás
kell neki kierőszakolni, de hogy meg kéne formázni az SD kártyát is, nekem új...Visszakapcsoltam NTSC-re (formázás helyett), erre simán írja a hátralévő időt, s
működne, persze újraindítás után. Jó, az ember ezt nem kapcsolgatja általában!
Teszthez viszont kell, szóval jó tudni, hogy nem lesz a kártyán egyszerre kétféle
felvétel soha, már ha az a kamerán múlik. Fene a pofáját...vacs: elméletben 30 fps-sel, mert fajlagosan több adat jut egy képkockára.
De most már kíváncsi lennék, hogy 25/50 esetén mit csinál. Mindjárt tesztelem.
(Bár lehet, hogy rákeresni egyszerűbb lenne, mint feltalálni a spanyol viaszt.)
-
vacs
veterán
Egy buta kérdés:
Ha a fájlméret és a felvételi idő nem számít, akkor 1080p 60fps vagy 1080p 30fps-el lesz jobb a minőség (Sony Vegas-al vágva)??
-
DigitXT
félisten
ON: ma teszteltem a 30 fps ("HQ") módot, az valóban 16 Mbps.
A 60 fps ("PS") mód viszont jobbára 25 Mbps. Kérdés, hogy mi
van 25/50 esetén: ha ugyanez a bitráta az elméletileg még jobb
minőséget jelenthet. (Egyelőre nincs összehasonlító felvételem,
de mintha tényleg picit jobb lenne a kép, azért hívják HQ-nak...)Számolni szeretők kedvéért: egy képkocka átlagosan 68 Kbyte
Persze nem így működik az AVC kodek: csak szemléltetés.
Meg egy dolog a bitráta, a másik, hogy mire/hogyan használja.
Mivel idő sincsen sok/folyamatosan jön az új infó, ezért nyilván
rosszabb minőségben tömörít, mint egy tömörítetlen videofájlon
2 pass-os lassú rendszerben egy 4 magos proci 100W fogyival.
(Ahol felhasználhatja a jövőbeni kockákat is, a jobb minőségért:
valós időben itt még nem tartunk, hogy előre látja a jövőt, LOL.)Kompromisszumok tömkelege a HD videózás, mini kamerában. -
nemdan
senior tag
válasz
maj-viktor #781 üzenetére
Ne szívd mellre, viccből írtam. (nemhiába tettem oda a szmájlit) Egyébként 10db kábelkötegelő nem kerül 300 Ft-ba azért.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Drótszamár #779 üzenetére
Igen, erre a tépőzáras pántra gondolok, elvileg van, majd megkeresem és kipróbálom. Függőlegesen az a baj, hogy pont az állvány menettel van egy síkban az a rész ahova rögzíteni lehetne, de ki kell próbálni.
-
maj-viktor
őstag
Nekem van ez a faja, meg a fém fajta is... majd lesz időm kipróbálom, míg nem jön meg a nyitott tok... meg a vállas rögzítésű hámot is...
Jóóóó de a kábelkötegelőt csak késsel tudod szétszetni, míg egy gumit simán leszedsz... és míg a gumi ingyé van szinte... 1000db 100Ft, a kábelkötegelő meg 10db 300 Ft
Persze ez sem nagy pénz, csak a befőttes gumit újrahasználod, míg a kábelkötegelő, hamár ki akarod venni belőle, akkor kuka, így 1xhasználatos!Színes kábelkötegelő tépőzárat meg ingyen kaptam még valamelyik webshoptól, ilyen promóciós anyagként... de az is ez a ~1-2$-os tétel külföldről, de magyar shopból is ahogy írtad ~400-800 Ft, szal nem sokkal több, akár a tépőzáras, akár a kábelkötegelő megoldás!
-
nemdan
senior tag
válasz
maj-viktor #778 üzenetére
Lóf*szt. Kábelkötegelő.
Amúgy én is rendeltem egy ilyet ~350 Ft-ért.
-
Pompi
nagyúr
Nem stabil. Nekem van ilyen, próbáltam. Mozgó autóban rázkódik benne. Esetleg meg lehetne tuningolni valamivel - tépőzáras pánt vagy ilyesmire gondolok - kábel rendezéshez, kötegeléshez szoktak ilyet használni, ha találok ilyet otthon, akkor kipróbálom, bár ma már otthon vár az AKA-SF1 ha minden igaz, de azért érdekel. Csak úgy alapból mozgó járművön, járműben nem jó. Nem mozgó helyzetben, asztalon, állványon tökéletes.
