Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• st.marci

csendes tag

válasz Zalanius #1254 üzenetére

Szia Zalán!

Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Én sokáig gyanakodtam arra, hogy az alaplap (Prime X570-Pro) valamelyik komponense gyári hibás, de akkor XMP nélkül miért megy? Stb. Ráadásul neked is rossz..

Szerintem valami történik, amikor frissítjük a beállításokat a BIOS-ban (gondolom újratraineli a RAM-ot) és hosszabb idő elteltével mindig újra kell inicializálnia, de nem mindig sikerül. Ez alól kivétel az, ha beállításfrissítés történik, mert akkor ha lekapcsolom a gépet kisebb időre akkor pillanatok alatt bebootol, tehát még érvényben van valami, ami elfelejtődik hosszabb idő után. De ettől függetlenül ez nem állapot, mert ha véletlenül áramtalanítom a gépet vagy hosszab ideig nem használom, akkor is elvárható, hogy konzisztensen bebootoljon.

Én egy dologban reménykedem, hogy ha már a 1407-es nem hozta meg a várt eredményt (nekem sem), hogy az AGESA 1.0.0.5-ben javítanak POST problémákat Micron 3200-as RAM-okkal. Nekem Hynix van, CL16-os, de ebben bízom egy picit, mert vagy a BIOS vagy az AGESA környékén lehet ez a bug szerintem, mert a RAM ugyan nem Samsung de ettől függetlenül teljesen stabilan működik 3200MHzen, tehát nem hiszem azt sem, hogy a gyári XMP profil hibás vagy instabil lenne ehhez a konfigurációhoz.

Köszi még egyszer!
    Marci

Új hozzászólás Aktív témák