-
loosht
senior tag
Valahol láttam egy videót, amiben ilyenbe van betéve a kamera. Mennyire stabil vajon? Bukón nem esne ki belőle? Ez lenne a legolcsóbb vízálló tok nélküli megoldás.
-
Wilika
aktív tag
Ho-ho-hó, de még mennyire!
Ezt már kézben tartva, rázva, a telefon képernyőjén figyelve is megállapítottam, de amikor ezt a videót elkészítettem;
Helikopteres repülés
Na akkor elképedtem.
A kamera FIXEN van rögzítve a helikopterhez, tehát egymáshoz képest nem mozdulnak el. Mégis, ha megnézed, a talpai folyamatosan ringatóznak a kép szélein, míg a háttér kényelmesen siklik.(a videót movie-makerrel vágtam, valami basic beállítással tömörítettem, régen feltöltöttem facebook-ra, és most hogy eszembe jutott, lehúztam, és feltettem youtube-ra, szóval a képe helyenként olyan a,ilyen
)
Valamint be kell látni, hogy ez a szegény kis helikopter sajnos nem alkalmas erre, mert érezhetően szenvedett ekkora súllyal. (a kamera megvan vagy a harmada a teljes tömegének, húzathattam is rendesen, és a megszokott 10 perces repülési idő helyett bírt vagy 5-öt
)
-
DigitXT
félisten
Telómból most veszem ki az anno ideiglenesen bedobott kártyát...
Nézem: class 2.Nem mai csirke: ezer év lekapni róla az adatokat.
Gyanítom, hogy a 32-es class 10-esre gyorsabban fog visszamászni.
A teszt eredménye egy hatalmas nagy IGEN! Kb. ötöd annyi idő volt.Amúgy érdekesek a speckók. Minimum teljesítményt adnak meg.
Ez amúgy rendben is van, mert valami 3-5 MB/s-et tud (több a 2-nél).
Ahogy a visszaírás ~15MB/s tempója is több a 10-nél, hálistennek...Illik: nem kötelező, de azért ajánlott.
Másolásnál nem mindegy.
(Vagy hát szép lenne, ha egy 1 órás felvételt 1 óráig tartana másolni.)Jó 2,5x-es tempókülönbség lehet, persze a "körülményektől függően":
a 22:43 hosszú 4GB-os felvételhez elég ~3 MB/s (így is <28 Mbps),
nade ha ennyit tudna a kártya max., akkor "valós időben" másolná át?
Azért egy CL4 garantálja a 4MB/s-t, de a CL10 sokkal jobb: ez van.
(Az, hogy "sokkal jobb", az tudományosan megalapozottnak számít?)De megtaláltam ezt a HSZ-t, ahol oda van írva, hogy nem is fix. (VBR)
De ha ez így van, akkor hogyhogy pont ugyanott vágja meg a fájlokat? -
DigitXT
félisten
Idézni csak pontosan: "Lámpát kapcsojjá!!! Nem világítasz, b*meg!"
Ergo tökéletesen rögzítette a kommentáromat! Meglep, hogy a korábbit is,
amikor az orrom alá mormogtam, hogy ez meg nem világít. Behallatszik a
kapcsoló hangja is, ahogy a refit kapcsolgatom, hátha észreveszi magát...
(Persze, ez csak alapjáraton igaz, mert ha hangosabb a motor, elnyomja.)Viszont a sok plexin keresztül elég "élvezhetetlen" a kép... Eleve karcos a
motorom plexije, a kamerának meg tudjuk, milyen. Lehet, hogy oda simán
lehetne nyitott tokban felrakni, ha szép az idő.Oké a karcos plexin nem
segít: az nagyon sokat ront az összképen! Mellkaspánt lesz a nyerő, meg
valami "sport plexi", bár erre a motorra pont nem terveztem sokat rákölteni.
(Másikon van sportplexi, csak az meg nem annyira átlátszó, nyehehe...)
-
DigitXT
félisten
Jó lesz ez!
Az FHD 1920x1080-as felbontást 16Mbps-sel illetve 28Mbps-sel (30 és 60fps)
Fajlagosan akkor 30 fps esetén jobb a minőség, nem? Ahogy nézem ezeket a
60 fps tesztfelvételeket, rengeteg esetben durva blokkosodás van: agyon van a
kép csapva, mintha nem is Full HD lenne. Pedig megvan a felbontás, mert épp
bele lehet szaladni egy "kvázi-egypixeles" csíkba a képen: villanyvezeték pl.Szerk: most nézem az infót a VirtualDub-ban, és azt írja: 25095 kbps. Amiből
a hang elvisz 127 kbps-t (AAC), szóval a videó csak 24964, azaz ~25 Mbps -
Pompi
nagyúr
Készül a topik összefoglaló, egyelőre gyakorlati tanácsok szempontjából kevésbé hasznos történei áttekintést írtam össze, hogy tényleg ne az legyen, hogy el vannak kergetve a nem AS20 tulajosok
A következő körben jönnek a valódi segítségek a topikban eddig összeszedett infók alapján. -
Pompi
nagyúr
"Szerintem illik egy Class 10-es kártyát beszerezni, ha már (Full) HD-ba rögzít."
No offense, de ha kicsit utána számol az ember a max. bitrate-nek és egy class4-es kártya sebességének, akkor kiderül, hogy az is bőven kiszolgálja, nem véletlenül írják a class4-et a kézikönyvben.
Persze az árkülönbség elenyésző lehet na meg az, hogy gyorsabban le lehet talán másolni (normális eszközzel) a kártyáról az anyagot indokoltá teheti a gyorsabb kártyát, de ez az FHD miatt illik beszerezni nem túl tudományosan megalapozott -
DigitXT
félisten
Ez egy vacak videó. Borzalmas rögzítéssel bármilyen CMOS kamera kocsonya!
A motoros topikban kifejtettem, miért gondolom ezt, továbbá hogy mi az a jello. -
bartal996
tag
válasz
-Mosquito- #751 üzenetére
Ja, meg a 3 kamera 3 különböző helyen van.... -.- Ez a videó egyáltalán nem jó összehasonlítási alap..
-
Büszke
csendes tag
Jó ez az összehasonlító videó:
Sony AS20 vs Sony AS100 vs GoPro Hero 3+
A mi kis olcsó Sonycskánk eléggé remegős, kocsonnya
ui:
Mit jelent a "jello" kifejezés? Többször olvatam már itt -
zozohoho45
tag
Halihó!
Próbáltátok már a kamera tv kapcsolatot hdmi kábellel?
Igen csak nagy meglepetésben lesz részetek!
A lényeg, hogy miután összepárosodtak és elindítottam a felvételeket kénytelen voltam némítani a tv hangját, a már fentebb említett sivítás okán.
Meglepetésemre a visítás továbbra is hallható maradt a kamerábólEzt magyarázzák meg nekem a japán mérnökök, hogy minek ad ki hangot, ha képet meg nem!
A megoldást is elárulja a használati utasítás, de mi értelme a hangnak a lejátszás alatt
Szép napot!
-
tboldi
nagyúr
Üdv!
Szerintem illik egy Class 10-es kártyát beszerezni, ha már (Full) HD-ba rögzít. Ha nem riadsz vissza a külföldi vásárlástól, akkor ajánlom a mymemory.co.uk-t.
Illetve a WiFi-t érdemes kikapcsolni, ha nem használod, valamennyit dob(hat) az üzemidőn. -
Ra3
őstag
Sziasztok, ma én is beléptem a felhasználók közé, nálunk még volt a tescoban pár darab a kamerából.
Egyelőre csak egy class4-es kártyával próbálgatom, van értelme gyorsabbat beszerezni, vagy elég ez is?
A beállításoknál van valami amit érdemes esetleg ki-be kapcsolni?
Nappali felvételt még nem néztem, de este jobban teljesít mint a másik olcsó tescos kamerám (Lexibook MoveCam), aminek egyébként a tartozékai egész jók hozzá, a skeleton jellegű keretébe is egész jól passzol, majd rakok fel képet róla. -
-
Büszke
csendes tag
Igen észleltem csak esélyem nem volt kijavítani. 1,5 éves kisfiam elrángatott.
Meg a Tablettal nem olyan jó pötyögni.
Szóval a gép:
[link]
Régebbi telefonos felvétel, de megfelelő hangfalakkal és basszusal elég komolyan vissza adja.
Dobok nélkül kb mint egy V8-as Hot Road -
DigitXT
félisten
Van egy hangja.
SejJ, de kár, hogy berezonál a gyorsulós videó...
(Teszem hozzá, annak is van hangulata, ahogy torzul a hang: raccsing!)Nosztalgia videó nekem ez. Raccsing hangja nem lesz max. supermoto.
-
Pompi
nagyúr
"Ja és lötyög benne a kamera, szóval van egy kotyogása, ha rázkódik."
A tok megoldása egyszerű mit a faék ugye, elöl és oldalt van benne egy-egy kis szivacsdarab ami hivatott lenne kitámasztani a kamerát a tokban. Ha lötyög, akkor egy kis sunfituninggal ezt meg lehetne oldani szerintem.
-
DigitXT
félisten
SPK-AS2. Szélzajt lehet, hogy tompít, de tompít minden mást is durván.
Ja és lötyög benne a kamera, szóval van egy kotyogása, ha rázkódik.Szerk: megelőztek. Én nem tudom, szerintem erősen felhasználásfüggő,
de azért jó minőségnek mondani egy ilyen "lefojtott" hangot elég nehéz...
Az AGC húzza fel persze az erősítést, ha csend van, de úgy is elég halk,
ill. ha a tok "kocogtatása" kiüti a limitet, rögtön kénytelen visszavenni.
A külső mikrofonhoz nem lehet hasonlítani. (A kam. amúgy jó minőségű
hangot képes rögzíteni, de ez a tok szerintem teljesen kinyírja a hangot.)Azért ami hangos az át fog menni rajta, lásd pl. nemdan videóját. De az
én tesztjeimben is hallható a motorhang végülis, csak van ott más is...
Nyilván ha tavasszal kipróbálom nyitott dobbal a nagyobb kecskét, akkor
csak az lesz a felvételen, mert az elnyom minden mást, de durván. -
Wilika
aktív tag
válasz
zozohoho45 #724 üzenetére
Az AS20-hoz alapból melyik tokot adják? Mert nekem az SPK-AS2-vel hihetetlen jó a hangja. Persze, tok nélkül még jobb, viszont tokban biciklizés közben is csak akkor van sivítás, ha hátranézek, és oldalról kapja az eleje a szelet. (és akkor is csak valami finom sziszegés).
-
DigitXT
félisten
válasz
zozohoho45 #725 üzenetére
Ez nem menetrögzítő kamera, hanem sportkamera/akciókamera: ilyet nem tud.
Homer J.: formázni tudja a kártyát, ez néhány gombnyomás a menüben.
De
ahogy a többiek írták, az akku hamarabb fogy el, ezért ez csak fix tápról játszik.Ui: kíváncsi vagyok a mai felvételre (végre nappal
), hogy vajon ótvar rossz lesz,
vagy csak szimplán sz*r. (Ti. szemre baromira remegett a készülékház, nem volt
valami jól kitalálva a rögzítés a kormányra: ha meg lengedezik, erős jello várható.) -
nemdan
senior tag
válasz
zozohoho45 #724 üzenetére
Nem feltétlen szar a hangminőség.
4T-nél egész normális.
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Szerintem itt az lenne a kérdés, hogy tud e hurokban felvenni a kamera. Amikor megtelik a kártya, akkor törli a legrégebbi felvételt és így folyamatos marad a felvétel. Ezt tudja szinte az összes menetrögzítő kamera.
Erre a lehetőségre, még nem találtam utalást a leírásban. Talán nem is képes rá a szerkezet.
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Remek az idő kipróbálni a kamerát. Itt főleg a vaslovasokra gondolok elsősorban. Szinte el sem hiszem, hogy február 11 van. Legyetek óvatosak, mert az aszfalt hideg és csúszós!
Tapasztalataim az első használat után:
- A vízálló tokban készült felvételek hangja egyértelműen használhatatlan. Nálam a sisak tetején van rögzítve és sivít, mint kismalac. Már 30 km felett elkezd élvezhetetlenné válni.
- A felvételek egy kicsit mosottak. Lehetnének élesebbek és színesebbek.A széles látószög remek dolog. Egy vitás szituációnál nem marad le a jobbról, illetve balról érkező fél, aki nem vette észre a motorost.
Szép napot!
-
Homer J.
csendes tag
Sziasztok!
Nem böngésztem át az AS20 minden funkcióját, ezért ha ott le van írva, akkor mea culpa. Lehet folyamatos felvételre állítani, azaz midig az utolsó pl. 1 óra felvétel marad meg? (mint egy biztonsági kamera)
-
szobipeti199
tag
Most hogy jobban olvasgatom a topicot feltűnt, hogy az SJ hívűk mennyire bele vannak betegedve, hogy ilyen olcsón meg lehet venni az as20at. Bárhol bármit olvasok (persze gondolok itt az SJsekre) csak szapulják a kamerát, csak azért jó mert olcsó, amúgy senkinek nem kéne stbstb.
Ezzel az a baj, hogy aki a kamera tényleges tulajdonságairól akar olvasni, és belefut egy ilyenbe...na mind1.Nemtudom miért ilyen nehéz elfogadni, hogy most ez ilyen jó áron van
-
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #717 üzenetére
-
maj-viktor
őstag
Letöltöttem SONY honlapjáról a "Action Cam Movie Creator", mondom megnézem mit tud!
Tök alap videovágó, akinek tényleg csak annyi kell, hogy pár videót összevágjon, aláb*sszon egy zenét, annak ajánlom, amatőr videóvágónak tökéletes... SONY intro-ja is gyárilag benne van, elé lehet rakni...És elvileg a GPS-es modellekkel ilyen mókát is lehet csinálni (ugyebár az AS20-as nem, de az AS30-assal igen)
GPS-log fájllal km/h megjelenítés, stb. -
vacs
veterán
Szia.
Készül már a topik összefoglaló, abban majd le lesz írva minden fontos dolog a rögzítésekről is.
Mellkaspántot többen rendeltek már (pl tboldi + nemdan), de még nem érkezett meg senkinek. Az SJ5000 topikban SymbianOS-nak van, [link].
A második videóban látszik a sebesség, ez nem biztos, hogy jó dolog, bár attól függ mennyire tartod be a sebességhatárokat. -
maj-viktor
őstag
Jó az stimm, hogy az 1év jár... a második év általában "gyártói garancia"... ez is stimm!
És van a jótállás, ami biztosítja, hogy működni fog azon időn belül... de pl. bizonyítani, hogy ez a gyártó hibájából történt azt a vevőnek kell bizonyítania...
(az alaktrész ellátás meg valami 3-4-5év asszem), most nem akarok nagy baromságokat mondani
Garancia - (jótállás) & szavatosság
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/mit-jelent-jotallas-szavatossag-termekfelelosseg
csak kérdés a kamra most konkrétan mi van - jár!? (papírjait nézem, semmi plusz infót nem találok.. most még direkt beregeltem SONY.hu-n is sorozatszám alapján... ott sincs semmi plusz infó)
-
nemdan
senior tag
válasz
maj-viktor #712 üzenetére
Nekem kettőt mondott a vevőpultos csaj rá.
-
zoli03
őstag
válasz
maj-viktor #712 üzenetére
"2év általában csak az alkatrész utánpótlásra vonatkozik"
Az alkatrész utánpótlás teljesen más dolog. A 2. év annyiban más, hogy azt nem kötelező adni, ezért a gyártó szabja meg a feltételeit (pl sose fog újraindulni a garancia, cserekor sem).
-
maj-viktor
őstag
Ám a "nepper" témához... érdekes módon már több mint fél éve ott van az aláírásomban a link és a "bizonyos valakiknek" csak most tűnt fel!?Vagy inkább csak most bukott ki rajta...!
Garanciát nem tudja valaki, mert állítólag 1év van rá, de valaki 2évre mondja... azért jó lenne tudni biztosra... ahogy én bogoztam a papírját, 1évet látok
(a 2év általában csak az alkatrész utánpótlásra vonatkozik, hogy addig kell biztosítania a gyártónak, de az már nem ingyenes garanica) -
Attila444
aktív tag
válasz
maj-viktor #709 üzenetére
Arra próbáltam rávilágítani, hogy a tescos dolgozók szépen félretették maguknak, hogy egy kis haszonnal tovább tudják adni, ki sem került a polcra. (amúgy igazuk van, én is ezt csinálnám a helyükben)
-
maj-viktor
őstag
válasz
Attila444 #708 üzenetére
Ám pont ezen gondolkoztam, hogy van ilyen izé Tescokártya vagy mi... azzal nincs még +-5%!?Ha jól látom ez a "dolgozói kupon" az -10%... valakinek nincs Tesco-s kártyára, hogy arra van-e amúgy valami teszkós kedvezmény!? (most ez így sony camon kívüli kérdés - csak annyira tukmálják ezeket a kártyákat... auchan - teszkó... meg úgy rémlik nővérem sokat jár teszkóba és folyton "kártyázik", a -2-5%-ért vagy nem vágesz... azért kérdem, hátha valaki benne van nagyon ebben az Auchan-Tesco kártyába, mert nekem csak az esik le, hogy a pénztáros kérdezi van-e Aucan/Tesco kártyám)
Ám ezt úgy írtad, mintha a -10% dolgozói kedvezménye nélkül se lett volna olcsóé...
Meg tényleg amúgy 1 vagy 2év gari van rá a tesco-ból!? Mert itt/ott mást-mást olvasok!
-
Tamás 72
tag
válasz
Something_ #695 üzenetére
Irj neki ,hogy mennyi lenne a küldés hátha...[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest